Valistakaa tietämätöntä!

Neeka

Miksi ateismi ja kommunismi yhdistetään empimättä toisiinsa? Ja miksi kumpaakin pidetään pahana asiana?

TIetääkseni ateismi ei ole pyrkinyt, eikä pyri vahingoittamaan ketään ja kommunismi on mm. ajanut tasa-arvoasiaa eriluokkaisten ihmisten välille...

...vai olenko pahastikin väärässä?

15

1002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hum

      Ateismia on vaikeata käyttää väärin, mutta kommunismia sensijaan on koko sen olemassaolon ajan kulloinkin johtoon pyrkinyt ja päässyt porukka käyttänyt häikäilemättä omien etujensa ajamiseen ja toisinajattelevien tuhoamiseen.

      "Kyllä osastokokouksessa hoetaan toveri, toveri, mutta kun työmaalle tullaan, varastetaan rukkaset".

    • oli sitä mieltä

      että uskonto on ooppiumia kansalle. Ja paljolti sitä
      perua kommunistiset valtiot ovat olleet uskonnottomia. Osassa maita (esim. Kiina) uskontoja
      on jopa kielletty, osassa katseltu vain alta lipan. Siitä tämä äkkiväärä yhdistäminen..

    • Kaaleppi

      Koittaa esittää että ateismi on moraalitonta johtaa ihmiskunnan tuhoon. jos näillä väitteiden esittäjillä olisi yleissivistystä sen verran että osaisivat erotella asioita toisistaan niin hekin huomaisivat että ateismi ja kommunismi eivät ole yhteydessä toisiinsa muutenkuin että niitä on epäonnistuneesti kokeiltu muutamissa valtioissa. Kommunismin romahtamisen syynä ei ollut ateismi vaan epäonnistunut yhteiskunta malli joka ei valitettavsti toimi, ideologia itsessään on kyllä hyvä.

      Kapitalismi tuo paljon hyvää vain harvoille ja antaa vähän suurimmalle osalle.

      • kehäpäättely

        kommunismin romahtamisen syy > epäonnistunut yhteiskuntamalli > ,joka ei toimi .
        M.O.T.: toimimattomuus johtaa romahtamiseen - mikä analyysin lento.
        Mutta osaat varmaan opetella kirjoittamaan yhdyssanat oikein,lienevät noista sammakoistaasi kyllä pienimpiä.


      • Pilkun nus.
        kehäpäättely kirjoitti:

        kommunismin romahtamisen syy > epäonnistunut yhteiskuntamalli > ,joka ei toimi .
        M.O.T.: toimimattomuus johtaa romahtamiseen - mikä analyysin lento.
        Mutta osaat varmaan opetella kirjoittamaan yhdyssanat oikein,lienevät noista sammakoistaasi kyllä pienimpiä.

        "lienevät noista sammakoistaasi kyllä pienimpiä."

        Sana on .


    • tai natsismi tai

      rasismikaan eivät täysin automaattisesti kuulu yhteen mutta ne niin luontevasti antavat tukea toisilleen,siinä se viehätys ja keskinäinen attraktio..
      Mutta kun tuohon ateismi kommunismi - yhtälöön ynnätään vielä darwinismi,niin johan syntyy tuhoa,kun primitiiviset ja taantumukselliset ja tietysti porvarilliset parasiitit siivotaan vaikka pakkotyöleireihin.
      Neuvostoliiton henkinen rappio syntyi osaksi juurettomuudesta,jota marxismi-leninismi tuotti yrittäessään luoda uuden ihmisen .
      Ja nyt tämä ihmisluokka syöstiin hetkessä markkinavoimien hallitsemaan yhteiskuntaan ,jossa taas tavallaan syntyvät ne vahvimman (ja häikäilemättömimmän) henkiinjäämislait; voisi ennakoida pelolla ,että synkkää satoa siivotaan aikanaan...

    • tvab.

      Kommunismi ja sosialismi alkoivat kehittymään valistuksen ajoilla. Silloin ateismi koki uuden nousun ja Jumaluuksien olemassa olo alettiin kyseenalaistamaan pitkästä aikaa julkisesti sitten antiikin.

      Monet silloiset vasemmistoon kuuluvat ihmiset alkoivat luomaan uutta yhteiskunnallista teoriaa, Liberalismia, sosialismia jne.
      Suurin osa varsinkin kummunistisista, soialistisista ja anarkistisista teoreetikoista oli maallistuneita Juutalaisia ja Lutherilaisia.
      Poikkeuksiakin tottakai oli.

      Samaistaminen alkoi varhain 1700 luvulla ja se oli hyvä lyömäase, varsinkin kun suurin osa sosialisteista oli ateisteja tai agnostikkoja.

      Nykyäänkin aika suuri osa vasemmistosta on aika ateistista, samoin oikeiston uusliberaalista laidasta.

    • venäjällä oli liitto

      Venäjällä vaikutti aikoinaan jumalattomien liitto joka ajoi ateismia, vihasi kaikkia uskontoja ja uskoi sosialismiin voimaa.

    • Urbanus Paganus

      ateismi ja kommunismi yhdistetään koska sillä tavoin voidaan kommunismin paha maine yhdistää ateismiin.Tämä on yksi uskovaisten ja kirkon edustajien käyttämistä "keskustelumetodeista" joilla luodaan vaikutelma että ateismi olisi jotain pahaa!

    • Heddas

      muistan ja tiedän.

      Venäjällä 1700-luvulla asetuttiin vastustamaan lännestä leviäviä vallankumousajatuksia. Hallitsijat pyrkivät turvaamaan oman asemansa. He turvautuivat vanhoillisiin luostarilaitoksiin ja kirkonmiehiin, jotka tukivat hallitsijaa.

      1800-luvun alussa Venäjälle kuitenkin rantautui vapausaatteet ja liberalismi, mutta jo ennen 1800 luvun puoliväliä kelkka kääntyi takaisin vanhoillisuuteen, vanhoilliseen ortodoksisuuteen.
      Tässä korostettiin ortodoksisen uskon ja tsaarinvallan yhteyttä ja se oli sitä oikeaa Venäläisyyttä.

      Kaupunkien työväestö eli huonosti ja heidän keskuudessa sai kannatusta vapausaatteet. Se oli toivoa paremmasta. Paremman elämän edessä oli kirkko ja tsaari.

      Lopulta 1900 luvun alussa Venäjän radikaalipiireissä käynnistyi suunnitelmia, että vapautta ei saa muuta kuin kaatamalla tsaari ja lopettamalla kirkonvalta sekä kaikki entinen järjestys.

      Jos tiivistetään ajatus, niin suurin piirtein näin: Tsaari sortaa kansaa, kirkkolaitos tukee tätä. Kansan ja erityisesti kaupunkien työläisten keskuudessa kärsitään tästä ja vapautus parempaan tulee vain tuhoamalla vanha.

      Kehitys oli samaa kuin Länsi-Euroopassa. Ranska heivasi uskonnon pois valtiojärjestyksestä ja Venäjä teki samoin, mutta omaksumalla työläisille merkityksellisen sosialismin.

    • "Miksi ateismi ja kommunismi yhdistetään empimättä toisiinsa?"

      Oma näkemykseni: Propagandaa ja vihan lietsontaa.

      Kun ihmiset ajattelevat kommunismia, heille syntyy assosiaatio Neuvostoliitosta. Neuvostoliitto taas nähdään pahana asiana; omalla tavallaan tehoton, raaka, häikäilemätön, välinpitämätön ja ennenpitkään luhistunut.

      Eräät ihmiset rakastavat piirtää yhdistävää viivaa kommunismin ja ateismin välille, koska silloin he voivat liittää kaikki nuo edellä luetut asiat ateismiin; luoda ajatus, että ateismi on itseensä luhistuva asia ja paha, moraaliton, välinpitämätön jne.

      Olen iloinen, että kysyit tuon kysymyksen. Se on osoitus kriittisestä mielestä.

    • profossi

      Jokainen kommunisti on aina ateisti, mutta jokainen ateisti ei ole kommunisti. Kommunistit ovat loogisesti siis ateistien osajoukko.

      Kommunismia pidetään pahana sen reaalitodellisuuden takia. Se onnistui saamaan helvetin maan päälle joka paikassa, missä sitä sovellettiin käytäntöön. Se on todella katala ideologia; se lupaa paratiisia ja tasa-arvoa ja vapautta, ja sen todellisuus on 1100-luvun feodalismia 2000-luvun väkivaltateknologialla.

    • valitsi ateismin

      Sinänsä viisaasti. Mutta ateistit eivät valitse kommunismia.

      -Ainakaan minä.

      Periaatteessa kilpailu (yhteiskunta) sopii evoluutioon ja Darwinismiin uskovalle paremmin.

    • ateisti20

      syy on se, että joissakin kommunistisissa maissa uskontojen harjoittamisen kieltämisen avulla saatiin tuetuksi vallanpitäjiin kohdistuvaa henkilönpalvontaa.

    • Tosiasiahan on, että missään valtiossa ei tietämäni mukaan ole kommunismia harjoitettu.

      Kommunismi on ideologiana tasa-arvoinen ja sinänsä mielenkiintoinen, mutta esimerkiksi Neuvostoliitossa järjestelmä oli häikäilemätön harvainvalta, tsaari vaihtui politbyrooseen mutta kaiki säilyi ennallaan orjuutta myöten. Systeemiä vain kutsuttiin kommunismiksi.

      Samaa teki natsi-Saksa. Tyhmää kansaa vietiin kuin pässiä narussa kutsumalla äärioikeistolaista, fasistista järjestelmää kansallisSOSIALISMIKSI. Kansan suussa sosialimi kuullosti hyvältä ja tasa-arvoiselta.

      Kiinankin kommunismi on järjestelmänä hyvin lähellä Kiinan ikiaikaista keisarinvaltaa, johtajat vain kutsuvat systeemiä kommunistiseksi ja toitottavat, että "kansalla on valta". Ja johtajat nauravat kippurassa kun kansa uskoo.


      Master Eq

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      185
      4154
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      223
      2136
    3. 133
      1637
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1301
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      63
      1018
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      75
      999
    7. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      170
      997
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      932
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      905
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      904
    Aihe