Mahtava meininki!!

JaniJaniJaniJani

On tuo RHCP vaan niin helvetin kova bändi et ei voi muuta sanoo. No voipas..nyt alkaa vuodatus.

Tais olla 90 -luvun puoliväli ku ekan kerran tosissaan tutustuin kyseiseen yhtyeeseen. Oisin sen tehny jo paljo aikasemmin, mutta ku olen iältäni vielä niin nuori..vasta 20-30 välissä. Vanhaa materiaalia on tullu kuunneltua ihan lukemattomia määriä ja melkein joka biisiin sisältyy joku muisto.. esimerkiks Give it away biisiä kuunnellessa oli lämmin kesä ja kova humala.. under the bridgeä kuunneltaessa oli kova humala jne. Ei vaan kyllä tuota selvinkin päin tuli kuunneltua. Tuli tutustuttua bändin historiaan ja vuosien saatossa tapahtuneisiin juttuihin. Ajatella että noi äijät on tehny tota jo niin helvetin kauan, ja silti RHCP on ihan oma hommansa ja kukaan ei ees pääse läheleekkään tota musatyyliä tai sitä meininkiä!!

Joskus tekis mieli himassa kiskasta muna sukkaan ku on niin kovaa settiä. Ei hitto..nää jätkät teki siitäki muotia. Sen coverin jälkeen jenkeissä kuljettiin vuosia muna sukassa ku se vaan oli niin hienoa.

Ja sit tuo Blood sugar sex magicia ennen ilmestyneet tekeleet oli älyttömän hyviä johtuen just siitä että niillä oli ihan oma soundi jota kukaan ei kyenny tai viittiny alkaa jäljittelemään.

Californicationin ilmestyessä olin ihan ällikällä lyöty, että hitto ne tekee edelleen hyvää matskua ja sen ansiosta levyä kuunneltiinkin aktiivisesti muutamat vuodet. Viimesimmästä levystä en oike diggaillu pahemmin, mut sieltäki löytyy sellasta lepposaa RHCP tyylistä meininkiä ja jokaisesta biisistä löytää vieläki uusia kikkoja mitkä aikasemmin on jääny huomioimatta. Joku siinä levyssä kyllä aluks mättäs. Moni hehkutti sitä suorilta käsiltä että juu juu tää on niin kova levy että huh huh! Ei se kyllä aluks ollu, mutta yhä edelleen tosissaan sielt tulee yhä uutta ja mä oon ihan meiningeissä siitäki. Se oli sellanen "hellittely" levy kaiken ton rososen soundin välissä mun mielestä.

Nyt mä oon ihan pähkinöinä ku tuo Dani California laskettiin vapauteen. Kuulostaa niin älyttömän hyvältä ja mieleen tulee kaikki nuo vanhat hyvät ajat ja lämpimät kesät yms. Ja voin vannoa että tuo Stadiumi pääsee kyllä jo tuon yhden biisin ansiosta mun omalla personal listalla aika korkeelle.

Tajuskohan kukaan mun vuodatusta..no mut anyway.. onko muita kovia diggalijoita maisemissa?!!!

11

1040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............................

      ...

    • fanikka

      vaikka kuinka paljon:-) oon ollut jo 7 vuotta

    • Sir Psycho Sexy

      Ikää on 27v ja Pippureita kuunnellu Blood Sugarista lähtien, eli pennusta saakka.
      Ei muuta ku sukka heppiin ja menoks.

    • ...

      mahtava meininki menelleillään. totta tosiaan.

      paitsi, että. olen pitkälti samoilla linjoilla aloittajan kanssa. mutta, by the way ei aukee vieläkään. yksitellen muutama hyvä biisi, mut levynä se on kyl valitettavast p*s*a. ja tulevaa en ton dani californian takia kyllä osta. ok biisi, mut niin oli by the wayki. ja nyt on tulossa tupla!

      ikävää olla nihkee nillittäjä. mut ei voi mitää et vanha tuotanto kolisee. ja californicationkin vielä.

      luin justiinsa yhden pepperselämäkerran. jotenki tuli outo olo, kun ne puhuu siinä niistä musiikillisista periaatteistaan. lähinnä siis, että hulluus ja sellanen omanlaisensa rähinä on niille tärkeitä.
      ja sitte ku kuuntelee esim. byt the way-levyä niin, oha se kaukana siitä groovesta mikä niillä joskus oli.

      • Sandra_B

        minkä kirjan luit?? Scar Tissuen??? Sen kirjan lukemin aukas kyllä meikäläisen silmät. Oon diggaillu bändiä siitä lähtien ku kuulin under the bridge:n ekan kerran...siitä on jo jokunen vuosi. ku luin anthonyn omaelämäkerran, rakastuin bändiin, anthony:iin ja niiden koko ideologiaan enemmän. oli aivan mahtava oppia miks ne tekee sitä mitä ne tekee...musiikki on bändin pojille tärkeintä. aivan mahtavaa!!!
        Jos saan hakemani työpaikan jenkeistä, meen kattoo poikia philadelphiaan...en millään jaksais oottaa!!!!


    • ]]SwAn[[

      Niin kyllähän tämä bändi rulettaa.

      • *JohNNy-Boy-84*

        Ite aloin diggaa jo 9-vuotiaana v.-93, ku löysin Bloo sugarin systerin kasettien seasta, laitoin sen soittimeen alux kuulu jotai epämäärästä ja sit samantien skeba soi low:na ja basso alkaa nai***n mun korvia,olin myyty. joo diggailtu on, ite soitan skebaa ja John Fruciante on mu esikuva ja jumala=). Dani California, dam, äijät o tullu takas, toukokuussa heti aamusta levari shoppii ja heti, ja kaikki äijät jos haluutte nähä maailman parhaan kemian,lavashown ja gimmoja ilman yläosia ni kavereitten keikalle kannattaa mennä,tyttöjä ei tartte pyytää ne o mär**** jo valmiix.=) cheers..


      • ladyRHCP
        *JohNNy-Boy-84* kirjoitti:

        Ite aloin diggaa jo 9-vuotiaana v.-93, ku löysin Bloo sugarin systerin kasettien seasta, laitoin sen soittimeen alux kuulu jotai epämäärästä ja sit samantien skeba soi low:na ja basso alkaa nai***n mun korvia,olin myyty. joo diggailtu on, ite soitan skebaa ja John Fruciante on mu esikuva ja jumala=). Dani California, dam, äijät o tullu takas, toukokuussa heti aamusta levari shoppii ja heti, ja kaikki äijät jos haluutte nähä maailman parhaan kemian,lavashown ja gimmoja ilman yläosia ni kavereitten keikalle kannattaa mennä,tyttöjä ei tartte pyytää ne o mär**** jo valmiix.=) cheers..

        Olen kolmekymppinen nainen ja mielestäni Peppersit ovat yksi maailman parhaista bändeistä. Ja jätkät tekee sitä musiikin, ei rahan takia.

        Onko kellään sellaista energiaa, intohimoa ja iloa soittamiseen kuin RHCP:llä? Tai onko yksikään mies maan päällä niin seksuaalisen räjähtävä kuin Anthony Kiedis? Osaako joku soittaa paremmin bassoa kuin Flea tai paremmin skittaa kuin Frusciante? EI.

        Pojat on kiertäneet muutakin kuin tahkoa ja eläneet lujaa, sen näkee ja kuulee. Kaiken kaikkiaan ihmettelen, että Anthony on edes hengissä vielä. Sieltä ne biisit syntyy; yhdessä jammaillen, raskaista tai upeista kokemuksista pollella tai ilman.

        Olin 2003 Peppersien keikalla Hartwallilla. Siinä meni sormuksetkin soikeiksi kun piti hakata käsiä yhteen. Jumalauta mikä tatsi siihen touhuun pojilla on. En unohda sitä koskaan, paitsi kun pääsen seuraavalle keikalle.


    • aia_

      Ja mäkin olen ihan pentu ja aivan kusessa RHCP:n!!!Ekan kerran kuulin vuonna -97, Californication-aikoihin, jolloin tätini paukutti sitä yläkerran kattoasunnossa. Olin tuolloin 8-vuotias,nyt siis 18.Jokin siinä jäi päähän, ja biisejä oli ihan kiva kuunnella myöhemminkin, mutta tämän vuoden puolella heräsin ja kaikki vanhat,lapsuudenaikaiset muistot tulvi mieleen.

      Jätkät ovat mahtavia; Anthony on jonkun sortin jumala, täysin epärealistisen nerokas tyyppi jolta syntyy mahtavia sanoituksia kuin itsestään. John on kyllä aivan nero.Kertakaikkiaan. Mahtavaa taitoa. Chad on mahtava,varmaan maailman paras rumpali. Flea...Sanat ei riitä kuvailemaan.Nero.
      Jonkinsortin puolijumalia minulle koko sakki.

      Ja ikinä,ikinä en ole löytänyt biisiä RHCP:ltä,josta en pitäisi.Tänään kävin kirjastossa lainailemassa ja löytyi vanha RHCP-albumi,josta löytyi mm.True men dont kill coyoties ym.

      Ja puhumattakaan siitä,että aina kun näen kuvan bändistä tai vielä parempaa:Löydän netistä jonkun radio haastattelun josta kuulen niiden äänet niin ai ai.Kylmät väreet vetää pitkin selkärankaa.:-) Ja Anthony edustaa kaikessa hulluudessaan ja neroudessaan minulle äijää,jollaisen haluaisin ja jollainen saa mut hulluksi.Piru vie sen ukkelin kanssa!

      Ja saan usein kuulla siitä että olen pentu RHCP-"piireissä".Mutta on aina mukava löytää ihmisiä,jotka on samalla aaltopituudella..:-) Niitä kun ei täällä meillä päin oikein ole..tai siis ainakaan ikäisteni piirissä. :-)

      Ootteko muuten lukenu "Arpikudosta"? Mun mielestä aivan mahtava kirja, ehkä yksi parhaimmista joita olen koskaan lukenut. (Ja mä luen PALJON.)

      • Sandra_B

        onhan meitä saman ikäisiä faneja...vaikka kuinka paljon!!! Itte luin ton Scar Tissuen pari kuukautta sitten ja rakastuin. Arvostan bändiä paljon enemmän ku ennen. ennen peppersit oli mulle vaa yks hyvä bändi muiden joukossa, nyt ne on mulle yks ja ainoa bändi. Suurimman vaikutuksen kirjassa muhun teki se, miten bändi on voittanu kaikki vaikeudet ja miten ne tekee musaa vieläkin sydämensä pohjasta ja rakastaa jokaista hetkeä siitä. ihana, että maailmasta löytyy vielä bändi, joka ei tee musiikkia rahan takia, vaan sen takia, että ne ite rakastaa tehdä musaa ja soittaa sitä ihmisille.
        Kannattaa käydä kattoo osotteesta www.youtube.com rchp haastatteluja ja muita video pätkiä. kaikkein paras, mun mielestä, löytyy osotteesta http://www.youtube.com/watch?v=IDjhj34k1Fw


    • wttwe

      Ymmärrän osittain.
      Mun mielestä Blood Sugar Sex Magik ja pari levyy sen jälkeen ja ennen on ehkä parasta musaa mitä voi olla.
      Loistavaa funk-rockia..

      Mutta...
      Californicationista alkoi se popimpi homma, joka ei mun mielestä enää erotu massasta ollenkaan.
      Uusin levy sentään vähän funkimmaks palannu taas, vaikkei jotenkin niin aggressiivista enää ookaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2132
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe