Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

en halua luopua..

..lemmikeistäni!! ='(

Hei kaikki..

Onkos muilla astmaatikoilla lemmikkejä joille olette allergisia ja jotka aiheuttavat astmaoireita..?? Miten pystytte elämään karvakuonojen kans ja oletteko keksineet jotain vinkkejä miten estää allergiaa, esim auttaisiko esim. lemmikin peseminen, harjaus, turkin leikkaminen tai pitäiskö sitä pitää ulkona enemmän tai siivota sisällä enempi..?

Onko mahdollista että tulee tilanne että on pakko luopua lemmikistään, tyyliin kuole tai laita lemmikki pois? =(

Itselläni astma just todettu mutta en voisi kuvitella eläväni ilman karvasia ystäviäni. Onko tämä terveydellään pelleilyä..? Oireita ei tällä hetkellä ole mitenkään häiritsevästi, mutta lääkärin mukaan ne saattavat pahentua. Muilla kokemusta tästä..?

Vastailkaa please..

7

952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • The Rat

      Esim. itselläni on kissa-allergia. Oireita tulee aina kun ole kissan kanssa samassa tilassa, mutta vaihtelu on suurta.

      Ennätys on 15min, jonka jälkeen alkoi näkö mennä ja kurkku umpeutua... Siis parvekkeelle loppujuhlien ajaksi (ei onneksi oltu pitkään).

      Päinvastaisessa tapauksessa asustelin kaksi viikkoa mökillä jossa kissa kävi sisällä lähinnä kääntymässä päivällä. Oireita oli, mutta ei pahoja.

      Normaalisti kestän siivotussa kerrostaloasunnossa päivän tai kaksi, vaikka kissa olisi sisällä. Sen huomaa, mutta allergian saa kuriin esim. zyrtekillä.

      Ja siedätyshoidolla tuo voi poistua kokonaan. Siis allergia. Astma tuskin poistuu millään. :(

    • hoidosta

      Allerginen astma on kyllä vaikea siitä että se tuppaa pahenemaan. Itse saattaisin joutua tuollaisen valinnan eteen että on valittava joko oma tai eläimen henki, itselläni ei sis ole koskaan ollutkaan karvaista lemmikkiä. Jonkin verran voi kyllä asiaan vaikuttaa itsekin, mutta se vaatii todella paljon työtä ja myös rahaa.

      Allergiasaneeraus on ensimmäinen askel. Mieti miten asuntoasi voi "järkeistää", katto-, seinä- ja lattiamateriaalit mahdollisimman sileiksi eli ei kokolattiamattoa tai tekstiilimäisiä tapetteja vaan muovimatto/laminaatti ja mieluiten seinissä/katossa pesua kestävää maalia. Kaikki kodin tekstiilit tulisi olla tiivistä pumpulia jonka saa hyvin pestyä eikä siihen tartu eläinten epiteelit. Muutenkin tekstiilit minimiin, mieluiten ei mattoja, koristetyynyjä, ryijyjä yms. Siivous tehtävä mahdollisimman helpoksi, kaikki turhat tavarat pois lattioilta ja avohyllyiltä niin että jaksat imuroida ja kosteapyyhkiä joka päivä, varsinkin makuuhuoneesta. Makuuhuoneeseen ei lemmikkejä päästetä, ja ovi pidetään aina kiinni. Pölynimurissa oltava vähintään HEPA 12-suodatin. Tarvittaessa voi myös hankkia ilmanpuhdistajan. Lemmikeiden hyvä hoito on myös tärkeää, eli turkin mahdollisimman hyvä hoito, ei ylenpalttinen peseminen koska se saattaa kuivattaa lemmikin ihoa jolloin epiteeliä irtoaa entistä enemmän, mutta tarkista eläinlääkäriltä viimeisen päälle ruokavaliosta lähtien miten pidät lemmikin ihon mahdollisimman terveenä. Harjaus ulkona, ja paljon ulkoilua ja liikuntaa tekee hyvää sekä lemmikillesi että astmallesi. Astman hoidossa käytettävät lääkkeet tulee ottaa säännöllisesti, ylläpitohoito on tärkeämpää kuin kohtaushoito, eli yritä ennaltaehkäistä mahdollisimman pitkälle. Kerää itsellesi mahdollisimman paljon tietoa astmasta ja sen hoidosta, ja sovella tätä mahdollisimman tarkkaan jokapäiväiseen elämääsi. Voimia!

      • karvakuonojen omistaja

        ..hyvistä neuvoista!!


    • eläinrakas kissaihminen

      Apua allergiaan terveellisestä ruokavaliosta. Nykypäivänä on vaikea saada ruuasta riittävästi vitamiineja ja hivenaineita, joten niitä kannattaa nauttia purkista. Maitohappobakteerit on hyvä nauttia päivittäin, on todettu hyviksi kaikenlaisiin allergioihin.

    • eioojuujaa

      Hei!

      Suosittelisin ihan alkajaisiksi, muiden "poppakonstien" tueksi, hommaamaan kunnollisen ilmanpuhdistimien (tai kaksi). Esimerkiksi Elixair (kotimainen) on todettu laadullisesti erinomaiseksi. Vähentää allergisia oireita HUOMATTAVASTI, on kyse sitten siitepölyallergiasta tai eläinallergiasta.

      Tässä http://www.q-olio.net/jyri/elixair.html linkki sivustolle, jossa kerrotaan laitteesta ja sen hankintaan liittyvistä asioista kaikki tarpeellinen, suosittelen lukemaan kunnollisesti.

      Tyyriiksihän Elixair tietysti uutena tulee, siksi kannattaa ehdottomasti yrittää bongailla käytettyjä esimerkiksi keltaisesta pörssistä, tai huuto.net:stä.

      Tsemppiä karvapalleroiden kanssa, meillä niitä hyörii 2 keskikokoista nurkissa ja hyvin pärjätään allergioiden kanssa ! :)

    • tekila

      Itelläni oli joskus marsuja, ja kamalat aivastuskohtaukset niistä sitte tuli, en mää niistä ees luopunu, mutta ne alko oleen jo vanhoja, joten ei kauaa tarvinut sitten "kestää" aivasteluja.
      Nyt mulla on gerbiilejä, alkaa ahistaa jos hirveesti hengaan niittenkaa.

      Eli säästyn ahdistukselta jos putsaaan purut tarpeeks usein,enkä älyttömästi oo niiittenkaa.

    • cherry0

      mulla oli kani monta vuotta mut sit mulle tuli allergia siitä vähän jälessä ja annoin sen pois..kyllä siinä itkua väännettiin monta päivää kun pitää rakkaasta eläimestä luopua..:'(
      se on kuiski aika vaarallista jos on astma ja pitää eläimen..eri asia jos on pieni allergia..mulla oli pieni allergia mut jos se ois pahentunu ni en ois voinu jatkaa siinä ammatissa missä olen..siinä ei saa olla allergnen millekkään..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe