Roolivalinnat

ollos

Mitkä oli teistä parhaat roolivalinnat TSH-leffoissa? (Huolimatta siitä olitko ensin lukenut kirjan vai et)
Jos luit kirjan ensin, vastasiko joku valita todella hyvin omiin kuvitelmiis?
Oliko leffoissa mielestäs tosi surkeita roolivalintoja? (Onko ehdotusta näyttelijästä, joka olis susta tehnyt parempaa työtä?)

8

2041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AntiDyer

      Kovimmat suoritukset veti mielestäni Sean Bean Boromirinä, jokujonkanimeäenmuista Faramirinä, (John Noble?) Denethorina ja Carl Urban Eomerinä. Kaikki oli loistavia valintoja (mm. Hugo Weaving Elrondina, Brad Douriff Grimana, Viggo Mortensen Aragornina jne.) Mutta noi ensin mainitut nousi ekana mieleen. Ehkä heikoimpina suorituksina oli Orlando Bloomin Legolas. Ei se mikään surkea ollut, melko haltiamainen suoritus mutta jotenkin se ei osannut olla vakuuttava silloin kun olis pitänyt.

    • sws

      No se wanha homo,joka esitti sitä pedofiili taikuria.....kun se halus olla aina niiten pätkien kamuna ja hiplata niitä sulosia poikia.

    • Winky

      Viggo Mortensen oli minusta täydellinen Aragornina.
      Se on loistava näyttelijä! ;D Ja samaistu mielestäni loistavasti Aragorniin myös Kirjan kannalta(ah mikä ääni mortensenillä!) xD
      Gandalfin näyttelijä oli hyvä, parempi, paras valinta! Siltä ei kyllä puuttunu mitään Gandalf hahmon piirteitä kirjaa ajatellen. :D
      Myös Faramir, ja Boromir oli samanlaisia(vaikkaki Faramiristä tehtiin hieman ahnas, sehän oli oikeesti hirmu viisas,viisaampi ku veljensä) ;)
      Eowyn, eli Miranda Otto. Täydellinen valinta.
      Eomer, Karl Urban, samaten hyvä valinta.
      Samin näyttelijä.(muistikatkos näyttelijän nimestä ) Oih, se on oikeesti parhaiten saatu elokuvaan tällä näyttelijällä! :D
      Noh siinä oli joitain, onhan niitä lisää :>

      • carrie::

        Samia näytteli Sean Astin.

        Myös Elijah Woodin valinta Frodoksi oli hyvä, jo pelkästään sen silmien takia... ;)

        Sean Bean on upea, olisin toivonut häntä esittämään Aragornia, että oltais nähty häntäkin kolmen leffan verran. No, kyllä Viggo sopi hyvin rooliinsa, ehkä Seanista ei olisi saatu yhtä rosoista ja monitahoista hahmoa.

        Liv Tyler oli ihana Arwenina, samoin Cate Blanchett Galadrielina.

        Ketähän ne alunperin ajatteli Aragornin rooliin, tietääkö kukaan? Viggohan kutsuttiin hätiin vasta parin kuvauspäivän jälkeen, kun silloiselle Aragornille annettiin potkut.


      • izy
        carrie:: kirjoitti:

        Samia näytteli Sean Astin.

        Myös Elijah Woodin valinta Frodoksi oli hyvä, jo pelkästään sen silmien takia... ;)

        Sean Bean on upea, olisin toivonut häntä esittämään Aragornia, että oltais nähty häntäkin kolmen leffan verran. No, kyllä Viggo sopi hyvin rooliinsa, ehkä Seanista ei olisi saatu yhtä rosoista ja monitahoista hahmoa.

        Liv Tyler oli ihana Arwenina, samoin Cate Blanchett Galadrielina.

        Ketähän ne alunperin ajatteli Aragornin rooliin, tietääkö kukaan? Viggohan kutsuttiin hätiin vasta parin kuvauspäivän jälkeen, kun silloiselle Aragornille annettiin potkut.

        Alkuperäinen Aragornin näyttelijä oli Stuart Townsend. Ei mikään pahannäköinen hemmo, mutta kyllä olisi pitäny tehdä suuri työ ollakseen Viggo Mortensenia parempi!!
        Mun mielestä elokuvasta ei löydy heikkoa roolisuoritusta yhtään, mutta Aragorn, hobitit, Gandalf ja Galadriel vetävät pisimmät korret. Ja samaten Gimli, jonka on vaikea ajatella olevan oikeasti lähes parimetrinen iso äijä...se oli niin maskeerattu ettei näyttelijää edes kunnolla näy.


    • EnGlAnD

      aragorn, legolas, arwen, eowyn, frodo, sam ja melkee kaikki mut itseasias en kauheest enää tykkää siit mut on ollu mun ihanin elokuva

    • Cate Blanchett ehdottomasti. Juuri oikeanlainen olemus niin sisäisesti kuin ulkoisesti Galadrielin rooliin, veteraaninäyttelijä... myös ajattoman kaunis.

    • zappp

      Kumma kun kukaan ei ole maininnut Christopher Leetä, joka veti Sarumanin roolin loistavasti. Hänhän sai itsensä Tolkienin hyväksynnän esittää Gandalfia, mutta rooli meni toiselle. Leehän oli fani ja oli lukenut LotRin kerran vuodessa ties kuinka monen vuosikymmenen ajan, joten voisi sanoa, että hän veti varmasti roolinsa melko antaumuksella.

      En nyt muista kuinka kohdalleen roolivalinnat osuivat aikoinaan omien mielikuvieni kanssa, mutta kyllähän nuo pääpiirteittäin hommansa hoitavat. Mortensenia en vieläkään ihan sulata. Mielestäni Sean Bean olisi ollut Aragornimpi. Mortensen on vähän sellainen vässykkä. Toisaalta Bean on myös hyvä Boromir. Myöskin, jos Galadrielin piti olla kaikkein kaunein, kuten kirjassa kuvailtiin, niin sillä perusteella Blanchettin valinta on outo. Gimli taasen näyttää aivan Gimliltä, mutta Jackson on lisännyt hahmoon koomisia piirteitä.

      Tosiaan, jos kirjan on lukenut ensin, voi nähdä sen, kuinka näyttelijät sopivat rooliinsa. Jos on nähnyt elokuvat ensin, voi olla vaikea luoda täysin omia mielikuvia kirjasta, kun mielessä on jo se, miltä hahmot ja koko Keski-Maa näyttävät. Valtava vastuu, kuten Elijah Wood totesi jossain haastattelussa, kun tämä asia otettiin esille. Tämän aspektin vuoksi on ehkäpä vähän mälsää, ettei ainakaan kyseinen herra ollut lukenut kirjaa ennenkuin hyppäsi rooliinsa. Mortensen ei ollut edes kuullut koko teoksesta, mutta faniensa onneksi hänen poikansa oli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe