Kaurapuurosta maha sekaisin

miksi?

Miksi ihmeessä mahani menee aivan veteläksi kaurapuuron syömisen jälkeen? En näe siinä mitään logiikkaa, kaurapuuronhan pitäisi olla hyväksi vatsalle. Vaikka vaihdan hiutaleiden merkkiä ym. tämä tapahtuu lähes aina. Kyse ei voi olla hiutaleiden raakuudesta koska voin syödä hiutaleita raakana ilman että maha reagoi siihen mitenkään, mutta puurosta menee sekaisin.

19

17374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vatsani

      ei tykkää kaurapuurosta! Neljän viljan puurossa se vielä menettelee, mutta pelkkä kaurapuuro aiheuttaa ripulin. Eikä syy ole Pansuolan. Käytän sitä kaikissa puuroissa ja vain pelkkä kaurapuuro aiheuttaa sivuvaikutuksia.

      • Luomukauraa mulle

        Elintarvikevirastoon näytteet sellaisesta viljasta, jos myyntiaikaa on vielä jäljellä. Voi ne homemyrkyt lisääntyä kaupassa ja kotikaapissakin, jos niitä on ollut viljassa jo korjuuvaiheessa! Tai jos ei löydy mykotoksiineita, on kysymys vieläkin vakavammasta asiasta - kokeile luomukauraa, loppuuko vaiva. Jos loppuu, syynä on xxxx-ainejäämät:

        http://www.k-maatalous.fi//index.cfm?main_frame=http://www.k-maatalous.fi/users/191/1842.cfm
        "...tuttu, edullinen klormekvattikloridi -korrensääde kauralle, vehnälle ja rukiille. Paras laonesto saavutetaan, kun kasvusto ruiskutetaan"

        Turvallista, vaikka niin moni ihminen ei voi enää ollenkaan käyttää viljatuotteita? Ovatko kokeilleet luomutuotteita, en tiedä. Niissä kys ainetta ei ole, sillä käyttö on kokonaan kielletty, esim spelt ja muu luomuvilja. Tämä siis on hyvin yleinen aine tavallisessa viljelyssä:
        http://66.249.93.104/search?q=cache:qr80KNy-ZS0J:www.kemira-growhow.com/NR/rdonlyres/0FF45450-B050-4D9F-9ADC-6D9E914F8FD3/0/KorrenvahvistajaCCC.pdf korrenvahvistaja&hl=fi&gl=fi&ct=clnk&cd=1

        Luonnonmukaisesti kasvateteun viljan tähkä on paljon pienempi ja kevyempi eikä sitä sen vuoksi tarvitsekaan käsitellä millään "vahvistajalla" tai kasvun sääteellä. Tässä lisää:

        http://www.k-maatalous.fi//index.cfm?main_frame=http://www.k-maatalous.fi/users/191/1783.cfm

        Ei mikään ihmejuttu, jos/kun luomusipuli ei närästä:
        http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/fazor.html

        Raha ratkaisee. Kukaan ei ole koskaan kysynyt sairailta, mikä sapuskassa vikana...:
        http://www.mtt.fi/ktl/ksu/peltokasviryhma/kirvatorjunta.htm


      • Ei pilleriä tilalle
        Luomukauraa mulle kirjoitti:

        Elintarvikevirastoon näytteet sellaisesta viljasta, jos myyntiaikaa on vielä jäljellä. Voi ne homemyrkyt lisääntyä kaupassa ja kotikaapissakin, jos niitä on ollut viljassa jo korjuuvaiheessa! Tai jos ei löydy mykotoksiineita, on kysymys vieläkin vakavammasta asiasta - kokeile luomukauraa, loppuuko vaiva. Jos loppuu, syynä on xxxx-ainejäämät:

        http://www.k-maatalous.fi//index.cfm?main_frame=http://www.k-maatalous.fi/users/191/1842.cfm
        "...tuttu, edullinen klormekvattikloridi -korrensääde kauralle, vehnälle ja rukiille. Paras laonesto saavutetaan, kun kasvusto ruiskutetaan"

        Turvallista, vaikka niin moni ihminen ei voi enää ollenkaan käyttää viljatuotteita? Ovatko kokeilleet luomutuotteita, en tiedä. Niissä kys ainetta ei ole, sillä käyttö on kokonaan kielletty, esim spelt ja muu luomuvilja. Tämä siis on hyvin yleinen aine tavallisessa viljelyssä:
        http://66.249.93.104/search?q=cache:qr80KNy-ZS0J:www.kemira-growhow.com/NR/rdonlyres/0FF45450-B050-4D9F-9ADC-6D9E914F8FD3/0/KorrenvahvistajaCCC.pdf korrenvahvistaja&hl=fi&gl=fi&ct=clnk&cd=1

        Luonnonmukaisesti kasvateteun viljan tähkä on paljon pienempi ja kevyempi eikä sitä sen vuoksi tarvitsekaan käsitellä millään "vahvistajalla" tai kasvun sääteellä. Tässä lisää:

        http://www.k-maatalous.fi//index.cfm?main_frame=http://www.k-maatalous.fi/users/191/1783.cfm

        Ei mikään ihmejuttu, jos/kun luomusipuli ei närästä:
        http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/fazor.html

        Raha ratkaisee. Kukaan ei ole koskaan kysynyt sairailta, mikä sapuskassa vikana...:
        http://www.mtt.fi/ktl/ksu/peltokasviryhma/kirvatorjunta.htm

        http://honeybee.helsinki.fi/users/lindstro/Opetus/Opetus_2003/Seminaarityot_2001/Sari/MYKOTOX_SARI.html


      • ap.
        Luomukauraa mulle kirjoitti:

        Elintarvikevirastoon näytteet sellaisesta viljasta, jos myyntiaikaa on vielä jäljellä. Voi ne homemyrkyt lisääntyä kaupassa ja kotikaapissakin, jos niitä on ollut viljassa jo korjuuvaiheessa! Tai jos ei löydy mykotoksiineita, on kysymys vieläkin vakavammasta asiasta - kokeile luomukauraa, loppuuko vaiva. Jos loppuu, syynä on xxxx-ainejäämät:

        http://www.k-maatalous.fi//index.cfm?main_frame=http://www.k-maatalous.fi/users/191/1842.cfm
        "...tuttu, edullinen klormekvattikloridi -korrensääde kauralle, vehnälle ja rukiille. Paras laonesto saavutetaan, kun kasvusto ruiskutetaan"

        Turvallista, vaikka niin moni ihminen ei voi enää ollenkaan käyttää viljatuotteita? Ovatko kokeilleet luomutuotteita, en tiedä. Niissä kys ainetta ei ole, sillä käyttö on kokonaan kielletty, esim spelt ja muu luomuvilja. Tämä siis on hyvin yleinen aine tavallisessa viljelyssä:
        http://66.249.93.104/search?q=cache:qr80KNy-ZS0J:www.kemira-growhow.com/NR/rdonlyres/0FF45450-B050-4D9F-9ADC-6D9E914F8FD3/0/KorrenvahvistajaCCC.pdf korrenvahvistaja&hl=fi&gl=fi&ct=clnk&cd=1

        Luonnonmukaisesti kasvateteun viljan tähkä on paljon pienempi ja kevyempi eikä sitä sen vuoksi tarvitsekaan käsitellä millään "vahvistajalla" tai kasvun sääteellä. Tässä lisää:

        http://www.k-maatalous.fi//index.cfm?main_frame=http://www.k-maatalous.fi/users/191/1783.cfm

        Ei mikään ihmejuttu, jos/kun luomusipuli ei närästä:
        http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/fazor.html

        Raha ratkaisee. Kukaan ei ole koskaan kysynyt sairailta, mikä sapuskassa vikana...:
        http://www.mtt.fi/ktl/ksu/peltokasviryhma/kirvatorjunta.htm

        Syömäni puuro on usein ollut myös luomukauraa ja tällä hetkelläkin hiutaleet ovat luomua. Miksi niitä kestää syödä raakana jos ne olisivat myrkyllisiä? En muuten käytä Pan-suolaa.


      • Spelttipuuro parempaa
        ap. kirjoitti:

        Syömäni puuro on usein ollut myös luomukauraa ja tällä hetkelläkin hiutaleet ovat luomua. Miksi niitä kestää syödä raakana jos ne olisivat myrkyllisiä? En muuten käytä Pan-suolaa.

        Kai se keittäminen sitten vaikuttaa jotenkin... En tiedä. Mut luomukauralla on tarkemmat säännöt, ja jos esimerkiksi lajike aiheuttaa vaivat, ollaan jo aika hukassa... En tosin itse käytä kaurapuuroa, kun viljaa menee niin vähän muutenkin. Kannattais silti valittaa siksi, että sairaat ei valita koskaan, kun luulevat, että vaiva johtuu heidän "taudista".

        Ethän ota sitä keitinvettä kuumavesihanasta?
        Siinähän on paljon jopa kuumuutta kestäviä bakteereja!

        Yks mahdollisuus vois olla siinä, et keitettynä se vilja ei sido niin paljon nestettä, kuin keittämätön - ja siksi vaivaa ei tavallaan tulekaan...? Tai sitten siinä, että puuro nielaistaan nopeammin, kuin ruoskuteltavat ryynit... Suusta on silloin pakko tulla niitä sulatusentsyymeitä jotka saattaavatkin olla tosi tärkeitä koko ruoansulatuksen kannalta... Siis oikeastaan suussa ALKAA koko ruoan sulaminen ja meidän olis oikeastaan ymmärrettävä syödä niin hitaasti, et tajuttais aina, mikä on hyvä ja mikä huono. Jos ruoka etoo, on siinä jokin vika eikä ainakaan eläin sitä silloin syö. Kiireessä noita entsyymeitä ei ehdi liueta ollenkaan - oliko sen nimi muuten fytaasi? Mielenkiintoisia asioita, mutta tuolla lisää yhtä ja toista - kaikki vaikuttaa kaikkeen:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/marniemi.htm

        Myslejä minäkin syön mieluummin, mutta vain luomuja. Ei niistä mitään vaivaa tuu, kun käyttää luomumaitoa ja hunajaa tai hedelmäsokeria. Muuten ei sovi olleenkaan, kun mysleissä on maallasuutetta. Aika vaikeaa on ronkelin mahan kans löytää sopivaa syötävää, mutta kannattaa aina selvittää syitä ja seurauksia. Esimerkiksi luomutuotteista luomuolut sopii, mutta muita en uskaltanut edes maistaa vuosikausiin, ei ollenkaan, kun kaikista meni aina maha sekaisin, jos maistoi! Hanatuotteita en uskalla maistaa vieläkään. Kaikki kokeilut kun täytyy tehdä silloin, kun mitään oireita ei ole, eikä lääkityksiä mihinkään vaivaan. Esimerkiksi, kun yllättäen löysin oluen, tumma tölkki-Kozel, perineinen valmistus vuodesta 1874... Missä siis syy? Voihan tuo kauran jalostuskin olla yhtä pielessä, kuin vehnänkin, kun vehnää ei monen - eikä mun maha kestä aina, mutta spelttiä kestää. Olen ihan terve, mut entsyymit mahassa kai liian konservatiivisia;-)


      • ap.
        Spelttipuuro parempaa kirjoitti:

        Kai se keittäminen sitten vaikuttaa jotenkin... En tiedä. Mut luomukauralla on tarkemmat säännöt, ja jos esimerkiksi lajike aiheuttaa vaivat, ollaan jo aika hukassa... En tosin itse käytä kaurapuuroa, kun viljaa menee niin vähän muutenkin. Kannattais silti valittaa siksi, että sairaat ei valita koskaan, kun luulevat, että vaiva johtuu heidän "taudista".

        Ethän ota sitä keitinvettä kuumavesihanasta?
        Siinähän on paljon jopa kuumuutta kestäviä bakteereja!

        Yks mahdollisuus vois olla siinä, et keitettynä se vilja ei sido niin paljon nestettä, kuin keittämätön - ja siksi vaivaa ei tavallaan tulekaan...? Tai sitten siinä, että puuro nielaistaan nopeammin, kuin ruoskuteltavat ryynit... Suusta on silloin pakko tulla niitä sulatusentsyymeitä jotka saattaavatkin olla tosi tärkeitä koko ruoansulatuksen kannalta... Siis oikeastaan suussa ALKAA koko ruoan sulaminen ja meidän olis oikeastaan ymmärrettävä syödä niin hitaasti, et tajuttais aina, mikä on hyvä ja mikä huono. Jos ruoka etoo, on siinä jokin vika eikä ainakaan eläin sitä silloin syö. Kiireessä noita entsyymeitä ei ehdi liueta ollenkaan - oliko sen nimi muuten fytaasi? Mielenkiintoisia asioita, mutta tuolla lisää yhtä ja toista - kaikki vaikuttaa kaikkeen:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/marniemi.htm

        Myslejä minäkin syön mieluummin, mutta vain luomuja. Ei niistä mitään vaivaa tuu, kun käyttää luomumaitoa ja hunajaa tai hedelmäsokeria. Muuten ei sovi olleenkaan, kun mysleissä on maallasuutetta. Aika vaikeaa on ronkelin mahan kans löytää sopivaa syötävää, mutta kannattaa aina selvittää syitä ja seurauksia. Esimerkiksi luomutuotteista luomuolut sopii, mutta muita en uskaltanut edes maistaa vuosikausiin, ei ollenkaan, kun kaikista meni aina maha sekaisin, jos maistoi! Hanatuotteita en uskalla maistaa vieläkään. Kaikki kokeilut kun täytyy tehdä silloin, kun mitään oireita ei ole, eikä lääkityksiä mihinkään vaivaan. Esimerkiksi, kun yllättäen löysin oluen, tumma tölkki-Kozel, perineinen valmistus vuodesta 1874... Missä siis syy? Voihan tuo kauran jalostuskin olla yhtä pielessä, kuin vehnänkin, kun vehnää ei monen - eikä mun maha kestä aina, mutta spelttiä kestää. Olen ihan terve, mut entsyymit mahassa kai liian konservatiivisia;-)

        koska minussa se vika kuitenkin selvästi on koska muutkin kaurapuurot tuota aiheuttaa.


      • Pikku juttu?
        ap. kirjoitti:

        koska minussa se vika kuitenkin selvästi on koska muutkin kaurapuurot tuota aiheuttaa.

        Jos käytät tavallista suolaa, jossa on jodia, ilmenee allergia suolivaivoina. Mutta silloin reagoisit jopa sokeriin, sillä siinäkin on jodia... siis ei sulla ole jodiallergiaa? Jos käytät merisuolaa (saa myös hienona), ei tuota huomaa... Mutta JOS siinä on niitä toksiineja, mitä vaan, menee ne aina hengitettynä paremmin elimistöön, kuin nieltynä. Se taas on aika pitkä juttu, vaikka vaikuttaa aluksi aika vähäpätöiseltä. Tuo teksti on suoraan oppikirjasta, luvalla lainattua:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/myrkky1.htm

        Viljaa ei tarvitse syödä päivässä paljon. Itse syön vain täysjyväistä ruisleipää pari viipaletta päivässä... Kerran siinä oli homepilkkuja ja palautin valmistajalle ne siivut pakkauksessaan ja sain positiivisen palautteen jatkossa: heille on todella tärkeää tietää, jos joku hometoksiini tai muu on päässyt prosessiin ja esim kerran juustopaketin palauttamisen jälkeen oli huomattu, että paketin saumauskone oli huollettava jne... OIREENA noista homeitiöistä oli "vain" yhtäkkinen päänsärky, mutta ei siihenkään mitään särkylääkettä oteta, vaan 1/4 tl kurkumaa tietysti, ettei maha mene pilalle:-)

        Olen käyttänyt myöhemmin samoja tuotteita jatkuvasti eikä moittimista ole tullut enää vastaan. Kuluttajallakin on oma vastuunsa noissa asioissa, koska kaikki ei näy siellä tarkastuspuolella, vaikka miten asiat järjestäisi. Kannattaa palauttaa: aina tulee takaisin jotakin kivaa, jos pystyy osoittamaan, että syy ei ole kotisäilytyksessä. Yleensä riittää, että myyntiaikaa on jäljellä eikä tuotetta ole hypistellyt ennen käyttöä esim leipälautasella, juustoja sormilla tai vastaavaa.


      • Suhteellista....
        Pikku juttu? kirjoitti:

        Jos käytät tavallista suolaa, jossa on jodia, ilmenee allergia suolivaivoina. Mutta silloin reagoisit jopa sokeriin, sillä siinäkin on jodia... siis ei sulla ole jodiallergiaa? Jos käytät merisuolaa (saa myös hienona), ei tuota huomaa... Mutta JOS siinä on niitä toksiineja, mitä vaan, menee ne aina hengitettynä paremmin elimistöön, kuin nieltynä. Se taas on aika pitkä juttu, vaikka vaikuttaa aluksi aika vähäpätöiseltä. Tuo teksti on suoraan oppikirjasta, luvalla lainattua:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/myrkky1.htm

        Viljaa ei tarvitse syödä päivässä paljon. Itse syön vain täysjyväistä ruisleipää pari viipaletta päivässä... Kerran siinä oli homepilkkuja ja palautin valmistajalle ne siivut pakkauksessaan ja sain positiivisen palautteen jatkossa: heille on todella tärkeää tietää, jos joku hometoksiini tai muu on päässyt prosessiin ja esim kerran juustopaketin palauttamisen jälkeen oli huomattu, että paketin saumauskone oli huollettava jne... OIREENA noista homeitiöistä oli "vain" yhtäkkinen päänsärky, mutta ei siihenkään mitään särkylääkettä oteta, vaan 1/4 tl kurkumaa tietysti, ettei maha mene pilalle:-)

        Olen käyttänyt myöhemmin samoja tuotteita jatkuvasti eikä moittimista ole tullut enää vastaan. Kuluttajallakin on oma vastuunsa noissa asioissa, koska kaikki ei näy siellä tarkastuspuolella, vaikka miten asiat järjestäisi. Kannattaa palauttaa: aina tulee takaisin jotakin kivaa, jos pystyy osoittamaan, että syy ei ole kotisäilytyksessä. Yleensä riittää, että myyntiaikaa on jäljellä eikä tuotetta ole hypistellyt ennen käyttöä esim leipälautasella, juustoja sormilla tai vastaavaa.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000202&posting=22000000015146232


      • Ihmettelijäno1
        Pikku juttu? kirjoitti:

        Jos käytät tavallista suolaa, jossa on jodia, ilmenee allergia suolivaivoina. Mutta silloin reagoisit jopa sokeriin, sillä siinäkin on jodia... siis ei sulla ole jodiallergiaa? Jos käytät merisuolaa (saa myös hienona), ei tuota huomaa... Mutta JOS siinä on niitä toksiineja, mitä vaan, menee ne aina hengitettynä paremmin elimistöön, kuin nieltynä. Se taas on aika pitkä juttu, vaikka vaikuttaa aluksi aika vähäpätöiseltä. Tuo teksti on suoraan oppikirjasta, luvalla lainattua:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/myrkky1.htm

        Viljaa ei tarvitse syödä päivässä paljon. Itse syön vain täysjyväistä ruisleipää pari viipaletta päivässä... Kerran siinä oli homepilkkuja ja palautin valmistajalle ne siivut pakkauksessaan ja sain positiivisen palautteen jatkossa: heille on todella tärkeää tietää, jos joku hometoksiini tai muu on päässyt prosessiin ja esim kerran juustopaketin palauttamisen jälkeen oli huomattu, että paketin saumauskone oli huollettava jne... OIREENA noista homeitiöistä oli "vain" yhtäkkinen päänsärky, mutta ei siihenkään mitään särkylääkettä oteta, vaan 1/4 tl kurkumaa tietysti, ettei maha mene pilalle:-)

        Olen käyttänyt myöhemmin samoja tuotteita jatkuvasti eikä moittimista ole tullut enää vastaan. Kuluttajallakin on oma vastuunsa noissa asioissa, koska kaikki ei näy siellä tarkastuspuolella, vaikka miten asiat järjestäisi. Kannattaa palauttaa: aina tulee takaisin jotakin kivaa, jos pystyy osoittamaan, että syy ei ole kotisäilytyksessä. Yleensä riittää, että myyntiaikaa on jäljellä eikä tuotetta ole hypistellyt ennen käyttöä esim leipälautasella, juustoja sormilla tai vastaavaa.

        Mitä otat kurkumaa särkylääkkeiden sijasta? Täh?


      • Vanhana ei enää kestä mitään!
        Ihmettelijäno1 kirjoitti:

        Mitä otat kurkumaa särkylääkkeiden sijasta? Täh?

        Varmaan elämä menee pilalle, jos maha on sekaisin tai jos ei voi kivun takia edes nukkua kunnolla?

        Kannattaisi kokeilla muidenkin maustekurkumaa, jota saa ruokakaupasta. ½ tuntia täytyy senkin vaikutusta odotella. Nämä jutut aukes vielä joku aika sitten, muta laittakaapa ainakin vanhuksille eteenpäin. Jonku niitä on talutettava vessaan sitten, kun ei enää itse jaksa rampata... Tai jos ei osaa sinne itse, laitetaanko heti avanne? Ei tuo mitään pelottelua enää ole, vaan todellisuutta monen vanhuksen kohdalla:-(

        http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Depa=kotimaa&Date=051221&Model=juttusivu.html&Story=2400667.txt&StDate=051221&StTime=00:00:00
        Hanna Toiviainen STAKESISSA on tutkinut asiaa ja siitä löytyy parikin artikkelia tuolta:
        http://www.stakes.fi/palvelut/kay/ajankohtaista.htm

        http://mikaeli.mikkeliamk.fi/mikaeli/arkisto/tutkimus/hartikainen/
        "LT Sirpa Hartikainen Kuopiosta muistuttaa, että muistihäiriöiset ihmiset syövät todella paljon etenkin uni- ja psykoosilääkkeitä, jotka saattavat heikentää muistia ja älyllisiä toimintoja. Omaisten pitäisikin tarkkailla lääkkeiden mahdollisista sivuvaikutuksista: kuivaako suu, onko ummetusta tai laskeeko verenpaine, tuleeko vapinaa tai muita esimerkiksi Parkinsonin taudille tyypillisiä oireita. Sen sijaan, että potilaalle lisättäisiin yksi uusi lääke, pitäisikin tehdä lääkeremontti."



        http://www.yle.fi/cgi-bin/tekstitv/ttv.cgi/?PAGE=377&IMAGE.x=13&IMAGE.y=10
        Vierivät kivet tekstitv lyhyesti tuolla.

        http://193.209.217.5/in/internet/suomi.nsf/NET/260804112959LK?OpenDocument
        "Jatkuvassa käytössä unilääkkeelle kehittyy toleranssi; unettava vaikutus häviää. Osalle näin käy jo muutamassa viikossa, osalle kuukausien kuluessa. Tämän vuoksi unilääkettä kannattaa käyttää vain muutamana peräkkäisenä iltana tai enintään kahden viikon ajan yhtäjaksoisesti. Pitempikestoisessa käytössä unta antava vaikutus säilyy vain, jos lääkettä otetaan enintään pari kertaa viikossa."

        http://www.kantti.net/ajankohtaisohjelmat/2006/01/20060116.shtml
        "Tutkimusaikana lääkkeiden lukumäärä lisääntyi laitoshoidossa olevilla 7,5 lääkkeestä 10,9 lääkkeeseen ja kotona asuvilla 6,3 lääkkeestä 7,0 lääkkeeseen. Seurannan aikana säännöllisesti käytettävien lääkkeiden käyttö yleistyi huomattavasti, kun taas tarvittaessa käytettävien lääkkeiden käyttö väheni.
        Kuopion yliopiston tutkimusjohtaja Sirpa Hartikainen on huolissaan kehityksestä."

        - Monilääkityksen yleistyminen iäkkäillä lisää myös lääkkeiden haittavaikutusten
        vaaraa, kertoo iäkkäiden lääkkeiden käyttöä tutkinut Johanna Jyrkkä. Tutkimusryhmän tavoitteena on tuoda säännöllinen lääkehoidon kokonaisarviointi
        osaksi iäkkäiden hoitoa.

        http://www.kampus.uku.fi/tiedotteet/tiedote.shtml?v=2006&tied=113619492613426
        Lisätietoja
        Tutkimusjohtaja, geriatri Sirpa Hartikainen
        http://www.uku.fi/wwwdata/pulu/Henkilot/4336.shtml
        p. 041 441 3209, [email protected]

        Tutkija, proviisori Johanna Jyrkkä
        p. 040 560 1579, [email protected]


      • Myrkytysoireita
        Ei pilleriä tilalle kirjoitti:

        http://honeybee.helsinki.fi/users/lindstro/Opetus/Opetus_2003/Seminaarityot_2001/Sari/MYKOTOX_SARI.html

        Toivottavasti nämä linkit aukeaa, sillä eihän kaikki voi tietää näitä asioita, jos ei erikseen niistä ole kiinnostunut. Loogisia ja selviä juttuja kuitenkin:-)

        http://www.finfood.fi/finfood/luomu.nsf/0/35D1D0C12EDDF330C2256CD4004AAA8D?opendocument

        21.2.2003: "Luomuviljassa on vähemmän fusariumia ja muita homemyrkkyjä kuin tavanomaisesti tuotetussa, todetaan norjalaisessa tutkimuksessa. Tutkimuksen tekivät viime syksynä eläinlääkäri-instituutti ja Norjan maatalousministeriö. Mukana oli sata näytettä sekä luonnonmukaisesti että tavanomaisesti tuotusta rukiista, vehnästä ja kaurasta. Tutkimusprojektia on tarkoitus jatkaa kolme vuotta."


        http://www.kaytannonmaamies.fi/kmvet/2005-KMVET01/homemyrkyt.html

        "Homemyrkyt voivat aiheuttaa syöpää, mutaatiota tai sikiöepämuodostumia, tai ne voivat vaikuttaa estrogeenihormonin tapaan. Solutason vaikutukset näkyvät esimerkiksi maksan tai munuaisten vaurioina tai sekaisin menneinä lisääntymistoimintoina.

        Viime aikoina erityistä huomiota ovat saaneet homemyrkkyjen vaikutukset elimistön puolustusjärjestelmään. Kun homemyrkyt heikentävät eläimen omia puolustusmekanismeja, sairastumisalttius lisääntyy"

        http://www.farmit.net/farmit/fi/02_kotielain/02_nauta/01_maitotila/01_Lypsylehma/10_rehuntuotanto/03_rehuvilja/04_homeinen_vilja/index.jsp

        "Homemyrkyt ovat erittäin pysyviä, ne eivät tuhoudu viljan kuivauksessa. Homemyrkkyjäämiä on havaittu maidosta ja lihasta, jolloin ne aiheuttavat tuotteita syöville ihmisille terveysriskin"


        Aika kehnoa on viljasadon laatu viiime aikoina ollut, voi lukea Kaari-lehdestä, joka mullekin on tullut jo vuosia:
        http://www.eela.fi/linked/fi/julkaisut/Kaari5_2005.pdf

        Jos tutkitussa viljassa on noinkin paljon ollut homemyrkkyjä, paljonko ne lisääntyy kaupassa pussissa ja koko ruokaketjussa. Nehän ei katoa kuumennettaessa ollenkaan.


      • Kokeilla voi ihan itse!
        Ihmettelijäno1 kirjoitti:

        Mitä otat kurkumaa särkylääkkeiden sijasta? Täh?

        Löytyihän ne linkit jostakin... Ei vielä ole kaikille myöhäistä, jos uutiset meni ohitse. Mainoksia et tosin siitä nää, mut intialaiset on sen verran sikiävää kansaa, et ei ainakaan suurempaa vahinkoa ole saanut aikaan, vaikka käyttävät sitä melkein kaikissa sapuskoissa;-)

        http://www.verkkoklinikka.fi/news_and_articles/view_art icle.xsp?SID=C6A121C30FE192837F7F&articleOID=1097569362 _812_14c

        http://naturamedia.mercuriusonline.com/index.phtml/art/ 7939/t/articles1

        http://www.alzheimerintauti.net/index.cfm?cd=21119&doc= 21335&news=1

        http://www.aamulehti.fi/teema/ruoka/3497531.shtml

        http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=5495603

        http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2003/110203_d.htm

        http://www.mdd.fi/Pages/artik_vatsa1.html

        http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;5016 6;9601


      • ap.
        Kurkumasta kirjoitti:

        http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/uutinen.shtml?id=1563

        http://www.yleradio1.fi/tiede/tiedeuutiset/id1563.shtml

        http://www.mtv3.fi/poliklinikka/arkisto.shtml?julkaisut/320720.html

        http://www.hyvinvoinnin.fi/hvttShop.pmd/shop/prdinf?p=1989

        http://www.terve.com/uutiset/News_Item.2004-10-12.0224/newsitem_view

        http://www.mtv3.fi/poliklinikka/Sy)p*taudit.shtml/422728?Eturauhassy)p*

        http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=suolistovaivat_area;action=display;num=1116690188

        Onpas tänne tullut paljon linkkejä, vähän vilkuilin. Täytyy viimeistään lomalla käydä tarkemmin läpi. Ei minulla ainakaan tuota Crohnin tautia ole, ainakin mitä löysin tiivistelmän wikipediasta sen oirekuvasta: "Crohnin oireita ovat mm. ripuli, kivut oikealla alavatsassa, väsymys, laihtuminen ja kuume." Ei sovi minuun, oireeni kun liittyvät pääasiassa tuohon kaurapuuroon.


      • Ajattelemista lisää...
        ap. kirjoitti:

        Onpas tänne tullut paljon linkkejä, vähän vilkuilin. Täytyy viimeistään lomalla käydä tarkemmin läpi. Ei minulla ainakaan tuota Crohnin tautia ole, ainakin mitä löysin tiivistelmän wikipediasta sen oirekuvasta: "Crohnin oireita ovat mm. ripuli, kivut oikealla alavatsassa, väsymys, laihtuminen ja kuume." Ei sovi minuun, oireeni kun liittyvät pääasiassa tuohon kaurapuuroon.

        http://80.83.0.164/cgi-bin/ohjekirja/tt_cgi.exe?hakulauseke=crohn&submit=hae


    • Mamma32

      juttu mulla. Mutta jos keitän kaurapuuroa reilusti pidempään kuin ohjeessa sanotan niin sit ei tuu ongelmia eli ei mene vatsa sekaisin...

    • Kaurapuuro3

      Vatsa menee sekaisin, koska kaurapuurossa( ja muissakin) on paljon kuituja. Kuidut pistää suoliston toimimaan ja, kun siinä on vettä nii tadaa.. Taattu ripuli tiedossa. :D

    • Närästäjät

      Toivottavasti edellinen on oikeassa - eli että se olisi vain jotain herkkyyttä paljolla kuidulle... Me olemme pariskunta, jolle ei tule oireita leivästä, ei kaura- eikä muustakaan leivästä. Mutta kaurapuuro - jonka keitämme pullotettuun lähdeveteen - närästää kumpaakin ja toiselle tulee myös ripuli, joka sitten sen närästykseen lopettaa. (Ennenvanhaan keitettiin kraanaveteen, sama juttu.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe