Teodikean ongelma

...

Nimimerkki H.H. kysyi minulta teodikean ongelmasta. Eli siis:

miksi maailmassa on pahaa olemassa, vaikka Jumala on hyvä ja Hän on rakkaus?

Tämä on kysymys, johon yksikään järjestäytynyt uskonto ei ole kyennyt vastaamaan. Mutta itse sain vastauksen asiaan.

Kysymys ei ole panteismista, vaan siitä, että uskonnot asettavat koko kysymyksen nurinkurisesti. Joka ainoa uskonto tässä maailmassa olettaa, että tämä maailma on ensisijaisesti meidän kotimme, ja me olemme ensisijaisesti tämänpuoleisia olentoja.

Kuolemakokemuksissa - myös omassani - on selvinnyt, että koko asetelma pitäisi kääntää toisin päin. Me olemme täällä materiassa vain tilapäisesti. Tämä maailma ei ole oikea otimme, vaan tuonpuoleinen on oikea kotimme. Me olemme täällä vain tilapäisesti.

Teodikean ongelma lähtee purkautumaan kahdesta asiasta, jotka minulle selvisivät kuolemakokemuksessa. Ne ovat:

1) Olemme täällä vapaaehtoisesti. Eli saamme täällä täsmälleen sitä mitä tilaamme.

2) Tämä maailma EI ole oikea kotimme. Olemme vain koulussa täällä. Tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitääkin olla.

Teodikean ongelma redusoituu siihen, että mitään ongelmaa ei ole! Tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitääkin olla - ja olemme täällä vapaaehtoisina, kokemassa tämän maailman kaikessa kovuudessaan, alastomuudessaan ja pahuudessaan - jotta kehittyisimme ja kasvaisimme.

Olemme täällä erossa Jumalasta - olemme täällä oppimassa kirjaimellisesti kantapään kautta miltä tuntuu olla erossa absoluutista rakkaudesta, kaikkitietävyydestä ja iäisyydestä, ja olemme täällä kokemassa turvattomuutta, hätää, vääryyttä, pahuutta, sortoa ja ahdistusta, että oppisimme tuntemaan ne. Meidän tehtävämme on luoda rakkautta maailmaan, jossa rakkautta ei ole luonnostaan, ja oppia rakastamaan itseämme, toisiamme ja Jumalaa.

Mikä on ratkaisu teodikean ongelmaan? Se, ettei mitään ongelmaa ole olemassakaan - tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitää ollakin! Jotta me oppisimme todella perusteellisesti, maailman tuleekin olla kova, julma, paha ja epäoikeudenmukainen. Me olemme saaneet juuri sitä mitä tulimme tänne kohtaamaankin. Lankesimme syntiin, jotta saisimme oppia hyvän ja pahantiedon ja jotta saisimme tulla samanlaisiksi kuin Jumala itse.

Kaikki kärsimys on lopultakin vain väliaikaista, sillä kaikki kyyneleemme pyyhitään lopulta pois, ja me kaikki palaamme lopulta takaisin Taivaan kotiin. Kärsimys on siksi "vain" tavallaan illuusio: tosiasiassa vain materiaalinen kehomme sekä psyykkinen egomme (joka on kuolevainen) kärsii. Mutta pahuksen todelliselta se kuitenkin tuntuu!

5

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ganda

      Pieni kömmähdys vaan tuo:

      >>Joka ainoa uskonto tässä maailmassa olettaa, että tämä maailma on ensisijaisesti meidän kotimme, ja me olemme ensisijaisesti tämänpuoleisia olentoja. >Tämä maailma ei ole oikea kotimme, vaan tuonpuoleinen on oikea kotimme. Me olemme täällä vain tilapäisesti. >Teodikean ongelma redusoituu siihen, että mitään ongelmaa ei ole! Tämä maailma on juuri sellainen kuin mitä sen pitääkin olla - ja olemme täällä vapaaehtoisina, kokemassa tämän maailman kaikessa kovuudessaan, alastomuudessaan ja pahuudessaan - jotta kehittyisimme ja kasvaisimme. >Meidän tehtävämme on luoda rakkautta maailmaan, jossa rakkautta ei ole luonnostaan, ja oppia rakastamaan itseämme, toisiamme ja Jumalaa. >Kaikki kärsimys on lopultakin vain väliaikaista, sillä kaikki kyyneleemme pyyhitään lopulta pois, ja me kaikki palaamme lopulta takaisin Taivaan kotiin. Kärsimys on siksi "vain" tavallaan illuusio: tosiasiassa vain materiaalinen kehomme sekä psyykkinen egomme (joka on kuolevainen) kärsii. Mutta pahuksen todelliselta se kuitenkin tuntuu!

    • joopa

      Maailman pahuus johtuu siitä, että olemme "pakolaisia" vieras'maalaisia vieraassa maassa, suurin syy on siis se sovittamaton epäsuhta Hengen [Todellinen Olemus] ja "lihan" eli biologisen [kaiken siihen liittyvän] olemuksemme välillä.

      Henki vahva liha heikko siinä koetus ja siinä selitys ristiriidoille ja "pahuudelle", kysymys onkin siitä miten tämä epäsuhta on mahdollista, miten Korkein Kaikkivaltias antaa kaiken tapahtua, mikä on se perimmäinen syy Ideaan mahdollistaa kaikki tämä saasta ja pilkka Pyhää Todellisuutta [Ideaa] kohtaan.

      Minusta kysymys on tahallisesta eriytymisestä, siis Korkeimman hajoamisesta epäsuhtaan, tilanne on siis epänormaali ja helvetillinen Kokonaisuuden kannalta, ei siis hyväksyttävä ja siksi valintojen alainen tila, valintojen Kokonaisuuden Idean ja Eriytymisen Idean välillä.

    • emil

      vapaaehtoisesti täällä, haluamassa pois? ollaanko me vähän tyhmiä. taitaa olla niin että jos me voidaan itse päättää että halutaan tänne, niin ei tiedetä mihin halutaan. Joten ei oikeastaan voida sanoa että ollan täällä vapaaehtoisesti.
      Meitä taidetaan huijataan niin kuin juutalaisia lapsia, suihkusta ja onnelasta.

      • ...

        >>vapaaehtoisesti täällä, haluamassa pois? >ollaanko me vähän tyhmiä. taitaa olla niin että jos me voidaan itse päättää että halutaan tänne, niin ei tiedetä mihin halutaan.


      • Anonyymi
        UUSI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe