Kokemuksia sensomotorisesta kuntoutuksesta?

???

Hei!

Onko kellään kokemuksia ko. toiminnasta?

10-vuotiaalla pojalla on vaikeuksia koulussa; lukeminen takkuilee, laskeminen hankalaa, käsiala hyvin heikkoa, mm. oikean ja vasemman hahmottaminen hankalaa, luetun ymmärtäminen ei aina suju.. (ym. lukihäiriöisen lapsen oireita?) Tarkoituksena olisi kokeilla, josko sensomotorinen kuntoutus toisi apua.

Mielipiteitä, voisiko tästä olla hyötyä?

Kokemuksia niiltä, jotka ovat kuntoutuksessa käyneet? Kuinka monta kertaa kävitte paikan päällä, paljonko maksoi kaiken kaikkiaan? Auttoiko kuntoutus (ja mihin ongelmaan?) ja oliko hyöty pysyvä?

Olisin tosi kiitollinen jos viitsitte vastailla.

7

2482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitä?

      Jäin miettimään, että oletko itse jo luonut jonkinlaisen mielikuvan sensomotorisesta kuntoutuksesta vai lähdetkö luomaan mielipidettäsi kuntoutujien kokemusten perusteella?

      Terveisin
      morottaja

      • kummallista kans

        että tällä palstalla monet kuuluttaa sen erinomaisuuden perään, mutta kellään ei kuitenkaan tunnu olevan kokemusta siitä. Itsekkin haluaisin kuulla kokemuksia, jos joku on käynnyt.

        (esim. Kauanko kesti, kotiharjoitukset, mitä maksoi, hyötyikö lapsi, millainen palaute-kirjallinen, ketkä osallistuvat tutkimuksiin-neurologi tms., jatkotoimenpiteet, seuranta jne.)


      • toitotan
        kummallista kans kirjoitti:

        että tällä palstalla monet kuuluttaa sen erinomaisuuden perään, mutta kellään ei kuitenkaan tunnu olevan kokemusta siitä. Itsekkin haluaisin kuulla kokemuksia, jos joku on käynnyt.

        (esim. Kauanko kesti, kotiharjoitukset, mitä maksoi, hyötyikö lapsi, millainen palaute-kirjallinen, ketkä osallistuvat tutkimuksiin-neurologi tms., jatkotoimenpiteet, seuranta jne.)

        Minä en ainakaan toitottele tyhjiä. Minulla on ihan omakohtaisia kokemuksia, ei lasten.

        Mutta sitä en ymmärrä, miksi täältä kysytään asioita, jotka voisi saada selville kaikista todenperäisimmin juuri kuntoutusta antavilta.


    • sensomotorinen .

      Kyllä nuo lapsesi jutut kuulostavat siltä, että sensomotorinen kuntoutus olisi juuri hänelle "täsmäapua". Sensomotorinen kuntoutushan on siitä jännittävä kuntouttamismuoto, että ei uskoisi liikuntaliikkeiden vaikuttavan esim. kirjoittamiseen, mutta niin se vaan tekee.

      Huipputärkeä asia on lapsen sensomotorisessa kuntoutuksessa, että vanhemmat sitoutuvat siihen 110% heti alussa. Lasta täytyy jaksaa houkutella, rohkaista ja kannustaa harjoitteiden tekemiseen. Jos nimittäin harjoitukset jäävät tekemättä, tulostakaan ei synny. Voi olla että siinä saattaa tulla aikuisellekin varsinkin alkuvaiheessa uskon puute. Mutta mikään ei estä vanhempiakin tekemästä liikkeet lapsen kanssa yhdessä!

      Toinen huipputärkeä juttu on jaksaa ohjata liikkeiden tekemisessä. Harjoitteissa on ideana, että liikkeet tehdään hitaasti ja niihin pitää keskittyä. Tämä on monesti konttauksen väliin jättäneillä hätähousuilla vaikeaa. Mutta kun vanhemmat jaksavat palauttaa kuntoilijan tehtävän pariin, alkaa tuloksia varmasti syntyä. Mutta se vaatii vanhemmilta pinnaa.

      Kuntouttajien luona käydään vain alkumittauksessa ja välikontrolleissa yht. n. 4 krt. Välikontrolleissa kuntouttaja voi antaa ohjeita liikkeiden tekemiseen ja tarvittaessa vaihtaa harjoitteita. Varsinainen "rypistely" tehdään sitten kotona. Taisi maksaa n. 1500 euroa.

      TV2 teki v.2004 ohjelman sensomotorisesta kuntoutuksesta, jossa oli abiturientti ja pieni koululainen, muistaakseni tokaluokkalainen. Abiturientin kuntoutus saatiin ohjelman aikana vietyä loppuun asti, mutta tokaluokkalaisen tytön kuntoutuksen tulokset olivat lopulta paljon paremmat, mitä ohjelmassa saatiin nähdä. Näin kertoi kuntouttaja.

      Se on sensomotorisessa kiva juttu, että se vaikuttaa ihan koko ihmiseen. Ajattelu selkenee ja itsetuntemus kuin lisääntyy. Ei tarvitse pullistella kuin ennen kuntoutusta, kun neuraalinen stressi on vähentynyt.

      Sensomotorinen kuntoutus tarkoittaa lapsena keskeytyneen vauvaiän fyysisen kehityksen vaiheiden toistamista vanhempana. Liikkeet voi siis tehdä ihan missä iässä hyvänsä. Tulokset ovat ihan yhtä pysyviä myöhemmin tehtynä kuin vauvanakin.

      Olin huono kuulemaan korkeita ääniä. Se viittaa lukihäiriöön, joka minulla jonkinasteisena onkin todettu. Kuulonmuokkaus on auttanut minua paljon. Englannnin kuunteleminen on nykyään paljon helpompaa esim. tv:tä voin kuunnella toisesta huoneesta. Samoin nautin nykyään jopa Beethovenin musiikista, jota en voinut ajatellakaan aiemmin kuuntelevani. Musiikki on nykyään täyteläisemmän kuuloista.

      Suosittelen.

    • pohjantähti

      TV2:n Pohjantähti-sarjassa näytettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2004 ohjelma Aapiskukko hukassa, joka esitteli sensomotorista kuntoutusta. Olen huomannut sitä uusittavan aina silloin tällöin. Google näyttää varmasti yksityiskohtaisemmat tiedot ohjelmasta.

    • toimivuudesta ei ole...

      mutta toki kaikki, missä äiskä ja iskä lapsensa kanssa yhdessä touhuavat ja lapsi saa paljon huomiota ja kehuja, auttaa.

      Tosin kannattaa miettiä, mistä maksaa...

      Onhan noita vaihtoehtohoitoja muitakin ja kyllähän jotkut uskovat horoskooppeihinkin.

    • Anonyymi

      Oli huuhaata. Käytiin ja maksettiin itsemme kipeäksi, tai siis lapsemme ei saanut siitä mitään näkyviä tuloksia. Ei auttanut keskittymiseen eikä lukivaikeuteen. Täyttä potaskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      73
      3350
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3170
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2682
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2052
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1845
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1775
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      129
      1424
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe