Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mitä mieltä olette renny harlinista?

minä vaan

Tästä ainoasta Holluywoodiin päässeestä suomalaisesta elokuvaohjaajasta. Tuli vain mieleen kun IS:n tunnetuimmat suomalaiset listaa luin ja näin rennyn nimen vasta 9:enä. Onhan mies kiistattomasti yksi parhaimpia action-ohjaajia ja tehnyt monia hyviä elokuvia. No joo, kurkunleikkaaja oli myös sitä miehen uralle. Onhan hän yrittänyt ponnistella Deep Blue Sean kanssa takaisin pinnalle ja onnistui siinä hetkellisesti. Myös melko uusi Mindhunters oli mielestäni erinomainen elokuva ja melko aliarvostetuksi valitettavasti jäänyt ottaen huomioon mitä muut hollywood-elokuvat ovat olleet. Uskon kuitenkin että mies tekee vielä jotain suurta joka nostaa hänet vielä huipulle. Ja sitten jos ja kun teet sen Renny, niin yritä tällä kertaa olla sekoittamatta naisia ja työtä keskenään.

8

643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hille2

      Harlin on meteur-en-scene, eli osaa teknisesti panna elokuvan kasaan, etenkin action-kohtaukset. Auteur hän ei ole. Häneltä puuttuu oma näkemys, oma tyyli ja kun henkilöohjauskin on heikohkontasoista, ei tule jäämään elokuvahistoriaan minään isona nimenä.

      • Sei nou moor

        Kilotavaraa.
        Samanlaisia on Hollywood pullollaan.


      • MarkiisiDeFuckingÅmÅl

        Jos tarkoitat 1960-luvulla Ranskassa kehitettyä teoriaa siitä kuka on oikeasti elokuvan OIKEA tekijä: ensinnäkin; opettele tavaamaan. Se on "metteur-en-scène". Toiseksi: se tarkoittaa ranskaksi ohjaajaa, ei välttämättä sitä mistä puhuit kommentissasi.


    • freakkk

      arvostan rennyä suomalaisena miehenä, joka kuin ihmeenkaupalla on välttynyt kusipäisyydeltä, vaikka noilla meriiteillä voisi suomessa vähän leuhkiakin. minusta on aika hurja saavutus, että renny ponnisti suomesta hollywoodin niinkin varhain kun hän sen teki. Voisi toki kokeilla jotain omalaatuisempaakin elokuvaa. Mikä muuten kurkunleikkaajissa oli vikana?

      • Timpe_

        Kopsasin tähän oman arvosteluni eräältä keskustelupalstalta, kun sielläkin oli puhetta ko. elokuvasta:
        ---
        Olen sitten nyt katsonut sen Rennyn kurkunleikkaajien saaren, joten voin sen arvostella. Ihan tätä varten kävin sen ostamassa Antilasta =).

        Leffahan on tehty vanhan ajan hengessä lopputekstien visuaalista ilmettä myöten, joten tässä Rennymme on onnistunut mainiosti. Valittu musiikki sopii oikein hyvin tähän elokuvaan, tulee mieleen Errol Flynnin vanhat merirosvoseikkailut.

        Ohjaajamme jälki näkyy eritoten visualistina, joten hienoa kuvausjälkeä on syntynyt, eritoten maisemat ja ruudin paukuttelu näyttää mahtavalta, ruutia ei ole tosiaan ostettu säästökampanjalla, liekö monta kertaa kameran filmi "palanut puhki" kirkaan kuvan johdosta =)

        Näyttelijän työstä: Myönnän, että minulla oli pienehköjä ennakkoluuloja toista pääroolin esittäjää, Matthew Modinea kohtaan. Olin jostain saanut sellaisen mielikuvan, että ko. herra epäonnistuu surkeasti tässä elokuvassa. Pyörrän nyt mielipiteeni, herra suoriutuu oikein hyvin omista repliikeistään ja vitsitkin naurattavat =).

        Geenahan on ihan omassa luokassaan, niin kuin yleensä, joten siinä mielessä ei tule yllätyksiä. Muutkin näyttelijät suoriutuvat rooleistaan ihan hyvin, eritoten jahtaamaan lähteneet englantilaisupseerit. En nyt käy erikseen arvioimaan muita suorituksia.

        Rennyltä tämä ei ole ollenkaan huono elokuva. Elokuva jaksaa viihdyttää alusta loppuun ja tempo on sopiva, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää =). Elokuva on ilmiselvästi aliarvostettu, en tiedä mistä se johtuu, joku voisi sitä arvioida, jos kiinnostaa.

        Kokonaisarvosana=8
        Räjäytykset=10 =D
        Näyttelijäntyöt=8
        Juoni=8
        Visuaalisuus=9
        Ohjaus=9


    • MarkiisiDeFuckingÅmÅl

      siinä mielessä varmaan arvostettava teko Rennyltä, ettei varmaan kukaan ennen oo Hollywoodiin menny Suomesta tekeen leffoja. Mutta en kyllä muista toisaalta mitä leffoja se on tehny. Jonku Elm Street -jatko-osan? Hieno saavutus. Ja ennen ku joku sanoo et tee ite paremmin, niin sanon et ite oon saavuttanu vielä vähemmän elämässä. Go, Renny!! :D

      • ...

        die hard legendaarine ja cliffhangerkin iha åålrait.


    • Nimetön

      On Lauri kyllä tehnyt. Elm Street 4:sta pidetään yleisesti parhaana jatko-osana kauhuleffaan. Prison oli hyvä ja samoin DOH 2 ja Cliffhanger. Samoin Ford Fairlane nauttii jonkinlaista kulttimainetta vaikka en itse siitä piittääkään.
      Driven nyt oli huono kun mikä, mutta siitä menee syy käsikirjoittajalle, ei ohjaajalle, koska teknisesti ihan hyvin tehy leffa.
      Ja Long Kiss Goodnight on hyvä tusinatoimintaleffa, vaikka siinä Hevoshammas-Davis onkin pääosassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe