turbohiivasta tietävät

óssi

Onko totta, että turbohiivalla saa käytettyä 24 tunnissa kymmenprosenttista "mehua"??? Kerrotteko, jotka tiedätte? En aio vielä ainakaan valmistaa itse, mutta kysymys on vedonlyönnistä naapurin kanssa, panoksena perinteinen kossupullo.

9

14452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • póssi

      ... enempää kerroskella, ainakaan tuon vedon takia. Hiivoja on monenlaisia. 200g pullahiivaakin käytää melkein "mäskin kun mäskin" semmoseks, että paska taatusti lentää

      • dfasddfasdfasd

        paskan lentäminen johtuu varmaan ihan muista seikoista kuin pullahiivasta.
        Ei mitään hätää jos vaan malttaa ravistella kiljusta hiilihapot pois (sitten kun kilju ei enää maistu makealta eli hiiva on käyttänyt kaiken sokerin alkoholiksi) ja muistaa seisottaa kiljua jossakin kylmässä niin että hiiva saostuu pohjalle ja kilju kirkastuu.
        Se on sen samean hiivaliemen juominen se mikä pistää pakin kuralle....

        Kaikki riippuu hiivan ja sokerin määrästä. Jos laitat puolet sokerista ensin ja vähän ajan päästä lisäät loput niin käy tod. näk nopeammin. Ja jos kannen jättää aluksi auki niin hiiva lisääntyy hieman (happi auttaa hiivaa lisääntymään mutta silloin hiiva ei tuota alkoholia).

        Se on tuon hiivan suhteen vähän sama kuin esim. talonrakentaminen porukalla. Mitä enemmän talkooväkeä (hiivaa) sitä nopeammin tulee valmista. Talkooväki tarvitsee myös eväitä (sokeria) että talo (alkoholi) valmistuisi.


      • sadfasdfasdfs
        dfasddfasdfasd kirjoitti:

        paskan lentäminen johtuu varmaan ihan muista seikoista kuin pullahiivasta.
        Ei mitään hätää jos vaan malttaa ravistella kiljusta hiilihapot pois (sitten kun kilju ei enää maistu makealta eli hiiva on käyttänyt kaiken sokerin alkoholiksi) ja muistaa seisottaa kiljua jossakin kylmässä niin että hiiva saostuu pohjalle ja kilju kirkastuu.
        Se on sen samean hiivaliemen juominen se mikä pistää pakin kuralle....

        Kaikki riippuu hiivan ja sokerin määrästä. Jos laitat puolet sokerista ensin ja vähän ajan päästä lisäät loput niin käy tod. näk nopeammin. Ja jos kannen jättää aluksi auki niin hiiva lisääntyy hieman (happi auttaa hiivaa lisääntymään mutta silloin hiiva ei tuota alkoholia).

        Se on tuon hiivan suhteen vähän sama kuin esim. talonrakentaminen porukalla. Mitä enemmän talkooväkeä (hiivaa) sitä nopeammin tulee valmista. Talkooväki tarvitsee myös eväitä (sokeria) että talo (alkoholi) valmistuisi.

        Ai niin piti lisäämäni sen verran että "turbo" hiivassa ei ole muuta "turboa" kuin se että siinä pussissa on kymmenkertainen määrä sitä "viinihiivaa" mitä normi valmisviinipaketeissa.


      • fadfsda
        sadfasdfasdfs kirjoitti:

        Ai niin piti lisäämäni sen verran että "turbo" hiivassa ei ole muuta "turboa" kuin se että siinä pussissa on kymmenkertainen määrä sitä "viinihiivaa" mitä normi valmisviinipaketeissa.

        ai niin ja vielä sen verran että alkoholi yleensä saa pakin kuralle....


      • póssi
        dfasddfasdfasd kirjoitti:

        paskan lentäminen johtuu varmaan ihan muista seikoista kuin pullahiivasta.
        Ei mitään hätää jos vaan malttaa ravistella kiljusta hiilihapot pois (sitten kun kilju ei enää maistu makealta eli hiiva on käyttänyt kaiken sokerin alkoholiksi) ja muistaa seisottaa kiljua jossakin kylmässä niin että hiiva saostuu pohjalle ja kilju kirkastuu.
        Se on sen samean hiivaliemen juominen se mikä pistää pakin kuralle....

        Kaikki riippuu hiivan ja sokerin määrästä. Jos laitat puolet sokerista ensin ja vähän ajan päästä lisäät loput niin käy tod. näk nopeammin. Ja jos kannen jättää aluksi auki niin hiiva lisääntyy hieman (happi auttaa hiivaa lisääntymään mutta silloin hiiva ei tuota alkoholia).

        Se on tuon hiivan suhteen vähän sama kuin esim. talonrakentaminen porukalla. Mitä enemmän talkooväkeä (hiivaa) sitä nopeammin tulee valmista. Talkooväki tarvitsee myös eväitä (sokeria) että talo (alkoholi) valmistuisi.

        No eipä aihetta enempiin kommentteihin.
        Kukin tyylillään taaplaa, ja kiljujaan tekee. Se heille suotakoon.


      • abc
        póssi kirjoitti:

        No eipä aihetta enempiin kommentteihin.
        Kukin tyylillään taaplaa, ja kiljujaan tekee. Se heille suotakoon.

        Mistä tota turbohiivaa saa ostettuu ja eihän oo sama
        asia kun kuivahiiva??


      • Jiid
        abc kirjoitti:

        Mistä tota turbohiivaa saa ostettuu ja eihän oo sama
        asia kun kuivahiiva??

        Turbo hiivaa on paria eri mallia. Toinen on oikeasti nimeltää Turbo Hiiva (tms). Sellainen mustavalkoinen pussi mitä saa kaupoista. Maksaa noin reilut 4€.

        Olen tosin huomannut kaupoissa myytävän myös jotain MEGASUPER hiivaa, jonka paketissa lukee 24h. Eli vuorokaudessa pitäisi tulla jotain, tuskinpa mitään maittavaa/miellyttävää/toimivaa.

        Tämä Turbo, vai oliko se Super hiiva toimii 3-7pv. Reilun viikon sitä voi ihmetellä, kun loppuvaiheessa hieman pönttöä ravistelee.

        Hyvää tuli tällä kaksiosaisella turbohiivalla. Omenoista, jotka lähestulkoon olivavat syömiskelvottomia. Mutta viiniin tuli LOISTAVA maku. Kirpakka. Lappaus tehtiin kolmeen 10L ämpäriin niin ei tarvinnut sitä kirkastetta käyttää.
        Tämä kirkaste kuulemma vanhojen tekijöiden mielestä aiheuttaa pahan darran.

        Eli lapotkaan vaan eri saaveihin, ja odottakaa. Ja sitten taas uudestaan sama homma. Lopuksi. Okei. Ei tule superkirkasta, mutta ainakaan ei shaisse lennä ja maku loistava. Värissä tietty olisi parantamisen varaa.

        Elämä on.

        -J


      • Anonyymi
        abc kirjoitti:

        Mistä tota turbohiivaa saa ostettuu ja eihän oo sama
        asia kun kuivahiiva??

        Tokmannilta kävin just tänään hakemassa, oli nimenomaan sitä TURBO Pikahiivaa, seuraavaks tässä pitäis vielä testata että miten hyvin toimii.


    • Anonyymi

      Tein kerran 24h viinin en uskonut. Annoin käydä toiset 24h ja tulos viinietikkaa, oli käynyt liikaa. Ei muuta, kun kaadoin wc pönttöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      93
      3128
    2. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      73
      2405
    3. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      60
      1414
    4. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      90
      1382
    5. Kaikki ovat syntisiä!!!

      Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N
      Luterilaisuus
      309
      853
    6. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      184
      835
    7. Valkoinen Golf

      Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.
      Kuhmo
      10
      835
    8. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      49
      775
    9. Moottorisahalla kauppaan

      Missäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s
      Kajaani
      10
      757
    10. Rillimiljonäärin eroriidassa suuri käänne.

      Vaimo haluaa kokonaan yksinhuoltajuuden ja pitää entisen elintasonsa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      142
      728
    Aihe