Mitä yo:lle lahjaksi?

ei turhaa

Meidät on kutsuttu yo-juhliin itä-suomeen.Mikä olisi kohtuullinen lahja?Jostakin luin että yksi ruusu ja 50€ onnittelukortin mukana on kohtuullinen,koska ei ole kyse perheenjäsenestä.Olen tiedustellut ko.henkilön äidiltä toivomuksia,raha on tervetullut.Summaa en tohtinut kysyä.Tiedän ihmisiä,jotka kilpailevat lahjoilla,meidän tarkoitus on huomioida lakin saanutta kohtuudella.Kiitos asiallisista vastauksista.

12

7696

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yo:n äiti

   Mielestäni raha/lahjashekki on ihan hyvä lahja. Meillä poika ainakin havittelee uutta, kauhean kallista puhelinta ja on tosi onnellinen, jos saa lahjarahoilla ostettua sen. Nuorilla on nykyään muutenkin erilainen maku kuin meillä vanhemmilla, joten jos ei varmasti tiedä, mitä ylioppilas haluaa, suosittelen rahaa.

   50 euroa on minun mielestäni aika huikea summa. Mielestäni 20-30 euroa on tosi hyvä lahjaraha. Ennen annettiin se "satanen" ja sekin oli ihan OK.

   Meillä poika ei ole puhunut mitään mahdollisista lahjoista, enemmän hän odottaa tapaavansa kaukana asuvia sukulaisia ja ystäviä, joita ei ole nähnyt aikoihin =)

  • Itse painiskelen saman ongelman kanssa hieman hämmentyneenä. Vielä muutamia vuosia sitten 100 markkaa oli iso raha, mutta 20 euroa tuntuu varsin pieneltä summalta. Jotenkin tuntuu vaikealta antaa 50:ä pienempää lahjaa, vaikka mieli ehkä tekisi.;)

   • äityli

    Meillä on monet vuodet jo suvun parissa vietetty juhlia ja annettu melkein aina lahjaksi rahasumma...vaihdellaan siis keskenään rahalahjoja. Markan aikana summa oli 100 mk ja euron aikana nostimme summan kolmeenkymppiin.
    Viisikymmentä euroa on hurja summa...300 mk.
    Tänäkin vuonna meillä on viidet juhlat juhlittavana. Sehän tekisi 250 euroa...eli 1500 mk.
    Tuntemani nuoret osaavat käyttää rahansa fiksusti ja pitävät arvossaan jo muistamista. Naapurin lapsille riittää kukka ja kortti ja sukulaislapsille 30 euroa. Kummilapsille yläraja korkeintaan 50 ekeä.


   • kummilapsen täti
    äityli kirjoitti:

    Meillä on monet vuodet jo suvun parissa vietetty juhlia ja annettu melkein aina lahjaksi rahasumma...vaihdellaan siis keskenään rahalahjoja. Markan aikana summa oli 100 mk ja euron aikana nostimme summan kolmeenkymppiin.
    Viisikymmentä euroa on hurja summa...300 mk.
    Tänäkin vuonna meillä on viidet juhlat juhlittavana. Sehän tekisi 250 euroa...eli 1500 mk.
    Tuntemani nuoret osaavat käyttää rahansa fiksusti ja pitävät arvossaan jo muistamista. Naapurin lapsille riittää kukka ja kortti ja sukulaislapsille 30 euroa. Kummilapsille yläraja korkeintaan 50 ekeä.

    pohtinut, kun kummilapselle mietin lahjaa.
    Jotenkin on se 50 euroakin tuntunut pieneltä, vaikka suuren suuri summahan se markkoina on.
    Mutta nyt euron aikaan tuntuu kaikki summat niin olemattomilta ja siksi hupeneekin rahat joutuummin.
    Ostin muistolahjan jo talvella ja sen lisäksi kyllä saa 50 euroa luvan riittää.
    Kun on omankin lapsen lakkiaiset ja niihin uppoaa rahaa aivan mielettömästi.
    Rahaa ylioppilaat toivovat eniten.
    Minunkin poika haluaa rahaa omaa kämppää ja tulevia opintoja varten.


  • timnask

   Raha on ehdottomasti nuorelle se asia, jota ei voi olla liikaa ja jolle on aina käyttöä. Itse sain aikoinaan röykkiöittäin Kalevala-koruja. Älä koskaan osta koruja, maljakoita tms. ellet tiedä, että lahjan saaja on itse juuri ko. esinettä tai korua pyytänyt! Itse en esimerkiksi ole koskaan voinut sietää Kalevala-koruja, enkä käytä esimerkiksi muunlaisia koruja kuin kultaisia eli laatikossa ovat saaneet vanheta pronssi- ja hopea Kalevalakorut. Eurojen myötä rahashekin antajalle tulee nykyään helposti se ongelma, ettei kehtaa kovin pientä summaa antaa. 50 euroa on mukava summa mutta jos nyt ihan järjellä ajatellaan niin jo 30 euronkin (melkein 200 mummon markkaa) shekki lämmittää mieltä, etenkin kun kyseessä on vain tuttu tai tutun lapsi.

   Esimerkkinä sen verran, että ovatpa sukulaiset kehdanneet Virosta kymmenellä markalla ostetun pöytäkellonkin viisikymmenvuotislahjaksi antaa, eikä kello edes toiminut...

   • riittää

    Tohon raha-asiaan, että 50e on ihan hirveen iso raha annettavaks tuttavaperheen lapselle tms. Tietysti 20e tuntuu pienemmältä kuin entinen 100mk, mutta tuntukoon! Hyvänen aika, lahjan antajahan siitä päättää ihan itse että mitä antaa. Ei kellään ole velvollisuutta antaa yhtään enempää kuin itsestä tuntuu hyvältä.
    Kun itse aikanaan pääsin ylioppilaaksi, naapuruston kanssa sovittiin että joku ostaa mulle kattilan ja toinen paistinpannun, jne. Tavaraa, jota tarvii, ja sit kukin osti sillä hinnalla (sen laatuista) kuin katsoi hyväksi. Eikä tullut liikaa samoja esineitä.
    Tai sitten voi vaikka antaa sen 20e "lahjakortin" että osta tällä vaikka kiva maljakko, tuleepa ainakin mieluisa.
    Vähänkin vieraammalle mun mielestä kukka ja kortti on ihan riittävä.


  • hyä

   lahja on: Näin pärjäät lukion jälkeen yksin kirjasen.

  • ...

   Olen myös miettinyt lauantaisten yo-juhlien lahjaa, aion antaa rahaa. Ensimmäinen mielessä käynyt summa oli 50€, mutta myöhemmän pohdinnan jälkeen se on kyllä aika paljon. Muistelin omia 5 vuoden takaisia ylioppilasjuhlia, ja siellä taisi sukulaisilta olla ihan 20€ lahjoja. Jotenkin se vain tuntuu pieneltä antaa... Mutta kun oma rahatilanne on mikä on (ja lahjan saaja tietää sen), päädyn luultavasti 30 tai 40 euroon. Mitään tavaralahjaa en ole edes alkanut miettimään.

  • bpj

   50 euroa jollekin ei-perheenjäsenelle on hirvittävän iso summa! Itse kun kirjoitin yo:ksi, vanha satanen sukulaisilta/kummeilta tuntui valtavalta summalta, 50 mk oli yleisempi mitä sai, ja siihen oli enemmän kuin tyytyväinen! Eli jos ylppäri ei oo sukulainen, 20 euroa on maksimi mitä edes harkitsisinkaan.

   • fsdfdasad

    nykyään suurin osa nuorista käy töissä, ja ansaitsevat 10€ tunti joten tuommoin 20€ ei kyllä tunnu missään. kaikki kaverini tuhlaavat helposti vaikka 40€ jos huvittaa sillä ovat töissä ja tienaavat tunneissa kyseisen summan. on toki totta että ei nuorelle saisi antaa suuria summia, mutta kyllä mielestäni 20€ on loukkaus ja kyseessä on sukulainen. 50€ on sopiva summa, eikä koruja sillä todennäköisyys on pieni että nuori niitä tulee pitämään


  • rippiläinen

   huhhuh. kyllä mun mielestä joku 20-30 ekee riittäis. ja mä oon sentään nykyajan nuori ja kässään että se on iso summa. toki ku on kyseessä yo-juhlat mutta henkilö on ei-perheenjäsen niin kyllä se kolmekymppiä on hyvä raha määrä omasta mielestäni.

   • lahjaan kummilapselle

    150 euroa siis ylioppilaalle ja silloin kun hän pääsi ripille niin 100 e.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   7915
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   6730
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   3470
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   143
   3155
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   2556
  6. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   189
   1781
  7. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1762
  8. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   51
   1639
  9. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   191
   1214
  10. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   1193
  Aihe