Terkkuja Bratislavasta

Huhtikuussa siellä :)

Heips!

kotiuduttiin vajaat pari viikkoa sitten yhdistetyltä Bratislava-Wien omatoimimatkalta, mikä oli todella hieno! Majapaikkana meillä oli Pension Castle Club, joka sijaitsi aivan Bratislavan linnan juurella, ikkunasta näkyi upeat maisemat, mm. tuo silta, novy most. Hostelli oli todella siisti ja kodinomainen, ja hintaansa nähden ihan loistava. Muistaakseni se oli sen 26 euroa yö sis. aamiaisen. Voin suositella ihan lämpimästi! Tosin ihan vieressä kulkee yölläkin vilkasliikenteinen tie juuri tuolle sillalle, mutta ei se meitä häirinnyt :) Hostellista sai ilmaiseksi tosi kattavan kaupunkiopas-vihkosen, jossa oli iso kartta ja kaikki mahdollinen tieto, joten niitäkään ei etukäteen tarvinut hankkia.

Viime vuotisen Prahan matkan jälkeen Bratislava tuntui sopivan "pieneltä" kaupungilta. Nähtävyydet olivat siinä keskustan läheisyydessä kävelymatkan etäisyydellä. Käytiin myös tuolla novy mostin näköalapaikalla sen "uforavintelin" katolla josta näki kyllä hulppeat maisemat, hissi maksoi muutaman euron.

ostoksia ei pahemmin tullut tehtyä, mutta jokunen kauppa tuli kuitenkin kierreltyä. Käytiin esim. Aupark-kauppakeskuksessa, joka oli sillan toisella puolella, ison puistoalueen takana. Hieno mutta tosi tyyris paikka :) Kaupungissa oli useita persoonallisia sisustusliikkeitä, joita kävin myös ihailemassa.

Hlavné namestilla eli aukiolla käytiin paikallisessa suklaakahvilassa tyydyttämässä makeannälkää. Tilasin tiramisu hot chocolaten jonka oletin olevan siis kaakaota, mutta sainkin kupillisen sulatettu suklaata :) ihanaa mutta todella makeaa... yhtenä iltana käytiin syömässä frantiske namestilla sijaisevassa Vinaren Velki Frantiskani-raflassa, joka oli tämmönen viini-kellaripaikka :) Kesällä varmaan mukavan vilpoinen... ruoka oli hyvää ja suhteellisen edullista. Meillä oli tehty suomesta etukäteen pöytävaraus, mentiin sinne puoli kuudelta ja paikalla ei ollut vielä paljon muita asiakkaita. Mutta eipä mennyt kuin tovi niin paikka oli ihan täynnä iloisesti pulisevia slovakeja :) ilmeisesti paikallisten suosima paikka siis... onneksi oli siis pöytävaraus :)

Kulkuyhteydet Wieniin olivat kyllä tosi kätevät. Wienistä tultiin lentokentältä suoraan bussilla Bratislavan linja-autoasemalle, matkalla pysähdyttiin tullissa jossa tullimies kävi tarkistamassa passit linja-autossa. Takaisin Wieniin lähdettiin taas bussilla, joka lähti ihan hostellin kupeesta, novy mostin alta olevalta asemalta. Tällä kertaa matkustajia ei ollut kuin kourallinen eikä tullimies vaivautunut edes tarkistamaan passeja vaan vaihtoi kuskin kanssa muutaman sanan vain.

Wienissä oltiin sitten loput pari päivää... se olikin sitten taas ihan erilainen kaupunki ja niin iso että nähtävyyksissä ei pysynyt oikein perässä, kun niitä oli niin paljon :) Mutta Bratislavasta... suosittelen lämpimästi! varmasti kesällä aivan ihana paikka, vaikka kyllä meitäkin säät suosivat kun parhaimmillaan oli 20 astetta :)

4

1807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Novy.most

      Hienoa että reissunne meni hienosti!

      Täytyypä pistää tuo hostellinne korvan taakse,jos seuraavalla kerralla (joskus... toivottavasti pian) pääsisi sinnepäin reissaamaan. Onko hostellilla nettisivuja tms?

      Maistoitteko paikallisia ruokia ja juomia? Mitä tykkäsitte? Eikös oluet ainakin ole aivan loistavia, varsinkin hintaansa nähden... ;)

      Nový most

      • huhtikuussa siellä

        kokemisen arvoinen paikka. Niin ja kiitos tosiaan tuosta vinkistä käydä siellä uforaflan näköalapaikalla! Matkaseuralaiseni olivat aivan otettuja kun kerroin tietäväni että siellä sillalla on myös sellainen :) Ruoka oli hyvää, hyvin lihapitoista tosiaan ja ihan edullistakin esim. tuolla viinikellaripaikassa :) Itse en oluista välitä mutta ainakin seurueen mieshenkilöt maistelivat erilaisia... hyvin näytti maistuvan :) edullisimmat taisivat löytyä paikallisesta Tescosta, niitä nautittiin sitten (ihan asiallisella) piknikillä Linnan läheisyydessä :)

        en muista oliko hostellilla omia nettisivuja, koitin etsiäkin mutta en löytänyt. Joka tapauksessa googlettamalla pension castle club (Bratislava) tulee paljon sivuja erilaisille onlinebooking sivuille, me käytettiin tuota bratislavahotels.com sivua. Ehkä niistä jostain löytyy linkki myös paikan omille sivuille jos sellainen on.


    • 2 + 2

      Kiva kuulla tuosta linnan juurella sijaitsevasta majapaikasta sillä sinne mekin ollaan menossa kuukauden kuluttua. Harmi vaan että aika on rajallinen ja ollaan vain yksi yö Bratislavassa.Oliko teillä millainen huone siellä? me ollaan ottamassa se vinttihuone.
      Mitä se aamupala piti sisällään?
      Me ollaan menossa Tonavaa pitkin Wienistä Bratislavaan ja sitten kai palataan junalla. Juna tuntuu mukavemmalta matkustustavalta mutta käsittääkseni rautatieasemalle on tuolta keskustasta ja tuolta linnavuorelta matkaa, mutta eiköhän se taksilla taitu.

      • Huhtikuussa siellä :)

        Heips!

        Siellä "kattohuoneistossa" mekin oltiin... meitä oli seitsemän hengen porukka matkalla ja meillä oli varattu tuo kattohuoneisto neljälle hengelle sekä kahden hengen huone siitä alempaa, mutta edelliset majoittujat olivat rikkoneet toisen parisängyn tuolta kattohuoneesta, joten saimme hostellin kaikki kolme huonetta käyttöömme. Me siis tuolla ylimmässä... se oli kyllä paras niistä huoneista, kaksi muuta olivat enemmän kuin puolet pienempiä, erityisesti se kolmen hengen huone. Ylhäältä on myöskin parhaat näkymät ikkunoista, juuri tuolle sillalle. Huoneesta löytyy myös tv, sohva ja käytävällä on oma kylpyhuone, jossa kylläkin pesukone jossa hostellin lakanapyykit pestään. Mutta hyvin huomaamattomasti hostellin työntekijät siellä liikkuvat.

        Aamupalasta kysyttiin että monelta tahdotaan ja siihen aikaan sen sitten sai. Aamupalaan sisältyi kahvia tai sitten teetä, muromysliä, muroja, leipää, makkaraa, juustoja kurkkua tomaattia ym. Pöydät oli katettu valmiiksi ja sivupöydältä sai sitten itse ottaa noita muroja. Kahvi oli kylläkin laimeaa pikakahvia, että jos oikeaa kaipaatte niin jostain kahvilasta sitten tms.

        Me oltaisiin myös haluttu mennä tonavaa pitkin paluumatkalla kylläkin, mutta valitettavasti silloin ei vielä arkisin noita risteilyjä mennyt, kausi on kai vasta kunnolla nyt alkanut. Varmasti hieno kokemus tulee teille olemaan.

        Jep eiköhän se taksilla tai esim. bussilla mene tuo matka sinne rautatieasemalle... voin kyllä ihan lämpimästi suositella tuota bussiakin. Ei tarvitse kuin kävellä pieni matka tuonne sillan alle ja tosi siisteillä ilmastoiduilla Blaguss/Eurolines-busseilla matka taittui ihan joutuisaan ja samalla sai katsella mielettömiä maisemia :)Bussilla pääsi suoraan lentoasemalle, josta se jatkoi sitten keskustaan vielä. Jonne me siis mentiin vielä seikkailemaan pariksi päiväksi :)

        Jos olette vain tuon yhden yön niin sitä suuremmalla syyllä hostellin sijainti on tosi hyvä. Keskusta, tonava ja linna ihan pienen matkan päässä, joten ajan voi käyttää tehokkaasti :) Mutta oikein mukavaa matkaa teille, Viihtykää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe