Mistä kannattaa aloittaa astrologian opiskelu?

kiinnostunut kala

Hei!
Kertokaapa tietäväisemmät mistä aloittaisin astrologian opiskelun. Minulla ei ole varaa mihinkään kalliisiin kursseihin näin opiskelijana, mutta laji kiinnostaa kovasti. syynä on kiinnostukseeni myös se että haluan itse nähdä onko tämä totuudenmukaista, tutkimalla sitä.Tämä laji kiinnostaa myös koska se on pitkälti jalat maassa tietoa, joka kuitenkin liittyy tutkimiseen ja vaihtoehtotieteisiin.

Sitten ihan hassu kysymys loppuun. Onko tällaisesta aurinko Kalat, nousu Skorpionista, kuu Neitsyessä, merkurius Kaloissa, venus Kaloissa, mars Ravussa- tyyppisestä henkilöstä astrologiksi joskus tulevaisuudessa :D

Olipas hölmö tapa päästä tulkittavaksenne ;-))

Eikun, ihan oikeasti kertokaa miten pääsisin alkuun, järkevästi ja mielenkiintoisesti opiskelujeni ohessa.

Kiitos paljon

Kala~~

22

6973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Adi

      " mistä aloittaisin astrologian opiskelun. Minulla ei ole varaa mihinkään kalliisiin kursseihin näin opiskelijana"

      Hyvä uutinen, että et tarvitse mitään kalliita kursseja. Oppiaksesi sinun on nähtävä vaivaa ja luettava hieman astrologista kirjallisuutta.

      Kannattaa myös liittyä johonkin astrologiseen seuraan. Tässä on linkki Suomen Astrologisen Seuran esittelysivulle:

      http://www.saunalahti.fi/astrolo2/index.htm#alku

      Seura järjestää luentoja Helsingissä astrologiasta yleensä kerran kuussa. Seuraan on pieni vuotuinen jäsenmaksu. En löytänyt tuosta mainintaa mutta se ei ole päätähuimaava kuitenkaan. Luentotilisuuksiin osallistumisesta peritään muutaman euron osallistumismaksu.

      Jäseneksi liittymisessä on hyvänä puolena se, että noille luennoille pääsee jäsenenä halvemmalla ja saa käyttää seuran astrologista kirjastoa.

      Yleisten kirjastojen astrologiakirjojen valikoima on heikohko. Niistä kyllä löytyy tärkeimpien kotimaisten astrologien kuten Raimo Nikulan kirjoja, mutta ulkomaisten hyvien perusopusten saatavuus on aika huono. Ulkomaisista tosin Robert Handin kirja "Planets in youth" kannattaa lukea. Se on erinomainen kirja kertomaan planeetoista merkeissä, huoneissa ja aspekteissa.

      Kannattaa etsiä kirjastosta ja kirjakaupoista myös Sakoianin ja Ackerin kirjoittamaa "Astrologers handbook" nimistä kirjaa. Tuo kirja sisältää kaiken olennaisen syntymäkarttojen tulkinnasta.

      Tietenkin sinun on myös tulkittava syntymäkarttoja oppiaksesi. Kannattaa käyttää esimerkiksi julkkisten ja kuuluisien ihmisten karttoja aluksi. Heistä on saatavilla paljon tietoa ja näet konkreettisesti miten edistyt.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Kiitokset sinulle informaatiosta, ja tuosta "diagnoosista".
        Meni jonkin aikaa ennenkuin pääsin katsomaan vastauksianne, mutta mukavaahan se siinä suhteessa oli, että vastauksia oli tullut paljolti!
        Kiitokset infosta, mahdollisesti informoin miten tutkinnat jatkuvat, mikäli aikaa riittää opiskelun puitteissa. Ainiin, kesähän sieltä tulee ja työt alkavat.. :)

        Mukavia hetkiä kesän odotukseen!
        Vappuja myöskin!


    • Adi

      "Onko tällaisesta aurinko Kalat, nousu Skorpionista, kuu Neitsyessä, merkurius Kaloissa, venus Kaloissa, mars Ravussa- tyyppisestä henkilöstä astrologiksi joskus tulevaisuudessa :D "

      Kuulostaa hyvältä. Noin paljon planeettoja kaloissa viittaa kyllä vahvaa taipumusta mystiikkaan. Samoin tuo nouseva merkki skorpionissa.

    • angeltrust

      aluksi sun pitää päättää mitä polkua ja astrologista linjaa lähdet kulkemaan,muuten menvät opinnot hukkaan.

      trooppinen astrologia on hyvin uutta,keinotekoisempaa ja kaupallisempaa ja sitä käyttävät ehkä ne jotka rakastavat täsmällisyyttä.

      sideeristä pidetään yleisesti luontevampana ja sen kautta pääse paljon paremmin astrologian olemukseen sisään ja todellisen tiedonkin lähteille

      • perustelut

        Jo oli ehdotus! Eikö ensin pidä perehtyä asiaan ja vasta sitten pystyy päättämään. Eikä tämä niin ykskäsitteinen asia ole.


      • Piikki

        "sideeristä pidetään yleisesti luontevampana "

        Sideerisen järjestelmän käyttö on aika lailla marginaalista täällä länsimaissa. Jos haluaa opetella astrologiaa toisten kiinnostuneiden seurassa, niin joutuu todennäköisesti yksin opettelemaan, jos sideerisellä meinaa aloittaa.

        "trooppinen astrologia on ... kaupallisempaa"

        Vain koska se on yleisempää täällä lännessä. Esimerkiksi netissä on omat kaupalliset sivunsa myös sideeriselle järjestelmälle.

        Koska alkuperäinen kysyjä on aloittelemassa astrologian harrastamista, niin helpointa on aloittaa tällä perinteisellä trooppisella suuntauksellamme. Astrologinen kirjallisuus on isolta osin trooppiseen järjestelmään perustuvaa ja useimmat astrologit ovat siihen perehtyneitä (JOs kysyjä ei ole muuttamassa johonkin Intiaan, missä sideerinen on laajalti käytössä.)

        Ei sillä, että sideerinen järjestelmä välttämättä olisi kovin huono valinta. Täällä vain siitä yleensä jauhavat sellaiset, jotka eivät tiedä siitä tuon taivaallista -jopa jotkut paskanjauhajaskeptikot.


      • kiinnostunut...

        Mistä saisi tietoa tästä sideerisestä,kuuloostaa kiinnostavalta !!!


      • Piikki

      • algeltrust

      • olisitko?
        algeltrust kirjoitti:

        Jos joku haluaa liittyä sideerikkojen kasvavaan harrastajaryhmään, niin mitäs se sinua kaivelee

        sinä se rähisevä käärmeenkantaja. Itsetuntoa ei ole kyllä tippaakaan. Voi voi lapsiriepua. Puhuu pakkomielteisesti taas jostain sellaisesta, jota ei ymmärrä sitten alkuunkaan. Etkä sinä osaa edes keskustella.


    • ei kaukaa

      Aloita perehtymällä omaan karttaasi ja vertaa sitä itseesi ja katso olettekö samaa mieltä.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Hyvä idea,siitähän se on lähdettäväkin alkujaan liikkeelle!
        :)


    • Johannes Kostaja

      Ihan vakavasti puhuen astrologiaa ei kannata aloittaa mistään, koska oikeat astrologit ovat lähes kuolleet sukupuuttoon. Esimerkiksi Intiassa astrologian opiskelu edellyttää vuosien opiskelua, eikä kunnollista opettajaa eli gurua löydy kuitenkaan mistään. Palstan sheriffi, sensuroi tämäkin taas PIAN, hep hep!

    • millamiumau

      kirjastoon ja hae sieltä Juhani Nummelan Astrologian Käsikirja sekä Tuikku Ljunbergin Opi Astrologiaa. Niillä minä pääsin alkuun :)
      Lisäksi www.astro.fi on ollut todella hyödyllinen sivusto :)

    • Kokokoluoma

      Kysymyksesi kuuluu perustellusti:

      "...syynä on kiinnostukseeni myös se että haluan itse nähdä onko tämä totuudenmukaista, tutkimalla sitä."

      Hyvä !!! Ottakaa oppia muutkin.

      Aloita tästä:

      http://www.pcuf.fi/~hanvuori/alogia.php#sis

      (tämä liittyy astrologiaan ja auttaa kysyjää asiallisesti. jos sensuroidaan niin asia lähtee eteenpäin oikeutetusti, seuratkaa)

      • akluperäineä

        Tämä auttaa paljon. Todellista asiaa


    • Anonyymi

      Veedisen astrologian kurssi Helsinki ja koko Suomi. Valtavasti ilmaista materiaalia astrologian opiskeluun joogan ja henkisen kehityksen tueksi. https://astrovedafi.blogsopt.com

      • Anonyymi

        Nonni, tämä keskustelun haara kuivahti sideerisen ja vedalaisen astrologian mainospuheeksi. On hyvä pitää mielessä että mitä tahansa asiaa trollataan netissä, joku esiintyy jonkun bulvaanina, ajaa sen asiaa, tai joku klikki alkaa tuottaa ylistäviä kirjoituksia jostain ihmisestä tai astrologian suunnasta tai ilmiöstä ("Käärmeenkantaja"). Erottelukykyä tarvitaan.


    • Anonyymi

      Joo, ei yleensä kannata etsiä ilmaisia tulkintoja keskustelupalstoilta. Ajan hukka, karhun palvelus asialle. Lue, opi, tutki karttoja, harjoittele, keskustele muiden harrastajien kanssa, vaihda tietoja, liity Astrologiseen Seuraan.

    • Anonyymi

      Tuli mieleen tuosta, että jos hallitus saisi käsiinsä kartan, joka näyttäisi kaikkien arvometallien sijainnit, jotka vain odottavat löytäjäänsä, he käyttäisivät sitä varmasti. Mutta kansan suhteen he eivät sitä käytä.
      Miksi hallitus ei harjoita kansan seassa kullanhuuhdontaa?

    • Anonyymi

      Ei vain perus astrologia ja sitä perus astrokirjoilla, vaan myös kohteista, missä keskustelua siitä esiintyy.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17446186/astrologiasta-ja-horoskoopeista-zoharissa

      Myös eng. wikipediasta löytyy tietoa.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Astrology
      https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_astrology
      https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_views_on_astrology

      Erään näkemyksen mukaan nk. elämänkirja olisi eläinrata. Eli viittaisi ehkä siihen, että tulevaisuuden androidit, joita aletaan inhimillistämään (kaltaisistaan ihminen saa ilonsa) eivät voi päästä henkimaailmaan, mikä taas viittaa uuden uskomusjärjestelmän luomiseen, jossa sanotaan, että henkimaailma olisi niillekin.
      Jeesuksen sanotaan kertoneen, että hlö ei voi päästä taivaan valtakuntaan (mitä tällä sitten tarkoitetaan, saada luonteenomainen persoona?) paitsi veden kautta (kohdusta syntymällä?) ja uudesti syntymällä ylhäältä, jonka on sanottu viitanneen uudelleensyntymiseen.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3227
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1086
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1043
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      54
      972
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      934
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      839
    Aihe