Englannin puhumisen oppiminen?

kankeakielinen

Mitä pitäisi tehdä tai minne pitäisi hakeutua opiskelemaan,että oppisi PUHUMAAN englantia?

Olen läpäissyt englannin yo-kokeissa ja pystyn kohtuullisesti lukemaan englanninkielistä tekstiä.Mutta ongelmana on,että en osaa kunnolla muodostaa lauseita enkä lausua sanoja oikein(eli tiedän miten sana kirjoitetaan mutta en osaa lausua sitä "englanniksi")jos joudun keskustelutilanteeseen.On ikävä fiilis kun yrittää sanoa jotain,eikä vastapuoli ymmärrä(kun yritän lausua,niin kuin kirjoitetaan tai muuten vain arvailla)mitä yritän sanoa.En myöskään pysty kunnolla seuraamaan englanninkielistä puhetta(esim.elokuvat),jos en samaan aikaan näe sanoja kirjoitetussa muodossa.
Tämän kaiken johdosta yritän kaikin tavoin välttää puhetilanteita englantia puhuvien kanssa.

Löytyykö ongelmaan apu?

8

7127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RRR

      Voisit yrittää saada yksityisopettajan, jonka äidinkieli on ehdottomasti englanti.

      Jos olet valmis maksamaan yksityisopetuksesta, voit hakea tavallista yksityisopetusta. Mutta jos et halua uhrata rahaa, niin silloin kannattaisi etsiä joku, joka haluaisi oppia suomea ja olisi vastapalvelukseksi valmis antamaan sulle englannin keskustelutunteja.

      Jos asut yliopistokaupungissa, voisit viedä lapun yliopiston seinälle, jossa etsit henkilöä "kielivaihtoon". Voisit kirjoittaa lappuun esim.:
      LANGUAGE EXCHANGE
      I am looking for a person whose mother tongue is English and who needs help in Finnish language. I would like to have English conversation lessons.

      Tai voit ottaa selvää, missä järjestetään suomen kielen kursseja, jossa siis myös liikkuu ulkomaalaisia.

      Kun luin kirjoituksesi, minulle tuli tunne, että tarvitset ehdottomasti sellaisen turvallisen opetusilmapiirin. Eli missä saat tehdä virheitä ja jossa maailma ei kaadu, vaikka osa lauseista jäisi ymmärtämättäkin.

      Äidinkielisen yksityisopettajasi kanssa voisitte tehdä monenlaisia harjoituksia. Yksi harjoitusmuoto olisi ehdottomasti ääntämisharjoitukset. Kun saisit varmuutta omaan ääntämiseesi, uskaltaisit varmasti paremmin aukaista suusi.

      Englannin puhumiseen liittyen on varmasti hyvä, jos pyrit kuuntelemaan englanninkielistä puhetta päivittäin TV:stä tai radiosta. On oleellinen osa keskustelua, että ymmärrät mitä toinen sanoo. Ja oikeaa ääntämistä voi tarttua sitä kautta ihan itsestäänkin.

    • sinulle...

      Itse olen opiskellut englantia mutta osaan sitä vain lyhyen oppimäärän. Kirjoitin aikuislukiosta ylioppilaaksi mutta minulla oli pitkä saksa. Olen opiskellut muitakin lieliä mutta minulla on vähän joka kielen kanssa sama ongelma kuin sulla. Eli kirjallisesti osaan kyllä, ymmärrän jonkun verran kun kuuntelen, mutta puhuminen tökkii. Syy on siinä ettei ole ketään kenen kanssa puhua. Olen just nyt Saksassa ja täällä saan puhua aina jonkun verran.

      Englanti on monen mielestä vaikea kieli siinä, että puhutun ja kirjoitetun kielen ero on suuri. Kyllä mullekin tulee vaikeuksia lausua joku outo sana, kun ei tiedä miten se oikeasti lausutaan. Kannattaa lainata vaikka kirjastosta joku kurssi jossa on kasetit ja puhekaverin puutteessa harjoitella vaikka itsekseen. Ja kun tapaat jossain ulkomaalaisia niin mene rohkeasti vain juttelemaan. Minä teen niin ja aina siinä tulee ymärretyksi vaikka virheitä tekisikin. Sitä ei pidä pelätä, koska puhumaan oppii vain puhumalla.

      Kotona kuuntelen suomenruotsalaista radiota, koska haluan pitää ruotsin taitoni kunnossa ja se on tehonnut. Toisinaan laitan saksan tai jonkun muun kielen kasetin pyörimään, ja näin saan ainakin kuunteluharjoitusta. Tällä tavalla olen opetellut kotona espanjan ja venäjän kielet.

      Toivon sulle tsemppiä englannin kielen parissa, ja uskon että opit puhumaan sitä vielä. Olet varmasti nuori ja kaikki mahdolisuudet. Entä jos menisit ulkomaille joksikin aikaa vaikka töihin? Se on varmin keino oppia kieli.

    • "Sama vika"

      Hei!

      Minulla on aivan sama ongelma eli osaan kyllä kirjoittaa englantia vallan hyvin ja kuuntelukin sujuu vaivattomasti, mutta kun pitäisi alkaa keskustelemaan, tulee vaikeuksia. Jotenkin lukiosta jäi päällimmäiseksi ajatus, että kaikkien kielioppiasioiden täytyy olla kunnossa, kun yhdenkin lauseen sanoo. Tästä seuraa, että keskustelusta tulee tosi hidastempoista, kun koko ajan miettii, miten lause sanotaan varmasti oikein.

      Tiedän, että tuo vika korjaantuisi, kun pääsisi puhumaan jonkun ystävällismielisen (heh) ulkomaalaisen kanssa pidemmän aikaa. Tulisi lisää itseluottamusta, kun huomaisi että homma sujuu. Kaikkein pahinta minusta on keskustella isommassa porukassa jossa on myös suomalaisia: tuntuu että kaikki miettivät koko ajan, että puhuupa tuo kehnoa englantia.

      Itse olen ajatellut ottaa muutamia yksityistunteja ja myös kesäyliopiston ja työväenopiston kursseista voisi olla hyötyä. Kurssien tasoa on kuitenkin vaikea arvata etukäteen, se riippuu niin paljon osallistujista. Tuntuu tyhmältä maksaa kieliopin opiskelusta, kun haluaisi vain puhua englantia. Onko jollain mielessä hyvää tyyppiä, joka antaisi englannin "puheopetusta" Helsingin seudulla?

      Parissa aiemmassa viestissä tulikin hyviä neuvoja, ei kai siinä muu auta kuin yrittää rohkaistua juttelemaan. Tsemppiä!

      • puhetaidoton

        Minulla on ihan sama ongelma kuin edellä on todettu. Lukeminen onnistuu välttävästi, mutta puhe ei mitenkään. Olen miettinyt sitäkin voisiko Skypen kautta löytää englantia puhuvan eläkeläisen, jolla olisi aikaa silloin tällöin opettaa aikansa kuluksi toista puhumaan. En ole ainakaan vielä keksinyt keinoa miten löytää tällainen henkilö. Onko kellään kokemusta tällaisesta?


      • marjaana68
        puhetaidoton kirjoitti:

        Minulla on ihan sama ongelma kuin edellä on todettu. Lukeminen onnistuu välttävästi, mutta puhe ei mitenkään. Olen miettinyt sitäkin voisiko Skypen kautta löytää englantia puhuvan eläkeläisen, jolla olisi aikaa silloin tällöin opettaa aikansa kuluksi toista puhumaan. En ole ainakaan vielä keksinyt keinoa miten löytää tällainen henkilö. Onko kellään kokemusta tällaisesta?

        Hei! Olen myös pohtinut tuota englannin puhumista. Olen jo keski-ikäinen ja aikoinaan heikosti lukiosta kirjoittanut. En koskaan oppinut pärjäämään kielellä. Nyt iäkkäämpänä innostuin uudelleen ja aloitin tutustumalla lapseni lukion englannin kirjoihin. Niissä on nykyään äänitteet mukana ja niitä olen nyt kotona vähän kuunnellut ja harjoitellut ääntämistä niiden avulla. Ainakin kirjasarja In Touch vaikuttaa aika hyvältä.


    • zapeteus

      Terve, olen englanninkielisen ylioppilastutkinnon ja vastikään Oxfordin yliopistossa kaksoistutkinnon (historia ja politiikka) suorittanut helsinkiläinen sekä kokenut englannin yksityisopettaja. Englanti on minulle käytännössä toinen äidinkieli. Jos kiinnostaa tulla yksityistunnille niin ota yhteyttä. Hintani ovat erittäin kohtuulliset, niistä voi neuvotella tarpeiden ja varallisuustilanteen mukaan ja pyydän ensimmäiseltä tunnilta vain 20e. Tunnit onnistuvat puolestani myös Skypen välityksellä.

      Ota yhteyttä! Puhelin: 044 3141189; sähköposti: [email protected]

    • Kipin kapin kirjasto

      Kirjastosta voit myös lainata materiaalia, jossa on teksti ja siihen kuuluva äänite. Sitten vain kotona yksiksesi kuuntelemaan äänitettä ja lausumaan perässä. Toistaa voit vaikka tuhat kertaa, eikä ole kukaan arvostelemassa.

    • ööppååääii

      On paljon kursseja, jotka suunnattu vain puhumaan oppimiseen. Jopa iltalukiot järjestävät näitä. Sitten on kalliimpiakin olemassa. Puhumaan oppii vain puhumalla.
      Minulla on sama juttu, että tarvitsen tekstityksen, etten pelkän puheen perusteella saa elokuvista selkoa. Uskoisin siitä olevan apua, jos itse oppii puhuman, saa myös selkoa toisesta paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe