jatkuva allergialääkkeen käyttö

lääkityskatkolle

Minulla on pahoja allergioita myös talvella, ehkä olen allerginen jollekin ruoka-aineillekin, lääkärisanoi että allerginen voi olla niin monille asioille että testejä ei hyödytä tehdä.

Tämän vuoksi kysyn että voiko allergialääkkeitä syödä pitempiä aikoja yhteen menoon esim. vaikka puoli vuotta. Koska en tiedä allergialääkkeiden pitkäaikaiskäytön haitoista olen tehnyt niin että voin syödä vaikkapa pari kolme kuukautta, sitten pitää taukoja ja vain kärsiä oireista. Nyt teen niin että otan lääkkeen joka kolmas päivä kun oireet ovat niin voimakkaat että on pakko ottaa.

Onko kellään tietoa voiko allergialääkkeitä käyttää pitempiä aikoja kerrallaan?

8

8862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäilempä

      Lääkäri osaa vastata sinulle perusteiden kera, mutta vähän lääkkeestä riippuen ei pitäisi olla vaarallista. Juuri siksi neuvottelu lääkärin kanssa olisi tarpeen, että saisit ammattilaisen mielipiteen asiassa. Sen lisäksi he osaavat neuvoa mikä lääke sopii jatkuvaan käyttöön ja mikä ei, ja pitäisikö lääkettä vaihdella jne.

      Erikoista on, ettei lääkärin mielestä testiä "kannata tehdä"?? Entä jos kyse ei olekaan allergiasta, ainakaan koko vuoden osalta? Sinuna hakeutuisin toisen lääkärin puheille. Ammattilaisen.

      • aina allergia

        Niin käytän xyzal-nimistä lääkettä. Auttaa hyvin silmäoireisiin, kutinaan ei lainkaan, lisänä on atooppinen iho.

        Niin enpä tiedä sitten onko joku muu sairaus joka voisi aiheuttaa nämä oireet kun talvellakin niitä on. Esim. talvella menee poskiontelot niin tukkoon että posket ja silmänaluset ovat kipeänä. Allergialääke auttaa tähän.

        Niin mietin että pitäsi saada aika toiselle lääkärille, mutta samaa terveyskeskustasoa ne ovat kaikki, ei ole varoja yksityiselle.


    • popsi pois

      Hei vaan,

      ainakin meillä lääkärit ovat määränneet lapselleni (joille sentään ei turhaan lääkkeitä määrätä) allergialääkkeen syömistä TARVITTAESSA vaikka vuoden ympäri. Allergian kirjo on laaja ja oireita tulee erilaisista allergeeneista. Parempi se on lääkitä kuin kärsiä. Popsi pois vaan. Nytkin meidän lapsella on menossa ainakin kolmen kuukauden xyzal-putki siitepölyjen ym takia.

      • mitäs, jos

        veisit pienokaisesi antioksidantti klinikalle.
        Voisi lääkekierre katketa, vai onko parempi syöttää lapselle jo pienestä pitäen lääkkeitä - eivät ehkä myöhemmin enää tehoa.

        Toki jotkut lapsuusiän allergiat voivat helpottaa aikuisuuden kynnyksellä, mutta...


      • aina-allerginen

        Niin minulla on juuri tuo xyzal-lääke. Luin vain netistä että se voi aiheuttaa sivuoireina nielutulehdusta, mahaärsytystä ym oireita. Sen tekee kuulemma joku levositrisiini en niin tarkkaan muista kirjotinko oikein.

        Pitää kysyä noihin testeihin pääsyä.


    • allergialääke

      Puoli vuotta ei nyt oikeastaan ole kovin pitkä aika, ainakaan mitä allergialääkkeisiin tulee, mutta jos syö lääkkeitä pitkään, niin elimistö tottuu niihin. Esimerkiksi minulla oli sama allergialääke viisi vuotta, mutta nyt se ei enää tehoa, joten kävin lääkärissä ja se vaihdettiin toiseen lääkkeeseen. Hän sanoi, että elimistöni oli tottunut jo siihen edelliseen lääkkeeseen, joten siksi se ei enää auttanut.
      Totta kai testit kannattaa tehdä, jotta tietää mille asioille on allerginen. Sitten kun tietää, mille kaikelle on allerginen, niin on helpompi välttää asioita, joille on allerginen.

    • Pahasti allerginen

      Minä olen jo vuosia syönyt päivittäin allergialääkkeitä. Tämä siitä syystä, että altistuin hometalossa 6 vuotta asuttuani pahasti homeelle ja sen seurauksena en enää voi oikein syödä kaikkea. Voidakseni syödä edes joitakin kasviksia, syön päivittäin antihistamiinia.
      Nyt kun on koivujen aika, en syö kasviksia enkä hedelmiä lainkaan, koska ihokin on muutenkin rikki, samoin limakalvot suussa jos nyt popsii.

      Tämä tapahtuu ihan lääkärin ohjeilla. On vaarallista olla syömättä terveellisiä kasviksia, ja on pienempi paha syödä jatkuvasti allergialääkkeitä. Mitään sivuoireita ei ole ilmennyt.

      • Millepa

        Eli mitä allergialääkettä käytät ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      296
      2630
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2075
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      158
      1448
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1288
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe