Kissanpennun turkki päätyy nukkuvalle koristekissalle

Esci93

Ihmisten silmien iloksi. Koristekissa on valmistettu nyljetystä kissanpennusta.

Hellyttävä koristekissa saattaa olla lähempänä elävää esikuvaansa kuin moni osaa kuvitella.
Animalia-lehden ja Kaleva-lehden mukaan useissa suomalaisissa lahjatavaraliikkeissä myydään Nukkuva kissa-koristekissoja, jotka valmistetaan Aasiassa yleensä täyttämällä nyljetty kissanpentu. Silmäaukot ovat kuivuneet kiinni, korvat kovettuneet, tassut on leikattu pois ja nenä on korvattu muovisella napilla.
Animalian varainhankintavastaavan Raisa Heinämäen mukaan kissa- ja koiraturkikset ovat yleisempikin ongelma Suomessa, koska kissa- ja koiraturkisten maahantuontia ei ole kielletty.
- Kissan tai koiran turkkia sisältävät tuotteet ovat usein pieniä ja lahjatavaratyylisiä. Kissan turkkia voidaan käyttää esimerkiksi lemmikkien leluissa, hän kertoo. Heinämäen mukaan turkisten alkuperän voi varmasti tunnistaa vain dna-testillä. Monet kissanomistajat tunnistavan tuotteen muutekin.

Hirveää, eikö vain?

Leike on Satakunnankansasta!

19

1821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meirami

      Älytöntä kun suomi ei ole kieltänyt tuontia.Varokaa ostamasta!

    • itsekkin kissan omistava

      no voi voi!
      ei voisi vähempää kiinnostaa mitä joillekkin kissoille tehään... aivan sama... niitä on muutenkin aivan liikaa....

      ps. mistä nuita voi ostaa?

      • Esci93

        Etkö sä välitä pätkääkään muista?


      • kotilo-kaktusfani
        Esci93 kirjoitti:

        Etkö sä välitä pätkääkään muista?

        Näin sellaisia kreikassa lomamatkalla!Kamalaa!Siellä on kulma ennen olymppialaisia ammuttu kissoja!Jos nimimerkillä itsekkin kissan omistava on kissa niin käy kyllä sääliksi kissaa aivottoman lemmikkinä.


      • vivi
        kotilo-kaktusfani kirjoitti:

        Näin sellaisia kreikassa lomamatkalla!Kamalaa!Siellä on kulma ennen olymppialaisia ammuttu kissoja!Jos nimimerkillä itsekkin kissan omistava on kissa niin käy kyllä sääliksi kissaa aivottoman lemmikkinä.

        osti mulle 6 vuotta sitte kreikasta 2 persialaista esittävää tollasta koriste-esinettä.nyt rupes pelottaan et ne karvat on jostain eläimestä ,ku koira aina yrittää syödä ne=O


      • kotilo-kaktusfani
        vivi kirjoitti:

        osti mulle 6 vuotta sitte kreikasta 2 persialaista esittävää tollasta koriste-esinettä.nyt rupes pelottaan et ne karvat on jostain eläimestä ,ku koira aina yrittää syödä ne=O

        Todennäköisesti ovat.Siellä on nimittäin ammuttu paljon kissoja kun niitä alkoi olemaan pihalla kaupungit täynä (hylättyinä,karanneina).Mutta mikään eläinrääkkääjä maa kreikka ei ole siellä niitä on vain liikaa.


      • sanna_

        Joillekkin ja itsekkin ei ole suomenkielen sanoja. YLIMÄÄRÄISET K-kirjaimet pois!! IDIOOTTI


      • Tietävä tyttönen
        kotilo-kaktusfani kirjoitti:

        Todennäköisesti ovat.Siellä on nimittäin ammuttu paljon kissoja kun niitä alkoi olemaan pihalla kaupungit täynä (hylättyinä,karanneina).Mutta mikään eläinrääkkääjä maa kreikka ei ole siellä niitä on vain liikaa.

        Sitähän se todellinen eläinrääkkäys ja luonnonraiskaus on. Tuodaan alueelle sinne kuulumattomia eläimiä ja päästetään ne lisääntymään holtittomasti. Ja sitten vielä saatutetaan.
        Ollaan sitä sitten niin luonnonystäviä kun syödään muovipurkeista lisäaineruokaa ja käytetään tekonahkasaappaita ja silitellään pikku kisua joka justiinsa on tullut ulkoa pikkulintuja ja metsonpoikasia tappamasta.
        Minä rakastin kissaani ja siksi pidin sen ulkona valjaissa. En halunnut että se tappaa Suomen luontoa tai että sille kävisi mitään pahaa, mutta kävi kuitenkin, kiitos lisäainepitoisten ruokien. Syöpä ja pahalaatuisia virtsakiviä, joita eläinlääkärikään ei tajunnut niin pahoiksi ennen kuin kissa kultani olikin mennyttä.
        Myös rakas koirani kuoli syöpään, todennäköisestikoiranruokien suuren karsinogeenipitoisuuden vuoksi. Kiitos vaan.
        Ja kun ette suostu käyttämään eläimien nahkoja ja turkkeja, pitää teille valmistaa keinokuituvaatteita jotka kuormittavat luontoa kamalasti, samoin kuin muovi ja tekniikkakrääsä.
        Nuo tapaukset ovat mielestäni hyväksyttäviä. Itse en haluaisi tuollaista koristekissaa, mutta ehkä joku haluaa. Tämä, että istumme tietokoneella syömässä roskaruokaa ja saastuttamassa on todellista murhaa. Hävetään kaikki yhdessä typeryyttämme.
        Kaikki eläinrääkkääjät ja luonnonraiskaajat pitäisi lopettaa. Toisin sanoen minut, sinut, naapurin Erkki, turkistarhaajat, poliitikot, koko sukusi, villikissat ja villikoirat...


    • tane ---

      Mitä pahaa siinä on?
      Kissanpentu tapetaan ja nyljetään, turkki kuivataan ja täytetään. Siitä saa joku koristeen, kissanpennun, joka ei juoksentele toisten pihoissa.
      Onhan kissojen nahoista, tosin jo täysikasvuisten, tehty turkislakkejakin.

      • miu mau

        Asia sattuu ikävä kyllä oleen niin että kissat ja koirat nyletään usein ELÄVÄNÄ!lisää asiasta saa animalian sivulta kohta:Kissa ja koira turkikset.aiheesta on paljon järkyttäviä videoita joita en suosittele katsomaan.myös aasialaisessa keittiössä kissat ja koirat saattaa olla vielä hengissä kun ne laitetaan kiehuvaan veteen.Vetoomukseen samalla sivulla kannattaa laittaa nimi...järkyttävää


      • Kissojen ystävä

        No toivottavasti sinun lapsesi ensin raiskataan ja sitten hänestä tehdään elävänä mikroshortsit. Sinun kaltaistesi ihmisten äpäriä on aivan liikaa, shortseiksi vaan.


    • Päivytkirkas

      Hyi Kamala!! Ihan kylmät väreet kulki selkäpiitä ku luki noita. Ei kissoille saa noin tehdä. Pitäs lailla tommonen kieltää tai ainaki ettei suomeen saa tuoda.Itellänikin on kissa ja se on minulle rakas lemmikki.

    • Päivytkirkas

      Tukhomassa käydessäni näin juuri noita ko. koriste-esineitä myytävänä. Oksetti.. :/

    • Tasmin

      Minulla on ollut kaksi ihanaa kissaa, jotka saivat elää vanhaksi saakka molemmat. Olin vähitellen allergisoitunut kissalle ja jouduin käyttämään allergialääkkeitä, että sain pitää viimeisimmän kissani. Koska myös mieheni ja lapseni ovat kissoille allergisia, emme koskaan enää kissaa voi ottaa, mikä on tosi surullista. Olen myös allerginen koirille ja kaneille.

      Mummoni tiesi suruni ja hyvää hyvyttään, mutta ymmärtämättömyyttään toi minulle tuliaisiksi tuollaisen nukkuvan kissan. En raskinut mummolle olla vihainen, vaikka olin aika kauhistunut.

      Mietin, mitä teen. Päätin sitten pitää kissan. Joskus välillä sitä silittelen ja silloin rukoilen mielessäni, että kaikkia maailmalla olevia kissoja kohdeltaisiin hyvin. Lähetän mielessäni hoitoa niille kissa-sieluille, joita on kaltoin kohdeltu.

      Olen siis yrittänyt kääntää tämän asian hyväksi. En tuomitse sitä, että hyvän elämän eläneiden eläinten nahkoja tai turkkeja käytettäisiin pehmoeläinten tekemiseen. Esim. allergiset lapset tai vanhukset saavat tutkitusti lisää terveyttä, rauhaa ja verenpaineen tasoittumista, kun he silittävät vaikka pehmoeläintä, elävästä lemmikistä puhumattakaan.

      Tuomitsen ehdottomasti sen, että mikään eläin joutuisi kärsimään ahneiden bisnes-ihmisten käsissä.

      • Tasmin

        Jos olisi mahdollista saada yhteys sen "nukkuvan kissan" sieluun/henkeen ja voisi sanoa kissalle näin: On tosi ikävä, että elämäsi loppui niin kivuliaasti. Saat nyt päättää, haluatko, että kaunis turkkisi ja nahkasi haudataan tai sitten siitä tehdään pehmokissa jollekin allergiselle lapselle, joka ei kissaa voi koskaan saada (ei välttämättä voi edes kissaa silittää), niin kummalla tavalla haluaisit toimia?

        Olen aika varma, että kissa haluaisi, että hänen turkkinsa ja nahkansa käytettäisiin ilon tuottamiseen jollekin, joka ei muuten voi kissoista iloita.

        Toisaalta tuo EI kuitenkaan OLE missään nimessä mikään
        PUOLUSTELUYRITYS sille, että kissoja saisi käyttää hyväkseen - EI SAA - KISSOJEN HUONO KOHTELU PITÄISI SAADA LOPPUMAAN.

        Jos jotkut ahneet julmurit ovat niin tehneet ja vieläpä joku ajattelematon on "nukkuvan kissan" ostanut, niin ehkä voi myös ajatella, että se alkuperäinen kissa voisi iloita siitä, että joku iloitsee hänen turkistaan ja sitä silittää ja ajattelee sitä turkin alla elänyttä kissaa, lämmöllä, rakkaudella ja kiitollisuudella sekä rukoilee sille hyvää oloa sinne henkimaailmaan.

        Hyvän elämän eläneet ja hyvän kuoleman kohdanneet kissat, jotka joku haluaa täyttää, on mielestäni ok, mutta en koe sitä tarpeelliseksi silloin, jos ihminen voi nauttia muistakin kissoista, eli allergia, vanhuus tai muu kyvyttömyys hoitaa kissaa voisi olla syy, miksi voisi täytetyn kissan ottaa.

        TOIVOTTAVASTI LELUTEOLLISUUS ALKAA TEKEMÄÄN ENEMMÄN AIDON NÄKÖISIÄ JA TUNTOISIA KISSALELUJA, ETTEI NOITA "NUKKUVIA KISSOJA" OSTETTAISI.


    • Tuonti

      Onko Suomi jo kieltänyt nukkuvien kissojen tuonnin?

      • SamaaMietin

        Samaa mietin.


    • elukat111

      Kaikkien kotieläinten pito on eläinrääkkäystä.
      Nämä lemmikkien omista jat ovat niin eläinrakkaita etteivät tajua vain rääkkäävänsä eläimiään.
      Eläimet kuuluvat luontoon eikä ihmisten pidä kajota niihin ja piste.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2750
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1761
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1475
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      73
      837
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe