Carrie

Pitkästä aikaa

Vuokrasin Carrien pitkästä aikaa ja olipas mukava yllätys dvd:ltä hyvällä kuvanlaadulla katsottuna, viimeksi joskus kersana töllöstä katsonut peiton alta.

Hyvät näyttelijäsuoritukset (etenkin Piper Laurie äidin roolissa) ja pelottavan ahdistava ilman mitään liiallista verimässäilyä. Käy Carrieta oikeasti sääliksi, eipä moinen koulukiusaaminen kovin harvinaista ole ja seuraukset pahimmillaan psyykkisesti katastrofaaliset.

Muutenkin 70-luvun kauhu jostain syystä kolahtaa, nykyään ei enää tunnuta osaavan vastaavaa tai sitten se on sitä "aika kultaa muistot"-ajattelua. Muutenkin telekinesia ja vastaava kiinnostaa, kuuluvat osaltaan alaan jota opiskelen. Jos tulee mieleen aiheeseen liittyviä leffoja niin suositelkaa ihmeessä!

6

710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pinnalla

      Yliluonnolliset ilmiöt taisivat olla 70-luvulla ja sitä ennen muutenkin enemmän pinnalla kuin tänä päivänä. Uri Gellerit ja Ufo - buumitkin olivat aika laajat. Mitä ihmettä muuten opiskelet, mikäli tosiaankin "telekinesia ja vastaava" liittyvät opiskelemaasi alaan????

    • duke

      Ei nykyään enään osata tehdä kauhukuvia, niistä puuttuu se jokin? Carrie 2 oli myös hyvä todiste, ihan typerä verrattuna ykköseen. Sissy Spacek näyttelee myös tässä yhessä uudessa kauhukuvassa, en muista nimeä. Tulee lähiaikoina, traileri vaikutti hyvältä.

    • Markiisi F

      ...tuli mieleen Brian De Palman ohjaama "The Fury" (1978), se liittyy myös telekinesiaan. En muista suomenkielistä nimeä.

    • olisko

      Ehkä noissa vanhemmissa kauhuleffoissa (kuten CARRIE, TAPPAJAHAI, ALIEN ja HALLOWEEN) se kauheus piilee siinä, että niissä ei kaikkea suolien lentämisiä yms. näytetä, vaan asioita jätetään katsojan mielikuvituksen varaan.

      Itse pidän myös CARRIEsta, erinomaisen hyvin tehty leffa. Ja ne näyttelijäsuoritukset on kerrassaan loistavia! Piper Laurie ja Sissy Spacek on huippuja, puhumattakaan sivuosan esittäjistä.

    • minätiedän!

      joo! carrie on tosi hyvä elokuva ja itseäni kiusataan jatkuvasti. vaikka en kauhean nuori olekkaan jotkut eivät vaan koskaan kasva aikuisiksi. vaikka en ihan aikuinen olekkaan.
      kuitenkin. jos olet kiinnostunut telekinesiasta, paranormaaleista ilmiöistä ym. kannattaa katsoa firestarter, jossa on pieni tyttö, joka polttaa ajatuksen voimalla ihmisiä. hänen äidillänsä on lieviä telepaattisia/telekineettisiä voimia, mutta ne eivät ole mitään hänen tyttäreensä verrattuna.
      ihan hyvä elokuva on. tosin hieman ihmetyttää k18 ikäraja, joka kyllä voisi ehkä olla k15...
      jos paranormaalit ilmiöt kiinnostavat, kannattaa katsoa poltergeist tai the amityville horror. etenkin poltergeistissä tapahtuu ja sattuu, ja pieniä lapsia on kyllä mukana. mm. pieni carol anne.
      jos kauhuelokuvat, jossa on hylätty talo, kiinnostavat, katso se amityville, the chalenging tai house on haunted hill.

      • hyvä elokuva.

        Carrie kestää kyllä täysillä ajan saatossa.

        Samoin tuli mieleen vuonna 1979 alkuperäinen When a Stranger Calls (Kun tuntematon soittaa), joka on myös säilyttänyt jännittävyytensä. Siitä tehty samanniminen remake-versio (2006) ei yltänyt alkuperäisen tasolle.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe