Miksi ihmeessä pakkauksessa lukee "Ensure fully cooked before serving"...
Tarkoittaako toi sitä että siinä on pöpöjä vai sitä että valmistaja ei halua vastata siitä jos siinä on pöpöjä. Nyt painoarvo siis kuitenkin jos sanalla. Teksti kuitenkin mielestäni viittaa siihen, että tuote pitäisi tappaa ennen käyttöä. ;) Ainesluettelossa ei kuitenkaan mielestäni ole kanaa tms jonka vuoksi tuo teksti siinä olisi. Yleensä mausteet ovat itsessään antibakteerisia, siksi tuo tekstivähän ihmetyttää.
Curry mauste purkissa outo teksti
11
2673
Vastaukset
- tässäjotain
Suomennettuna: Ole varma että se tuote on täysin keitetty/ valmistettu ennen tarjoilua...
- KotiIsä55
Juu, tuon tiesin mitä se tarkoittaa. Mutta ihmettelinkin että miksi.
Mutta tuossa tulikin toisessa viestissä jo muutama syy.
- Asafoetida
Curryjauheet on 'suunniteltu' kypsennettäviksi ja niiden maku on 'väärä' jos niin ei tehdä. Sitten on myös pari (harvinaista) maustetta joita ei missään tapauksessa pidä syödä kypsentämättä: asafoetida ja malakanpähkinä (candle nut).
Intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä on hyvin harvinaista, että ruokaa maustetaan pöydässä, vaan mausteet pannaan ruokaan valmistusvaiheessa.- KotiIsä55
Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.
Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.
Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.
Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.
Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.
- Kiitokset tiedoista.
Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.
Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu. - Asafoetida
KotiIsä55 kirjoitti:
Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.
Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.
Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.
Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.
Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.
- Kiitokset tiedoista.
Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.
Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.
Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.
Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.
Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)
Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...
Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana? - KotiIsä55
Asafoetida kirjoitti:
Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.
Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.
Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.
Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)
Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...
Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.
Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt. - Satunnainen keittelijä
KotiIsä55 kirjoitti:
Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.
Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.Maukasta? No, sama se minulle mitä syöt...
Ei kiinni rahasta, mutta hinta/laatusuhde kiinnostaa? Ehe ehe! Jos ei ole kiinni rahasta, vain laatu kiinnostaa. Vai meinasitko että ostat joskus muutakin kuin erikoistarjouksia ja Pirkkaa? - Asafoetida
KotiIsä55 kirjoitti:
Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.
Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.
Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon... - KotiIsä55
Asafoetida kirjoitti:
Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.
Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.
On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.
Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.
Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)
Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa. - currymies
KotiIsä55 kirjoitti:
Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.
On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.
Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.
Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)
Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...
ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla - currymies
currymies kirjoitti:
Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...
ja kanahan kannattaa kypsentää kunnollatässä vielä aivan ihq resepti:
paista maustamattomat kanasuikaleet, lisää rajah mild curry pastea pari kolme neljä reilua teelusikallista maun mukaan ja paista vielä hetki niin että maku paistuu kiinni kanapaloihin. sitten lisätään purkki kookosmaitoa.
tarjoile basmatiriisin kanssa.
mmmmmmmmmm
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1822138
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1641856Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I451824- 1231533
Liian paljon hylättyjä ääniä
Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus1721361Ikäero suhteessa
Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia631357Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen771181- 711001
Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat
Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P30995- 15949