magneettikuvaus pelottaa

uneton

Olen menossa pään magneettitutkimukseen, ja olen pari kertaa saanut pahan paniikin ahtaissa tiloissa. Nyt jännittää tosi pahasti, että onnistunko makomaan putkessa koko tutkimuksen ajan, ilman diapamia en edes kuvittele selviytyväni. Jos jollakulla on aiheesta kokemuksi olisin kiinnostunut kuulemaan niitä.

Olen myös kuullut, että kuvaus voidaan tehdä myös nukutuksessa, jos se ei muuten onnistu. Onko kenelläkään tällaisesta kokemuksia?

11

3927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santtu

      Olin noin vuosi sitten pään magneettikuvauksessa. Hieman ahdistava kokemus, vaikka minulla ei mitään ahtaan paikan kammoa olekaan.Joissain sairaaloissa voi ottaa oman cd:n mukaan kuvauksen ajaksi. Helpottaa vähän oloa. Mulla paniikki iski viimeisten minuuttien aikana. Ehkä musiikki olisi auttanut. Inhottavinta oli se kun pää oli niin tiukasti kiinni kehikossa ettei sitä voinut liikuttaa. Silmät kannattaa pitää kiinni koko kuvauksen ajan, mä avasin lopussa ja sit alkoi ahdistaa, kun näki minkälaisessa tuubissa oli.

      • ....

        olen ollut, mutta muistakaahan nyt miten tärkeästä asiasta on kyse;ja se olis vaan pakko tsempata.
        Ei siellä tuubissa kuitenkaan niin syvällä olla,pää ainoastaan.Ja muistaa sen että sieltä pääsee välittömästi pois jos tuntuu pahalta, se auttoi itseäni ainakin, kun tiesi että joku on lähellä.Ei siinä nyt ihan mitään diapamia sentään tarvinnu..


    • putken sisällä

      Minuakin pelotti eka kerralla mennä putkeen. Kerroin siitä hoitohenkilökunnalle, ja he sanoivat, että voin ottaa jonkun kaveriksi istumaan siihen jalkopäähän. No, aikuinen tyttäreni tuli mukaan, ja näin hänet koko ajan peilin kautta, se antoi turvallisen tunteen. Yleensä kuvauksen aikana voi kuunnella korvakuulokkeilla musiikkia ja olen huomannut sen myös auttavan.Ja pidin koko ajan silmiä auki. Ahdasta ja kova meteli siellä putkessa kyllä on, mutta yritähän kestää ne parikymmentä minuuttia, minkä joudut siellä olemaan. Olen kuullut, että lapsille toimenpide voidaan tehdä nukutuksessa, mutta aikuisista en tiedä.

      • paniikkia

        Olin vain tyytyväinen kun pääsin kuvauksiin ja sitten tiedon mikä oli. Ei se niin ahdas ole ja kyllä siellä happea saa ja kuulee hoitsujen äänet.


    • Herbiina

      kävin viime syksynä pään magneettikuvauksessa ja jännitti etukäteen ihan mahdottomasti. Rauhoittavaa jouduin ottamaan kun itselläkin on ahtaanpaikankammo.Silmät pidin visusti kiinni ja musiikkia kuuntelin. Lisäksi puoliso oli pitelemässä kädestä kiinni, ilman häntä minua ei olisi sinne saanutkaan. Loppujen lopuksi se aika meni yllättävän nopeasti mutta kyllä jännitti! Tsemppiä sulle. Kyllä onnistut! ;)

    • kokenut

      Pari kertaa on minulta päätä kuvattu. Minua pelotti tuolloin piikkikammoisena eniten varjoaineen laitto. Minulla tutkimus kesti pitkään ja nukuin suurimman osan ajasta, eli ei ollut kovin suurta paniikkia... Saako mukana muuten todella olla joku, minulla nimittäin ei saanut olla muita edes samassa huoneessa? Kannattaa sanoa hoitajille, että jännittää.

    • uhvi

      Joko kuvauksesi on ohi, miten meni?

      Teen aiheesta lehtijuttua ja jututtaisin mieluusti teitä, jotka olette tilanteesta selvinneet kunnialla, ja myöskin niitä, joilla toimenpide ei mennyt ihan kivuttomasti. Omalla nimellään ei jutussa tarvitse esiintyä.

      Mailata saa osoitteeseen:
      uhvi at suomi24.fi

    • selviytyjä kuitenkin

      itselleni tehtiin tänä keväänä. ekan kerran menin tutkimukseen ja suoraan laitettiin laitteeseen vaikkakin kerroin että pelkään ihan hirveesti. heti tuli kurja olo ja piti päästä pois. siten tuli kokeneempi hoitaja paikalle ja sanoi, että voi laittaa peilin ja sen avulla näkee "putkesta ulos". no, eihän sitä sillä kertaa voitu tehdä pelostani johtuen, mutta tulipahan asia tutuksi ja kotiin valmistautumaan...
      pelko tutkimusta kohtaan tuntui vaan kovenenvan ja olin jo ihan hermoraunion partaalla, mutta pakkohan se oli tehdä. henkisesti yritin tsempata itseäni koko tutkimusaamun rentoutumalla ja kuuntelemalla musiikkia, otin oman CD:n mukaan rentouttavaa musiikkia. kokenut hoitaja oli paikalla joka osasi rauhoittaa ja peili myös laitettiin. hoitajan kanssa kävin läpi nen asiat, jotka minua huolestutti tutkimuksen suhteen. rauhallinen ja luotettava kaveri oli mukana jo odotustilassa ja vielä itse tutkimuksen ajan piti kädestä kiinni. ja tutkimus meni hienosti- siis en hermoillutkaan yhtään vaikka etukäteen jännitin ihan mielettömästi. jälkeenpäin voin sanoa, että tutkimus ei ole todellakaan hankala. rauhallisesti silmät aluksi kiinni ja kun putkessa hoitaja sanoo millloin silmät kannattaa avata. arvelin tutkimuksen kestävän n 20 min ja kuunnellessani tuttua musiikki osasin arvioida missä ollaan menossa. itse tutkimus otetaan sarjoissa, jotka muistaakseni vaihtelevat n 30 s- muutama minuutti ja silloin oltava paikoillaan. etsin ulkomaalaisilta sivuilta tietoa MRI:sta ja jostain löytyi myös ääninäytteet tutkimuksen aikana kuultavista äänistä. tästä oli omalla kohdallani suunnaton apu, koska olin jo etukäteen "altistanut "itseäni noille äänille , enkä niiden tullessa tarvinnut hermoilla.

      • Munesti

        Vastaus voi olla vähän myöhässä, mutta. Olen ollut mangneettikuvauksessa noin kymmenen kertaa, ensimmäinen kerta vähän oudoksutti, mutta hyvin se meni kesti lähes tunnin. Ihan hyvä siinä on olla.


    • ensi torstaina

      ,löysin täältä tällaisen keskustelun. Itselläni siis myös kuvaus edessä ja pelottaa aivan kammottavasti! Samainen tutkimus on minulla tehty jo 2x vuoden sisällä, eli tiedän mistä on kyse, ja aina vaan pelottaa! Mulla on nimittäin niin hirveä ahtaan paikan kammo. Lisäksi olen iso ihminen. Se putki on hirvottävän ahdas minulle. Edes käsiä en pysty liikuttamaan. Olen valvonut jo pari yötä ja seuraavat 3 tulee valvottua...

    • heta1864

      Tämä ketju on jo kymmenen vuotta vanha, mutta vastaan tähän kuitenkin. Minulle on tulossa ens kuussa magneettikuvaus. Sitä kokeiltiin ensin ilman nukutusta mutta mulle iski niin kova paniikki, että ei tutkimus onnistunut. Pyysin sitten, että voisiko sen tehdä nukutettuna ja nyt sitten ens kuussa tekevät sen mulle nukutuksessa. Olen 33v ja mulla ainakin suostuivat siihen että nukutuksessa menee. En tiedä vaikuttaako tuohon suostumiseen se, kun mulla on Asperger ja siksi on ihan yleisesti tiedossa että saatan olla esim yliherkkä siitä johtuen. Kannattaa kysellä sen nukutuksen perään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      97
      1822
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      123
      1377
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1226
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      878
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      401
      864
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      832
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      134
      806
    Aihe