Curry mauste purkissa outo teksti

KotiIsä55

Miksi ihmeessä pakkauksessa lukee "Ensure fully cooked before serving"...

Tarkoittaako toi sitä että siinä on pöpöjä vai sitä että valmistaja ei halua vastata siitä jos siinä on pöpöjä. Nyt painoarvo siis kuitenkin jos sanalla. Teksti kuitenkin mielestäni viittaa siihen, että tuote pitäisi tappaa ennen käyttöä. ;) Ainesluettelossa ei kuitenkaan mielestäni ole kanaa tms jonka vuoksi tuo teksti siinä olisi. Yleensä mausteet ovat itsessään antibakteerisia, siksi tuo tekstivähän ihmetyttää.

11

2570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäjotain

      Suomennettuna: Ole varma että se tuote on täysin keitetty/ valmistettu ennen tarjoilua...

      • KotiIsä55

        Juu, tuon tiesin mitä se tarkoittaa. Mutta ihmettelinkin että miksi.

        Mutta tuossa tulikin toisessa viestissä jo muutama syy.


    • Asafoetida

      Curryjauheet on 'suunniteltu' kypsennettäviksi ja niiden maku on 'väärä' jos niin ei tehdä. Sitten on myös pari (harvinaista) maustetta joita ei missään tapauksessa pidä syödä kypsentämättä: asafoetida ja malakanpähkinä (candle nut).

      Intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä on hyvin harvinaista, että ruokaa maustetaan pöydässä, vaan mausteet pannaan ruokaan valmistusvaiheessa.

      • KotiIsä55

        Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.

        Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.

        Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.

        Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.

        Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.

        - Kiitokset tiedoista.

        Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.

        Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.


      • Asafoetida
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.

        Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.

        Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.

        Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.

        Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.

        - Kiitokset tiedoista.

        Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.

        Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.

        Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.

        Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.

        Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.

        Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)

        Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...

        Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?


      • KotiIsä55
        Asafoetida kirjoitti:

        Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.

        Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.

        Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.

        Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)

        Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...

        Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.


      • Satunnainen keittelijä
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.

        Maukasta? No, sama se minulle mitä syöt...

        Ei kiinni rahasta, mutta hinta/laatusuhde kiinnostaa? Ehe ehe! Jos ei ole kiinni rahasta, vain laatu kiinnostaa. Vai meinasitko että ostat joskus muutakin kuin erikoistarjouksia ja Pirkkaa?


      • Asafoetida
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.

        Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.

        Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...


      • KotiIsä55
        Asafoetida kirjoitti:

        Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.

        Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...

        Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.

        On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.

        Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.

        Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)

        Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.


      • currymies
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.

        On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.

        Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.

        Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)

        Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.

        Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
        lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...

        ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla


      • currymies
        currymies kirjoitti:

        Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
        lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...

        ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla

        tässä vielä aivan ihq resepti:

        paista maustamattomat kanasuikaleet, lisää rajah mild curry pastea pari kolme neljä reilua teelusikallista maun mukaan ja paista vielä hetki niin että maku paistuu kiinni kanapaloihin. sitten lisätään purkki kookosmaitoa.

        tarjoile basmatiriisin kanssa.

        mmmmmmmmmm


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      2300
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1902
    3. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1203
    4. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1192
    5. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      359
      1176
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      57
      942
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      869
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      847
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      239
      765
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      369
      757
    Aihe