Starfish keskihyttivene

eki

Tervehdys!

Onko kellään kokemuksia Starfish 600 mc keskihyttiveneestä? Millainen vene ja millainen yleensä hinta/laatusuhde? Mikä on sopivin koneteho?
Venettä näyttää valmistan ja myyvän Nautic Trading Vantaalla. Vene oli vertailutestissä vuonna 2001 Vene lehdessä Yamarinia vastaan ja pärjäsi ihan hyvin.

5

5942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaankin

      ajo-ominaisuuksiltaan hyvä, koska edeltäjänsä grayling 560 oli omissa vertailutesteissään ajo-ominaisuuksiltaan paras. Tuskimpa veneen kehitystyö on rungon osalta huonompaan mennyt.
      Miinuksena (makuasia) veneessä on vanhahtava 80-luvun lopulta pääösin peräisin oleva kulmikas muotoilu.

    • Tarpppa

      Olen ajellut muutaman vuoden tuolla veneellä Helsingin/Sipoon/Espoon merillä ja nautin joka kerta sen ominaisuuksista: Yleiskuva: Kätevä! Helppo ohjastaa, tilaa hyvin kuudelle (rekisteröity lkm), helppo käyttää kajuutan läpikulkumahdollisuuden vuoksi. Samasta syystä sisällä yllättävän hyvin tilaa, koska laidoille ei ole tarvinnut jättää kulkutilaa. Nousee neljällä matkustajalla plaaniin 60 hv nelitahtimoottorilla (n.40km/h). Olen nähnyt isompiakin moottoreita, mutta tämän kulutus on mukavan kohtuullinen. Hyvät säilytystilat penkkien alla ja muuallakin. Kalastajalle oivallinen keulan avotila. 1,5 metrin mainingit eivät ole ajaessa ongelma. Tosi turvallinen runkorakenne. Voisin vaikka myydä, jos suostut maksamaan 25 000 (siinä on mukana tunnearvolisä :-) Silti uskallan väittää, että hyvä hinta-laatusuhde.

    • Napis

      Minulla on ollut ja on edelleen tuollainen vene. Ikäni olen kulkenut Espoon saaristossa veneellä, kun on mökki saaressa. Vertaan kokemaani Busteriin, Sea Rayhin (pieni tuulilasivene), Yamariniin ja Marino Mustangiin.
      Starfishini on edellistä sukupolvea (ei siis ole liukuovella) . Vene on kokoonsa nähden todella mukava ajaa, koska ei hakkaa aallokossa (syvä v-pohja). Voi ajaa kelissä kuin kelissä kunhan meri ei vain ole jäätynyt ! Tämän pituisista veneistä tämä on ehdottomasti turvallisin ja paras ajo-ominaisuuksiltaaan. Etenkin tykkään siitä, että siinä ei ole yhtään pressua. Hyvää on myös itsestääntyhjentyvä avotila, ja luukut edessä ja keulassa köysille, ankkureille ja muille tarpeellisille roinille. Ulkonäössä on toivomisen varaa, mutta kun vene on vedessä se ei ole ollenkaan niin pappamainen kuin maissa (tai veneen mainoskuvissa ainakin ennen oli sellainen vanhempi mies paksuilla viiksillä ja pipo päässä). Vene ei ole kaupan. Uuden koneen vaihdan joskus siihen
      sitten kun nykyinen 4-tahti Honda 70hv sanoo sopimuksen irti. Nykyinen moottori on toiminut moitteetta uudesta asti -90. Olen tosin huollattanut sen aina samalla merkkikorjaamolla.

    • venemiässs

      Itselläni on kyseinen vene 60 hv nelitahti Mercuryllä. Todella hyvä vene ajaa. Lisäksi kun kone ei ole kovin painava perässä niin nousee liukuun hyvin. Kone riittää hyvin 2-3 hengelle. Jos on tarkoituksena liikkua selvästi yli 20 solmua niin kannattaa valita isompi kone. Huiput 2 hengellä 25-26 solmua. Veneen ajo-ominaisuudet kestävät isomman tehon myös hyvin.

      Itse pidän konevalintaani hyvänä. Ei ole tarkotus liikkua kolmenkymmenen solmun nopeuksia ja kone on kohtuu taloudellinen. Kaikin puolin olen tyytyväinen hankintaani.

    • Allrounderi

      Itselläni on täällä Hankoniemen avoimilla vesillä Grayling (nyk. Starfish) 560 R, eli avomallin keskipulpetti. Moottorina oli Yammun 70hv 2-tahtinen. Väkivahva moottori, vei liukuun hyvin ja ilman mainittavaa liukukynnystä. Huiput sain 52kmh / 27 solmua. Nyt metsästän 4-tahtista n.80-115hv moottoria, koska vene kaipaa paljon raskaampaa moottoria perään. Onhan se mahtavan pehmeä aalloissa kuin aalloissa, mutta kulkee keula erittäin syvällä ja sopivalla tuulen kulmalla kastelee kaikki matkustajat läpikotaisin! Ymmärrän hyvin että vene on paljon suositumpi hyttiversiona, ja että avomallia ei enää valmisteta. Se kevyt 2-tahtinen ei vain jaksanut huippunopeudellakaan vääntää keulaa ylemmäs vedestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe