Onko Algarven seutu liian kuuma elokuun alussa

---

Jos lähtee pienten lasten kanssa? Entä korkeuserot? Turistejahan siellä on paljon tuohon aikaan, mutta se ei sinänsä meitä haittaa. Onko säässä mitään eroa Välimeren ilmastoon, puhaltaako Atlantti yhtään viilentävästi?

5

1187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mennään myös

      Kokemusta siis ei ole vielä mutta itse olemme valinneet ko. paikan kohteeksemme ensi kesänä. Me menemme elokuussa eli kuumimpaan aikaan ja mukana on lapsia. Loppu kesästä merivesi kuulemma lämpimänpää mutta ei kovin lämpöiseksi se ei edes tule.

      Meille on sanottu että rattailla pääsee kulkemaan vaikka korkeuseroja jonkun verran onkin. "Algarve on Portugalin välimerta" tai se tuntuu siltä sanovat itse portugalilaiset.

    • Kaisu

      on kaikkein kiihkein sesonkiaika koko etelä-euroopassa ja algarven seudulla on tosi paljon turisteja. Elokuun alku on myös tosi lämmintä aikaa.. Eli uimapuvun ja shortsien lisäksi ei oikein muuta tarvita..Ihan varmasti mittari hipoo yli 30 c joka päivä. Itse kun olin juuri elokuun alussa Algarvessa niin en muista kyllä Atlantilta tulleen oikein mitään viilennystä, vesikin oli tosi lämmintä. On hyvä jos hotellista ym. mihin majoittuu löytyy uima-allas, lapsia ajatellen..

    • andelaine

      olen ollut 3 kertaa algarvessa heinä-elokuussa. Lämmintä on, mutta ei voi verrata kylläkään välimeren maihin, illat voi olla tuulisia ja merivesi yltään n. 20-22 asteeseen, kun välimerellä se on jopa yli 25. Ilma ei ole läheskään niin "tunkkainen ja paahteinen". Lämmin, mutta raikas.

    • esim. Kreikka

      Kokemusta elokuussa matkailusta on niin Turkista, Italiasta, Kreikasta, Espanjasta kuin Portugalistakin ja mielestäni Portugalissa ei ole yhtä tuskallisen kuuma kuin Välimeren maissa. Toki Portugalissakin on lämmintä ( 32on ihan tavallista), mutta yöt ovat viileämpiä ja helpottavat lomailua lasten kanssa. Uima-allas ja ilmastoitu huone nostattavat varmasti niin aikuisten kuin lastenkin lomatunnelmaa, joten niihin kannattaa satsata.

      Mekin suuntaamme elokuussa joko Espanjaan tai Portugaliin.

      Mukavaa lomaa teille!

      • Portugalissa

        Olen ollut portugalissa pari kertaa elokuussa. Ilmasto on mielestäni mukavampi kuin välimerellä siihen aikaan. MM. Kyproksella ja Turkissa on ollut samoihin aikoihin tuskaista 40 ja tuuli ei ole yhtään viilentänyt. Algarvessa saa illalla laittaa pitkät housut ja paidan päälle jos oleskelee meren äärellä. Myös algarven alueella on paljon eroja eri paikkojen välillä. Lännessä on viileämpää esim. Aljezurin pikkukylän tienoilla on pari kivaa rantaa joissa on tullut oleskeltua. siellä on monta kertaa ollut 25 ja kun on ajanut 30 kilsaa itään esim. Lagosiin niin lämpötila on voinut nousta melkein 10 astetta. Kannattaa vuokrata auto ja lähteä kiertämään hieman portugalia. liikenne voi hieman takuta suuremmmissa kaupungeissa, mutta hieman syrjemmässä on ihan kiva ajella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe