Kuinka erotan köynnös- ja pensaskrassin?

KV2006

Hei! Voisiko joku "kokeneenpi" valaista minulle kuinka erotan pensas- ja köynnöskrassin? Ostin kuukausi sitten krassin taimia ja niiden piti kai olla köynnöskrasseja. Ne ovat kasvaneet nyt kovasti, tehneet todella isoja lehtiä (korkeus on ehkä 35-50cm ja isoimpien lehtien halkaisija ehkä noin 15cm). Mutta mitään köynnösmäistä en niiden kasvutavassa ole huomannut. Aivan juuresta on jokaisessa taimessa alkanut nyt viikon aikana kasvaa paksumpi varsi, jossa on pieniä lehtien alkuja ja kukkanuppuja. Voisiko tuo olla köynnöksen alku? Vai onko käynyt niin, että sainkin pensaskrassia...?

6

2999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rassukka

      Heips! mulla kasvaa köynnöskrassia ja monen vuoden kokemuksella sanon, että köynnöskrassi tahtoo todellakin kasvatuksen alussa pensoa juurestaan ja tehdä niitä pieniä kukkanuppuja.Aluksi ei näy juuri, että köynnöstä tulisi, sitten ajan kanssa taimet rupeavat venymään pituutta.Jos sulla on noinkin korkeata kuin 50 cm, niin olisin kyllä varma, että kyseessä on köynnöskrassi. Pensaskrassi kun todellakin on pensasmainen ja matala.

      • Jakke1

        Meillä on parvekkeen kummallakin reunalla köynnöskrassit,ja kiipeilyä varten niille järjestetyt ristikot,mutta ei tartu siihen mitenkään,pitäiskö laitella naruilla kiinni?
        Muuten hieno,ja kukkii jo.Auttakaa!!!!


      • sirkka
        Jakke1 kirjoitti:

        Meillä on parvekkeen kummallakin reunalla köynnöskrassit,ja kiipeilyä varten niille järjestetyt ristikot,mutta ei tartu siihen mitenkään,pitäiskö laitella naruilla kiinni?
        Muuten hieno,ja kukkii jo.Auttakaa!!!!

        syynä olla se, että kun ristikot ovat kiinni seinässä, ei jää rakoa seinän ja ristikon väliin. Nimittäin krassi kietoo lehtivarsiaan tukikepin ympäri. Minulla on jo kolmatta vuotta pajusta tehty kartio, ja siinä krassi kiipeilee hyvin omin voimin. Siis krassilla ei ole sellaisia "kiipeilyspiraaleita" kuin esim. kelloköynnöksellä tai villiviinillä.


      • Rassukka
        Jakke1 kirjoitti:

        Meillä on parvekkeen kummallakin reunalla köynnöskrassit,ja kiipeilyä varten niille järjestetyt ristikot,mutta ei tartu siihen mitenkään,pitäiskö laitella naruilla kiinni?
        Muuten hieno,ja kukkii jo.Auttakaa!!!!

        Hei vaan! Köynnöskrassi tekee vaan sellaista pitkää suoraa vartta, joka täytyy sitoa, tai ohjata esim. narua pitkin, kehikon ympäri.Ei tee samanlaista tukea ympäri itsestään kiertyvää vartta, kuin esim. humala tai karhunköynnös. Siinä mielessä minusta köynnös- nimitys hieman harhaanjohtava.


    • Molempia kasvattanut

      Minulla on eka kerran pensaskrassia, joka on tuuhea, ja matala noin 35 cm. Kyllä se on aivan selkeä pensas hyvä, että pysyy pystyssä. Varsi on todella matala, josta alkaa voimakkaasti haaroittua. Kukat ovat tulipunaisia yksinkertaisia. Nämä ovat selkeästi erilaisia, kuin köynnöskrassit. Edelliset ovat taimivaiheessa pidempiä ja hontelompia. Köynnöskrassin kukatkaan eivät ole mielestäni tasavärisiä, vaan oranssi-keltaisen eri sävyjä. Omat pensaskrassini ovat kaikki tulipunaisia.

      • sirkka

        pensaskrassejakin on; pituus riippuu siitä, minkälaisissa olosuhteissa se kasvaa. Minulla on seinäamppelissa pensaskrassi, jossa on monen värisiä kukkia (punaisia, keltaisia, oransseja) ja sen oksat ovat ainakin 50 cm pitkiä. Saman pituiseksi kasvoi samassa paikassa aikaisemmin erilainen pensaskrassi (tässä nykyisessä on kirjvat lehdet). Pajukartiossa on sekä köynnös- että pensaskrassia, näin kukka-asetelma on tyvestä asti tuuhea. Krassi on ihana kesäkukka, kaunis ja tuoksuukin niin hyvälle :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2709
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2607
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      64
      2349
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      195
      1829
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe