Tuoreheinä

crisu

Mitä mieltä olette tuoreheinästä verrattuna kuivaheinään? Kumpaa teidän heppanne syö ja kummasta pidätte enemmän?

4

2365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • glowy

      tarkoitatkohan sitä tuorerehua, johon on lisätty happoa? (samaa jota lehmille annetaan?) naapuri syötti aikoinaan kyseistä rehua hevosilleen, mutta kosteuden ja hapon vuoksi sitä ei voi ähky vaaran vuoksi antaa yhtäpaljon kuin kuiva heinää... toinen ongelma tämän samaisen rehun kanssa on se että mikäli on pieni 2-4 hevosen talli, niin osa avetusta paalista ehtii pilaantua ennenkuin sen ehtii syöttämään hepoille. Itse olen tähän asti suosinut ihan kuiva heinää pikkupaaleissa, mutta seuraavasta heinäsadosta olisi tarkoitus tehdä jo "pyöröja" puolikuivia ja kuivia... (ilman happoa)... tuttavani käyttää kyllä tääläkin ketkellä tuorerehua, kuivaa ja puolikuivaa... kerran päivässä saavat tuorerehua ja sitten jompaa kumpaa muilla jako kerroilla. toivottavasti on mitään apua.

    • Maalaisponi

      Tuoreheinää saa myös kanttipaaleissa eli n.50 kg ja saa tehtynä hapolla tai ilman. Ilman happoa tehdyt tuoreheinäpaalit ei oikein kestä sulamista eli näin keväällä ovat monesti pilalla jo kun paali avataan. Muuten heinä on maistuvaa ja hyvää ravintoa hevosille. Sisältää tosin valkuaista enemmän kuin kuivaheinä eli ei kannata syöttää jos hevonen on altis kaviokuumeelle tai lannehalvaukselle yms. Itse syötän hevosilleni (2kpl) syksyisin tuoreheinää kunnes pakkaskaudella siirryn normaaliin säilöheinään. Keväisin en sitä osta kun suuri osa jää sitten pihalle haisemaan kun päältäpäin ei näe miten paali on kestänyt pakkasen ja sulamisen.

    • Titityy

      Itse syötän laadukasta, Timoteivaltaista pienpaalattua kuivaheinää ja lisäksi Racing Greenlinea, jolla korvataan kuivaheinän puutteita ja varmistetaan, että hevonen saa riittävästi korsirehuista tulevia ravinteita. Nyt kesäaikana hevonen saa totuttelun jälkeen syödä enimmäkseen luonnonheinää, sehän sen perusravintoa on. Lisänä saa Racing Rockya nuolla vapaasti ja paljon, paljon puhdasta vettä. Hevonen pääsee kohta kesälaitsalle, joten siellä niin vähällä rasituksella, ettei mitään erikoismössöjä saa noitten lisäksi.

      Säilörehu pilaantuu helposti paketin rikkoontuessa ja laadusta ostohetkellä ei voi varmistua joka paalin kohdalla. Tästä syystä en käytä säilörehua. Varmasti voisin kokeilla, mikäli sitä omalla tilalla tehtäisiin itse. Hevonen tosin tarvitsee hyvän tovin totutellakseen säilöheinään.

      Toivottavasti auttoi.=)

    • ...........

      aiv:n eli tuorerehun rinnalla on aina syötettävä myös kuiva heinää. Ja aiv:n syöttö aloitettava noin kourallisella aiv:ta per ruokinta, jäistä ei saa syöttää. Kannattaa pitää kumihansakat kädessä rehua jakeassa ja muutenkin sitä käsitellessä, sillä happoa kun on ei ole terveelistä iholle, kuivattaa ja kutittaa. Muovin paalin ympärillä oltava ehjä, muuten paali pilalla, aiv:ta ei syötettä yhtäpaljoa kuin kuivaa heinää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4417
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4406
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4046
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2967
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2591
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2153
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1695
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe