pälkäne?

juhiz-

Moi! onko pälkäne millainen paikka asua? onko mitään harrastusmahdollisuuksia tai kuppiloita missä vois istua iltaa?? kuinka pitkästi tampereelle ois työmatkaa?

40

7198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pälkäneläinen

      Pälkäne on noin 7500 asukkaan kunta ensi vuoden tammikuusta alkaen (Luopioinen yhdistyy Pälkäneeseen).
      Väkiluku tuplaantuu, jos ei enemmän kesäisin. Kesällä siis Pälkäne on todellinen pikkukaupunki, joten talvet ovat selkeästi hiljaisempaa aikaa.
      Kesällä joka viikonloppu tapahtumaa, joten aika ei käy pitkäksi. Ei ne talvetkaan kuitenkaan tappavan hiljaisia ole.

      Pälkäneellä on kaikki peruspalvelut. Kauppojen, kuppiloiden ja baarien lisäksi paikkakunnalta löytyy monia kouluja ja lukio. Myös kirjasto löytyy, ja muutaman vuoden sisällä kuntaan nousee uusi sellainen. Tietenkin myös terveyskeskus, postipalvelut, Alkon noutupalvelu yms. löytyvät.

      Harrastustoimintaa on monenlaista. Pälkäneen Lukossa voit harrastaa mm. jääkiekkoa, jalkapalloa, pikaluistelua jne.
      Seurakunta järjestää myös erilaisia leirejä, kerhoja, kuoroja ja muita tapahtumia.
      Pälkäneellä on myös Kostian Kahlaajat niminen partiolippukunta sekä VPK eli vapaapalokunta.
      Teatteri löytyy myös sekä elokuvia näytetään teatterissa säännöllisesti.
      Tiedäthän myös Sappeen, jonne viime vuonna nousi Pirkanmaan suurin yökerho ja ravintola. Hiihtokeskus kehittyy kovaa vauhtia.

      Pälkäne on kovaa vauhtia kasvava kunta, koska Tampere on vain 20 minuutin ajomatkan päässä (Valtatie 12 menee Pälkäneen ohi).
      Moni käykin Tampereella tai Kangasalla töissä.
      Bussiyhteydet myös toimivat suhteellisen hyvin.

      Pälkänehän on erittäin kaunis kunta. Keskustamme halkoo Kostian virta ja keskustaan on viime vuosina rakennettu monia uusia "luxus-kerrostaloja". Ja lisää tulee.

      Ainoa ikävä puoli Pälkäneessä on, että asunnot ovat melko kalliita. Voidaan puhua Tampereen hinnoista. Ihmiset ovat myös suhteellisen varakasta ja keskiluokkaista, joten hinnat kaupoissa ovat myös Kangasalaa tai Tamperetta korkeammat. Vuokrat eivät kuitenkaan ole mielestäni kovinkaan korkeat, mutta pälkäneläiset eivät kovinkaan mielellään suosi vuokra-asumista. Täällä vuokrarahalla ei saa vastineeksi kultaa ja kimalletta.

      Täältä löytyy kaikki tarvittava. Suuria ostoskeskuksia ei ole, mutta vartin ajomatkan päästä ne löytyvät. Ja Stockmannit ja muut Tampereen helmet tosiaan ovat sen 20-30 minuutin päässä. Olemme maalaiskunta, jonka ihmiset elävät kaupunkilaista elämäntyyliä.

      Tervetuloa tutustumaan Pälkäneeseen!
      Ja mielellämme otamme uusia asukkaita kuntaamme :)

      • tamperelaine

        Todella hyvä ja kattava kertomus Pälkäneestä, kiitos. Tässä melkein mieli tekisi uhrata itsensä tien päälle ja tulla asumaan sinne mukavasti - käydä siis Tampereella töissä..Tiedän, että ko seutu on hyvin kaunista, tulee joskus kesäisin käytyä siellä. 40 km on vain kuitenkin joillekin jo kynnyskysymys, vaikka hyvät tiet onkin.


    • ari5

      olin rakastunut pälkäneläiseen taidemaalariin olisin hänet vienyt vihille mutta kun ei niin ei. Hän sanoi saaneensa joltain kurssi kaveriltaan rakkaus kirjeen ja hän lähti sen matkaan ! haluaisi vain Outini morsiammekseni !!!!!!!!!

    • rakastunut2

      kai varmaan pälkäneeltä löytyy nättejä taide maalareita kuten sydän hämeen lehdessä kerran katselin ! taisinpa rakastua ikihyviksin yhteen naiseen siinä kuvassa !!!!!

    • ari5

      olen nähnyt kesäkahvilan talkootyöläisen kaatamassa kahvia sydän-hämeen lehdessä Outi nimeltään! tykästyin häneen ikihyviksi !!!!!!!

    • yksinäinen2

      kyllä on taiteilija nainen komia näky mitä kattelin ! Mutta taitaa olla kaikki naiset naimisissa siinä pitäjässä kun ei minuun kiinnostu !!!!!

    • yksinäinen2

      Mä tykkään pälkäneläisistä naisista niin että halkeen ! Ainakin TAIDEMAALARI naisista !!!!!!!!!

    • ari51

      haluan toivottaa kaikille mikkolan maalari naisille sylin täydeltä kaikkea hyvää !!!! Olette rakkaita minulle. Yksi nainen vei minun sydämeni täysin!!!!!

    • Sakiriu

      Itse muutin kesällä Pälkäneen rajalle, tuppukylään nimeltä Puutikkala. Olen tosiaan parikymppinen nainen, ja uudet naapurini ihmetteli miksi tämänikäinen muuttaa keskelle ei mitään. Matkaa täältä on Tampereelle toki enemmän, kuin keskustasta, mutta olen tykännyt todella paljon asua täällä. Paljon järviä ja kauniita maisemia.
      Ystävällisiä ihmisiä.
      Rakastan

      • Anonyymi

        Erittäin rasistisia ihmisiä pälkäneellä eikä mitään käytöstapoja.


      • Anonyymi

        harmi ettei jokia tai merta


    • lahlelle

      tule kuhmalahlelle,,saat kaikki 1/2 halavemmalla...ainakin vanahat talot

    • yksinäinen2

      moi sakiriu. Olis mukava nähdä ja vaikka kulkea sinun kanssa pälkäneellä. Mut taidat olla naimisissa !!!!!

    • Pälkäneellekkö-muutaisin

      Levottomin asuin paikka pälkäneellä ?

      • psrspr

        Ei täällä oo erityisen levotonta! Tosin, nythän tänne asutettiin matuja, että ans kattoo!


      • Pammppuaaa

        " Tuli hirveä huuto ja ulina, kun poliisit repivät häntä autosta pihalle".


    • pälkäneen

      Ei kannata muuttaa!

    • ÄRSYYNTYNYT

      KYL JOKU PÄLKÄNE OIS AIVAN IHANA PAIKKA ASUTTAVANA. EN VOI NIIN HELVETISTI SIETÄÄ TÄTÄ STADIN KMH-HENKEÄ

      • Anonyymi

        Voin sanoa että uusimaalta ei kukaan viihdy pälkäneellä erittäin surkea paikka


    • Expälkäneläinen

      En voi suositella kenellekkään tervejärkiselle. Lähes kaikki jotka niin sanotusti " menestyneet" ovat samaa sukua jonkun kaavan kautta ja kaikki ulkopaikkakuntalaiset ovat pahasta, hyvä esimerkki ankkuri baari joka sai lopullisen pisteen väkivaltaisuuksien takia ( esim. Baarin omistaja pahoinpiteli nuoren naisen ) ym. Tapahtumaa joka viikonloppu kun joku muu kuin kylän kantapeikko sattui ravintolaan. Todennettavissa virallisista raporteista ja lehdistä. Nuoret touhuaa kylällä mitä haluaa ja poliisi valittelee resurssipulaa. Mielestäni olisi oikein aidata koko eläintarha:)

      • Pälkäne

        En minä noinkaan sanoisi. Minut on aina otettu avosylin vastaan ja olen myös pärjännyt hyvin töissä jne. Minulla ei ole sukua missään johtoasemassa ja muutenkaan en ole apuja saanut. Fiksut pärjää aina.

        Nuoriso nyt on nuorisoa. Niin ne on muuallakin.

        Tuskin se on Pälkäneen vika miten poliisi toimii? Sama poliisi on ympäryskunnissakin.


      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä nämä ihmiset täällä ovat kuin eläintarhasta sisäsiittoisia kummajaisia ei käytöstapoja ja erittäin outoja tympeitä apinoita.


    • Tutustunut

      Pälkäneläinen peusluonne on "vittumaisen ahne". Johtuu siitä että koko kylä pohjaa muutamaan suurempaan sukuun jotka ovat aikoinaan olleet "isotilallisia". Se virsi on jäänyt päälle ja periaatteesta aina toisten taloja vastaan. "Jos ei mulle niin ei muillekkaan".

      Pälkäneläiset talot ovat ylihinnoilteltuja. Esim. asunnonvälittäjät eivät halua ottaa niitä edustaakseen koska keskimääräinen myyntiaika on kaksi vuotta. Kunnan talous joka aikoinaan oli hyvällä tolalla on viimeisten 20 vuoden aikana ajettu Kokoomuksen toimesta yhdeksi maamme kurjimmista. Kunnanjohtajakin ottaa hatkat lähtiessään opiskelemaan.

      Harrastusmadollisuuksia on paljon. Niin luonnossa iikkumisesta erilaisiin kansalaisopistoihin. Ja hienosti pärjää jos ei edes halua tutustua kehenkään. Jos on seurallinen luonne, Pälkäne ei ole oikea paikka asua. Toki on ihmisissä poikeuksiakin, mutta kun miettiin että pienellä kannaksella on harrastettu pellonylinaintia vuosisadat, niin se ikävä kyllä vaikuttaa. Kaikkea ei voi kuitata hämäläisellä luonteella.

      Kunnassa on myös paikallislehti joka ajaa voimakkaasti suvakki-agendaa, eli puna-vihrein silmälasein katselee maailmaa.

      Mutta ehdottomasti paras paikka on Pakan uimaranta kesäisin ja avantouimari-porukka talvisin. Suosittelen. Ja ainahan Pälkäneeltä pääsee naapurikaupnkeihin töihin. Ilman näitä jokapäiväisiä reissaajia kunnan talous olisi paljon pahemmassa kuosissa. Kun vaan isännät ymmärtäisivät sen ja myisivät ihmisille tontteja. Mutta Pälkäneen motto:"Meillä ei myydä, meillä ostetaan" istuu vielä syvässä. Ehkä jo 100 vuoden päästä silloinen sukupolvi ymmärtää yhteisen hyvän eri tavalla.

      • paskaan.hukkunut

        Ne talot, mitkä joskus 1980-luvulla rakennettiin paskan päälle ja alkoivat sitten myöhemmin vajoomaan kuin Titanic jäävuoreen osuttuaan, eivät ole enää paskankaan arvoisia.


      • Anonyymi

        Meinasin sanoa juuri samaa. Pälkäne on ja pysyy tuppukylänä. Kuntaa tuntuu hallitsevan muutamat mahtisuvut, joiden "läänityksistä" on pidettävä kiinni hinnalla millä hyvänsä. Itsekin Tampereella 50-vuotta asuneena ja Pälkäneellä suht.säännöllisesti liikkuneena voi rehellisesti sanoa, että kunta elää pysähtyneisyyden ajassa. Oikeita työpaikkoja kunnassa ei tietenkään ole muualla kuin maataloudessa, joten työmatkat pitää pendelöidä muualle. Pälkäneellä olisi potentiaalia, mutta tuntuu olevan hyvin sisäsiittoinen paikka. Siis tyypillinen Kokoomus-Keskustavetoinen pienen piirin sisäsiittoinen tuppukylä. Jos jonnekin haluaa lähteä, pitää olla aina oma auto.


      • Anonyymi
        paskaan.hukkunut kirjoitti:

        Ne talot, mitkä joskus 1980-luvulla rakennettiin paskan päälle ja alkoivat sitten myöhemmin vajoomaan kuin Titanic jäävuoreen osuttuaan, eivät ole enää paskankaan arvoisia.

        Ei voi tamperelaisena kuin nauraa Pälkäneen pääätäjien tyhmyydelle ja idioottimaisuudelle. Kunta on saanut oikein roppakaupalla "positiivista mainontaa" tämän kyseisen taloyhtiön tonttiasiassa, jonka se on alunperin aivan itse aiheuttanut ja ryssinyt. Pälkäneen päättäjinä on ollut idiootteja, kun mennään kaavoittamaa ihmiskäyttöön tarkoitettuja asuintaloja vanhojen kaatopaikka-alueiden päälle ikään kuin kunnassa kaikki tonttimaa olisi jo rakennettu. Tätäkin tapausta on väännetty jo vuosikaupalla, ja kunnalle se tietää koko ajan puhtaasti negatiivista julkisuutta.

        Nähtävästi kunnan palkkalistoilla ei ole yhtään omaan terveeseen ajatteluun kykenevää ihmistä, joka ymärtäisi minkälaisen kuvan kunnan omien virheiden maksattaminen muilla tulee tarkoittamaan käytännössä. Mutta, kukin tyylillään. Jos meno kunnassa on noin nihilististä, ainakaan itse en sellaiseen kuntaan muuttaisi asumaan.

        Mutta ymmärtäähän sen, kun kunnan johdossa on Kokoomus ja Keskusta - kuin kaksi marjaa eli kansalaisten kusettajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinasin sanoa juuri samaa. Pälkäne on ja pysyy tuppukylänä. Kuntaa tuntuu hallitsevan muutamat mahtisuvut, joiden "läänityksistä" on pidettävä kiinni hinnalla millä hyvänsä. Itsekin Tampereella 50-vuotta asuneena ja Pälkäneellä suht.säännöllisesti liikkuneena voi rehellisesti sanoa, että kunta elää pysähtyneisyyden ajassa. Oikeita työpaikkoja kunnassa ei tietenkään ole muualla kuin maataloudessa, joten työmatkat pitää pendelöidä muualle. Pälkäneellä olisi potentiaalia, mutta tuntuu olevan hyvin sisäsiittoinen paikka. Siis tyypillinen Kokoomus-Keskustavetoinen pienen piirin sisäsiittoinen tuppukylä. Jos jonnekin haluaa lähteä, pitää olla aina oma auto.

        Pälkäne on 99% sisäsiittoisia ihmiset täällä ovat kummajaisia erittäin omahyväisiä paskiaisia ei mitään käytöstapoja. Inhoan koko paikkaa enkä tänne jää onneksi


    • HyväPälkäne

      Pälkäneellä ollaan asuttu jo toista kymmentä vuotta. Muualta tultiin, eikä valmiita siteitä ole. Hyvin ollaan päästy porukoihin, töitä löydetty, harrastuksia enemmän kuin tarpeeksi.

      Mukavaa yhteisöllsitä vanhanajan meininkiä.

    • alko.puuttuu.ok

      Pälkäneen talous on oikealla tiellä, kouluverkosto järkiperäistetään ja talous laitetaan kuntoon. Tulevina vuosina Pälkäne on asuinpaikkaa hakevalle perheelle, pariskunnalle ja eläkeläispariskunnalle ykkösvaihtoehto Pirkanmaalla, ehkäpä jopa koko Suomessa.

    • ok.alko.usko

      Niin, taloutta on tarkoitus ohjata oikeaan suuntaan mutta missä on todellinen toive. On ok, että alkoholimyyntiä ei Pälkäneellä ole, mitä siitä olisi kunnan asukkaille tai kesäasukkaille ja tuleville asukkaille hyötyä; banaanit ja bensa ostetaan kuntarajojen ulkopuolelta nyt, huomenna ja tulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Etsin Hannah24 kuka vois auttaa

    • Anonyymi

      Pälkäneeltä on naiset muuttanu piereskelyä karkuun.

    • Anonyymi

      Pälkäneläiset ovat 99% sisäsiittoisia sukurutsareita eittäin tympeää väkeä heti ku täältä pääsen niin en takas tuu

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kakka!

    • Anonyymi

      Uppoava rivitalo kertoo siitä miten kunnassa kohdellaan asukkaita/vanhuksia. Huonosti/erittäin huonosti.

    • Anonyymi

      https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000010146817.html
      Hyvät vajoavan rivitalon asukkaat ottakaa yhteys EU:n ja tehkää kantelu Pälkäneen kunnasta ja saamastanne kohtelusta ja vaatikaa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja korvauksia.
      https://multimedia.europarl.europa.eu/fi/video/how-it-works-luxembourg-the-european-capital-of-justice_V003-0034https://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeudenmukainen_oikeudenkäynti
      https://european-union.europa.eu/institutions-law-budget/institutions-and-bodies/search-all-eu-institutions-and-bodies/court-justice-european-uhttps://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeudenmukainen_oikeudenkäyntinion-cjeu_fi
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_ihmisoikeustuomioistuin

      Suojasiko kunta omaisuuttanne? Turvasiko perusoikeutenne ja ihmisoikeutenne?
      https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=perustuslaki, esim.
      15 § Omaisuuden suoja Jokaisen omaisuus on turvattu. Omaisuuden pakkolunastuksesta yleiseen tarpeeseen täyttä korvausta vastaan säädetään lailla.
      22 § Perusoikeuksien turvaaminenJulkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

      Neuvottiinko teitä kunnassa vai viivyteltiinkö asiaa niin, että se vanheni?
      Noudattiko kunta hyvän hallinnon oikeusperiaatteita?
      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434 esim. 8 §
      https://www.kuntaliitto.fi/laki/kunnan-paatoksenteko/hyvan-hallinnon-perusteet

      https://www.oikeusasiamies.fi/vanhusten-oikeudet
      Ohitettiinko vanhusten oikeudet kylmästi Pälkäneen kunnassa?

    • Anonyymi

      Miksi Aamulehti jättää julkaisematta uppoavaan rivitaloasiaan liittyviä asiallisia kommentteja. Taitaa nyt olla Pälkäneen kunnassakin ns. pakka sekaisin, kun ei oikein tiedetä miten toimittaisiin, koska EU tuomioistuin on vielä käymättä: mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan. Jaksamista kunnan kaltoinkohteluille asukkaille. Järkyttävään vuosikausien pyöritykseen olette Pälkäneellä joutuneet.

      • Anonyymi

        Kaikenlaisia vähälahjaisia kiilamestareita palkataan pieniin kuntiin "rakennustarkastajiksi" . Sitten tapahtuu näitä vajoamisia ja sortumisia kun kaikki rakennusvaiheet menee läpihuutojuttuna tarkastuskäynneillä jos niitä edes tehdään lain vaatimuksien mukaisessa järjestyksessä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe