Timon sato

pottuja

koska siis Timo merkkinen peruna on satovalmis??? Kun ostin siemen perunaa sanoi myyjä että Timo ei kuki vaan satokaui lasketaan siitä koska se on istutettu. En sitten kysellyt enempää koska luulin tiedon jostain löytäväni, mutta koti kirjoistani en tätä tietoa löydä, enkä myöskään ole löytänyt sitä googlesta. istutin sen tuossa 8.5 ja vielä ei ainakaan näy maan päällä mitään kasvua.

10

8385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuula

      Missäpäin Suomea asut? etelässä tietysti paremmat olosuhteet kuin pohjoisessa.Timon sato riippuu paljolti siitä miten lämmintä yleensä on touko- kesäkuussa.Peruna tarvitsee lämpimän maan ja hyvin itäneet siemenet edesauttavat asiaa. Harsoa on hyvä käyttää, joka aikaistaa n. 2 vkoa perunan satoa.Jos 8.5 olet laittanut Timon kasvamaan, niin suotuisissa olosuhteissa satoa voisi olla odotettavissa Juhannuksen seutuvilla.
      Kokemusta vain Keski-Suomen oloista!

      • pottuja

        Helsinkisä ollaan. Harsoa en ole laittanut vielä kun maan päällä ei ole näkynyt vielä mitään (ja on käytössä noilla herkemmillä). Mikä toinen peruna olis hyvä Timon kaveriksi? Olisi tarkotus laittaa tuonne Kangasniemelle kans pieni perunamaa mökkitarpeiks. Pääsen tosin istuttamaan vasta 10.6! Mikä ehtii vielä?


      • Tube
        pottuja kirjoitti:

        Helsinkisä ollaan. Harsoa en ole laittanut vielä kun maan päällä ei ole näkynyt vielä mitään (ja on käytössä noilla herkemmillä). Mikä toinen peruna olis hyvä Timon kaveriksi? Olisi tarkotus laittaa tuonne Kangasniemelle kans pieni perunamaa mökkitarpeiks. Pääsen tosin istuttamaan vasta 10.6! Mikä ehtii vielä?

        Harso laitetaan perunamaalle heti perunan istutuksen jälkeen. Harso pitää maan lämpimänä ja näin aikaistaa perunansatoa.Ei pidä odotella versojen ulostuloa.

        Nykyään perunalajikkeita on niin paljon, että on niistä vara valita. Harrastajaviljelijä suosii tiettyjä, tuttuja lajikkeita ja jotain uutta kannnattaa aina kokeilla.

        Kyllä varmaan nykyiset lajikkeet kaikki ennättävät tuottaa satoa, jos istutat 10.6. Edellyttäen, että ovat jo itäneet ja perunarutto ei vie niitä.

        Kokeilepa Google haulla - perunalajkkeet. Netistä löytyy paljon tietoa kuvien kanssa erilaisista perunalajikkeista.

        Itse pidän lajikkeista: Pito, Van Gogh, Suvi,ja punakuorinen peruna Asterix


    • palstapuutarhuri

      Minun palstallani ja naapuripalstoillakin Timo kukki viime vuonna heinäkuun alusta kuun puoliväliin, sen jälkeen kasvusto alkoi lakastua. Satoa sain alkaa kaivaa esiin heinäkuun loppupuolella. Viime vuonna istutukssesta sadonkorjuuseen meni noin 8 viikkoa.

      Huom. Jos peruna ei ole valmiiksi idätetty ja maa lämmin, kestää kasvuun lähteminen pariviikkoa enemmän. Eli juhannuksena kukkiva perunakasvusto on valmis sadonkorjuuseen noin kahdesta neljään viikon kuluttua. Tänä vuonna ehkä heinäkuun puolivälissä, mikäli ei takatalvi yllätä.

      • sulla on

        ollut jotain muuta kuin Timoa, koska Timppa EI kuki.


      • sulla on kirjoitti:

        ollut jotain muuta kuin Timoa, koska Timppa EI kuki.

        Sellaiset perunalajikkeet, jotka eivät yleensä kuki, voivat joissain olosuhteissa yllättäen kukkia. Kaikki lajikkeet tekevät nuppuja, mutta jotkut pudottavat nuppunsa. Nuput kellastuvat ja putoavat pois ennenkuin kukat aukeavat. Yleensä näin käy nopeakasvuisille varhaislajikkeille. Mutta tosiaan joskus nekin alkavat kukkia, mutta silloinkaan ei yleensä marjoja tule, niinkuin esim. rosamundaan.


    • makuhermo

      Timppa on erittäin hyvä myös talviperunana. Mielestäni ihan paras lajike niin aikaisena kuin myös talviperunana.Hyvänmakuinen, kiinteä perunalajike.Kasvaa myös luomuna, ilman lannotteita.

      • Anonyymi

        Kirjoitan vanhaan ketjuun jos joku etsii vastausta samaan kysymykseen. Timo tuottaa syöntikokoisia perunoita 60-70päivää istutuksesta, mutta pääsääntönä perunan kasvussa on 90päivää. Jos ennen tätä perunan varret kuolevat, eivät potut enää kasva..vaan ne on parempi nostaa turvaan.
        Terv. Wannabe maanviljelijä


    • Anonyymi

      Satoaika 60-70 vrk.

    • Anonyymi

      Vanha viisaus. Vappuna maahan,jussina suuhun.
      Kotitarveperunat kannattaa idättää ennen istutusta. Nopeuttaa satoa ainakin viikon/pari.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe