Curry mauste purkissa outo teksti

KotiIsä55

Miksi ihmeessä pakkauksessa lukee "Ensure fully cooked before serving"...

Tarkoittaako toi sitä että siinä on pöpöjä vai sitä että valmistaja ei halua vastata siitä jos siinä on pöpöjä. Nyt painoarvo siis kuitenkin jos sanalla. Teksti kuitenkin mielestäni viittaa siihen, että tuote pitäisi tappaa ennen käyttöä. ;) Ainesluettelossa ei kuitenkaan mielestäni ole kanaa tms jonka vuoksi tuo teksti siinä olisi. Yleensä mausteet ovat itsessään antibakteerisia, siksi tuo tekstivähän ihmetyttää.

11

2719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäjotain

      Suomennettuna: Ole varma että se tuote on täysin keitetty/ valmistettu ennen tarjoilua...

      • KotiIsä55

        Juu, tuon tiesin mitä se tarkoittaa. Mutta ihmettelinkin että miksi.

        Mutta tuossa tulikin toisessa viestissä jo muutama syy.


    • Asafoetida

      Curryjauheet on 'suunniteltu' kypsennettäviksi ja niiden maku on 'väärä' jos niin ei tehdä. Sitten on myös pari (harvinaista) maustetta joita ei missään tapauksessa pidä syödä kypsentämättä: asafoetida ja malakanpähkinä (candle nut).

      Intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä on hyvin harvinaista, että ruokaa maustetaan pöydässä, vaan mausteet pannaan ruokaan valmistusvaiheessa.

      • KotiIsä55

        Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.

        Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.

        Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.

        Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.

        Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.

        - Kiitokset tiedoista.

        Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.

        Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.


      • Asafoetida
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.

        Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.

        Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.

        Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.

        Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.

        - Kiitokset tiedoista.

        Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.

        Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.

        Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.

        Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.

        Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.

        Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)

        Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...

        Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?


      • KotiIsä55
        Asafoetida kirjoitti:

        Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.

        Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.

        Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.

        Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)

        Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...

        Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.


      • Satunnainen keittelijä
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.

        Maukasta? No, sama se minulle mitä syöt...

        Ei kiinni rahasta, mutta hinta/laatusuhde kiinnostaa? Ehe ehe! Jos ei ole kiinni rahasta, vain laatu kiinnostaa. Vai meinasitko että ostat joskus muutakin kuin erikoistarjouksia ja Pirkkaa?


      • Asafoetida
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.

        Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.

        Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...


      • KotiIsä55
        Asafoetida kirjoitti:

        Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.

        Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...

        Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.

        On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.

        Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.

        Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)

        Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.


      • currymies
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.

        On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.

        Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.

        Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)

        Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.

        Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
        lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...

        ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla


      • currymies
        currymies kirjoitti:

        Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
        lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...

        ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla

        tässä vielä aivan ihq resepti:

        paista maustamattomat kanasuikaleet, lisää rajah mild curry pastea pari kolme neljä reilua teelusikallista maun mukaan ja paista vielä hetki niin että maku paistuu kiinni kanapaloihin. sitten lisätään purkki kookosmaitoa.

        tarjoile basmatiriisin kanssa.

        mmmmmmmmmm


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      83
      7101
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7053
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      109
      6168
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5404
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5238
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5205
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5108
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4595
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3467
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3390
    Aihe