Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kissa-allergia ja koirien kanssa tekemisissä

koira- ja kissarakas

Olen ollut koirien ja kissojen kanssa tekemisissä monta vuotta, vaikka minulla on lievä astma. Puolisen vuotta sitten minulla todettiin kissa-allergia joten olen vähentänyt käyntiä paikoissa, joissa on katteja. Onko todennäköistä, että mulle puhkeaa myös koira-allergia? Kissahan tosin on koiraa allergisoivampi.
Minulla ei eläimiä ole, enkä varmaan allergioiden takia voi koskaan ottaakkaan, mutta olen dogsitteri eli hoidan, suurimmaksi osaksi ulkoiluttelen toisten ihmisten koiria. (Ennen siis hoidin kissojakin.) Onko täällä ihmisiä, joilla on astma, mutta silti lemmikkejä? Olen kiitollinen, jos joku minua viisaampi ihminen voisi asiallisesti vastata näihin kysymyksiin.

3

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • astmaatikko

      Todennäköisyydestä en osaa sanoa, mutta tunnen erään joka joutui eläinlääkäriksi opiskellessaan vaihtamaan alaa herkistyttyään useille eläinlajeille. Oli muuten asunut kissan ja koiran kanssa lapsesta asti.

      Minulla on astman, siitepöly- ja ruoka-aineallergioiden ohella kissa- ja koira-allergiat. Koirien ulkoiluttaminen tai pidempikään vierailu koirataloudessa ei kuitenkaan ole ollut mikään ongelma. Kissojen kanssa silmät rähmii ja nenä vuotaa lääkkeistä huolimatta.

    • Nessu

      Minulla on keskivaikea astma ja olen allerginen vaikka mille (koivu, leppä, heinät, home, kissa, koira, hevonen, kani jne.). Minulla on kolme kissaa ja kaksi koiraa.

      Ongelmitta on mennyt, siivoan usein, tuuletan runsaasti ja olohuoneessa on laadukas ilmanpuhdistin. Siitepölyaikaan eli juuri nyt käytän astmalääkityksen lisäksi allergialääkettä. Lääkärini mukaan astmaatikon ei nykyään tarvitse luopua eläimitä, sillä se ei luultavasti vaikuta millään tavalla astmaan. Se on tullut ja pysyy.

      Kanalaan en sen sijaan voi mennä, keuhkot menee heti tukkoon ja papukaijahäkin lähelläkään en saata oleskella. Mutta karvaiset kaverit menettelee.

      • koira-ja kissarakas

        teidän kokemuksia astmoista ja allergioista =)
        Kai sitä sitten saattaa joskus sille omalle lemmikille
        ns. "siedättyä", jos siitä ei oireita tuu, vaikka muista saman lajisista tuleekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe