Voiko jännitys vaikuttaa silmiin?

apuvva

Eli voiko jännitys / huono itsetunto jotenkin vaikuttaa silmiin? Tuntuu että jossakin tietyssä tilanteessa silmät meneevät totaalisesti lukkoon tai alkavat aristelemaan. Etenkin nyt lukioaikana alkanut tulemaan näin välillä kun ei enää sen tutun ja turvallisen oman luokan kanssa pääse olemaan. Tätä siis esiintynyt sekä kesällä että talvella.. Allergiasta se ei ainakaan johdu ja näkökin on paras mahdollinen. Ja millä tätä saisi lievitettyä, tuntuu että tuntiseuraaminen isohkoissa ryhmissä hipoo pohjalukemia silmien takia. En muuta loogista selitystä tälle löydä. :)

12

3663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama vika

      Sama ongelma minullakin ja itsekin olen nuori. Samaa saattaa tapahtua myös yleisillä paikoilla muutenkin, onneksi se on nyt lieventynyt. Mistä tuo voi johtua?

    • lekuri

      Muistelisin että on olemassa tietynlainen "paniikkisokeus" josta on mainittu ainakin monissa sotaelokuvissa. En tiedä onko tuolla mitään oikeaa vastinetta mutta kyllähän se mahdollista voisi olla. Eli vain pelkää ja jännittää niin paljon että näkö menee :/

    • vaikuttaa

      Kyllä se voi vaikuttaa, ainakin jos jännittää tai on jännittynyt. Itselläni on kyllä joitakin oireita mutta silmissä ei ole mitään vikaa.

      • hmmm

        Siis ihan normaaliin yleisillä paikoilla jännittämiseen, jos käyttäisi sitä ihan vain itseluottamuksen saantiin ja lopulta lopettaisi käytön. Kokemuksia ?


      • henkilöstä
        hmmm kirjoitti:

        Siis ihan normaaliin yleisillä paikoilla jännittämiseen, jos käyttäisi sitä ihan vain itseluottamuksen saantiin ja lopulta lopettaisi käytön. Kokemuksia ?

        Olen muutaman kerran kokeillut kyseistä ainetta, mutta ei siitä ollut minulle sanottavaa hyötyä. Kroppa meni sillä kyllä veltoksi, mutta ei jännitys ei varsinaisesti kadonnut mihinkään. Tuntui vain lähinnä siltä kuin joku olisi vetänyt maton altasi. Joillakin henkilöillä aine voi kyllä auttaa, mutta minua se ei auttanut.


    • Bud

      No ainakin herkät, räpyttelevät silmät voivat aiheuttaa huonoa itsetuntoa. Itselläni on kans aina ollut arat silmät. Silmälääkärini, joka määräsi minulle piilarit, kertoi, että silmäni ovat kuivat. Eli kyynelnestettä ei erity tarpeeksi tai se poistuu silmästä liian nopeasti jolloin silmä käy kuivana. Tämä on ilmeisesti ihan synnynnäistä. Piilarit auttaa muuten mukavasti, eli silmät ei tunnu niin kuivilta. Suosittelen myös kokeilemaan silmätippoja, josko ne sinua auttaisi.

      • ----

        Siinäpä se onkin, ongelma ei esiinny muualla kuin koulussa. Kotona ja tutuissa piireissä silmät toimivat erinomaisesti.


    • mullakin

      Kyllä tuo ainakin minulla vaikuttaa. Silmät alkaa jotenkin kuivaa ja aristaa. Johtuisikohan esimerkiksi verenpaineen nousemisesta, tiedä häntä?

    • ----

      Itse en edes koe mitään tapahtuvaa jännittäväksi, ne vaan menevät luonnostaan lukkoon vaikken tietoisesti mitään jännitäkkään.. Tuntuu niin naurettavalta ettei tuollaista voi itse hallita.

    • vaan

      Mulla oli jännitys-ahdistushäiriöitä. Aiheutti hirveästi sekavuuttaa katsomisessa. Huimasi silmien liikuttelu. Kaksoiskuvaa. Voi myös jouhtua jumittuineista niskoista. (Huono verenkierto päähän)Kirkkaat valot esim. tavaratalo sekotti silmät.

    • huh huh

      Luulin jo olevani universumin ainoa joka on tuon huomannut. Kärsi tasan samasta vaivasta. Ja todellakin jonkinlainen jännitys tai ahdistus tuon laukaisee ja tuntuu ettei kohta silmät pysy auki ja niitä aristaa. Satuin vielä panemaan merkille että kun tuo vaivaa pahimmillaan niin silmät näyttää todella väsyneiltä, ja silmän aluset tummuu ja se taas pahentaa oloa ja sitten sitä stressaa jo ulkonäköäänkin. Mistä sitten lie johtuva. Liian aroista silmistä jotka reagoivat jännitykseen/stressiin vai mistä helvatista?

    • Anonyymi

      Moi. Ootko näin 13v jälkeen keksinyt ratkaisua vaivaan? Mua vaivaa sama ongelma.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe