Kaksosten imetys!!

Mitenkäs teillä joilla kaksoset, on onnistunut tuo imetys?? Ite imetin esikoista vuoden ja nyt ois kaksoset tulossa, mut kovasti mietityttää et mahtaako onnistua, riittääkö maito, jne...

5

2825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksosille

      Imetin myös esikostani vuoden ikäiseksi ilman ongelmia. Kaksosten kanssa iso tyyny oli iso apu, että sai molemmat yhtäaikaa "pöydän ääreen". Toinen imi hyvin ja toinen sai maitoa siinä siivellä. Nyt molemmat reippaita 4v. ja pituus ja paino pysyneet melko samassa tähän asti.
      Aluksi tuntui epäreilulta toista kohtaan antaa korviketta, kun ei oppinut rinnalle. Ei kannata murehtia, jos ei onnistu toisen tai molempien imetys. Pistä väsymyksen "piikkiin"!
      Esikoisen kanssa harrastettiin vauvauinnit ja hieronnat...sekä rintareput...sun muut....Kaksoset ovat ihania omalla tavallaan!

      • Puolukka4

        Mulla ei onnistunut imetys, johtuen vauvojen pienestä syntymäkoosta (saivat nenämahaletkusta), pulloruokinnan helppoudesta ja siitä, että vauvat eivät oppineet imemään rintaa kunnolla. Ja koska rintaa ei imetty ja ns. stimuloitu, ei maitoakaan ois riittäny, kun yhdelle. Välillä annoin välipalaa rinnasta, saivat olla lähellä äitiä, mutta mun ei tarvinnu murehtia saivatko tarpeksi maitoa vai eivät. En ollu silti kauhean pahoillani imetyksen onnistumattomuudesta, musta se vaan toimi pullosta kätevämmin. Käytin 4kk rintapumppua, jotta vauvat sai äidin rintamaitoa edes vähän.


    • Suhina67

      Mina imetin tyttoja puolisen vuotta vuoron peraan, yksi rinta/tytto ja aina vuoroin oikeasta ja vasemmasta rinnasta. Lisaksi annoin sitten korviketta, jos tuntui, ettei rintamaito riittanyt. Minulla oli pieni vihko, johin merkkasin kumpi rinta ja kumpi tytto :) En edes yrittanyt yhta aikaa imetysta, minulle se oli liian hankalaa tyynyineen paivineen ja tytot oppivat tosi nopeasti imetysrytmin...myos yolla herasivat vuoronperaan, noin yleensa ottaen.

      Paljon onnea teidan perheelle!

    • äiti*5

      Itselläni on terveet 11-vuotiaat kolmospojat, imetin heitä vain sen viikon minkä olin sairaalassa ja kotiin kun päästiin mentiin kaupan kautta ja tuttelia kaapit täyteen. Pojat söivät hyvin pullosta ja tiesin varmasti että jokainen sai osansa maidosta, pidimme jopa kirjaa kuinka paljon kukin heistä söi joka kerta. Heillä ei ole minkäänlaisia allergioita eli ovat terveitä, vilkkaita poikia. Maalaisjärki käteen ja tee niinkuin itsestäsi tuntuu parhaimmalta, kahden pienen vauvan hoitamisessa on paljon työtä joten mielestäni ei kannata tuhlata energiaa imettämiseen mikäli se ei suju.

      On rikkaus saada kasvattaa kaksosia/kolmosia, heissä on työtä mutta kyllä se jossain vaiheessa helpottakin ( on esim.leikkikaveri omasta takaa) Tänään kun katson poikiani olen tavattoman ylpeä heistä, he ovat itsenäisiä, omatoimisia ja ottavat toiset huomioon. Toki omat ongelmat on tässäkin tilanteessa, ainakin se että kaikki pitää ostaa aina kaksin/kolminkertaisesti.

      Jokatapauksessa toivon sinulle voimia ja jaksamista. Paljon ihania hetkiä lastesi kanssa, nauti niistä sillä he ovat pieniä vain hetken.

      Ps:ennenkuin joku tuomitsee minut imettämättämisen vuoksi niin tiedoksi että olen tehnyt vielä 2 poikaa jälkeenpäin ja kumpaakin heistä imetin, nuorinta jopa 1v 11 kk.

    • tiitu

      kaksostytöt 8kk sitten ja imetin vain 3 vkoa kun maito ei riittänyt pidempään.Alusta asti joutui antamaan myös pullosta lisäksi, harvoin maito kahdelle täysimetykseen riittää.
      Väsymyksestä johtuen voi maito myös loppua, kahden kanssa kun joutuu koko ajan olemaan liikkeellä, varsinkin jos on eri rytmi niin toinen kun on syönyt niin toinen aloittaa.Kyllä niistä terveitä tulee vaikka tuttelilla lähtisit liikeelle alusta asti, turhaan väsytät itseäsi yrittämällä imettää jos sitä ei riitä.
      Kannattaa myös alusta asti opettaa samaan rytmiin, se helpottaa sun työtäsi. Sittereihin vaan istumaan ja molemmille pullot suuhun..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4829
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1459
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1316
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1208
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe