Tuoreheinä

Mitä mieltä olette tuoreheinästä verrattuna kuivaheinään? Kumpaa teidän heppanne syö ja kummasta pidätte enemmän?
Ilmianna
Jaa

4 Vastaustatarkoitatkohan sitä tuorerehua, johon on lisätty happoa? (samaa jota lehmille annetaan?) naapuri syötti aikoinaan kyseistä rehua hevosilleen, mutta kosteuden ja hapon vuoksi sitä ei voi ähky vaaran vuoksi antaa yhtäpaljon kuin kuiva heinää... toinen ongelma tämän samaisen rehun kanssa on se että mikäli on pieni 2-4 hevosen talli, niin osa avetusta paalista ehtii pilaantua ennenkuin sen ehtii syöttämään hepoille. Itse olen tähän asti suosinut ihan kuiva heinää pikkupaaleissa, mutta seuraavasta heinäsadosta olisi tarkoitus tehdä jo "pyöröja" puolikuivia ja kuivia... (ilman happoa)... tuttavani käyttää kyllä tääläkin ketkellä tuorerehua, kuivaa ja puolikuivaa... kerran päivässä saavat tuorerehua ja sitten jompaa kumpaa muilla jako kerroilla. toivottavasti on mitään apua.
Ilmianna
Jaa
Tuoreheinää saa myös kanttipaaleissa eli n.50 kg ja saa tehtynä hapolla tai ilman. Ilman happoa tehdyt tuoreheinäpaalit ei oikein kestä sulamista eli näin keväällä ovat monesti pilalla jo kun paali avataan. Muuten heinä on maistuvaa ja hyvää ravintoa hevosille. Sisältää tosin valkuaista enemmän kuin kuivaheinä eli ei kannata syöttää jos hevonen on altis kaviokuumeelle tai lannehalvaukselle yms. Itse syötän hevosilleni (2kpl) syksyisin tuoreheinää kunnes pakkaskaudella siirryn normaaliin säilöheinään. Keväisin en sitä osta kun suuri osa jää sitten pihalle haisemaan kun päältäpäin ei näe miten paali on kestänyt pakkasen ja sulamisen.
Ilmianna
Jaa
Itse syötän laadukasta, Timoteivaltaista pienpaalattua kuivaheinää ja lisäksi Racing Greenlinea, jolla korvataan kuivaheinän puutteita ja varmistetaan, että hevonen saa riittävästi korsirehuista tulevia ravinteita. Nyt kesäaikana hevonen saa totuttelun jälkeen syödä enimmäkseen luonnonheinää, sehän sen perusravintoa on. Lisänä saa Racing Rockya nuolla vapaasti ja paljon, paljon puhdasta vettä. Hevonen pääsee kohta kesälaitsalle, joten siellä niin vähällä rasituksella, ettei mitään erikoismössöjä saa noitten lisäksi.

Säilörehu pilaantuu helposti paketin rikkoontuessa ja laadusta ostohetkellä ei voi varmistua joka paalin kohdalla. Tästä syystä en käytä säilörehua. Varmasti voisin kokeilla, mikäli sitä omalla tilalla tehtäisiin itse. Hevonen tosin tarvitsee hyvän tovin totutellakseen säilöheinään.

Toivottavasti auttoi.=)
Ilmianna
Jaa
aiv:n eli tuorerehun rinnalla on aina syötettävä myös kuiva heinää. Ja aiv:n syöttö aloitettava noin kourallisella aiv:ta per ruokinta, jäistä ei saa syöttää. Kannattaa pitää kumihansakat kädessä rehua jakeassa ja muutenkin sitä käsitellessä, sillä happoa kun on ei ole terveelistä iholle, kuivattaa ja kutittaa. Muovin paalin ympärillä oltava ehjä, muuten paali pilalla, aiv:ta ei syötettä yhtäpaljoa kuin kuivaa heinää!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tuoreheinä

Mitä mieltä olette tuoreheinästä verrattuna kuivaheinään? Kumpaa teidän heppanne syö ja kummasta pidätte enemmän?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta