Suokki alottelijalle?

eka heppa

Nii että onko Suomenhevonen paras valinta ekaksi hevoseksi? Olen kohta 11 ja menen syksyllä viidennelle.Saisin hevosen ku olisin seiskalla. Osaan hoitaa ja ratsastaa.. Monta kertaa hoidellut tallin hevosia esim: viennyt tunnille, tuonnut tunnilta ja otellut kamoja pois ja laitellut niitä myös.. Niin ja olen ratsastanut ja hoitanut serkkuni poniakin.
Ratsastuksesta sitä että osaan (suunilleen) kaikkea.
Mennä käynnissä
ravissa
laukassa
maastossa
maneesissa ja kentällä :D
hyppiä esteitä (etenkin risti myös muita!)

Hoitaessa osaan:
Laittaa satulan
suitset
pintelit ja suojat
Putsata kaikki nuo ja kaviot
Siivota karsinan ja laittaa
purut
heinät
vedet (jos on automaatti niin ei tarvi)
kaurat ja muut ruoat
Harjata/kammata
hännän
harjan
jalat ja muuten perusteellisesti

Ennenkin olen ratsastanut Suokilla.
Mikä on yleisin säkä Suokilla?
Onko se liian iso minulle kun nyt olen 140cm ja ostaisin sen 1(2)3 vuoden päästä vai kannattaisiko
Suokkia edes sanoa ISOKSI? Ku eiks se oo yleensä hyvä kaikille? Onko Suokkien luonteet yleensä kilttejä,ystävällisiä ja toiminta haluisia?? Vai vaihteleeko ne kaikilla eri yksilöillä??
Voinko Suokki olla yksin vai onko sillä pakosti oltava lajitoveri niin kuin Issikalla? Se heppa menisi yksityis- tai ihan ratsastustallille missä on yksityispuolikin. Eli vieressä on toisen hevosen karsina. Olisiko yksityistalli paras vaihtoehto?? Vai se ratsastustalli missä on paljon ihmisiä yleensä? (vieraita,ratsastajia,kavereitani ja hevosen hoitajia)
Vastaa jos vastaat kysymyksiini!
P.S.Pitäisikö vielä jotakin muuta osata hevosen hoidossa?

9

1060

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Markka_93

      Suokki on tosi hyvä mennä ja vauhtia ainakin yleensä riittää. Säkä korkeuksista en tiiä, mut suomenpienhevonen on ainakin sopivan kokonen mut jos vielä kasvat niin kyl se suokki menee. Mä oon sulle tosi kade kun saat hepan. Ite en kyl edes osaa noin paljoo mitä sä osaat. mut silti... Ne on (siis suokit) myös varmaan hyvii hyppii... Tai itse asiassa en tiiä, koska en oo ikinä hypänny, mut muuten mulla on niistä vaan hyvii kokemuksii, joten ihan hyvä vaihtoehto... Saat ainakin hyvän ystävän, silä suokkihan on ollu suomalaisilla pitkään ja sitähän kehutaan elin ikäseks ystäväks...

      • eka heppa

        Osaan myös peruuttaa. Jos jotkuu jutut jäi kirjottamatta niin voin sanoo et kaikki perusjutut osaan!!


      • tarantella
        eka heppa kirjoitti:

        Osaan myös peruuttaa. Jos jotkuu jutut jäi kirjottamatta niin voin sanoo et kaikki perusjutut osaan!!

        kyllä noita suomenhevosia on paljon erimoisia aivan niinkuin muitakin hevosia, ja suokit osaavat hypätä kyllä siinä missä muutkin hevoset. Kannattaa vaan ottaa esim. oma rattastuksen opesi mukaan katsomaan eri hevosia, hän osaa kyllä sitten sanoa mikä käy ja mikä ei.. hevosta kannattaa pitää sellaisella tallilla, jossa voit saada ammattilaisen apua jos sellaista satut tarvitsemaan. Ja ihan sen puoleen, kyllähän omaa ratsastustaitoa pitää kehittää jatkuvasti, elikkäs varmaankin meinaat jatkaa sillä omalla hepollasi ratsastustunneilla? no mutta, onnea siihen hevosen hankintaan :)


    • heppatyttö_2

      suomenhevonen on kyllä hieno ensimmäinen heppa, turvallinen ja varma valinta :) kannattaa tosiaan ottaa ratsastuksenope mukaan katsomaan hevosia.
      suomenpienhevonen kävisi sinulle varmasti hyvin, ja kun kasvat se jaksaa silti kantaa sinua.
      kannattaa muistaa että omassa hevosessa on paljon hommaa: joka aamuinen aikaisin herääminen, karsinan siivous, liikutus, kesällä aitojen teko ja veden kanto jne .. hyvä ettet ota vielä hevosta vain odotat että tulee lisää kokemusta ja olet varma asiasta, hienoa! :) kannattaa mennä mahdollisimman monilla erilaisilla hevosilla niin tottuu.

    • sinulle sopii

      suomen hevosiakin opn niin moneen junaan että ei voi sanoa että sinulle ei semmoinen käy. MUtta ne ovat kyllä rauhallisia ja ihania. Kunnolla koulutettu suomenhevonen ruuna tai tamma kyllä on hyvä eka heppa. :)

    • Mira...

      kai tiedät sitten että hevosellekkin voi tulla vaikka mitä "vaivoja" jalkoihin,selkään....jne... osaatko katsoa hevoselle oikean satulan koon? ja hevosen pitäminenkään ei ole aivan ilmaista. hampaitten raspaus,kengitys,talli vuokra, kaikki tavarat,eläinlääkäri laskut....jnejne... hyvä satula maksaa tuhansia euroa.... Mieti viellä ennen kun vanhempasi osatvat hevosen sinulle

      • Jean

        Tiedättekö mistä saisin suokin(Tai jonkin muun ponin lukuunottamatta shettlanninponia) halvalla hinnalla? Olen kokenut ratsastaja, mutta isäni ei suostu ostamaan kovin kallista hevosta.. Ja muuten haluaisin saada varusteet kaupan päälle tai pienellä lisämaksulla. Toivottavasti on joku joka voi auttaa..?


      • Hegeira
        Jean kirjoitti:

        Tiedättekö mistä saisin suokin(Tai jonkin muun ponin lukuunottamatta shettlanninponia) halvalla hinnalla? Olen kokenut ratsastaja, mutta isäni ei suostu ostamaan kovin kallista hevosta.. Ja muuten haluaisin saada varusteet kaupan päälle tai pienellä lisämaksulla. Toivottavasti on joku joka voi auttaa..?

        No halpoja hevosia saa mistä tahansa, katsele vain ilmoituksia lehdistä ja netistä. Miksei isäsi osta kalliimpaa hevosta? Voisin kokeilla kepillä jäätä ja sanoa, et ostohinnalla ei oo mitään väliä periatteessa. Hoitokustannukset ne enemmän kirpasee isin kukkaroa kuin ostohinta. Varsinkin jos tosi halpaa hevosta ettii, ni voi varautua siihen, et semmoseen uppoaa enemmän rahaa. Kun jos olet kuullut sellaisen sanonnan, et rahalla saa laatua. Halvalla myydään usein hevosia, jotka ovat vanhoja, (huonosti koulutettuja,) ongelmahevosia tai sairaita. Semmosta ehjää ja hyvää hevosta voisi alkaa löytymään 1500€ ja ylöspäin. Korjatkaa jos olen väärässä. Itse en ole hevosta omistanut enkä suunnitellut kovin tarkkaan mitään ostoakaan. Elelen siis vain kuulopuheilla. ;)


    • Hegeira

      tunnistaa ja hoitaa hevosen sairauksia? Pysytkö selässä jos hevonen säikähtää maastossa ja lähtee ryöstämään? Osaatko kitkeä pois hevosen ongelmakäyttäytymisiä? Tämmösiä asioita kannattaa jo valmiiks miettiä, jos hevosta suunnittelee. en tarkota tätä missään nimessä mitenkään pahalla, mutta varmasti jokaiselle hevosen omistajalle nuo asiat ovat arkipäivää ja muutenkin tuttuja. Kun se oman pollen omistus on vähän erilaista kuin niiden tuntihevosten kaa pelautuminen... :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe