Lampinsaari Vihannissa

taatelipalmu

Minkälainen paikka asua on Vihannin Lampinsaari? Löytyykö paikallisia ihmisiä vastaamaan?

Onko se entinen kaivoskylä? Millaista ympäristöä siellä on? Asuuko paljon lapsiperheitä?

48

8467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosin

      ole paikallinen asukas, mutta kun ei sellaisia näytä löytyvän, lienee minunkin vastaukseni tyhjää parempi!
      On todella entinen kaivoskylä, joka kaivoksen toimiessa oli täyteen asutettu ja siellä oli monipuoliset palvelut. Kun kaivos loppui, alkoi kyläkin tyhjetä ja palvelut huveta. Kylässä on ollut ja on myytävänä todella edullisia omistusasuntoja, jotka ovat myös tehneet kauppansa. Käsittääkseni asukasluku lienee jopa nousussa.
      Ympäristö on tasaista ja metsäistä.

      • osin

        Niija helteellähän voipi sinne kaivokseen männä jähyttelemmäää vähäks aikaa.


    • isomaija

      Hei!
      Lampinsaari on todellakin entinen kaivoskylä, mutta tänäpäivänä hyvinkin elävä ja aktiivinen kylä. Asukkaita reippaat neljäsataa. Lampinsaari on kodikas ja nimenomaan lapsiystävällinen paikka asua ja elää. Meillä on mm. hyvä koulu, päiväkoti,päiväkerhot jne. omalla kylällä.Vastakunnostettu Henkireikä-alue on maauimaloineen , caravaanialueineen, Paviljonkeineen ja leikkikenttineen mukava koko perheen kesänviettopaikka.Lisäksi on nuoppari vähän isommille, ulkoilureiteistä tai huippuhyvästä tenniskentästä puhumattakaan.Lampinsaaressa asuminen ei ole vain olemista se on aktiivista elämistä. Haeppa googlella lampinsaari ja tutustu kotisivuihimme ja soita. Olet myös erittäin tervetullut käymään Lampinsaaressa.

      • Anonyymi

        Unohdit hyttyset.


    • vihantilainen

      Mua ei sais Lamppariin asumaan sitten niin millään. Mieluummin asun täällä kirkolla. Lampparissa on mitä on... Niistä viitti yleisellä palstalla kirjoittaa... Mut itte en sinne menis jos valita saa...

    • ei ikinä!

      En tosiaan suosittele! Itse olen entinen lampinsaarelainen, ja on todella kuollut paikka.Kesäisin ei voi ulkona olla hetkeäkään vaikka olisi yli 30 astetta lämmintä, heti on iso hyttysparvi kimpussa kun on suoaluetta. Älä tee sitä virhettä että sinne muutat. Vihantikaan ei ole hyvä paikka, mutta ennemmin sinne

    • qwwrty

      Aivan hirveä paikka nykyään.. Puolet pihoista on hoitamattomia, koirat räksyttää yötä päivää. Juopot juhlii pihoilla aamuyöhön hoilaten. Parin perheen kullannuput terrorisoi koko kylää ajamalla viritetyillä mopoilla aamuyöhön. Poliiseja ei näy mailla halmeilla. Kaukana on rauha ja idyllisyys. Koko kylä yhtä kaaosta nykyään.

    • yksiasukas

      Lampinsaari on erittäinhyvä paikka asua olen asunuttäällä 32v en muutapois vieläkään

    • Ulina

      Lampinsaari ja kylän vanhat asukkaat elävät vieläkin sitä vanhaa Outokummun aikaa. Eivät ole tajunneet että maailma on muuttunut. Kehitys ei näy siellä. Jotakin kivipaasia ne siellä kumartaa. Montako kymmentä tuhatta tuohonkin kiveen on rahaa uponnut. Olisivat tuonkin laittaneet yleishyödylliseen. Ei siellä kuulemma uusia asukkaita kuunnella eikä kunnioiteta. Elävät muumiot siellä yhtä ja samaa. Ei tuonne kannata muuttaa. Juoruämmiä siellä myös kuulemma kaikki, niin ne vanhat ukotkin. Alpuakin on sata kertaa parempi.

    • Matuja.ja.marjoja

      Tässä yksi tapaus monista: http://www.leenameri.fi/
      Kansalaiset, tehkää johtopäätöksenne! Nyt on muutenkin sopiva aika käydä metsällä tarkastelemassa marjojen kukinnan onnistuminen ja muutenkin verestämässä paikallistuntemustaan. Ja ottakaa kättäpitempää mukaan, ties mitä petoja siellä on liikkeellä! Nälkäisinä!
      Koskee soveltuvin osin muitakin paikkakuntia. Pitää vain uskaltaa mennä sinne metsään, vaikka se kaupunkilaiskaljoittelijaa hirvittääkin! Vaikka sitten porukalla jos ei muuten.

    • entitoim

      Kyllä minäkin asuin siinä kaaoskylässä nimeltään lampinsaari noin 10 vuotta.sitten rakensin oman asunnon pikkukylään nimeltään vihanti.Luulin että kunon oma asunto niinon omarauha,mutta siitähäse vasta painajainen alkoikin kun nämä lampinsaaren asukkaat tuli perässä ja rakensivat rajanaapureiksi.sehän oli vieläpahempi asumismuoto kuin jos olisi asunut vuokralla.nyt asun perheenikanssa isommassa kylässä ,asumismuoto on nyt rivitalo,nytolen löytänyt oikean paikan ,meolemme kaikki ystäviä eitäällä kukaan riitele eikä kyttää,ja aina olemme valmiita auttamaan kun naapuri apua tartee.

    • 2949

      Lampinsaaressa on hyvä asua kasvattaa kläpit ja lapsen lapset.Täällä on turvallista asua.Tämä kesäkin oli tosi ihana saimme uida kolme neljä kertaa päivässä,ilman sääsken sääskeä. Saimme kulkea saunatakki päällä kotia uimasta.ei kukaan katsonut kieltävästi. Nytkin vois muuttaa tunturin juurelle asumaan,mutta meän koti on LAMPINSAARESSA ja se on hyvä.On tutuja ja tuntemattomia kylällä ja hyvin menee.Kuulema nytkin tulee monta lapsi perhettä kylälle,entisiä asukkaitakin on palannut Lampinsaareen .Monella on varmaan ikävä tänne ,muistot on tärkeitä ja Lampinsaari mielessä.Pieni kylä ,läheisyys tuo turvaa pidämme toisista huolta.

      • 3050

        paskapuhetta , ei todellakaan ole ikävä tuonne enää


      • Anonyymi

        Taidat nähdä unta.


    • keinkauno

      Lampinsaaressa on hyvä tai huono asua, riippuu ihan miten lähelle niitä juoppokerrostaloja sattuu.
      Siellä on oma kiva piiri, joka koittaa toimia aktiivisesti kylän hyväksi, mutta kun kylä on niin pieni ja ketään ei juuri kiinnosta, niin pienten piirien touhua. Siihen jos pääsee mukaan ,niin viihtyy.

      Sitten siellä on joku kulttimainen porukka, joka ei moikkaa, ei juttele vaan porukalla kyttää ja suorastaan vaanii, Joskus kaverin siellä asuessa naureskeltiin etä sen porukan touhut oli aivan kuin jostain kauhuleddasta jossa on ihmisiä syövä saatananpalvontakultti ja ihmiset jotka "muuttaa pois" onkin oikeasti sen porukan uhreja.

    • 2949

      Olettako te entisiä LAMPINSAARILAISIA. Poikaset ajelee mopoilla tulevaisuutta varten opettelevat ajamista ajatukset ammatista vaikka polisiksi.Onhan kaikki pojat harjoiteleet muistakaapa.Kissat tekevät ympäristö töitä ,se on heidän elämää. Koirat on seurakavereita ,täällä niitä ei tartte turvallisuus syistä ja metsästyksessä tietenkin.Sattumalta tulin tälle sivulle päätin antaa oman mieli piteen.En omista mopoja en kissoja koiria kylläkin ,mutta eine häiritse ketään ,ei ainakaan pois muuttaneita.Olisko kerrostaloissa asuneet,nämä muuttaneet,ei niissä ole häiriöitä ,kyllähän se kuuluis aika äkkiä---kuulema kuuluu... EN OLE KUULLUT. Minun ajatukset on positiiviset.TÄÄLLÄ ON HYVÄ OLLAEI KUKAAN PAKOTA OLEMAAN:TERVETULOA

    • mittri

      montako on hoitoon viety..

    • Anonyymi

      Vaarallinen paikka. Epämääräinen aines on huomannut, että siellä saa olla rauhassa. Pihat hoitamattomia.

    • Anonyymi

      Hyvää huometa Lampinsaaresta!

      Syysaamu valkenee Lampinsaaressa kuulakkaana. Ruska on värjännyt puut keltaisiksi ja punaisiksi. Lintujen aamuviserrykset kaikuu kylän halki. Muuttoa taitavat puuhata.

      Kylätiellä näkyy koululaisia kulkemassa linja-autolle, on töihin lähtijöitä ja aamunlehden hakijoita. Savu nousee muutamista savupiipuista, tulet on laitettu takkaan ja taas uusi päivä on alkamassa.
      Aika muuttuu, ihmiset vaihtuvat mutta kylä pysyy. Millaisena se näyttäytyy meille, riippuu tietenkin ihmisestä. Sekä siitä joka katselee kylää ulkopäin, että hänestä joka omalla olemisellaan vaikuttaa kylän elämään.
      Siellä missä on eläviä, erilaisia, eri ikäisiä ihmisiä, on elämää. Siellä missä ei ole mitään ääniä on hautausmaa.

      Kyllä meillä täällä lapset leikkivät kaduilla, koirat ja kukot käyttävät ääntään ja kissat kulkevat hiirenpyyntimatkoillaan. Joskus auto hurisee talon ohi, ja mopon pärinä kantautuu korviin. Jopa huonokuuloisten ikä-ihmisten iloinen ja isoääninen puheen pälpätys ja naurukin saa pysähtymään (ja hymyn huulille) :)

      Täällä asuu kaiken ikäisiä ihmisiä, uusia ja entisiä, täällä tervehditään jokaista lapsuudesta vanhuuteen, ja saatetaan pyöräillä kesäaamuna kylpytakki uikkarin päällä ja pyyhe olalla uimalammelle. Sääskiäkin täällä on, ei toki enää edes riesaksi asti. Kuivat ja kuumat kesät on nujertaneet ne.
      Täällä on vanhoja taloja, joita remontoidaan. "Uudisasukkaita" (minäkin), on kauniita pihoja joita on ilo katsella, ja autiotaloja hoitamattomine pihoineen, (valokuvauksellista).

      Täällä on tavallisia ihmisiä; sydämellisiä, iloisia, totisia, auttavaisia, yksin viihtyviä, uteliaita, onnellisia, kantasuomalaisia, ulkomaalaisia, pohjalaisia, lappilalaisia......Meitä on niin kaikenlaisia!
      Ja kaikki me ollaan erilaisia mutta meillä kaikilla on yksi sama ajatus;
      meistä on mukava asua meidän pikkukylässä, rakentaa sitä viihtyisämmäksi, purkaa pois ränsistyneitä taloja ja asenteita, tehdä kylästä entistä parempi kotikylä, ja ennenkaikkea: toivottaa sinutkin tervetulleeksi Lampinsaareen!

      Aurinkoista päivää, toivottelee Leea
      P.s alla linkki meidän kotivulle
      https://www.lampinsaari.fi/home/

      • Anonyymi

        Ei niitä toisten omistamia taloja sentää niin vaan pureta. Mitä horiset kylän uusi mainospelle.


      • Anonyymi

        Pura ensinalkuun minun tönö sieltä, voin vaikka lahjoittaa sen :D


    • Anonyymi

      Lampinsaaressa on homeisia ja sädesienisiä taloja. Kalkkeutuneita juoruämmiä, juoppoja, salajuoppoja ja pari hullua raitistunutta juoppoa sekä vöyreät trokarit. Joutaisi poistaa kartalta koko Pirunsaari.

    • Anonyymi

      Lampinsaari ei todellakaan ole mikään lapsiperheen paikka, mutta eläkeläisille kyllä varmasti mukava yhteisö. Koulu on surkea, valtavan paljon erityslapsia joita kuskataan Lampinsaaren kouluun myös Vihannista. Opettajat eivät luonnollisesti ole sitä alan parhaimmistoa, lasten tasavertainen kohtelu koulussa on tuntematon käsite. Mutta sitähän se joskus valitettavasti on näissä pienissä yhteisöissä.
      Autiotaloja on paljon ja suurin osa asutuista ja myytävistä taloista on lähestulkoon purkukuntoisia. Halpa hintataso luonnollisesti houkuttelee Lampinsaareen yhteiskunnan alempiin luokkiin kuuluvaa väkeä. Lampinsaaren asukaskunta koostuu pitkälti pienipalkkaisista duunareista, työttömistä, eläkeläisistä ja erityislapsista. Lampinsaaressa eikä myöskään Vihannissa ei ole lapsille harrastusmahdollisuuksia, mutta toisaalta Oulaisiin on lyhyt matka sieltä löytyy harrastuksia niin lapsille kuin aikuisille.
      Lampinsaaren maauimalaa kehutaan ja ylistetään, mutta ainakin viime kesänä näytti pitkään että uimalampeen ei tule vettä lainkaan ja lopulta kun vesi tuli niin siinä se sama vesi seisoi pari kuukautta. Loppukesästä lammessa ei paljon enään uimarit viihtyneet kun vesi haisi ja oli paskaa täynnä.
      Viime talvena Lampinsaaressa oli vielä hiihtoladut ja luistelujää, mutta nyt niitä ei enään ole koska Raahen kaupungin rahakirstuista ei heru varoja moisiin huvituksiin.
      Lampinsaaren myös kehutaan olevan luonnon keskellä, paremminkin voitaisiin puhua että Lampinsaari on kaivosjätteen keskellä. Sumppitunturi ei ehkä ole luontoa parhaimmillaan ja kesäaikaan tunturiin aikovan kannattaa laittaa saappaat jalkaan ja ottaa runsaasti hyttyskarkotetta mukaan. Käärmeiden kanssa kyllä pärjää, mutta hyttyset ja paarmat onkin sitten toinen juttu.

      • Anonyymi

        Kevät tulee Lampinsaareen aikaisin, kun vuotava kaukolämpöverkosto sulattaa lumen ja roudan, niin voipi jo huhtikuulla vihertää nurmi ja voikukat ryhtyvät kukkimaan.


      • Anonyymi

        Kylässä kasvaa nuoriso, jolla ei ole alkeellisintakaan kotikasvatusta. Säretään tyhjissä taloissa paikkoja, eikä ole mitään rotia toisen ihmisen omaisuuden kunnioittamisessa. Vaikka talo olisi autio, se on silti jonkun omistama ja tihutyöt ovat rikos.


    • Anonyymi

      ei voi enään Lampinsaaressa koirilla metsästää kun sudet kiertää kylää!

      • Anonyymi

        Mitähän ne sudet siellä norkoaa Lampinsaaressa? Vaan parempi ne sudetkin, kuin lihavat metsästäjät pyssyköineen jahtaamassa tienvarsilla. Ei uskalla liikkuakkaan tiellä eikä metässä, ettei saa kutia kalloon.


      • Anonyymi

        Hyppiikö ne lemmot naapurikylien yli, ongelma on lampinsaari?


      • Anonyymi

        Eipä kehtaa Kalevaa tilata sen takia, että tuon jutun voisi lukea. Vaan onhan noita juttuja ollu, kun ikäloput lampinsaariset pönöttää muistojensa kanssa kehumassa kylää, joka haisee homeelle jo kilometrien päähän. Hyvähän se tietenkin on, että joku siellä hengissä selviää :) Vaan pitäisikö sitä olla jotain muutakin, kuin resuinen asfaltti, hyljätyt talot, kaupaton ja kohta varmaan koulutonkin "hyvien ihmisten kylä" keskellä ei yhtikäs mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä kehtaa Kalevaa tilata sen takia, että tuon jutun voisi lukea. Vaan onhan noita juttuja ollu, kun ikäloput lampinsaariset pönöttää muistojensa kanssa kehumassa kylää, joka haisee homeelle jo kilometrien päähän. Hyvähän se tietenkin on, että joku siellä hengissä selviää :) Vaan pitäisikö sitä olla jotain muutakin, kuin resuinen asfaltti, hyljätyt talot, kaupaton ja kohta varmaan koulutonkin "hyvien ihmisten kylä" keskellä ei yhtikäs mitään.

        Vieläkö siellä Alpuan tien varressa on laani, johon lampparissa mätiä talojaan remontoivat roudaavat purkujätettä haketettavaksi paikalliselle yrittäjälle, joka sitten kuskaa hakkeen lampparin lämpölaitokseen. Ja Raahen energia laskuttaa lämmöstä sikahintaa, vaikka hake on omasi tahi naapurin eteiskömmänästä, ulkoseinistä taikka lattiasta lähtöisin.


    • Anonyymi

      Hei ! Erittäin mukavaa maalaismaisemaa/ kiva kyläyhteisö. Yhteistä toimintaa löytyy ja lapsiperheitä on mukavasti. Kesällä kiva uimapaikka vieressä. Ihanat luontopolut/ hiihtoladut. Aktiivinen kylätoiminta. Tervetuloa Lampinsaareen.

      • Anonyymi

        Muistan 60- luvun lopulta ainakin sellaisen kulttiyhteisön johon muutettiin. Karmee paikka, jako ihmisten välillä herroihin ja narreihin. Näki jo siitä, kuka asui missäkin. Nyt kai ne ns. herrastönötkin taitaa kelvata juopoille ja opettajille.
        Onneksi muutettiin pois mahtavaan Vihantiin. 😂
        No, nyt jo vuosikymmenen asunut täällä etelässä.
        Pari kertaa käynyt Vihannissa ja kai se käpykylä on joku onneton paikka. Olisi kamalaa juuttua johonkin tuollaiseen kyyläyspaikkakuntasn. Täällä ihminen saa kulkea ja olla sellainen, kun on. 🤪
        Lykkyä tykö sinne hyttysparville ja paskalammelle. 🥵


    • Anonyymi

      Vallan mainio kylä asua, jos ei vieroksu hometaloja, eikä innostu kylähullujen toimintaan.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Pysytään erossa kaikesta joutavasta, kaikenlaisista kehitysvammaisista alkuasukkaista. menee mainiosti kun naapurit puhuvat ja ovat kaikesta kateellisia. Verot ja menot maksetaan, ollaan omien kanssa niin hyvin menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä. Pysytään erossa kaikesta joutavasta, kaikenlaisista kehitysvammaisista alkuasukkaista. menee mainiosti kun naapurit puhuvat ja ovat kaikesta kateellisia. Verot ja menot maksetaan, ollaan omien kanssa niin hyvin menee.

        Asuuko Lampinsaaressa vielä(kin) joku?🤭


    • Anonyymi

      Taasko sielon joku laittanu ihteensä. Pois päiviltä

      • Anonyymi

        raaka väkivaltarikollinen tapahtuma, asia tulee lehdistöön


    • Anonyymi

      Hyvä paikka asua. Ei eroa muusta maaseutusuomesta. On mukavia ihmisiä ja sitten valitettavasti joukkoon mahtuu kyseisen pariskunnan kaltaisia häiriköitä. Onneksi ei enempää.

      • Anonyymi

        eiköhän tuo selviä ketä ne häiriköt on...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eiköhän tuo selviä ketä ne häiriköt on...

        tästä väkivaltarikollisuudesta näitä kohtaan nimet tulee esille,, muut kommentoijat saavat miettiä tekemisiään... tämä seurakunta joka on tiettävästi aina ollut ja pitänyt jotakin silmätikkunaan tulee nyt esille ja tullaan tuomitsemaan tekosistaan,,, siinä ei nyt kyläläiset auta


      • Anonyymi

        Oikeus koittaa lopulta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeus koittaa lopulta...

        tuomiot teoista ja tapahtumista on tulossa iltapäivälehtiin ja toivottavasti myös paikallisiin sanomiin,, turha enää mieltä ja tapahtumia muuttaa,,väkivaltarikollisuus on tuomittava teko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeus koittaa lopulta...

        Niin paljoa oikeutta ei hevin havaita, mitä tämän kyläpahasen taustoista voisi perata, jos joku sen viiteis tehdä. On vuosien varrella ollu jos jonkinmoista kyläpäällikköä, manipuloijaa, narsistia ja oman edun tavoittelijoita. Pahimpia ovat ns entiset deekut ja toisaalta nykyiset trokarit. Tuskin muualla maailmassa katseltais kauaakaan hurskasnaamaista viinanmyyjää, eikä sen enempää päästään sairasta "entistä" deekua, joka ajatusmaailmaltaan muistuttaa itäisen naapurin johtajaa.
        Ihan kauhiaa se on, kun kukaan ei huomaa ystävällisen hymyn takaa paljastuvaa sairautta.


      • Anonyymi

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Kuka siellä leikkii mafiosoa ennen tuommoiset ois karkoitettu alpuaan muiden juoppojen ja hullujen luo.

    • Anonyymi

      Eiköhän ne uudisasukkaat oo pilanneet sen lampinsaaren joka paikka paskaa täynnä

      • Anonyymi

        hahh,,,hah,, mene töihin niin ei tarvi äidin kanssa joka päivä taistella


    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe