Karjala vs Koff

jermuus

Liekkö tätä kyselty ja ihmetelty, mutta itse olen huomannu ainakin sen, että kelle maistuu koff, niille ei maistu karjala ja taas toisinpäin. Karhua juo kummatkin ja lapinkulta on ok, että sitä juo jos muuta ole. Ja karjalasta pitävät juovat myös olvia, mutta koffin juojat taas eivät suuremmin siitä välitä.

Ja tämä ei päde ihan itselläni vain, vaan melkein jokainen tuttu tai kenet tiedän, niin toiselle menee jompikumpi ja harvalle kelpaa kumpi vain, noin ihan mieluisasti.

Itse juon koffia ja karjala menee vain hätätapauksessa jos muuta ole tarjolla, tai jos se nyt on 2e mäyrikseltä halvempaa niin pistää harkintaan, mutta katumus suuri jälkeenpäin :)

Mistä johtunee noin suuri makuero sitten ? Onhan se toki että toinen tykkää äitistä ja toinen tyttärestä...

Ja kyseessä ainakin yleisimmät oluet, carslbergiä harvemmin näkee juovan ym...

47

11413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      kalja on paha juttu joten lopeta kaljan juonti
      samperin känniläinen

    • Eräs vaan

      Karhu, Laitilan tumma Kukko ja koff ovat parhaat keskioluet. Karjala ja Lapin Kulta ovat jotenkin tasapainottomia oluita, Karjala on kuitenkin parempaa kuin Lapin Kulta. Olvi ja Sandels ovat vielä Lapin Kultaakin huonompia.

      Enemmän pidän tosin nelosoluista koska runsas alkoholi täydentää olutta oleellisesti. Laitilan tumma Kukko on hieno olut koska 3,7% alkoholipitoisuus ei heikennä vähääkään oluen tasapainoisuutta ja täyteläisyyttä.

      • Space Cowboy

        pidä paikkaansa ollenkaan. Sandels on parasta kaljaa ja CXX sitten. Koffia ja Karjalaa voi juoda jos kahta edellämainittue ei ole tarjolla. Lapin kulta taas on ihan sen makusta kun joku olis uittanu vehettään siellä ja sitä en juo jos on mitä tahansa muuta tarjolla.

        Karhu taas eroaa muista oluista sillä, että se on voimakkaimman makuinen.


      • mainituissa
        Space Cowboy kirjoitti:

        pidä paikkaansa ollenkaan. Sandels on parasta kaljaa ja CXX sitten. Koffia ja Karjalaa voi juoda jos kahta edellämainittue ei ole tarjolla. Lapin kulta taas on ihan sen makusta kun joku olis uittanu vehettään siellä ja sitä en juo jos on mitä tahansa muuta tarjolla.

        Karhu taas eroaa muista oluista sillä, että se on voimakkaimman makuinen.

        kaljoissa ei ole suuria makueroja. Kokeile tehdä sokkotesti. Oikeat OLUET ovat ihan eri tuotteita kuin nämä bulkkilagerit...


      • jtfy
        mainituissa kirjoitti:

        kaljoissa ei ole suuria makueroja. Kokeile tehdä sokkotesti. Oikeat OLUET ovat ihan eri tuotteita kuin nämä bulkkilagerit...

        Tulihan se "oikeat oluet" sieltä, kun vähän potkii. Onneksi voorumi ei toista itseään. Melkein kaikki lagerit maistuvat samalta, oli alkuperämaa Saksa tahi Suomi. Itsekin pidän laatuoluista (myönnän kyllä, että karjala ei ole kaikkein laadukkain olut) ,mutta tykkään kyllä juoda myös "bulkkilaagereita".


      • Anonyymi

        Jälleen kerran makuasioista ei kannata kiistellä. Minusta Sandels ja A.Le Coq oluet on parhaimmistoa. Koffilaiset tulee perässä,mutta on juotavissa oikein temperoituna. Hartwallin Karjala ja Lapinkulta ovat kertakaikkaan kuraa, Heineken on vielä huonompaa. S-ketju myy nyt edullista 4,3% Karjalaa, ihmettelen suuresti.


    • Eino Jeesus

      Kyllähän meikäläiselle maistuu sekä Koff että Karjala. Nykyisin enemmän tuo Koff koska Karjalasta tuntuu katoavan se alkuperäinen maku.

      Karhu ei ole suosikkini jos on juotava paljon ja Olvissa on joku outo sivumaku mutta juomatta eivät jää edes lidlin halvat kurat. Kyllä kai sitä sen verran on jo tullu tenuiltua että kalja kun kalja menee!

    • Kalja

      Itse join ennen pelkästään Koffia, mutta nykyään on mennyt aika lailla Karhun puolelle. Karjala ja Olvin III ovat pahimmat oluet yleisemmistä merkeistä. Olvin Sandellsia tulee joskus otettua muutama, muttei sillon kun lähtee kunnolla ottamaan, vaan sillon se on lava kylmää Karhua tölkistä.

    • Jami369

      mutta jos valita pitää niin koff. Kunnon oluita suomalaisethan eivät tunnetusti osaa juoda..

      • heh heh

        Joo noh, makuasioitahan nämä ja ei niistä oikein viitsi kiistellä. En itsekään pidä meitin bulkkilagereista sitten niin yhtään mitään kun eivät maistu _mielestäni_ yhtään miltään, vaan enpä lähde pertti perusjantteria tuomitsemaan jos sitä kuraa juo. Hjuu.


    • suomipeikko

      Kyllä sanoisin että KARJALA:n export on ykkönen ja Lapin kulta toisena. KoFF on täyttä hiirenkusta...Sen maku ei ole enää olutmainen vaan joku limu/energiajuoma tasoinen litku.

      • random-23

        Mielestäni _KARJALA_ on parasta mitä kaupasta saa :)). Olvia ja Lapin Kultaa en pysty juomaan aiva kamalaa ja Koff sattuu käteen, jos Karjalaa ei löydy, mutta jos Koffia ei ole nii sit ollaa ilman tai vaihetaa kauppaa!!!










































































        ___________!
        EI SAATANA!!
        ___________!
        ___________!


      • hhxhcjlhjg
        random-23 kirjoitti:

        Mielestäni _KARJALA_ on parasta mitä kaupasta saa :)). Olvia ja Lapin Kultaa en pysty juomaan aiva kamalaa ja Koff sattuu käteen, jos Karjalaa ei löydy, mutta jos Koffia ei ole nii sit ollaa ilman tai vaihetaa kauppaa!!!










































































        ___________!
        EI SAATANA!!
        ___________!
        ___________!

        Kokeiles vaikka Keisaria kaupan hyllyltä tai Fullersin Golden Pridea Alkosta, ja sano sen jälkeen Karjalaa parhaaksi olueksi.


    • KarhuA

      KARHU VOITTOON!

      ja paskat olvit voi kaataaa suoraan maahan..

    • spurdomasterx

      Näistä perusoluista olvi menee vähäisimmällä innolla.
      Kyllähän toki juon jos ilmaiseksi saan, mutten olvia kaupasta heti ostaisi ellei olisi suuressa tarjouksessa.
      Mutta kyllähän noita juo janoonsa. Alkosta sitten näitä parempia ja erikoisempia oluita maisteluun. Tänään lähti mukaan pullollinen Schneider Weisse-vehnäolutta.

      Mielestäni tuollainen elitistien harrastama "oikeat oluet" pelleily on turhahkoa, jonkinlaista itsetunnon kohotusta ja suomenruotsalaistyylistä "bättre folk" ylpistelyä. Jokainen juokoon sitä mitä tahtoo.

    • Marsalkka Sandels

      tässä meidän saunaremmin arvostelu:


      Koffi on stadilaisten TOSIJUOMA!
      Karjalassa juuaan Karjalaa
      Lapin Kulta on poron kusta
      Karhu maistuu isoon janoon
      Olvi on hinttisimaa

      • pppptttt

        Teepä sokkotesti, niin saat olvisi voittajaks. Näin se vaan on. nimim. pettynyt testaaja


    • koff.fi

      koff on perempi ku karjala koff on hifk

    • kirkon häät26

      olvi ja lapin kulta yhdet parhaista. IVAt on liian juppi mun mielestä juomaa26

    • Valitettavaa

      Molemmat kuuluvat sarjaa - ei pitäisi valmistaa lainkaan. Valitettavasti ainut asia millä "iso" panimot kisaavat on valmistushinta. Laatu on vain välttävä, valitettavasti kansa on oppinut juomaa mokomia korvikkeita oluena eivätkä erota oikeat olutta korvikkeesta. Oikea olut valmistetaan vedestä, hiivasta, maltaista ja humalasta - muuta ei tarvita ajan lisäksi. Kaikessa voi oikoa, hiivassa, osa tai liki kaikki mallas korvataan ohratärkkelyksellä. Sokeri ei kuulu oluen valmistukseen. Varasto/jälkikäyminen pudonnnut 1-2 viikkoon, hyvä olut vaatii monen viikon varasto/jälkikäymisen. Nykyisestä oluesta saamme kiittää VTT, he olivat avainasemassa kun nykyistä valmistusmenetelmää ja hiivoja kehiteltiin.

      Valitettavasti vain pienpanimot satsaavat laatuu - muita kiinnostaa vain markkina-asema ja max voitot. Emme ole poikkeus, koko Eurooppa toimii samalla tavalla.

    • nautiskelijac

      Minä tykkään juoda Koffin Portteria ,sitä vaan ei saa lähikaupasta ,joten joutuu raahautumaan Alkoon silloin tällöin. Pääasiassa juon kuitenkin viinejä . Suklaan kanssa Portter on mainio pari. Kaksi pulloa yhtä Fazerin Sinistä kohden on sopiva määrä. Jos ajattelen juopotella niin otan vielä kolmannenkin Portterin.

      • orkasmia

        Kokeile; Koff Porter(tms) suklaa venäläinen meetvursti

        Taivaallisen hyvää :)))


    • Tykkään !

      Koffin Portteri on erittäin laadukas ja poikkeaa painimon muista tuotteista lähessä kaikilla tavoin. Halpa ja laadukas olut.

    • luglglglglkglkh

      Olut on sellainen asia, että se herättää aina intohimoja puolesta ja vastaan. Ja sitten makuja on niin monta kuin on ihmisiäkin.

      Tässä omat arvostelut. EI: koff, karjala, karhu.

      Lapin Kulta menee jos ei mitään muuta ole. Siinä on joku vetinen maku, joka ei todellakaan houkuttele.

      Parhaita ovat Olvi, Pirkka-olut, Sandels.

      Ja nyt puhuin sitten ihan normaaleista ruokakaupoista saatavista kolmos-oluista.

    • Karjalarulettaa

      Pah! Parasta olutta on KARJALA III. Siis jotenkin se on vaan niin täyteläistä, en tiedä. Ennen se maistui myrkylle kun aloin näitä kolmosoluita juomaan. Jotenkin pehmeä tosin koffi on halpaa vain koska se oikeasti on pahaa. Makua asia tietenkin. Sillä nyt ei oo mitää välii ostaako 0,98 hintast kunnon karjalaa vai 0,90 hintasta koffia, kun ei ole paljoo enempää rahan menoo ja saa viel parempaa!

      • gaaaasga

        ohhon taitaa karjala sittenki olla halvempaa ku koff! vituttaaks?!


      • gaagaga

        olin liian kännissä pahoittelen virhettä :D mutta koff!


    • Karjala rokkaa

      Kirjoitin keskusteluikkunaan Krimistä ja Karjalan tilanteesta (mm. venäläinen voi ostaa Saimaan tontin mutta me emme kannakselta) ja tuli banni.

      Miten voin peruuttaa veroni koska on suomettunut media?

      • Karhu olut

        Juokaa KARHU olutta! KARHU on ehdottomasti Suomen paras olut! Tosimiehet juo KARHUA, TÄYTTÄ OLUTTA!


    • yolo swägggggggg

      Join kolme tölkkiä Koffia ja lähdin baariin ja join siellä tuopillisen karjalaa, maistui helvetin hyvälle verrattuna Koffiin. Kaupasta ostettuna molemmat maistuu aika paskalle joten juon pääosin karhua joka on ihan siedettävää kun kaataa lasiin.

    • molemmat pahoja

      Koffia juo jos on pakko eli mitään muuta ei löydy. Karjalaakin voi niellä samalla menttaliteetilla. Maultaan ne ovat järkyttävän pahoja ja suuhun nousee oksennuksen maku väistämättä. On täysin käsittämätöntä että Suomessa valmistetaan mainitunlaisia oluita ja että niillä on ostajakunta joka ei laita oluen maulle minkäänlaista painoarvoa.

    • MOBILISOITU HIIVA

      Onkohan Suomen tai EU:n lainsäädännössä tahi direktiiveissä määritelmää sille, miten ja mistä olut tulee valmistaa, jotta sitä voisi kutsua olueksi? Varmasti on, mutta vosiko olla niin, että suuret bissetehtaat (ei siis olutpanimot) kokeilevat rajoja kustannussyistä? Kustalta maistuukin moni.

    • t454gfg

      Mulla menee mikävaan näistä suomalaisista ´´olut´´ lagereista.

    • menetetty.karjala

      Karjalalla on ominaismakunsa, kun taas Koff on mautonta. Molemmat ovat mitätöntä kuraa.

      • Skäd

        Kof ei ole hyvä,Kof on huono, paras on karjala.


    • TMCMCA

      Karjala on todella vetistä, Koffissa sentään jotain makua. Bulkkilagereista kaikki aika mauttomia, mutta Karjala on melkeenpä kivennäisvettä.

    • KARJALAa

      Ehdottomasti karjala!! koff maistuu vedellä jatketulta...

    • Koffffff

      Kaljaa ja spadduu vittu !

      Vittu kofffff

    • jahtileike

      laititalan muikkukukko vitun hyvöö muikku perseeseen ja maktaan

    • Spaddukoff

      Tg taas iha vittuna mieli koffff !!

      Spadduu ja vitusti vaa koffffff

    • olutsieppo

      Itse juon olueni ja ylipäänsä alkoholin humalahakuisesti ja halvin känni pitää tietysti saada, joten S-Markettien kori Karjalaa on kätevin ja halvin vaihtoehto, vaikka onkin pieniä tölkkejä. ;) Suomen kauppojen kirous.

      Karjala on kätevä kantaa pahvikorina. K-marketeissa vastaava Pirkka-olutkori. Jos isoja tölkkejä ostaa, niin S-marketeissa tulee halvimmaksi Xtra-lonkerot. Heh... K-Marketista isoina ostan eniten Pirkka Lageria tai sitä vastaavaa nelosta. No tiedän, että "maku edellähän tässä ei nyt mennä", mutta ei ne pahanmakuisiakaan ole.

      On Koffkin ihan hyvä. Eikös Koff liity vahvasti HIFK -lätkäjoukkueeseen? Miksei Jokereilla ole omaa merkkiä, vai onko? :)

    • Koffff

      Mä korkkasin kofff

      Kahta en vaiha ifk ja koff

    • Koffin-juuret-Kotkassa

      Koff on yhtä perustellusti niin kotkalainen kuin stadilainenkin olut ja Karjala lappeenrantalaisin. Eikä maussa ole valittamista kummassakaan.
      Koffin panimon Helsinkiin perustaneen Nikolai Sinebrychoffin isäpappa Pjotr Sinebrjuhov tuli Moskovan liepeiltä Gavrilovista perheineen Ruotsinsalmen linnoituskaupunkiin jo 1700-luvun puolella eli nykyisen Kotkan keskustaan, siis Kotkansaarelle ja ryhtyi oluenpanijaksi ja myös viinankeittäjäksi venäläisvaruskunnan tarpeisiin. Tuo Koffin ensimmäinen suomalaispanimo sijaitsi nykyisen Kotkan seurakuntakeskuksen tontilla. Nikolai S. perusti vasta Suomen sodan jälkeen panimonsa stadiin.
      Pjotr Sinebrjuhovin hauta on hyvin hoidettuna tänäkin päivänä Kymin kirkon hautausmaalla, nykyisessä Kotkassa eli ex-Karhulan kauppalassa eli ex-Kymissä. Mielenkiintoinen ilmiö oli, että ortodoksi haudattiin luterilaiseen hautausmaahan.
      https://sinebrychoff.fi/media/4732/sinebrychoffit_netti.pdf
      Karjala-oluen ystäville sen historiaa tässä:
      http://www.vanhapanimo.fi/historiikki/

      • Anonyymi

        Onko Karjala nykyään hesalainen, sitten en osta enää. Omistajat idiootteja kun siirtelevät tehtaita, lähes aina myynti lopahtaa, samoin käynyt Auralle ja monelle muulle.

        Karjala taisi olla myydyin olut, mutta niin vaan omistajat halusi pilata senkin. Uusi tehdas ja erilainen vesi voi vaikuttaa myös makuun.

        "Hartwallin Karjalan panimolla oli verratomasti onnea kun silloisen Neuvostoliiton suurlähettiläs paheksui Karjala oluen etiketissä olevia miekkoja. Tämän lausahdus aiheutti Suomessa sen reaktion että karjala olut tuli jokaiselle tunnetuksi ja sitä halutiin ostaa sillä tuloksella että myynti kasvoi 7,5 milj.litraan. Myynti siis melkein tuplaantui kahdessa vuodessa. Vuonna 1969 myynti kasvoi edelleen 16milj.litraan kun keskioluen myynti vapautettiin.

        Tällöin tehtaassa työskenteli parhaimmillaan yli 200 henkeä. Myynnin raju kasvu johti siihen että Karjala olutta alettiin valmistaa myös Vaasassa ja Kaarinassa. Vuonna 1983 valtakunnallinen markkinaosuus oli noin 30%. Vuonna 1993 Harwall päätti sulkea täysin kannatavan olut tehtaan ja siitää koko tuotannon pääkaupunki seudulle, Karjala oluen valtakunnallinen markkina osuus putosi alle 5%:iin."


    • Anonyymi

      Koffin kolmonen on aivan hirveää paskaa, ostin sitä juuri muutamia tölkkejä ja nyt on mentävä ärrälle hakemaan kipinkapin jotain muuta - tulee yrjöt.
      Mut on se halpaa, annan sen teille, ei siinä mitään.

    • Anonyymi

      Luulenpa ettei monikaan tunistaisi oluita sokkotestissä. Monet ostaa muodin mukaan tai kun jotain kehutaan, jos jotain haukutaan niin kuvittelee itsekin olevan huonompaa. Usein joku maistuu alussa hyvälle, mutta kohta ei enää maistukaan ja itse kyllästyin muutamaksi vuodeksi kaikkiin oluisiin, nyt taas kaikki tuntuu juotaville.

      Jos väkisin juo vaikkei maistu niin varmasti kyllästyy. Lonkerot ja siiderit alkoi närästää, ehkä voisi niitäkin taas kokeilla, mutta olut halvempaa. Eipä nykyään tule paljon juotukaan eikä tee mieli tuhlata vähiä rahoja, onneksi Lidlin halvimmatkin oluet ok ja kotiviini menee aina.

    • Anonyymi

      Karjala on hyvää ja olut on tutkitusti terveellistä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe