Isotuomipihlaja

Aitaa ja vikkelää =)

Lisätietoja vailla.. Olen päätynyt laittamaan isotuomipihlajaa näkösuojaksi puutarhan ja vilkkaasti liikennöidyn tien väliin 25 metrin matkalle.
1. Paljonko keskihinta taimilla (25€/10kpl)?
2. Voiko itse lisätä taimia pistokkaista tms.?
3. Kuinka kauas ojasta on syytä istuttaa taimet? Kasvaako alaoksat vanhenmiten maata viistäen ja onko juuret maan pinnassa luikertelevia matoja?
4. Jotkut kehottavat leikkaamaan, että saisi tiheämmän näkösuojan. Toiset kieltävät tekemästä niin.. mielipiteitä/perusteluja.
5. Kestääkö auringon paahdetta ja tiesuolaa kuinka hyvin?
Myös muut arvokkaat tiedot aidan kasvatuksesta aloittavalle "puutarhurille" ovat tervetulleita =)

7

20117

Vastaukset

 • www.puutarha.net ja nettitaimistoja.

 • Hyvän pensaan valitsit, jos näkösuojaa haluat. Itse ostin astiataimia ja istutin niistä aidan näkösuojaksi. Sain hyvän tarjouksen, joten en edes harkinnut aitataimien ostamista. (3-4 €/taimi) Astiataimet ovat n. kolmevuotiaita taimia ja niillä saa heti valmista aitaa, suosittelen! Istutus puolen mertin välein. Kannattaa kysyä tarjousta.

  Itse istutin ne kaksi vuotta sitten ja ne ovat nyt n. kaksi metriä korkeita ja tuuheita. Täysi suoja, kun vielä lehdet puhkeavat. Niiden kasvutapa on muutenkin tiheä ja tuuhea, kauniskin, versoo paljon juuresta, joten ei välttämättä tarvitse leikata.
  Oksat kasvavat aika pystyyn, eivät siis makaa maassa ollenkaan.

  Isotuomipihjala ei ole tarkka kasvualustastaan ja sopii melkein jokapaikkaan! Kannattaa kaivaa kuitenkin oja jonka täytät hyvällä ruokamullalla, siihen istutat sitten aidan ja hyvin voi. Ainakin meillä!

  • Enpä olisi arvannut pyytää tarjousta =).Ilmeisen tyytyväinen olet aitaasi, joten helpotit astiataimen ja aitataimen valinnassa. Nyt odottelen vain taimitarhan tilauksien saapumista ja roudan sulamista =)


 • Hei,

  Osaako kukaan sanoa voiko isotuomipihlajaa leikata puumaiseksi? Miten se tapahtuu? Leikataanko keväällä ja/tai syksyllä?

 • Miksi valita isotuomipihlaja kun marjatuomipihlajakin olemassa?

  Muuten samanlainen mutta sitä on jalostettu niin että sen marjat ovat hyvän makuisia.
  Isotuomipihlajan marjatkin ovat syötäviä mutta kuulemma pahoja.

  Tai no, jos tie on niin vilkkaasti liikennöity että vieressä olevat kasvit ovat saasteiden kyllästämiä niin ehkäpä juuri silloin tuo on parempi valinta.

 • Voiko isotuomipihlaja aidan istuttaa näin syksyllä ja kuinka syvä kuoppa tulisi kaivaa johon taimen laittaa?

  • Voi istuttaa myös syksyllä vielä syys-lokakuussakin Etelä-Suomessa, kunhan ennen maan jäätymistä viimeistään istuttaa.

   Kaiva noin 1/2 metrin kuoppa ja siihen multaa ja ei kun laitat taimen kasvamaan. Kastele hyvin istuttaessa, mikäli ei ole ollut sateisia säitä. Parina seuraavana vuonna hulehdi kastelusta kuivana aikana.

   Syksy on kevättä parempi aika istuttaa, koska silloin on lähes aina riittävästi kosteutta ja kasvi lähtee kasvuun heti seuraavana keväänä, etenkin jos se on ehtinyt jo juurtua edellisenä syksynä.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  451
  3520
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  36
  476
 3. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  399