Aihe

Momentinmuuntimen rikkominen

????

Miten saan rikottua ajamalla automaattivaihteisesta autosta momentinmuuntimen? Kilometrejä on takana n. 120 tkm ja momentinmuunnin on mennyt rikki. Laatikko on mitoitettu voimakkaille koneille, mm. Saabin 95 Aerossa käytetään samaa, Japanilais valmisteista laatikkoa, kuin omassa kulkuvälineessäni.
Onko momentinmunnin osa mottoria vai vaihteistoa?

4

1098

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sitroen.

   on osa automaattivaihteistoa.
   Rikki saamisesta ei minulla ole tietoa. Odotan mielenkiinnolla vastauksia...

   Yhden muka rikkinäisenä vaihdetun tapauksen tiedän (Karhulan Veho), mutta ei siinä muuntimessa mitään vikaa ollut, liikkeessä "korjattiin" vikaa jota ei osattu. Tuli asiakkaalle todella suuri turha lasku.

   • Pörje

    Tarkoittanet turbiinin rikkomista väärällä käytöllä, momentinmuunninhan on vain osa toiminnasta, ja ainoa tapa periaatteessa jolla turbiini voi rikkoutua on pumppu- tai turbiinipyörien liuskojen irtoaminen ja irrallaan pyöriessään ne irroittaa sitten ajan kanssa loputkin.

    Ikävä kyllä nykyään miltei kaikkien turbiinien siivet on kiinnitetty prässäämällä, joka mahdollistaa niiden irtoamisen ja eniten kai irtoamista edistää etenkin dieseleissä käynnistys ja sammutustilanne

    Tietenkin momentinmuuntimen siivistön vapaakytkin voi vioittua, mutta se ei vaikuta muuta kuin liikkeellelähtöön, ja jos se turbiini on mennyt rikki, niin sen kuulee kyllä sen helisevästä äänestä.

    Vähäisen kokemukseni perusteella on vain yhdyttävä edelliseen mielipiteeseen, eli vaikea keksiä käyttötapaa, jolla juuri turbiinin saisi rikottua.

    Muutamia tapauksia, nimenomaan mainitun maanosan tuotteista, on sattunut, että turbiinipyörän ja laatikon välinen akseli on katkennut, mutta sehän taas ei ole turbiinivika.

    Mutta kuten edellä, jään mielenkiinnolla odottamaan muita hyviä "tuhoamistapoja".


  • Wxel

   Ajamalla tuskin saa rikottua, mutta liian paskaisella öljyllä (suodattimella) sen ainakin saa rikki...

   • sitroen.

    että likaisella öljyllä tulee muita toimintahäiriöitä hyvin paljon aiemmin. Niissä venttiilikotelon osissa kun on paljon hyvin pienillä välyksillä toimivia venttiilejä, jotka alkavat takertelemaan pienistäkin likahiukkasista.
    Lyijyllisen bensan aikana osia ei saanut pestä bensalla, koska lyijyjäänteet saattoivat jumittaa venttiileitä. Muutenkin tehtaan ohjeitten mukaan automaattilootan remontit piti tehdä dieselpumppujen korjaustilojen kaltaisissa puhdasasennustiloissa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   18144
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   308
   5170
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   2833
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   206
   2441