Onkos omia mokia

muistissa?

Täällä kiinnitetään niin kamalasti huomiota toisten ajamiseen, että kestäisikö kantti ja riittäisikö kesähuumori kertoa vaikka joku oikein mojova moka omasta ajohistoriastaan? Vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää, mistä syystä k.o. moka pääsi tapahtumaan - voitaisi vaikka suhtautua kärsivällisemmin niihin toisiin(kin) tolloihin siellä tien päällä.

Ensiksi mieleen tuleva oma moka: jäin ensimmäiseksi tosi pitkiin punaisiin valoihin ja jostain syystä rupesin puolityhjin päin miettimään polkimien järjestystä. Ajaminen on 30 vuoden kokemuksella aika syvällä selkärangassa, joten äimistyksekseni huomasin unohtaneeni, kuinka autolla lähdetään liikkeelle! Pieni paniikki alkoi iskeä, joten nipistin silmät hetkeksi kiinni, yritin nollata aivot ja niinhän sitä lähdettiin valoista sujuvasti vanhalla perstuntumalla. Ainutkertainen ilmiö, mutta sen jälkeen olen suhtautunut aika tyynesti minulle näkymättömistä syistä toilaileviin kanssa-autoilijoihin.

Ai juu, tätä juttua ei tarvitse ruveta kommentoimaan, mutta omia mokia olisi kiva kuulla. ;)

44

4948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkko

      Inssiä ajaessani pamautin kaksi kertaa punasia päin. Ensimmäisellä kerralla pysäytin ja peruutin valojen taakse. Toisella kerralla huomasin valojen vaihtuvan ja sanoin vain inssille, etten näihin kerkiä pysähtymään ja vedin läpi.

      Nämä kävivät siis samalla kerralla ja sain kortin. Olin kuulemma niin rauhallinen ratissa.

      Tämän jälkeen ajoin ajatuksissani punaisia päin, mutta silloin ei ketään tullut mistään.

      Muutaman kerran olen muistellut liikenne merkkejä väärin ja tämän takia saanut parkkisakot.

      Kertaalleen pienellä kadulle ajellessani huomasin ajavani johonkin todella huonoon paikkaan, koska oli vain vastaantulijoita. Sehän oli siis yksisuuntainen.

    • ...joo. Onhan sellainen. Sarjassamme "vaarallinen unohdus"

      Hain pimeään aikaan nakkarilta purilaiset ja pysäköin auton hämärään kulmaukseen ja jätin valot parkeille.

      Sitä en muista, miksi siirsin autoani pihalla ja kai jätin autonkin käymään syödakseni ensin purilaisen. Lähtiessäni en enää muistanut valoja, joten lähdin katuvaloalueella ajamaan parkit päällä. Meni joku 5km poliisipartiokin tuli vastaan.

      Samaan aikaan kun katuvalot loppuivat tuli vielä joku puhelu tai tekstiviesti. Siinä sitten kännykkää räplätessä huomasin, että herranjestas mä en näe tietä ja minua kohti on tulossa auto, joka vilkutteli pitkiä, varoittaakseen kai, mutta käytännössä sokaistakseen minut lopullisesti!

      Onneksi en ole kovin paniikkiin menevää luonnetta ja tajusin kuitenkin riittävän nopeasti, että valothan minulta puuttui, olin valot päälle saadessa lähes kokonaan vastaantulevan kaistalla......

      Mitenkään muita syyttelemättä (tapahtuneen aikanahan ei ollut vielä kännykkäkieltoa) mutta tyhjäkäyntikielto oli

      Ihmettelemään jäin kuitenkin seuraavia asioita:

      1. miksi vähän aikaisemmin vastaan tullut poliisipartio regoinut valottomuuteen? (muistan sen kun poliisiauton nähdessäni vilkaisen yleensä nopeusmittariin)

      2. miksi pysäköintivalojen kanssa palaa mittarivalot (kuluttavat akkua, kun auto parkissa ei käy)???? Onko vain Tojon typeryyttä, vai löytyykö muistakin merkeistä?

      • micahh

        Nukuin vihreissä. Katsoin risteyksen takana olevaa liikennevalotolppaa jossa oli punainen pyöreä valo.

        Mutta oikealla olikin toinen tolppa johon oli syttynyt lisävihreä punaisen pyöreän rinnalle. Sen lisävalon olemassaoloa en ollut hämärässä huomannut ja töllöttelin väärää tolppaa.


      • MB, Mazda, ja WV mittarivalot päällä kun parkit päällä.


    • hesassa yksisuuntaista väärään suuntaan,oli ensimmäisiä kertoja kun olin ihan yksin liikenteessä, enkä huomannut tietyömaan vuoksi yksisuuntaiseksi muuttunutta katua.

      • ...että löytyy multakin tuollainen yksisuuntaismoka, 80-luvun lopulta....

        Olin Tekussa (AMK nykyään kemian vuosikokeessa, joka keski yli kolme tuntia.

        Heitin kokeen jälkeen luokkakaverin Turussa puutorille ja siinä kemiasta sekaisin, viinakauppa vain mielessä heitin sujuvasti yksisuuntaisella käsijarru/kaasukäännösen yksisuuntaisella. (talvella liukkaalla, takaveto-Corollalla, ns. dexter :-) )

        Siitä ei sitten vaaratilannetta syntynyt, olinhan silloin nuori, kaunis ja nopea..... :-)


    • sinivilkku

      Inssissä ajoin keltaista päin, olin jo varma, että kortti jää sillä erää haaveeksi.
      Inssi ajatti minua sitten ristiin rastiin oikein pitemmän kaavan mukaan.

      Kun oltiin lenkiltä palattu, kysyi mokoma vielä, että miltäs ajo tuntui! Minä siihen, että eipä voi kehua, paremmin olen ajanut mielestäni ajotunneilla, mutisin jotain niistä keltaisistakin.
      Inssi totesi hymyillen, että onneksi et jarruttanut, sieltä tuli vielä 2 autoa perässä!
      Oli siksi ajttanut pitemmän kaavan mukaan, että näkee, hermostunko missään vaiheessa, en sitten hermostunut....kuulemma. Minullahan vapisivat varpaatkin koko ajan! Kortti tuli :)

      Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa ajaessani ajoin Kirkkorinteestä Raatihuoneenkatua Sibeliuksenkadulle "vastavirtaan", oli talvi ja pimeä ja minä vaan ihmettelin, että mitähän nuo vastaantulevat oikein vilkuttelevat. Kun tajusin mokani niin kyllä hävetti :D

      • ....että kaikki kuljettajat ovat joskus mokanneet. Jos joku luulee olevansa sellainen, että ei ole tehnyt virhettäkään, hän on juuri sellainen k***pää riskikuljettaja, joka ei edes itse tajua topeksivänsä!

        Nämä yli-ihmiset voivat lukea faktaa täältä:

        http://www.yle.fi/cgi-bin/tekstitv/ttv.cgi/html?PAGE=121

        Eli jokaisen 2km ajetulla matkalla keskiverto kuljettaja tekee yhden virheen...... -ja ajosuoritteita tehdään Suomessakin paljon!


      • kaivataan
        Tojo-Kölli kirjoitti:

        ....että kaikki kuljettajat ovat joskus mokanneet. Jos joku luulee olevansa sellainen, että ei ole tehnyt virhettäkään, hän on juuri sellainen k***pää riskikuljettaja, joka ei edes itse tajua topeksivänsä!

        Nämä yli-ihmiset voivat lukea faktaa täältä:

        http://www.yle.fi/cgi-bin/tekstitv/ttv.cgi/html?PAGE=121

        Eli jokaisen 2km ajetulla matkalla keskiverto kuljettaja tekee yhden virheen...... -ja ajosuoritteita tehdään Suomessakin paljon!

        muttei taida ihan ilman pakkopaitaa tähän ketjuun ilmoittautua! xD


      • Automees

        Inssiajossa käännyttiin inssin kanssa yksisuuntaiselle kadulle. Oli inssi vähän nolona, kun oli pyytänyt kääntymän ja huomasi mokansa!

        Tuon lisäksi on tietenkin omiakin mokia, mutta mikään niistä ei ole noin hauska!


      • Automees
        Automees kirjoitti:

        Inssiajossa käännyttiin inssin kanssa yksisuuntaiselle kadulle. Oli inssi vähän nolona, kun oli pyytänyt kääntymän ja huomasi mokansa!

        Tuon lisäksi on tietenkin omiakin mokia, mutta mikään niistä ei ole noin hauska!

        Autoletka meni maantiellä ylinopeutta ja poliisin ratsia oli edessä. Tietenkin poliisit sitten pysäyttivät letkasta juuri minut, vaikka kaikki ajoivat samaa nopeutta. Olin suoraan sanottuna kyrpiintynyt, koska tiesin joidenkin poliisien suhtautumisen Coupe-mallisella ja tietyllä merkillä
        ajavia kohtaan. Noh, poliisi aloitti sitten sellaisen puoliksi provosoivan suunsoiton lappua kirjoitellassa. Tietenkään en olisi saanut vihastua, mutta lapun saatuani tokaisin, että "mahtaakohan tästä sakosta saada "Plussapisteitä"? Poliisimies murisi siinä sitten jotain omiaan, niin kysäisinpä vielä kanta-asiakaskorttia! Asiatonta mutta maksoinpahan samalla mitalla takaisin.


      • prius
        Tojo-Kölli kirjoitti:

        ....että kaikki kuljettajat ovat joskus mokanneet. Jos joku luulee olevansa sellainen, että ei ole tehnyt virhettäkään, hän on juuri sellainen k***pää riskikuljettaja, joka ei edes itse tajua topeksivänsä!

        Nämä yli-ihmiset voivat lukea faktaa täältä:

        http://www.yle.fi/cgi-bin/tekstitv/ttv.cgi/html?PAGE=121

        Eli jokaisen 2km ajetulla matkalla keskiverto kuljettaja tekee yhden virheen...... -ja ajosuoritteita tehdään Suomessakin paljon!

        2km, tai vaikka 200m, voi pitää paikkansa ehkä suur-kaupungissa, mutta maantiellä tuskin ehtii kovin montaa virhettä tekemään siinä matkassa. Tai no jos virheeksi lasketaan tarkkavaisuuden heikentyminen, niin ehkä sitten.


      • ÄIJÄLÄ

        Minullakin muistuu mieleen kaikenlaisia mokia.

        Ajoin kerran vihdintietä pohjoiseen ja ihmettelin, kun kaikki ohittat vilkutti valoja ja antoivat käsimerkkejä ja taisipa joku tööttäilläkkin.
        Ajattelin, että kas vain, olenpa minä suosittu tänään ja vilkuttelin takaisin.

        Kun huomauttelut eivät ottaneet loppuakseen, päätin ajaa tiensivuun ja tutkia, olisko autossani jotain vialla.

        Heti hoksasin, että oikea takarengas oli tyhjä ja ilmankos kuului koko ajan semmoinen läpsyn läspyn ääni. Ennenhän oli autoissa läänikohtaiset rekisterikilven ensimäinen kirjain.
        Kun ajoi Pohjois-Karjalasta hesaan, jossa oli Helsingin oma A-tunnus, tiesivät hesalaiset heit, jos maalaisjuntti tuli kaupunkiin.

        Niinpä hesalaiset näytti aina sormimerkkiä minulle. Sitten, kun muutin hesaan, rekisteröin autoni Helsingin kaupunkiin ja sain A-kirjaimen kilpeen. Se oli AUA-65?

        Muitakin olis, mutta lienen kertonut niistä jo aijemmin.


    • Mulla on syksyisin tapana hakea puun alta muutama omppu työmatkalla pureskeltavaksi.
      Kerran sattui yhden mutkan jälkeen yllättäen olemaan puhallusratsia ja mulla tietty suu täynnä omenaa. En ehtinyt oikein kunnolla nielemään kaikkea, kun mun vuoroni tuli puhaltaa.
      Aikamoinen omenan pala lensi putken läpi suoraan Konsta Pelin hihalle. Konsta näytti aika närkästyneeltä pyyhkiessään hihaansa.

    • Auto--Antero

      Oli, kun pysähdyin poliisin käskystä!
      Sakkoja tuli neljättäsataa ja kyrvät uhkasivat vielä putkalla, kun kerroin rehellisen mielipiteeni asiasta.
      Sen jälkeen kyrpänaamat ovat saaneet haistella pakokaasujani. En ole jäänyt kiikkiin, enkä jää!
      Loistoautoni ajo-ominaisuudet, tehokas turbomooottori ja suvereeni ajotaitoni karistaa hetkessä kaikki perskärpäset.

      • pakko?

        Sinä kyllä osaat pilata ketjun kuin ketjun noiden uniesi kanssa. Olet tylsä.


      • Maarit M

        Ihan tyhmäkö olet? Rekkarin perusteella sinut tunnistetaan ja jos autosi on harvinainen, autosi tiedot ovat jokaisen poliisin listoilla.


      • Antero I. Vipunen
        pakko? kirjoitti:

        Sinä kyllä osaat pilata ketjun kuin ketjun noiden uniesi kanssa. Olet tylsä.

        Kaimapoika on jo yli kolme vuotta kuittaillut täällä samaan äänensävyyn.
        Puheista päätellen tuntuu aikamoinen tieraivo olevan liikenteessäkin päällänsä.
        Olisi hyvä, että hän huomaisi ihan vaan itsensä takia hakeutua hoitoon, jolloin tiloista parantuminen on todettu tapahtuvan parhaiten.


      • Auto--Antero
        Maarit M kirjoitti:

        Ihan tyhmäkö olet? Rekkarin perusteella sinut tunnistetaan ja jos autosi on harvinainen, autosi tiedot ovat jokaisen poliisin listoilla.

        Niillä kyrvillä on? En päästä niitä edes näköetäisyydelle. Haju on ainoa jälki mitä minusta jää. Joskus piirrän kylä mustaa vanaa, mutta se ei opasta mihinkään.

        Lisävarusteeksi olen laittanut vaijerin, josta tempaisemalla takakilpi kippaa vaaka-asentoon lukemisen vaikeuttamiseksi. Etukilpeni on väärillä numeroilla, joten kamerat saavat surrata puolestani missä vaan. Kameratolppien kohdalla on AINA keskari ja nyrkki naaman edessä.

        Viime kesänäkin sain kymmenkunta kameratolppaa poliisin kiusaksi räpsähtämään. Siinähän tutkivat kuka ajoi! Perästä ei ole kuulunut mitään ja tuskin kuuluukaan...


      • Tunturiahma
        Auto--Antero kirjoitti:

        Niillä kyrvillä on? En päästä niitä edes näköetäisyydelle. Haju on ainoa jälki mitä minusta jää. Joskus piirrän kylä mustaa vanaa, mutta se ei opasta mihinkään.

        Lisävarusteeksi olen laittanut vaijerin, josta tempaisemalla takakilpi kippaa vaaka-asentoon lukemisen vaikeuttamiseksi. Etukilpeni on väärillä numeroilla, joten kamerat saavat surrata puolestani missä vaan. Kameratolppien kohdalla on AINA keskari ja nyrkki naaman edessä.

        Viime kesänäkin sain kymmenkunta kameratolppaa poliisin kiusaksi räpsähtämään. Siinähän tutkivat kuka ajoi! Perästä ei ole kuulunut mitään ja tuskin kuuluukaan...

        Polliiseilla niissä autoissa on kamerat ,joilla ne kätevästi näkee jälkeenpäinkin sun rekkaris ja rikkees ,jota saatte sitten yhdessä ihailla mustamaijassa ,kun partiot ovat sinut pakottaneet pysähtymään.

        Niin ,siis jos olisit oikeasti täällä palstalla kuvailemasi henkilö.


      • oli kun

        Pahin mokasi on kirjoittelusi tänne.

        Hanki elämä ja auto.


      • Auto--Antero
        oli kun kirjoitti:

        Pahin mokasi on kirjoittelusi tänne.

        Hanki elämä ja auto.

        Kun minulla on loistoauto?


      • omistajat
        Auto--Antero kirjoitti:

        Kun minulla on loistoauto?

        Loistoauton omistajat ei kehu niillä.

        Kun ei tarvitse.

        Terveisin juuri kotiutunut limousinen kuljettaja.


    • Minäkin osasin

      Pari vuotta sitten syksyllä ajelin pienen matkan kävelytietä autolla jossa oli tummennukset takalaseissa.Olin käyny sulkemassa ravintolan ja pimeetä oli ja vettä satoi kaatamalla.Vastaan tuli jossain vaiheessa tyttö pyörän kanssa.Ja olin myös ajanu katulampun ohi ja kääntyny sen jälkeen autoa hitusen.Yhtäkkiä muistin et mun täytyy käydä vielä tarkistamassa yks juttu ravintolasta.Ei muuta ku pakki päälle ja menoks koska kääntymään ei oikeen mahtunu.Kauhee pamaus kuulu ja moottori sammu.Heti ekana tuli mieleen että nyt se tyttö pyörineen jäi kyllä alle.Vauhtia oli jonku verran vaik en nähnykkään takalaseista enkä muualtakaan mitään,muistin vaan että pitää pakittaa samaa suoraa ku tulinki.Vaan katulyhdyn pakitin reippaasti vinoon ja lähdin sit kattomaan jälkiä.Takapuskuri repsotti puoliksi irtonaisena ja takavalo aivan päreinä ja kauhea monttu siellä takavalon sivussa.Keräilin siinä sitten niitä tuhansia pieniä lampun muovipaloja talteen ja tuli sieltä muutama isompikin kate napattua takakonttiin.Lopuksi vielä yritin epätoivosena potkia katulamppua suoraks.Viimeseen asti yritin peitellä jälkiäni.Elän edelleenkin siinä toivossa että kukaan ei nähny eikä kuullu mitään.En tehny siitä mitään ilmotusta vaan selittelin vakuutusyhtiölle ja sehän korjas.Kyllä sitä lamppua tuli sitten tsiigailtua sieltä työpaikan ikkunasta ja naureskeltua.Onni onnettomuudessa että se tyttö ei ollut siinä mun takana.Joo,kyllä naiset osaa...

    • hätähinen

      Pikku mokiahan tulee aina vähänpäästä, mutta harvemmin onneksi isompia.

      Takavuosina kiihdyttelin moottoritielle jonkun hitaamman perässä ja tempaisin suoraan vasemmalle kaistalle heti kun mahdollista päästäkseni ohi moisesta "nysväristä". No sieltähän oli jostain ehtinyt viimeisen vilkaisun jälkeen pukata pari autoa vasemmalle kaistalle huomattavasti suuremmalla nopeudella. Onneksi selvittiin äkkinäisillä jarrutuksilla ohjausliikkeillä ja vihaisilla torven soinneilla, mutta kylläpä hävetti ja hirvitti. Sen jälkeen en ole samaa mokaa tehnytkään.

    • Lada

      Valoitta ajo öisessä kaupungissa - sakot.

      Yksisuuntaista vastavirtaan yhden korttelin verran - ei haavereita mutta suuri nolostus.

      Kerran talviaamuna ajoin pitkän matkaa auraamatonta tietä tuiskulumen halki. Päivällä kone ei sitten käynnistynytkään ja kaveri hinaili minua ja autoani ympäri kaupunkia. Kokemattomana kuskina päästin vielä köyden välillä löystymään ja se katkesikin useampaan otteeseen... mikä lie ollut äidin pyykkinaru. Ihmeteltiin että eipäs kone peijakas käynnisty!

      Loppujen lopuksi avattiin konepelti ja moottoritilahan oli todellakin lunta pullollaan, polttoainejärjestelmä siellä jossain jäätyneenä. Hah hah. Puuttumaan ei jäänyt kuin peräänajo siitä hinaustilanteesta, koska tuulilasikin oli aivan jäässä kun sompailin kylmää autoa hinausnarun jatkona. Yhteen pikkukorjaamoon sitten vihdoin päästiin paikkoja sulattelemaan.

    • mokia

      vähä ajettu 1-suuntasta väärin ja siinä se on.kaikki muut urpot kyllä touhuaa vaikka mitä!

    • Suhari-Harri

      Ajelin muina miehinä yksisuuntaista väärään suuntaan, ja poliisithan sitten pysäyttivät minut. Sanoivat että herra taitaa ajella väärään suuntaan, niin minä kysyin että mistäs te tiedätte minne olen menossa?

    • Tunturiahma

      Olin tulossa töistä kotiin ,ei niin kauaa sitten ja ajatuksissani vaimokultaa mietin ,että mitäköhän on laittanna ruuaksi ja silleen...

      Tulin sitten risteykseen ,jossa käännyin vasempaan ,kun samaan aikaan vastaantuleva mersu oli kääntymässä myös samalle tielle.
      Sensijaan ,että olisin odottanut ,että mersu menisi ensin risteyksessä ,kaarsinkin sen edestä ja havahduin tilanteeseen vasta sitten ,kun mersumies painoi rinkkaria.
      Onneksi oli mersutyyppi senverran hereillä ,että tajusi jarruttaa ,ennenkuin rysähti.

      Siinä sitten ajeltiin muutama kilometri peräkkäin ja kyllä hävetti.
      Onneksi ei sentään vaimo ollut kyydissä ,sillä sitä kuittailun määrää ei aikamies hevillä kestäis. Tosin ehken olisi siinätapauksessa ollutkaan niin unelmissa.

      • tapahtuu...

        Tapahtuu siis itse kullekin silloin tällöin ja jollekin joka päivä. Harvapa on tässä ketjussa toilailujaan tunnustanut, vaikka lukijoita kyllä näkyy käyneen...toilaukset varmaan näkyvät vain toisten tekeminä?

        Olikohan muuten mersukuski joku näistä palstan loistoautoilijoista, joka sitten istui pitkän illan netissä vaatimassa vääränlaisilta ihmisiltä korttia pois ja valittamassa, että taas häntä on loistomesen takia kiusattu?

        Kerro muuten juttu eukollesi sopivan tilaisuuden tullen; saatat saada kuittailun lisäksi hunajaa! ;)


      • Tunturiahma
        tapahtuu... kirjoitti:

        Tapahtuu siis itse kullekin silloin tällöin ja jollekin joka päivä. Harvapa on tässä ketjussa toilailujaan tunnustanut, vaikka lukijoita kyllä näkyy käyneen...toilaukset varmaan näkyvät vain toisten tekeminä?

        Olikohan muuten mersukuski joku näistä palstan loistoautoilijoista, joka sitten istui pitkän illan netissä vaatimassa vääränlaisilta ihmisiltä korttia pois ja valittamassa, että taas häntä on loistomesen takia kiusattu?

        Kerro muuten juttu eukollesi sopivan tilaisuuden tullen; saatat saada kuittailun lisäksi hunajaa! ;)

        Toisinaan sitä määränpäähän päästyään miettii ,kun ei muista koko matkasta mitään ,että mitenköhän on tullut ajeltua. Tosin ei aina mutta sillointällöin ,kun on mietittävää ,tai puhuu puhelimessa.

        Ehkä loistoautoilijat eivät muistakkaan,
        Niinkuin minä esim.

        "Kerro muuten juttu eukollesi sopivan tilaisuuden tullen; saatat saada kuittailun lisäksi hunajaa! ;)"
        En kerro. Sen verran äijä olen etten auton ratissa "erehdy". ;)


    • kummipoika

      puhui kännykkäänsä ajaessaan valottomalla autolla päiväsaikaan.
      Vastaantuleva poliisiauto oli antanut valomerkin ja kaverini hoksasikin heti laittaa valot päälle.
      Poliisit ei olis edes huomannut kännykkää, mutta kaveri moikkas kiitokseksi kännykkä kädessään ja sai sakot.

    • hätähinen

      Pelottavasti vaikuttaa siltä, että suurimpaan osaan liikennemokista liittyy poliisi ja sakot.

      Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että liikenteen valvonta on suomessa erittäin kattavaa, eikä sitä että ihmiset tiedostavat mokansa vasta kun se on heille kirjallisesti palvelumaksun arvoisesti osoitettu. Pahoin pelkään että jälkimmäinen osuu lähemmäs todellisuutta.

    • Aloittanut

      Melkein 2000 lukijaa, reippaasti alle 30 omakohtaista tapausta! Tässähän se sitten nähdään: MUUT ne siellä liikenteessä törttöilevät. Kumma juttu - luulisi, että ne omatkin virheet näkyvät, kun jokaisessa autossa on vähintään ne kolme peiliä. Jotta niihin nyt sitten kurkkimaan, joka iikka... ;)

      • Lada

        Kun katselee tuulilasista ulos niin siellähän niitä mokia näkyy. Vaikka miten tuijottaisi eteenpäin, niin mokailijat ovat aina niitä 'muita'.

        Mutta annas olla kun kerrot nettikeskustelussa muiden mokailuista! Täällä kuulee kunniansa: mitäs kaahasit, mitäs nysväsit, opettele ajamaan, luovu kortistasi, hanki kunnon auto, muuta maalle, mene uudestaan autokouluun, käy optikolla, tarkista lääkityksesi, väistä nopeampia, väistä hitaampia, väistä kaikkia ja kaikkea nyt, aina ja iankaikkisesti - aamen.


    • en huomannut

      vihreiden vaihtumista, kun katselin yhden nätin tytön persettä.

    • Tuolla toisaalla käydään keskustelua vilkun käytöstä ja siitä tuli mieleeni.
      Oikeastaan mä mokailen joskus "opettamalla" vilkuttomia kuskeja.
      Esimerkki; Vastaantuleva auto on liikennevaloissa ilman vilkkua kääntymässä vasemmalle, kun itse olen menossa suoraan. Jos takanani ei tule ketään, en lähdekään heti valon vaihduttua liikkeelle. Lähden sitten hiljaakseen matelemaan ja katson mitä kääntyvä aikoo. Aika usein se vilkkukin sieltä löytyy. Olis itselleni helpompaa, kun ei ottais lämpöä muitten tekemisistä.
      Eli nämä muiden opettamiset liikennesääntöjen rajamailla ottaa usein jälkikäteen pattiin - olis voinut jättää tekemättä - mokaamatta itseään.

    • Musta ascona

      Tästä on jo vuosia... Olin 18 vee ja hommannut itselleni takavetoisen auton (A- mallin ascona). No autohan piti tietenkin saada viimeisen päälle siistiin kuntoon ja niinpä se maalattiinkin uudelleen. Olin kasaamassa siihen osia paikalleen, kun huomasin että tarvitsen spray maalia ja niinpä en malttanut olla lähtemättä juuri ko. autolla maalinhaku reissulle. Autosta puuttui myös sisustus, istuimet, turvavyöt yms. muut vimpaimet, joten ruuvasin kuljettajan penkin kiinni ja turvavyönkin vain sormin ruuvit kiinni punoen. Lähdin kylälle ja ajelin tietenkin "rundia" vähän aikaa, että "kaikki näkee siistin autoni". No, joltakin oli auto hyytynyt pienen kadun varteen ja jouduin kiertämään sen nurmikon kautta. Tulin seuraavaan risteykseen, missä näin kauneimman naisen mitä koskaan olin nähnyt. Pysähdyin, koska minulla oli väistämisvelvollisuus. Tietenkin päätin herättää tytön huomion ja lähdin risteyksestä vasemmalle renkaat tyhjää sutaten ja täysillä kiihdyttäen. Auto suorastaan uhkui voimaa...mutta...mutta... se olikin vain väärä tunne, koska sisustus puuttui, niin meteli oli kova ja koska olin ajanut nurmikon kautta olivat renkaatkin liukkaat. Sitten se tapahtui... renkaisiin tulikin yhtäkkiä pito ja koska autoni oli sivuluisussa, niin ei reaktioni riittäneet auton suoristamiseen ja niinpä ajoin vauhdilla ojaan, aurauskepit hakkasivat autoni keulaa ja konepeltiä. Pääsin samalla vauhdilla ylös ojasta ja eikun kotiin niin kovaa kun pääsee. Hävetti.
      Myöhemmin en uskaltanut katsoa ko. tyttöä päinkään, koska toivoin että ei hän minua tunnistanut, mutta niin vain kävi että jossain bileissä hän tuli ja totesi että olet se kaveri, joka ajoi kahdella pyörällä mustalla autolla... Hävettää edelleen...

      • kesäjuttu!

        Tulipas mieleen omat tyyliauton rakentelut sieltä vuosien takaa! xD


      • nyt punainen Ascona
        kesäjuttu! kirjoitti:

        Tulipas mieleen omat tyyliauton rakentelut sieltä vuosien takaa! xD

        Kannustavaa palautetta saaneena kerron toisen tarinan. Tää ei välttämättä ole oma moka, mutta kerron kuitenkin. Myin mustan asconan pois ja hommasin punaisen (yhtä ärhäkän kuin musta... heh heh). Oli talvi ja semmoinen lumea pöllyyttävä keli. Lähdin ohittamaan edellä ajavaa rekkaa. Juuri kun olin päässyt ohi ja palaamassa takaisin omalle kaistalleni rekan eteen, niin auto teki täydellisen stopin, kaasari jäätyi ja moottori tietenkin sammui. No koska oli ylämäki edessä ja rekka varmaankin yritti kelata vauhtia mäkeen, niin en aikaillut, vaan väliitömästi (ja ilman aivoja) vetäisin asconan kohdalla olleelle bussi pysäkille niin vauhdilla, että se ei tietenkään pysähtynyt siihen, vaan jatkoi matkaansa lumihankeen. Tein omasta mielestäni hyvän työn rekkakuskille, koska olisin muuten jarruttanut sen menoa. On siinä rekkakuski ihmetellyt, miksi ohitan ja kuitenkin vedän heti nokan edestä bussi pysäkille. Tästäkö lie lähteneet nämä kirjoittelut, että pikkuautot ovat rahtarien tiellä jne..jne...


    • olen meinannut

      vaihtaa kaistaa toisen päälle mutta kuitenkin olen huomannut erheeni viime tingassa. Ja kerran meinasin vasemmalle kääntyessäni jäädä oikealta tulevan alle. Auto tosin tuli 50 rajoituksella ainakin 80 (en nähnyt koko autoa ennenkuin se sujahti keulani edestä, vähän huono näkyvyys risteyksessä). Läheltäpititilanteet ovat kyllä ihan paikallaan silloin tällöin. Ne pistävät minut ajattelemaan omaa ajoani.

    • toheloko?

      Tiedä sitä, meneekö nämä minun jutut mokiin vai sattumuksiin? Ajoin aikonansa kuorma-autokortin ja ensimmäisiä kertoja henkilöautolla ajaessani otin kääntymisen oikealle "koukaten" ettei takapyörät mene jalkakäytävälle mielessäni open sanat "ettei mummujen varpaat jää alle". Vieressä oleva kaveri sanoi jossain vaiheessa "joo, nyt mä ymmärrän, sähän ajat niin kuin kuorma-autolla". Sen jälkeen aloin ajattelemaan auton kokoa ja takapyörien paikkaa autossa.

      Toinen liittyy kesäloma-reissuun. Olin useamman vuoden ajanut automaattivaihteisella autolla, joka kesälomareissun aikaan oli korjattavana. No, vuokra-auto alle ja sillä matkaan. Ohitukseen lähtiessä painalsin kaasun pohjaan, mutta eihän se vitosella sillain mihinkään kiihdy. Sen jälkeen muistin ohituksiin heittää pienemmän pykälän silmään. Vaikka olin viikon suhaillut tällä käsivaihteisella, en muistanut sitä ajettuani laivaan. Pysäytettyäni auton, nostin jalat pois polkimilta ja vaihde oli tietysti päällä. Arvaahan sen, kuinka siinä käy. Mies huutaa vieressä "etkö sä prkl osaa autoa ajaa" ja minä tietysti huudan sille vastaan. Onneksi jossain takaraivossa oli automaattinen refleksi toiminnassa, joka oli vetänyt käsijarrun päälle ennen tuota jalkojen nostoa, joten ei tuupattu edessä olevaa autoa.

      Nykyäänkin olen vähän uuno käsivaihteisella henkilöautolla, koska edelleen ajelen automaatilla. Ja jos ajelen käsivaihteisella, se on pakettiauto ja sehän ei sammu heti ensimmäisenä, jos nostaa jalan kytkimeltä ja ei paina samalla kaasua ;)

    • Häpesin

      Loivassa ylämäessä pakun takana punaisissa. Syvennyin pariin lähetyslistaa lukemaan kun huomasin että vieressä auto liikkui jo eteenpäin. Tapani on laittaa vaihde hyvissä ajoin ykköselle lähtöä varten niinkuin silloinkin . Nostin kytkimen ja pamautin pakun perään. Oma auto olikin liikkunut hitaasti taaksepäin ja ilmiö oli sama kun kaksi junaa seisoo vierekkäisillä raiteilla ja toinen lähtee liikkeelle niin ikkunasta ei heti tajua kumpi niistä liikkuu.
      Tätä ilmiötä tarkkailen jatkossa hieman syvemmin.

    • Splitter

      Muutama vuosi sitten meinasin törmätä puuhun omalla kakkosautolla, kun kävin starttaamaan vaihde päällä ja kytkin ylhäällä.

      Olin näet juuri ostanut tomaattivaihteisen auton ja kerennyt tottumaan siihen, että ei tarvitse painaa kytkintä pohjaan startatessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1503
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1162
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1150
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      76
      1022
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      839
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      789
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      742
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      77
      714
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      657
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      626
    Aihe