Teodikean ongelma

...

Nimimerkki H.H. kysyi minulta teodikean ongelmasta. Eli siis:

miksi maailmassa on pahaa olemassa, vaikka Jumala on hyvä ja Hän on rakkaus?

Tämä on kysymys, johon yksikään järjestäytynyt uskonto ei ole kyennyt vastaamaan. Mutta itse sain vastauksen asiaan.

Kysymys ei ole panteismista, vaan siitä, että uskonnot asettavat koko kysymyksen nurinkurisesti. Joka ainoa uskonto tässä maailmassa olettaa, että tämä maailma on ensisijaisesti meidän kotimme, ja me olemme ensisijaisesti tämänpuoleisia olentoja.

Kuolemakokemuksissa - myös omassani - on selvinnyt, että koko asetelma pitäisi kääntää toisin päin. Me olemme täällä materiassa vain tilapäisesti. Tämä maailma ei ole oikea otimme, vaan tuonpuoleinen on oikea kotimme. Me olemme täällä vain tilapäisesti.

Teodikean ongelma lähtee purkautumaan kahdesta asiasta, jotka minulle selvisivät kuolemakokemuksessa. Ne ovat:

1) Olemme täällä vapaaehtoisesti. Eli saamme täällä täsmälleen sitä mitä tilaamme.

2) Tämä maailma EI ole oikea kotimme. Olemme vain koulussa täällä. Tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitääkin olla.

Teodikean ongelma redusoituu siihen, että mitään ongelmaa ei ole! Tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitääkin olla - ja olemme täällä vapaaehtoisina, kokemassa tämän maailman kaikessa kovuudessaan, alastomuudessaan ja pahuudessaan - jotta kehittyisimme ja kasvaisimme.

Olemme täällä erossa Jumalasta - olemme täällä oppimassa kirjaimellisesti kantapään kautta miltä tuntuu olla erossa absoluutista rakkaudesta, kaikkitietävyydestä ja iäisyydestä, ja olemme täällä kokemassa turvattomuutta, hätää, vääryyttä, pahuutta, sortoa ja ahdistusta, että oppisimme tuntemaan ne. Meidän tehtävämme on luoda rakkautta maailmaan, jossa rakkautta ei ole luonnostaan, ja oppia rakastamaan itseämme, toisiamme ja Jumalaa.

Mikä on ratkaisu teodikean ongelmaan? Se, ettei mitään ongelmaa ole olemassakaan - tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitää ollakin! Jotta me oppisimme todella perusteellisesti, maailman tuleekin olla kova, julma, paha ja epäoikeudenmukainen. Me olemme saaneet juuri sitä mitä tulimme tänne kohtaamaankin. Lankesimme syntiin, jotta saisimme oppia hyvän ja pahantiedon ja jotta saisimme tulla samanlaisiksi kuin Jumala itse.

Kaikki kärsimys on lopultakin vain väliaikaista, sillä kaikki kyyneleemme pyyhitään lopulta pois, ja me kaikki palaamme lopulta takaisin Taivaan kotiin. Kärsimys on siksi "vain" tavallaan illuusio: tosiasiassa vain materiaalinen kehomme sekä psyykkinen egomme (joka on kuolevainen) kärsii. Mutta pahuksen todelliselta se kuitenkin tuntuu!

5

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ganda

      Pieni kömmähdys vaan tuo:

      >>Joka ainoa uskonto tässä maailmassa olettaa, että tämä maailma on ensisijaisesti meidän kotimme, ja me olemme ensisijaisesti tämänpuoleisia olentoja. >Tämä maailma ei ole oikea kotimme, vaan tuonpuoleinen on oikea kotimme. Me olemme täällä vain tilapäisesti. >Teodikean ongelma redusoituu siihen, että mitään ongelmaa ei ole! Tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitääkin olla - ja olemme täällä vapaaehtoisina, kokemassa tämän maailman kaikessa kovuudessaan, alastomuudessaan ja pahuudessaan - jotta kehittyisimme ja kasvaisimme. >Meidän tehtävämme on luoda rakkautta maailmaan, jossa rakkautta ei ole luonnostaan, ja oppia rakastamaan itseämme, toisiamme ja Jumalaa. >Kaikki kärsimys on lopultakin vain väliaikaista, sillä kaikki kyyneleemme pyyhitään lopulta pois, ja me kaikki palaamme lopulta takaisin Taivaan kotiin. Kärsimys on siksi "vain" tavallaan illuusio: tosiasiassa vain materiaalinen kehomme sekä psyykkinen egomme (joka on kuolevainen) kärsii. Mutta pahuksen todelliselta se kuitenkin tuntuu!

    • joopa

      Maailman pahuus johtuu siitä, että olemme "pakolaisia" vieras'maalaisia vieraassa maassa, suurin syy on siis se sovittamaton epäsuhta Hengen [Todellinen Olemus] ja "lihan" eli biologisen [kaiken siihen liittyvän] olemuksemme välillä.

      Henki vahva liha heikko siinä koetus ja siinä selitys ristiriidoille ja "pahuudelle", kysymys onkin siitä miten tämä epäsuhta on mahdollista, miten Korkein Kaikkivaltias antaa kaiken tapahtua, mikä on se perimmäinen syy Ideaan mahdollistaa kaikki tämä saasta ja pilkka Pyhää Todellisuutta [Ideaa] kohtaan.

      Minusta kysymys on tahallisesta eriytymisestä, siis Korkeimman hajoamisesta epäsuhtaan, tilanne on siis epänormaali ja helvetillinen Kokonaisuuden kannalta, ei siis hyväksyttävä ja siksi valintojen alainen tila, valintojen Kokonaisuuden Idean ja Eriytymisen Idean välillä.

    • emil

      vapaaehtoisesti täällä, haluamassa pois? ollaanko me vähän tyhmiä. taitaa olla niin että jos me voidaan itse päättää että halutaan tänne, niin ei tiedetä mihin halutaan. Joten ei oikeastaan voida sanoa että ollan täällä vapaaehtoisesti.
      Meitä taidetaan huijataan niin kuin juutalaisia lapsia, suihkusta ja onnelasta.

      • ...

        >>vapaaehtoisesti täällä, haluamassa pois? >ollaanko me vähän tyhmiä. taitaa olla niin että jos me voidaan itse päättää että halutaan tänne, niin ei tiedetä mihin halutaan.


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe