Eturauhastulehdus ja sukupuolitautien oireet

(etu)rauhaton

Olen tässä hieman lueskellut asiaan liittyviä keskusteluja täällä, mutta kuulisin mielelläni muidenkin kokemuksia tästä vaivasta.

Aiheena tämä oli vaikea kun ei tiedä minkä otsikon alle kirjoittaisin.

Taustaksi siis kerrottakoon että olen 35 vuotias kaveri ja minulla todettiin tuossa noin kuusi vuotta sitten krooninen erurauhastulehdus. Olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa ja juoksen noin kolme kertaa viikossa (185/85). Olen ollut naimissa 9 vuotta.

Minulla on todettu krooninen eturauhastulehdus kuutisen vuotta sitten. Oireet olivat silloinkin ja ovat yhä hyvin samanlaiset sukupuolitautien kanssa. Olisi kiva kuulla onko muillakin samanlaisia oireita. Ja jos on ollut sukupuolitauti niin miten sen erottaa?

Se mistä myös toivoisin muidenkin kertovan ja kommentoivan on tuo virtsaamisen tarve. Siis kiputiloja tuntuu olevan kaikilla ja se ilmenee jomotuksena reisien sisäpinnalla, kiveksissä, terskanpäässä sekä joskus alavatsalla sekä alaselässä. Mutta useasti virtsaamisen jälkeen minulla tulee valtava tarve virtsata lisää vaikka rakko on tyhjänä. Tällöin minulla tulee lopussa vaaleaa nestettä ja se kirvelee aika paljon. Ja joskus pikkuhousuissa on selkeästi tullut "tahtomattakin" tuota samaa nestettä päivän mittaan. Eli siellä on sellaisia valkoisia tahroja joissa on kuin jotain jauhemaista ainetta kun se on kuivunut. Tämä ei aina liity kiputiloihin ja ensimmäisen kerran muistan näin käyneen jo joskus kun olin 19-20 vuotias, ja sama sukupuolitauti rulianssi käytiin tuolloisen tyttöystävän kanssa.

Se mikä tässä kaikista raskainta on se että aina kun tulee nuo vaivat niin ne ovat suoraan kuin klamydian tai tippurin aiheuttamia vaivoja. Sitten kun otatan testit niin piinaviikko on valmis, mutta en saa mielenrauhaa ellen niitä ota. Enkä tästä oikein voi vaimollekaan kertoa sillä se aiheuttaisi kuitenkin vain turhaan epäilyjä että minä olisin käynyt vieraissa ja koettaisin sitä jotenkin peitellä. Vaikka kuinka hän haluaa antaa (sekä oikeasti ymmärtääkin vaivaani) ymmärtämistä niin ymmärrän minäkin että ihmisenä ei voi olla epäilemättä, tai ainakin se käy mielessä.

Lisäksi joskus se saattaa käydä toteenkin. Ja jos en testaa niin en voi sitä koskaan tietää.

---------------
Tästä eteenpäin on hieman taustaa siitä miten minulla tuo tarina tuon Eturauhastulehduksen kanssa eteni. Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan...

Vaivani todettiin silloin kuusi vuotta sitten kun menin lääkäriin vasemman kivekseni tultua niin kipeäksi että sitä piti toisella kädellä kannatella. Soitin terveys keskukseen että pitäisikö tulla käymään. Sieltä sanottiin että välittömästi. No ajoin sinne ja menin ilmoittautumiseen, missä minut ohjattiin suoraan huoneeseen ohi kaikkien sairastavien lasten. Siinä vaiheessa muuten pelotti että mikä minulla on. Lääkäri epäili kivespussin kiertymää ja ultrasi sen mutta ei nähnyt siellä mitään ihmeempää. Antoi sitten lääkityksen lisäkiveksen tulehdukseen.

Tämä kuuri ei auttanut ja sitten alkoi sukupuolitautien metsästys useamman lääkärin voimalla. Mikä tietenkin oli aika raskasta avioliitollemme siinä vaiheessa, koska epäilyt uskottomuudesta vallitsi molemmin puolin. Tätä jatkui pari kuukautta kunnes sain lähetteen yhdelle suomen johtavista urologeista, joka totesi minulla välittömästi kroonisen eturauhastulehduksen. Ja kertoi että siihen ei tepsi muut kuin koti konstit oikeastaan.

Nyt oireilu on sitten tullut aina silloin tällöin ja liittyy pitkään istumiseen sekä kylmän saamiseen. Jopa ihan saunasta jokeen meno näyttää aiheuttaneen sen. Mutta kivut eivät ole mitkään hirvittävän voimakkaat. Suurimmaksi osaksi jomotusta reisien sisäpinnalla sekä terskan päässä sekä kiveksissä (jotka tuntuvat joskus olevan kuin tulessa mutta eivät silti mitenkään suunnattoman kipeät). Joskus alaselkä sekä alavatsakin kipeilevät. Lisäksi pakottavaa virtsaamisen tarvetta heti virtsaamisen jälkeen joskus.

Toinen "vaiva" mikä tästä on (ilmeisesti) tullut on se että minulla on todettu alentunut testosteroni taso (8.9 viimeksi mitattu), jonka takia joudun ottamaan testopiikin kerran kuukaudessa. Väsymyksen ja hikoilun lisäksi tuo alentaa kiinnostusta seksiin, mikä vaimolle tietenkin on varmaan raskasta. Ja meidän seksi elämämme onkin hieman kuihtunut. Paitsi kun olen saanut piikin niin vaimo saa hakea piilopaikkoja :) Mutta tämä tietenkin entisestään lisää minun tuskaani aina kun tulee noita vaivoja ja epäilen sukupuolitauteja... Sillä uskon että JOS vaimoni kävisi vieraissa niin kondomia käyttäisi, mutta suuseksinkin kautta on helppo saada tauteja ja sitä ei kaikki tiedä (en kyllä itsekään tiedä miten helposti).
---------------

Toivottavasti joku jaksoi lukea tämän läpi ja jopa vastaillakin.

2

1132

  Vastaukset

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   190
   10374
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1808
  3. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1348