Kokemuksia sensomotorisesta kuntoutuksesta?

???

Hei!

Onko kellään kokemuksia ko. toiminnasta?

10-vuotiaalla pojalla on vaikeuksia koulussa; lukeminen takkuilee, laskeminen hankalaa, käsiala hyvin heikkoa, mm. oikean ja vasemman hahmottaminen hankalaa, luetun ymmärtäminen ei aina suju.. (ym. lukihäiriöisen lapsen oireita?) Tarkoituksena olisi kokeilla, josko sensomotorinen kuntoutus toisi apua.

Mielipiteitä, voisiko tästä olla hyötyä?

Kokemuksia niiltä, jotka ovat kuntoutuksessa käyneet? Kuinka monta kertaa kävitte paikan päällä, paljonko maksoi kaiken kaikkiaan? Auttoiko kuntoutus (ja mihin ongelmaan?) ja oliko hyöty pysyvä?

Olisin tosi kiitollinen jos viitsitte vastailla.

7

1951

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siitä?

   Jäin miettimään, että oletko itse jo luonut jonkinlaisen mielikuvan sensomotorisesta kuntoutuksesta vai lähdetkö luomaan mielipidettäsi kuntoutujien kokemusten perusteella?

   Terveisin
   morottaja

   • kummallista kans

    että tällä palstalla monet kuuluttaa sen erinomaisuuden perään, mutta kellään ei kuitenkaan tunnu olevan kokemusta siitä. Itsekkin haluaisin kuulla kokemuksia, jos joku on käynnyt.

    (esim. Kauanko kesti, kotiharjoitukset, mitä maksoi, hyötyikö lapsi, millainen palaute-kirjallinen, ketkä osallistuvat tutkimuksiin-neurologi tms., jatkotoimenpiteet, seuranta jne.)


   • toitotan
    kummallista kans kirjoitti:

    että tällä palstalla monet kuuluttaa sen erinomaisuuden perään, mutta kellään ei kuitenkaan tunnu olevan kokemusta siitä. Itsekkin haluaisin kuulla kokemuksia, jos joku on käynnyt.

    (esim. Kauanko kesti, kotiharjoitukset, mitä maksoi, hyötyikö lapsi, millainen palaute-kirjallinen, ketkä osallistuvat tutkimuksiin-neurologi tms., jatkotoimenpiteet, seuranta jne.)

    Minä en ainakaan toitottele tyhjiä. Minulla on ihan omakohtaisia kokemuksia, ei lasten.

    Mutta sitä en ymmärrä, miksi täältä kysytään asioita, jotka voisi saada selville kaikista todenperäisimmin juuri kuntoutusta antavilta.


  • sensomotorinen .

   Kyllä nuo lapsesi jutut kuulostavat siltä, että sensomotorinen kuntoutus olisi juuri hänelle "täsmäapua". Sensomotorinen kuntoutushan on siitä jännittävä kuntouttamismuoto, että ei uskoisi liikuntaliikkeiden vaikuttavan esim. kirjoittamiseen, mutta niin se vaan tekee.

   Huipputärkeä asia on lapsen sensomotorisessa kuntoutuksessa, että vanhemmat sitoutuvat siihen 110% heti alussa. Lasta täytyy jaksaa houkutella, rohkaista ja kannustaa harjoitteiden tekemiseen. Jos nimittäin harjoitukset jäävät tekemättä, tulostakaan ei synny. Voi olla että siinä saattaa tulla aikuisellekin varsinkin alkuvaiheessa uskon puute. Mutta mikään ei estä vanhempiakin tekemästä liikkeet lapsen kanssa yhdessä!

   Toinen huipputärkeä juttu on jaksaa ohjata liikkeiden tekemisessä. Harjoitteissa on ideana, että liikkeet tehdään hitaasti ja niihin pitää keskittyä. Tämä on monesti konttauksen väliin jättäneillä hätähousuilla vaikeaa. Mutta kun vanhemmat jaksavat palauttaa kuntoilijan tehtävän pariin, alkaa tuloksia varmasti syntyä. Mutta se vaatii vanhemmilta pinnaa.

   Kuntouttajien luona käydään vain alkumittauksessa ja välikontrolleissa yht. n. 4 krt. Välikontrolleissa kuntouttaja voi antaa ohjeita liikkeiden tekemiseen ja tarvittaessa vaihtaa harjoitteita. Varsinainen "rypistely" tehdään sitten kotona. Taisi maksaa n. 1500 euroa.

   TV2 teki v.2004 ohjelman sensomotorisesta kuntoutuksesta, jossa oli abiturientti ja pieni koululainen, muistaakseni tokaluokkalainen. Abiturientin kuntoutus saatiin ohjelman aikana vietyä loppuun asti, mutta tokaluokkalaisen tytön kuntoutuksen tulokset olivat lopulta paljon paremmat, mitä ohjelmassa saatiin nähdä. Näin kertoi kuntouttaja.

   Se on sensomotorisessa kiva juttu, että se vaikuttaa ihan koko ihmiseen. Ajattelu selkenee ja itsetuntemus kuin lisääntyy. Ei tarvitse pullistella kuin ennen kuntoutusta, kun neuraalinen stressi on vähentynyt.

   Sensomotorinen kuntoutus tarkoittaa lapsena keskeytyneen vauvaiän fyysisen kehityksen vaiheiden toistamista vanhempana. Liikkeet voi siis tehdä ihan missä iässä hyvänsä. Tulokset ovat ihan yhtä pysyviä myöhemmin tehtynä kuin vauvanakin.

   Olin huono kuulemaan korkeita ääniä. Se viittaa lukihäiriöön, joka minulla jonkinasteisena onkin todettu. Kuulonmuokkaus on auttanut minua paljon. Englannnin kuunteleminen on nykyään paljon helpompaa esim. tv:tä voin kuunnella toisesta huoneesta. Samoin nautin nykyään jopa Beethovenin musiikista, jota en voinut ajatellakaan aiemmin kuuntelevani. Musiikki on nykyään täyteläisemmän kuuloista.

   Suosittelen.

  • pohjantähti

   TV2:n Pohjantähti-sarjassa näytettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2004 ohjelma Aapiskukko hukassa, joka esitteli sensomotorista kuntoutusta. Olen huomannut sitä uusittavan aina silloin tällöin. Google näyttää varmasti yksityiskohtaisemmat tiedot ohjelmasta.

  • toimivuudesta ei ole...

   mutta toki kaikki, missä äiskä ja iskä lapsensa kanssa yhdessä touhuavat ja lapsi saa paljon huomiota ja kehuja, auttaa.

   Tosin kannattaa miettiä, mistä maksaa...

   Onhan noita vaihtoehtohoitoja muitakin ja kyllähän jotkut uskovat horoskooppeihinkin.

  • Anonyymi

   Oli huuhaata. Käytiin ja maksettiin itsemme kipeäksi, tai siis lapsemme ei saanut siitä mitään näkyviä tuloksia. Ei auttanut keskittymiseen eikä lukivaikeuteen. Täyttä potaskaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puukotus koulussa Ylivieskassa

   Nuori puukottanut toista. Onko jollain tietoa mitä tapahtunut? https://www.kaleva.fi/nuori-puukotti-toista-nuorta-ylivieskan-kaisanieme/5438560
   Ylivieska
   178
   10486
  2. Suomi pulassa työttömien kanssa ? Kelan tuet pois !!

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e0bf1770-a252-4d9f-8d78-6d74bbc5ca8b Ainut keino lopettaa tämä vuosia jatkunut pelleily on siirtää oikeasti s
   Maailman menoa
   498
   2520
  3. Tankkauspalvelu Mustonen/Oulaisten kaupunki

   Nyt kaikki yrittäjät ja varsinkin koneyrittäjä ym: - tiesittekö että voitte käydä tankkaamassa Nesteellä Oulaisten kaupungin piikkiin polttoaineet jot
   Oulainen
   30
   2219
  4. Farmi-tippuja Jade Nyström paljastaa - Loppukisassa ei puhtaat jauhot pussissa: "Mä itse tiesin..."

   Tätä et nähnyt tv:ssä. Yleisurheilija Jade Nyström oli kautta aikain Farmi Suomen nuorin kisaaja. Nyström tekee aikamoisia paljastuksia tippumisensa j
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1666
  5. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   300
   1497
  6. Oulaisten kaupunki päätti henkilöstön muutosneuvotteluista

   Näinhän tässä kävi, Oulaisten kaupunki päätti henkilöstön muutosneuvotteluista. Kaupunginhallitus päätti, että Vahva Oulainen -toimenpideohjelma edell
   Oulainen
   23
   988
  7. HS Gallup: kokoomuksen kannatus enää 19,8 %

   KOK: 19,8 % PS: 19,2 % SDP: 19,2 % Kolmen kärki alkaa olla melkoisen tasainen. Aivan kuten viime vaaleissakin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000
   Maailman menoa
   199
   810
  8. Näetkö usein häntä?

   Itse nään harmittavan harvoin ja vain vilaukselta. Ne harvat kerrat kuitenkin on tuonut pienen ajan iloa. Toivon koko ajan jotain kohtaamista, missä p
   Ikävä
   45
   754
  9. Keklu heilui

   Ylivieskassa https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/eb124d34-19f1-448b-aabe-46ece8d00dfa
   Ylivieska
   16
   746
  Aihe