Osaisitteko neuvoa perusasiat varastokirjanpidosta? Onko varastokirjanpito pakollista pienelle ravintola-alan yritykselle? Siis varastossa on vain raaka-aineet, ja niistäkin tuoretuotteita vain parin päivän tarpeeseen ja kuiva-aineita max. parin kuukauden tarpeeseen.
Tietysti olisi hyvä tietää varaston arvo, jolloin voisi laskea valmistuskulutkin tarkkaan. Miten te toimitte?
Varastokirjanpito
Vihreä
1
770
Vastaukset
- muun alan yrittäjä
varastokirjanpitoa ei kai ole pakko pitää ravintolassa muusta kuin alkoholista.
varaston arvo on laskettava tilinpäätökseen kerran vuodessa (tilikauden viimeisen päivän varaston arvo), mutta se ei edellytä varastokirjanpitoa. paperille vaan tavarat, määrät ja alviton ostohinta, omissa puolivalmisteissa on sitten omat säännöt laskennassa.
ajattelisin, että hyödyn pitäisi olla suurempi kuin haitan (ajan hukka), että varastokirjanpitoa kannattaisi tehdä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244636- 883724
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483095- 542667
- 512599
- 2052597
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522328
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081529