Karjala vs Koff

jermuus

Liekkö tätä kyselty ja ihmetelty, mutta itse olen huomannu ainakin sen, että kelle maistuu koff, niille ei maistu karjala ja taas toisinpäin. Karhua juo kummatkin ja lapinkulta on ok, että sitä juo jos muuta ole. Ja karjalasta pitävät juovat myös olvia, mutta koffin juojat taas eivät suuremmin siitä välitä.

Ja tämä ei päde ihan itselläni vain, vaan melkein jokainen tuttu tai kenet tiedän, niin toiselle menee jompikumpi ja harvalle kelpaa kumpi vain, noin ihan mieluisasti.

Itse juon koffia ja karjala menee vain hätätapauksessa jos muuta ole tarjolla, tai jos se nyt on 2e mäyrikseltä halvempaa niin pistää harkintaan, mutta katumus suuri jälkeenpäin :)

Mistä johtunee noin suuri makuero sitten ? Onhan se toki että toinen tykkää äitistä ja toinen tyttärestä...

Ja kyseessä ainakin yleisimmät oluet, carslbergiä harvemmin näkee juovan ym...

47

9803

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nimetön

   kalja on paha juttu joten lopeta kaljan juonti
   samperin känniläinen

  • Eräs vaan

   Karhu, Laitilan tumma Kukko ja koff ovat parhaat keskioluet. Karjala ja Lapin Kulta ovat jotenkin tasapainottomia oluita, Karjala on kuitenkin parempaa kuin Lapin Kulta. Olvi ja Sandels ovat vielä Lapin Kultaakin huonompia.

   Enemmän pidän tosin nelosoluista koska runsas alkoholi täydentää olutta oleellisesti. Laitilan tumma Kukko on hieno olut koska 3,7% alkoholipitoisuus ei heikennä vähääkään oluen tasapainoisuutta ja täyteläisyyttä.

   • Space Cowboy

    pidä paikkaansa ollenkaan. Sandels on parasta kaljaa ja CXX sitten. Koffia ja Karjalaa voi juoda jos kahta edellämainittue ei ole tarjolla. Lapin kulta taas on ihan sen makusta kun joku olis uittanu vehettään siellä ja sitä en juo jos on mitä tahansa muuta tarjolla.

    Karhu taas eroaa muista oluista sillä, että se on voimakkaimman makuinen.


   • mainituissa
    Space Cowboy kirjoitti:

    pidä paikkaansa ollenkaan. Sandels on parasta kaljaa ja CXX sitten. Koffia ja Karjalaa voi juoda jos kahta edellämainittue ei ole tarjolla. Lapin kulta taas on ihan sen makusta kun joku olis uittanu vehettään siellä ja sitä en juo jos on mitä tahansa muuta tarjolla.

    Karhu taas eroaa muista oluista sillä, että se on voimakkaimman makuinen.

    kaljoissa ei ole suuria makueroja. Kokeile tehdä sokkotesti. Oikeat OLUET ovat ihan eri tuotteita kuin nämä bulkkilagerit...


   • jtfy
    mainituissa kirjoitti:

    kaljoissa ei ole suuria makueroja. Kokeile tehdä sokkotesti. Oikeat OLUET ovat ihan eri tuotteita kuin nämä bulkkilagerit...

    Tulihan se "oikeat oluet" sieltä, kun vähän potkii. Onneksi voorumi ei toista itseään. Melkein kaikki lagerit maistuvat samalta, oli alkuperämaa Saksa tahi Suomi. Itsekin pidän laatuoluista (myönnän kyllä, että karjala ei ole kaikkein laadukkain olut) ,mutta tykkään kyllä juoda myös "bulkkilaagereita".


   • Anonyymi

    Jälleen kerran makuasioista ei kannata kiistellä. Minusta Sandels ja A.Le Coq oluet on parhaimmistoa. Koffilaiset tulee perässä,mutta on juotavissa oikein temperoituna. Hartwallin Karjala ja Lapinkulta ovat kertakaikkaan kuraa, Heineken on vielä huonompaa. S-ketju myy nyt edullista 4,3% Karjalaa, ihmettelen suuresti.


  • Eino Jeesus

   Kyllähän meikäläiselle maistuu sekä Koff että Karjala. Nykyisin enemmän tuo Koff koska Karjalasta tuntuu katoavan se alkuperäinen maku.

   Karhu ei ole suosikkini jos on juotava paljon ja Olvissa on joku outo sivumaku mutta juomatta eivät jää edes lidlin halvat kurat. Kyllä kai sitä sen verran on jo tullu tenuiltua että kalja kun kalja menee!

  • Kalja

   Itse join ennen pelkästään Koffia, mutta nykyään on mennyt aika lailla Karhun puolelle. Karjala ja Olvin III ovat pahimmat oluet yleisemmistä merkeistä. Olvin Sandellsia tulee joskus otettua muutama, muttei sillon kun lähtee kunnolla ottamaan, vaan sillon se on lava kylmää Karhua tölkistä.

  • Jami369

   mutta jos valita pitää niin koff. Kunnon oluita suomalaisethan eivät tunnetusti osaa juoda..

   • heh heh

    Joo noh, makuasioitahan nämä ja ei niistä oikein viitsi kiistellä. En itsekään pidä meitin bulkkilagereista sitten niin yhtään mitään kun eivät maistu _mielestäni_ yhtään miltään, vaan enpä lähde pertti perusjantteria tuomitsemaan jos sitä kuraa juo. Hjuu.


  • suomipeikko

   Kyllä sanoisin että KARJALA:n export on ykkönen ja Lapin kulta toisena. KoFF on täyttä hiirenkusta...Sen maku ei ole enää olutmainen vaan joku limu/energiajuoma tasoinen litku.

   • random-23

    Mielestäni _KARJALA_ on parasta mitä kaupasta saa :)). Olvia ja Lapin Kultaa en pysty juomaan aiva kamalaa ja Koff sattuu käteen, jos Karjalaa ei löydy, mutta jos Koffia ei ole nii sit ollaa ilman tai vaihetaa kauppaa!!!

    ___________!
    EI SAATANA!!
    ___________!
    ___________!


   • hhxhcjlhjg
    random-23 kirjoitti:

    Mielestäni _KARJALA_ on parasta mitä kaupasta saa :)). Olvia ja Lapin Kultaa en pysty juomaan aiva kamalaa ja Koff sattuu käteen, jos Karjalaa ei löydy, mutta jos Koffia ei ole nii sit ollaa ilman tai vaihetaa kauppaa!!!

    ___________!
    EI SAATANA!!
    ___________!
    ___________!

    Kokeiles vaikka Keisaria kaupan hyllyltä tai Fullersin Golden Pridea Alkosta, ja sano sen jälkeen Karjalaa parhaaksi olueksi.


  • KarhuA

   KARHU VOITTOON!

   ja paskat olvit voi kaataaa suoraan maahan..

  • spurdomasterx

   Näistä perusoluista olvi menee vähäisimmällä innolla.
   Kyllähän toki juon jos ilmaiseksi saan, mutten olvia kaupasta heti ostaisi ellei olisi suuressa tarjouksessa.
   Mutta kyllähän noita juo janoonsa. Alkosta sitten näitä parempia ja erikoisempia oluita maisteluun. Tänään lähti mukaan pullollinen Schneider Weisse-vehnäolutta.

   Mielestäni tuollainen elitistien harrastama "oikeat oluet" pelleily on turhahkoa, jonkinlaista itsetunnon kohotusta ja suomenruotsalaistyylistä "bättre folk" ylpistelyä. Jokainen juokoon sitä mitä tahtoo.

  • Marsalkka Sandels

   tässä meidän saunaremmin arvostelu:

   Koffi on stadilaisten TOSIJUOMA!
   Karjalassa juuaan Karjalaa
   Lapin Kulta on poron kusta
   Karhu maistuu isoon janoon
   Olvi on hinttisimaa

   • pppptttt

    Teepä sokkotesti, niin saat olvisi voittajaks. Näin se vaan on. nimim. pettynyt testaaja


  • koff.fi

   koff on perempi ku karjala koff on hifk

  • kirkon häät26

   olvi ja lapin kulta yhdet parhaista. IVAt on liian juppi mun mielestä juomaa26

  • Valitettavaa

   Molemmat kuuluvat sarjaa - ei pitäisi valmistaa lainkaan. Valitettavasti ainut asia millä "iso" panimot kisaavat on valmistushinta. Laatu on vain välttävä, valitettavasti kansa on oppinut juomaa mokomia korvikkeita oluena eivätkä erota oikeat olutta korvikkeesta. Oikea olut valmistetaan vedestä, hiivasta, maltaista ja humalasta - muuta ei tarvita ajan lisäksi. Kaikessa voi oikoa, hiivassa, osa tai liki kaikki mallas korvataan ohratärkkelyksellä. Sokeri ei kuulu oluen valmistukseen. Varasto/jälkikäyminen pudonnnut 1-2 viikkoon, hyvä olut vaatii monen viikon varasto/jälkikäymisen. Nykyisestä oluesta saamme kiittää VTT, he olivat avainasemassa kun nykyistä valmistusmenetelmää ja hiivoja kehiteltiin.

   Valitettavasti vain pienpanimot satsaavat laatuu - muita kiinnostaa vain markkina-asema ja max voitot. Emme ole poikkeus, koko Eurooppa toimii samalla tavalla.

  • nautiskelijac

   Minä tykkään juoda Koffin Portteria ,sitä vaan ei saa lähikaupasta ,joten joutuu raahautumaan Alkoon silloin tällöin. Pääasiassa juon kuitenkin viinejä . Suklaan kanssa Portter on mainio pari. Kaksi pulloa yhtä Fazerin Sinistä kohden on sopiva määrä. Jos ajattelen juopotella niin otan vielä kolmannenkin Portterin.

   • orkasmia

    Kokeile; Koff Porter(tms) suklaa venäläinen meetvursti

    Taivaallisen hyvää :)))


  • Tykkään !

   Koffin Portteri on erittäin laadukas ja poikkeaa painimon muista tuotteista lähessä kaikilla tavoin. Halpa ja laadukas olut.

  • luglglglglkglkh

   Olut on sellainen asia, että se herättää aina intohimoja puolesta ja vastaan. Ja sitten makuja on niin monta kuin on ihmisiäkin.

   Tässä omat arvostelut. EI: koff, karjala, karhu.

   Lapin Kulta menee jos ei mitään muuta ole. Siinä on joku vetinen maku, joka ei todellakaan houkuttele.

   Parhaita ovat Olvi, Pirkka-olut, Sandels.

   Ja nyt puhuin sitten ihan normaaleista ruokakaupoista saatavista kolmos-oluista.

  • Karjalarulettaa

   Pah! Parasta olutta on KARJALA III. Siis jotenkin se on vaan niin täyteläistä, en tiedä. Ennen se maistui myrkylle kun aloin näitä kolmosoluita juomaan. Jotenkin pehmeä tosin koffi on halpaa vain koska se oikeasti on pahaa. Makua asia tietenkin. Sillä nyt ei oo mitää välii ostaako 0,98 hintast kunnon karjalaa vai 0,90 hintasta koffia, kun ei ole paljoo enempää rahan menoo ja saa viel parempaa!

   • gaaaasga

    ohhon taitaa karjala sittenki olla halvempaa ku koff! vituttaaks?!


   • gaagaga

    olin liian kännissä pahoittelen virhettä :D mutta koff!


  • Karjala rokkaa

   Kirjoitin keskusteluikkunaan Krimistä ja Karjalan tilanteesta (mm. venäläinen voi ostaa Saimaan tontin mutta me emme kannakselta) ja tuli banni.

   Miten voin peruuttaa veroni koska on suomettunut media?

   • Karhu olut

    Juokaa KARHU olutta! KARHU on ehdottomasti Suomen paras olut! Tosimiehet juo KARHUA, TÄYTTÄ OLUTTA!


  • yolo swägggggggg

   Join kolme tölkkiä Koffia ja lähdin baariin ja join siellä tuopillisen karjalaa, maistui helvetin hyvälle verrattuna Koffiin. Kaupasta ostettuna molemmat maistuu aika paskalle joten juon pääosin karhua joka on ihan siedettävää kun kaataa lasiin.

  • molemmat pahoja

   Koffia juo jos on pakko eli mitään muuta ei löydy. Karjalaakin voi niellä samalla menttaliteetilla. Maultaan ne ovat järkyttävän pahoja ja suuhun nousee oksennuksen maku väistämättä. On täysin käsittämätöntä että Suomessa valmistetaan mainitunlaisia oluita ja että niillä on ostajakunta joka ei laita oluen maulle minkäänlaista painoarvoa.

  • MOBILISOITU HIIVA

   Onkohan Suomen tai EU:n lainsäädännössä tahi direktiiveissä määritelmää sille, miten ja mistä olut tulee valmistaa, jotta sitä voisi kutsua olueksi? Varmasti on, mutta vosiko olla niin, että suuret bissetehtaat (ei siis olutpanimot) kokeilevat rajoja kustannussyistä? Kustalta maistuukin moni.

  • t454gfg

   Mulla menee mikävaan näistä suomalaisista ´´olut´´ lagereista.

  • menetetty.karjala

   Karjalalla on ominaismakunsa, kun taas Koff on mautonta. Molemmat ovat mitätöntä kuraa.

   • Skäd

    Kof ei ole hyvä,Kof on huono, paras on karjala.


  • TMCMCA

   Karjala on todella vetistä, Koffissa sentään jotain makua. Bulkkilagereista kaikki aika mauttomia, mutta Karjala on melkeenpä kivennäisvettä.

  • KARJALAa

   Ehdottomasti karjala!! koff maistuu vedellä jatketulta...

  • Koffffff

   Kaljaa ja spadduu vittu !

   Vittu kofffff

  • jahtileike

   laititalan muikkukukko vitun hyvöö muikku perseeseen ja maktaan

  • Spaddukoff

   Tg taas iha vittuna mieli koffff !!

   Spadduu ja vitusti vaa koffffff

  • olutsieppo

   Itse juon olueni ja ylipäänsä alkoholin humalahakuisesti ja halvin känni pitää tietysti saada, joten S-Markettien kori Karjalaa on kätevin ja halvin vaihtoehto, vaikka onkin pieniä tölkkejä. ;) Suomen kauppojen kirous.

   Karjala on kätevä kantaa pahvikorina. K-marketeissa vastaava Pirkka-olutkori. Jos isoja tölkkejä ostaa, niin S-marketeissa tulee halvimmaksi Xtra-lonkerot. Heh... K-Marketista isoina ostan eniten Pirkka Lageria tai sitä vastaavaa nelosta. No tiedän, että "maku edellähän tässä ei nyt mennä", mutta ei ne pahanmakuisiakaan ole.

   On Koffkin ihan hyvä. Eikös Koff liity vahvasti HIFK -lätkäjoukkueeseen? Miksei Jokereilla ole omaa merkkiä, vai onko? :)

  • Koffff

   Mä korkkasin kofff

   Kahta en vaiha ifk ja koff

  • Koffin-juuret-Kotkassa

   Koff on yhtä perustellusti niin kotkalainen kuin stadilainenkin olut ja Karjala lappeenrantalaisin. Eikä maussa ole valittamista kummassakaan.
   Koffin panimon Helsinkiin perustaneen Nikolai Sinebrychoffin isäpappa Pjotr Sinebrjuhov tuli Moskovan liepeiltä Gavrilovista perheineen Ruotsinsalmen linnoituskaupunkiin jo 1700-luvun puolella eli nykyisen Kotkan keskustaan, siis Kotkansaarelle ja ryhtyi oluenpanijaksi ja myös viinankeittäjäksi venäläisvaruskunnan tarpeisiin. Tuo Koffin ensimmäinen suomalaispanimo sijaitsi nykyisen Kotkan seurakuntakeskuksen tontilla. Nikolai S. perusti vasta Suomen sodan jälkeen panimonsa stadiin.
   Pjotr Sinebrjuhovin hauta on hyvin hoidettuna tänäkin päivänä Kymin kirkon hautausmaalla, nykyisessä Kotkassa eli ex-Karhulan kauppalassa eli ex-Kymissä. Mielenkiintoinen ilmiö oli, että ortodoksi haudattiin luterilaiseen hautausmaahan.
   https://sinebrychoff.fi/media/4732/sinebrychoffit_netti.pdf
   Karjala-oluen ystäville sen historiaa tässä:
   http://www.vanhapanimo.fi/historiikki/

   • Anonyymi

    Onko Karjala nykyään hesalainen, sitten en osta enää. Omistajat idiootteja kun siirtelevät tehtaita, lähes aina myynti lopahtaa, samoin käynyt Auralle ja monelle muulle.

    Karjala taisi olla myydyin olut, mutta niin vaan omistajat halusi pilata senkin. Uusi tehdas ja erilainen vesi voi vaikuttaa myös makuun.

    "Hartwallin Karjalan panimolla oli verratomasti onnea kun silloisen Neuvostoliiton suurlähettiläs paheksui Karjala oluen etiketissä olevia miekkoja. Tämän lausahdus aiheutti Suomessa sen reaktion että karjala olut tuli jokaiselle tunnetuksi ja sitä halutiin ostaa sillä tuloksella että myynti kasvoi 7,5 milj.litraan. Myynti siis melkein tuplaantui kahdessa vuodessa. Vuonna 1969 myynti kasvoi edelleen 16milj.litraan kun keskioluen myynti vapautettiin.

    Tällöin tehtaassa työskenteli parhaimmillaan yli 200 henkeä. Myynnin raju kasvu johti siihen että Karjala olutta alettiin valmistaa myös Vaasassa ja Kaarinassa. Vuonna 1983 valtakunnallinen markkinaosuus oli noin 30%. Vuonna 1993 Harwall päätti sulkea täysin kannatavan olut tehtaan ja siitää koko tuotannon pääkaupunki seudulle, Karjala oluen valtakunnallinen markkina osuus putosi alle 5%:iin."


  • Anonyymi

   Koffin kolmonen on aivan hirveää paskaa, ostin sitä juuri muutamia tölkkejä ja nyt on mentävä ärrälle hakemaan kipinkapin jotain muuta - tulee yrjöt.
   Mut on se halpaa, annan sen teille, ei siinä mitään.

  • Anonyymi

   Luulenpa ettei monikaan tunistaisi oluita sokkotestissä. Monet ostaa muodin mukaan tai kun jotain kehutaan, jos jotain haukutaan niin kuvittelee itsekin olevan huonompaa. Usein joku maistuu alussa hyvälle, mutta kohta ei enää maistukaan ja itse kyllästyin muutamaksi vuodeksi kaikkiin oluisiin, nyt taas kaikki tuntuu juotaville.

   Jos väkisin juo vaikkei maistu niin varmasti kyllästyy. Lonkerot ja siiderit alkoi närästää, ehkä voisi niitäkin taas kokeilla, mutta olut halvempaa. Eipä nykyään tule paljon juotukaan eikä tee mieli tuhlata vähiä rahoja, onneksi Lidlin halvimmatkin oluet ok ja kotiviini menee aina.

  • Anonyymi

   Karjala on hyvää ja olut on tutkitusti terveellistä

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

   Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
   Maailman menoa
   257
   4304
  2. Andy muutti kommuuniin

   nuorten kanssa Helsingissä. Ennakoluuloton veto. Mäkin voisin asua kommuunissa vanhoilla päivilläni. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Useasti-haadetty-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   4168
  3. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   278
   4056
  4. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

   Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   3280
  5. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   497
   2595
  6. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

   Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2477
  7. Metsävaanija Adrian Rothermel

   Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
   Laki ja rikos
   18
   2240
  8. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

   Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   328
   1614
  9. Mitä nainen olet viimeksi saanut?

   Ikäväsi kohteelta?
   Ikävä
   108
   1492
  10. Jannika B paljasti koomisen väärinkäsityksen vauvan kanssa: "Sain erikoisia katseita kaupassa..."

   Sattuu, kun tapahtuu - erityisesti lasten kanssa... Jannika B elää lapsiperhearkea Toni Wirtasen kanssa, jossa ei sattumuksia puutu: https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   1463
  Aihe