Hyvä viini Pasta alla Carbonaralle

Sanna

Ajattelin yllättää mieheni ensi viikolla alla Carbonara pastalla, johon tulee savupalvikinkkua, sinihomejuustoa ja kermaa.
Nyt olisi sopiva viini hakusessa..Mieluiten valkoviini ja se ei saisi olla kauhean kallis..
Onko teillä ehdotuksia?

7

2909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehdottaja

      Hae Alkosta ilmainen hinnasto. Siinä on jokaisen viinin kohdalle merkitty ruokasynboleja kuvaamaan sitä, mille ruuille ao. viini parhaiten sopii. Pastan symbolin löytää usein – yllätys, yllätys – italialaisten (erityisesti eteläisempien maakuntien) viinien kohdalta.

      Mutta nimenomaan PUNAISTEN. Valkoviinien kohdalle läntättyä pastan symbolia saa turhaan etsiä.

      Näin minunkin makuni ilman muuta sanoisi.

      Mutta jos oma maku suosii valkoista niin kukapa kieltää sitä omaa makua tottelemasta! Viinimaissa ei ole niinkään harvinaista, että seudun omaa viiniä juodaan minkä ruuan kanssa tahansa, sattuupa se "oma viini" sitten olemaan punaista tai valkoista.

      • jamppa

        Hassua, vastasin jo kerran, mutta se katosi johonkin kyberavaruuteen... :(

        No tuo resepti ei kyllä ole carbonaraa nähnytkään ;) mutta jos pastaa on tarjolla, niin italialainen viini on luonnollinen valinta.

        Jotkut sanovat että pastan kanssa käy vain punaviini. Se on väärin - viinin on oltava kastikkeeseen sopiva. Ei lohipastan ja bolognesen kanssa sovi juoda samaa viiniä. Valkoviini on mielestäni parempi valinta kuin punaviini tähän ruokaan.

        Sinihomejuuston kanssa sopivat vähän makeahkot viiinit, joten mikään rutikuiva viini ei olisi onnistunut valinta. Puolikuiva italialainen ei-liian-kallis siis... Pino Bianco Botter maksaa 5,50 euroa, ja siinä on jopa pastan symboli Alkon luettelossa.


    • jamppa

      No tuo resepti ei kyllä ole carbonaraa nähnytkään ;) mutta jos pastaa tarjoat, niin italialainen viini on luonnollinen valinta.

      Jotkut sanovat että pastan kanssa käy vain punaviini. Se on väärin - viinin on oltava kastikkeeseen sopiva. Ei lohipastan ja bolognesen kanssa sovi juoda samaa viiniä. Luultavasti valkoviini onkin parempi valinta kuin punaviini tähän ruokaan.

      Sinihomejuuston kanssa sopivat vähän makeahkot viiinit, joten mikään rutikuiva viini ei olisi onnistunut valinta. Puolikuiva italialainen ei-liian-kallis siis... Pino Bianco Botter maksaa 5,50 euroa, ja siinä on jopa pastan symboli Alkon luettelossa.

      • Sanna

      • Goya
        Sanna kirjoitti:

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/pasta-alla-carbonara.aspx

        Enhän mä voi tietää, että toi ei oikeesti ole alla carbonara :)
        Kiitoksia ehdotuksesta!!

        Niin, ei kannattaisi luottaa, että Pirkka osaa neuvoa oikein italialaisissa ruoissa...
        Pahin virhe reseptissä on, että siinä käytetään sinihomejuustoa. Mutta aidossa carbonarassa ei myöskään käytetä kermaa, vaan ainoastaan tilkkaan pastan keitinvettä sekoitettuja munankeltuaisia ja parmesan-raastetta. Ja sen kanssa kyllä punaviini sopii paremmin, mutta jos ei yksinkertaisesti pidä punkusta, niin silloin toki juotakoon jotain muuta, mistä pitää.
        Ja toki tuon Pirkankin reseptin mukaan tehty ruoka voi maistua hyvälle, mutta se ei ole carbonaraa, vaan jotain muuta - ehkä pirkkanaaraa...


      • Goya
        Goya kirjoitti:

        Niin, ei kannattaisi luottaa, että Pirkka osaa neuvoa oikein italialaisissa ruoissa...
        Pahin virhe reseptissä on, että siinä käytetään sinihomejuustoa. Mutta aidossa carbonarassa ei myöskään käytetä kermaa, vaan ainoastaan tilkkaan pastan keitinvettä sekoitettuja munankeltuaisia ja parmesan-raastetta. Ja sen kanssa kyllä punaviini sopii paremmin, mutta jos ei yksinkertaisesti pidä punkusta, niin silloin toki juotakoon jotain muuta, mistä pitää.
        Ja toki tuon Pirkankin reseptin mukaan tehty ruoka voi maistua hyvälle, mutta se ei ole carbonaraa, vaan jotain muuta - ehkä pirkkanaaraa...

        Ohhoh! Nyt katsoin Pirkan reseptiä vielä tarkemminkin, ja olipas pielessä! Ehdottaa palvikinkkua, kun pitäisi olla mieluiten pancettaa tai vähintäänkin pekonia, kun pancettaa (eräänlainen italialainen pekoni) on hyvin vaikea löytää Suomessa. Eikä mitään parmesan-juustoa Pirkan reseptissä! Puhutaan vain epämääräisesti "juustoraasteesta", eli mistäkö tahansa? Eikä kannata käyttää munien valkuaisia, vaan pelkät keltuaiset. Pari keltsua vain lisää, jos määrä muuten jää liian pieneksi.


    • burana

      Sinihomejuustoa... juuei.

      Ja punkkua saa olla. Ostat vaikka Italialaista Chianti-Viiniä.

      Ciao Bella...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      188
      1341
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1148
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      870
    4. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      864
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      790
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      49
      753
    7. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      53
      712
    8. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      689
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      47
      670
    Aihe