Aihealueet

Listaukset

  Halvimmat 308 patruunat?

  Heikki

  Mistä halvimmat 308 tehdas patruunat?

  15

  9912

   Vastaukset

   • Nato patruunoita saa jo törkeän halvalla. Kirjotappa googgeliin 308 patruunat ja kyllä löytyy paljon liikkeitä jotka myy. Ite en ole ampunu noita natoja jotku väittää että on rautaa heti kuparikerroksen alla mutta empä oikein usko tuota ampuvathan ne sotilaatkin pitkään samalla aseella ja niitten piiputhan menis hetkessä melko harvaksi.

    Eiköhän se magneetilla kokeilemalla selviä mitä siinä luodissa on.

    • Joten siitä vain..


    • Itselle on tullut eteen natolaisia, joissa hylsy on ollu raudasta (magneetti koe). Luodit ovat olleet mangeettiin reagoimattomia kuparivaippaisia. No, halvalla kaikki ovat kuitenkin lähteneet.


    • Natolaisilla voi ammuskella, ei ampua. Ilmeisesti valmistustoleranssit ovat niin väljät, että patruuna ampuu suhteettoman suurta kasaa. En tahtonut millään uskoa, kun ammuin naton ylijäämää, kasan koko oli 300mm/100m!!! Ei ole tarvinnut sen jälkeen niihin koskea.
     Lataan nykyisin itse, maksaa vähemmän kuin käyttökelvoton ylijäämä.


    • krak-pum kirjoitti:

     Natolaisilla voi ammuskella, ei ampua. Ilmeisesti valmistustoleranssit ovat niin väljät, että patruuna ampuu suhteettoman suurta kasaa. En tahtonut millään uskoa, kun ammuin naton ylijäämää, kasan koko oli 300mm/100m!!! Ei ole tarvinnut sen jälkeen niihin koskea.
     Lataan nykyisin itse, maksaa vähemmän kuin käyttökelvoton ylijäämä.

     Ko.patruuna ei ole prikulleen .308:n mitoissa vaikka sitä voi .308 kiväärillä ampuakin. Itse ammuin Remigton 700 kiväärillä noita, ja paitsi huono käynti, niin ongelmaksi tuli myös hylsyn poisto. Hylsy turposi niin tiukasti patruunapesään että kammesta sai veivat ihan tosissaan että sai hylsyn pois.


   • Itse lataamalla. 8g luodit lienevät sieltä halvimmasta päästä. Materiaalikustannukset luokkaa 30-40c/patruuna jos hylsyt itseltä tai keräämällä. Tietysti sitten hankittava puristin ja holkkisarja. Halvimmat irronnee jollain 70-80 eurolla yhteensä.

    • voiko yhtä hylsyä käyttää useamman kerran?


    • --- kirjoitti:

     voiko yhtä hylsyä käyttää useamman kerran?

     =) kyllahan paras onkin sellanen hylsy joka jo kerran on ammuttu omalla aseella niin ompahan mitoittunut vähän paremmpin ptr pesään ja voihan noita supistellakin tohtii niita useammastikin ladata per hylsy


    • Huolellisesti itselataamalla saa yleensä tarkempia kuin ostetut.
     Hylsyt kerätty 0e,ruuti 0,12e, nalli 0,04e, luoti 0,10e yhteensä 0,26e patruuna.
     Maksoin käyttämättömästä RCBS puristimesta ruutivaakasta,kauhasta ja suppilosta yhteensä 100e.Lee 3 holkin sarja 50e.Kolmen vuoden aikana olen ladannut n.1000 patruunaa ja näyttäisivät kestävän ainakin 10000 patruunan lataamisen joten niiden kuoletuksesta 0,02e patruunaa kohden.Eli 0.30 eurolla patruuna saa hyviä omatekoisia.Vaatii tietenkin oman aikansa ja kiinnostuksen homman tekemiseen,mutta jos ampuminen kiinnostaa niin itselataaminen on se makein pala koko hommassa.


   • Ite ostin ns. vasara lataussarjan eikä maksanut kuin 45euroa tosin se oli revolverille mut yllättävän näppärä laite!
    Tiedä sit saako niitä 308:ille ja muille kivääri/pullonkaula hylsyille???
    Ne puristimet on usein kallita ja jos ei ihan kauheen suuria määriä joudu latailee niin suosittelen vasara systeemiä jos vaan niitä tuohon kaliiberiin saa!

    • ...takavuosina sai kaikkiin patruunakokoihin, ja vieläkin ainakin yleisimpiin ainakin tilauksesta.

     Omakohtainen kokemus: Vasarasarjalla ladatut patruunat ladattuina ainakin kerran omalla aseella ammuttuihin hylsyihin antavat sakossani tarkimman käynnin, kun ei lataa aivan tehdasarvoihin ja asettaa luodin siten että se "ottaa rihlojen alkuun".


   • tai ase liike rantanen humppila

    • Riistamua Espoo tae Koovvola Lee-välineet ja PPU-luotiloeta alk jottae 7c kipale. Tikitaalivuaka 35€ Kärkkäeseltä halavimmat ruutit.


   • SUAP SUAP Halavalla...Kyllä GGG-natopaukku ihan hyvä...Mulla ei ongelmia..Ahti Huvilalta esim 12,50€cua /20kpl..ja ovat kai ihan hirvilaillisia..energiaa yli 2500Joulee..9,65 grammanen..
    mulla toimi sabatissa paremmin kuin Sako range 8gr tai Sellibellon vastaava....RESSU.JUSSI

   • XXL Jyväskylä ilmoitti 308 ja 3006 patruunoita 59 snt/kpl. En sitten tiedä millaisia ne on.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    125
    3185
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    100
    3087
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2415
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1562