Maahan kaivautuva kimalainen?

Taavi

Tällaista ei ole tullut ennen vastaan, mutta tänään sen tuossa pihalla näin: näyttää kimalaiselta mutta on hieman pienempi. Lentelee maan pinnan läheisyydessä (etsien kai ruokaa/kukkia), sitten laskeutuu maahan ja kaivautuu mullan sekaan jättäen jälkeensä vain pienen kumpareen (ei koloa, ei mitään). Täydellisen piiloon.

Mikä ihme tuo on? Pitäisikö asialle tehdä jotakin kun on pieniä lapsia - ilmeisesti nuo osaavat pistää kuten ampiaisetkin.

8

9199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taitaa olla

      kimalainen, nimittäin on sellainen laji kimalaisissa kuin maakimalainen, joka käyttäytyy juuri noin. Ei ole yhtään vaarallisempi kuin muutkaan kimalaiset tai ampiaiset. Yleensä kimalaiset eivät ole agressiivisia joidenkin ampiaislajien tapaan, mutta sohittuna saattavat nekin pistää.

    • Satan is my co-pilot

      Voipi olla kimalainenkin (Bombus) tai jokin muu mehiläinen / pistiäinen, mutta maamehiläistä (Andrena) veikkaisin. Pesää tehdessään maamehiläisäippä kaivaa kolon, jonne kerää siitepölyä ja mettä, munii ja lopulta sulkee kolon. Aika paljon saa härnätä että pistäisi eli käytännössä ottaa käteen ja puristaa tai astua päälle paljain jaloin. Lapsille pesästä tuskin on mitään vaaraa. Jos kyseessä kuitenkin on kimalaispesä ja pesän VÄLITTÖMÄSSÄ läheisyydessä kulkee lapsia, niin kannattaa varmaan ajaa pois. Kimalaispesässä on loppukesästä paljon työläisiä ja ne puolustavat pesäänsä ärhäkkäästi (vaikkeivat muuten ihmisiä härnääkään ja ovat ihmiselle hyödyllisiä eläimiä).

    • Tyttö ja Piekkari

      Noihin ötiäisiin en ole perehtynyt, mutta kyllä osa kimalaisista elää maan sisällä. Kuivissa, savi- tai multarinteissä olen niitä yleensä nähnyt pesimässä.
      Kimalaiset eivät ole kovinkaan ärhäkkäitä, mutta kyseessä voi olla myös maa-ampiainen, jotka sitten ovatkin kiukkuisia. Mikäli ötökkä on pörröinen, se on luultavasti kimalainen.

    • teinitietäjä

      maamehiläinen kuoli sukupuuttooon vuonna 2000 älkää jumalauta tappakoniiitä -.- kandeisko ihmisten lukee wikipediaa

      • ihmettelijä 2013

        ,...tänäänkin nähnyt kun kimalainen kaivaa maahan pientä koloa ja niitä on jo useita ympäri pihaa,työntyy itse sisään.Ei ole montaa senttiä syviä...
        Aikaisemmin en ole nähnyt pihallani näitä koloja..tänä kesänä ihmetellyt moista rituaalia.Olemme metsän keskellä.


      • maakimalainen
        ihmettelijä 2013 kirjoitti:

        ,...tänäänkin nähnyt kun kimalainen kaivaa maahan pientä koloa ja niitä on jo useita ympäri pihaa,työntyy itse sisään.Ei ole montaa senttiä syviä...
        Aikaisemmin en ole nähnyt pihallani näitä koloja..tänä kesänä ihmetellyt moista rituaalia.Olemme metsän keskellä.

        Juuri hetki sitten näin itsekkin ekan kerran kun moinen otus kaivautui maan sisään ja katosi kuin tuhka tuuleen. Savinen/hiekkainen kuiva kohta oli kyseessä, hämmästelin että mitä se tekee.


    • Kuiske8888

      Jos ihmiset haluaa ruokaa, niin älköön ikinä tappako pölyttäjiä eli kimalaisia! Ne syö kukista siitepölyä ja ilman ruokaa nekin kuolevat. Joten lisätkäämme kukkaniittyjä, jättäkäämme voikukkia, apiloita jne jne. Mun mielestä ihmisellä ei ole enää varaa olla toimimatta oikein. Kuka tahansa voi jättää pihan laitamaan kukkia ja ottaa vähän selvää miten voi omilla istutuksilla ja pajujen säästämisellä auttaa. Kaupasta kun ostaa kukan kantsii selvittää onko se pölyttäjän ruokaa. Toivon että ihmiset palaisivat luontoon ja luontotietämykseen. Se on ihmisen onni.

    • asiantuntijaa

      Kyllä ne kimalaiset voivat kaivautua maahan. Ihmettelin itse mikä noita pieniä harmaan värisiä kuivuneita multakasoja tekee ruohikkoon, ja päätin suihkuttaa vähän vettä sen kasan päälle. Hetken kuluttua sieltä kömpi ulos lihapullan kokoinen iso kimalainen, ja se lensi tiehensä. Itse asiassa niitä oli kaksi, toinen tuli vielä perässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe