Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

jousimies sanoo ajattelematta?

vaaka-80

Onko näin, että jousimies varsinkin suuttuessaan (ja keksii kyllä syyn suuttua jos sitä ei ole hautomalla päässään kaikenlaisia päätelmiä muista ihmisistä)sanoo asioita ennenkuin miettii?
Siis vetää herneet suorastaan nenään edes kuulematta toisen ihmisen mielipidettä asiaan ja saattaa haukkua toisen aivan lyttyyn sopivan välimatkan päästä esim. puhelimen välityksellä tietämättä edes mitä toinen on ajatellut tilanteesta, josta ongelma on ilmeisesti syntynyt.

Vaakaihmisenä on pikkasen vaikea käsittää tällaista käytöstä. Mielestäni oma suuttumus täytyy ilmaista heti tilanteessa,ei jälkeenpäin ja jos sitten sattuukin jälkeenpäin olemaan jotakin hampaankolossa, niin eikö tuota voisi selvittää aikuismaisesti alkamatta rähjämään ja kuulematta mitä toinen mahdollisesti asiaan sanoo?
Onko tää tyypillistä jousimieskäytöstä, vai olenko tekemisissä kypsymättömän riidanhaastajan kanssa?

13

2109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulostaa

      ... erityisesti jousimieheltä.

      • kuulostaa

        jousimieheltä!
        Suorasanaisia ja loukkaantuvat todella herkästi!


    • jouskari2

      jousimiehet sanoo aina suoraan mitä ne ajattelee ja antaa tulla myös negatiiviset tunteet ulos melko suoraan. Yleensä palaute siis tulee heti siinä tilanteessa, mitään hautomista,kieroilua ja seläntakana puhumista ei harrasteta. Mutta siis jos palautetta ei ole päässyt antamaan heti tilanteessa voi se tulla myös jälkikäteen puhelimessa. Mutta ei seläntakana. Hyväpuoli on, että suuttumus menee nopeasti ohi, eikä siitä kannata vaakamaiseen tyyliin verisesti loukkaantua :)

      • vaaka-80

        Ilman sen kummempia olettamuksia minusta, en ole ilmeisesti tekemisissä perin tavallisen jouskarin kanssa. Hän jaksaa aina vatvoa tosi vanhoja juttuja, varsinkin sellaisia asioita, jotka ovat häntä ärsyttäneet ja tilaisuuden tullen ottaa ne puheeksi, erityisesti haastaessa riitaa. Suorasanaisuuden kyllä ymmärrän, mutta en sitä, että otetaan juttuja esille vuosien takaa, eikä olla koskaan niistä aikaisemmin puhuttu! Se ei ilmeisesti ole tyypillistä jouskaria vai?


      • No sanotaan,

        että jouskarit puhuu liian suoraan ja se voi loukata herkkää vaakaa, vaikka sanon minäkin suoraan välillä,jos siltä tuntuu tai tarve vaatii..:).



        Muuten herkkyys ei tarkoita välttämättä heikkoutta, eli voi olla vahva( sisukas) henkisesti,vaikka olisi herkkä syvästi tunteva luonne..


    • möhömaha

      Jousimies minäkin. Aloittajan kirjoittama teksti on kuin omasta elämästäni. Voin vakuuttaa, että ikävä kyllä, olen monesti ollut samanlainen. Avioliiton aikana en monesti ajatellut, mitä sanoin, vaan annoin tulla kaiken sanottavani. Kotona saatoin olla oma itseni ja purkaa pahaaoloa, jonka olen jälkeenpäin tajunnut ristiriidaksi suhteessamme, koskapa exäni käsitteli "vaikeita asioita" omassa mielessään, ei keskustellen ja jakaen niitä minun kanssani. Olimme siis kuin lintu ja kala. Myöhemmin mietin ja joskus kaduin, että mitähän tuli sanottua. Olisi pitänyt laskea 10:een ja sitten vasta sanoa asiansa, mutta .. Totuus on, että kotona pitäisi voidakin olla oma itsensä ja paljastaa heikkoutensa, koska ulko-oven takana on se "kylmä maailma", joka ei nöyristele heikkoja. Exäni kun oli vaakamies. Hän oli rauhallinen, harkitseva, perfektionisti, ei puhunut, kun kysyttiin ja sekös sai pinnani kiristymään. Hän taisi monesti olla omissa ajatuksissaan, varsinkin lukiessaan jotakin.
      Minusta tuntui joskus, että ex-vaakamieheni "varastoi" mieleensä kaiken sen saastan, mitä vuosien aikana suustani päästin. En muista, että hän olisi esittänyt omia kommentteja asioista tai jos esittikin, niin hyvin lyhyesti, parilla sanalla ja sehän ei minulle riittänyt. Hän heittäytyi poissaolevaksi ja luuli pääsevänsä näin helpommalla. Tosin ei niitä kehittäviä keskusteluja ja "ilmaa puhdistavia" riitojakaan sitten syntynyt. Aloimme ajatella asioista eri tavalla. En ole koskaan ollut ajatustenlukija eikä minusta sellaista tulekaan. Näin siis yli 20-vuotisen yhteiselomme aikana.
      Omat "särmäni" ovat hioutuneet avioeron jälkeen, kun "todellinen elämä" on näyttänyt kyntensä ja ikää sekä elämänkokemusta on karttunut. Ei elämä kulje omien suunnitelmien mukaan aina. Elämä olisi liian helppoa, jos niin olisi. Toisinaan on myötä- ja vastamäkeä, iloa ja surua. Yritän harkita nykyään enemmän, milloin avaan suuni ja mitä sieltä "pulautan".

    • Kala tyttönen

      aika helposti!
      Tuntuu ettei tarvitse kuin tehdä joskus väärä liike, niin ollaan sitten loukkaantuneita, eikä syytä meinata kertoa ollenkaan.

      Aikamoisia äkäpusseja joskus tuntuvat olevan, mut sit on niitä ihania ja positiivisia puolia, jopa muillekkin jakaa.

      Tai.... miehet on miehiä ;-)

    • olla totta

      ainakin omalta kohdaltani... Olen myös jousimies ja täytyy sanoa että välillä aika pienetkin asiat suututtavat ja yleensä sanon niistä heti, mutta jos en saa heti sanottua mitä haluan, niin muistan sen kyllä aika pitkänkin ajan jälkeen...
      Ja yleensä puhun aikas suoraan, sillä ei ole paljon väliä mitä toinen yrittää sanoa...;)

      • vaaka-80

        Oikeesti, jos kantaa kaunaa toiselle tai suuttuu jatkuvasti niin mitä hyötyä siitä on? Toisaalta, mitä hyötyä on hautoa mielessään asoita, jotka ovat olleet ja menneet?Miksi jousimies loukkaantuu verisesti asioista, joita ei tarvitsisi muiden mittapuulla edes miettiä?Onko se ylpeyttä tai jotain muuta?


      • ylpeyttä....
        vaaka-80 kirjoitti:

        Oikeesti, jos kantaa kaunaa toiselle tai suuttuu jatkuvasti niin mitä hyötyä siitä on? Toisaalta, mitä hyötyä on hautoa mielessään asoita, jotka ovat olleet ja menneet?Miksi jousimies loukkaantuu verisesti asioista, joita ei tarvitsisi muiden mittapuulla edes miettiä?Onko se ylpeyttä tai jotain muuta?

        Luulen,että se johtuu siitä,kun ollaan aina jo seuraavssa hetkessä.Eli ei mietitä just silloin,että mitähän se toinen sanoikaan.
        Ymmärtää sit vasta jäkeenpäin että vitjat,kun taas olin pörrö ja usein kadumme sanomisia.
        Ollaan sitten taas niin hyviä,niin hyviä toiselle ja meitähän ei voi vastustaa.
        Se on luontainen piirre eikä voida sille mitään.Kun meille pitää koko ajan tapahtua ja jos ei tapahdukaan,niin puramme turhautumista tuollaisilla ylimääräisillä toiminnoilla...


    • pictbridge

      Itse jousimiehenä en suutu helposti, mutta muuten sanon kyllä mielipiteeni todella helposti ja suoraan. Jousimielelle tuttuun tapaan! =)

      En myöskään pohdi vanhoja asioita ja yleensä riidat/erimielisyydet tai muut kaunat unohdan todella nopeasti enkä niitä jaksa muistella.

    • kamalia kokemuksia

      Hyvin tuttua on haukkumiset tulee ei tiedä mistä syystä,valehtelee päin naamaa ei puhu asiasta mikä on ajankohtainen,saataa olla vuosia vanha asia,josta riian aloittaa,vaikka syy takanaon jokin muu.Epäoikeuden mukainen.Kateellinen ei halua toisen saavan mitään.elä täysin omassa mielikuvitusmaailmassa.Vaikee ihminen sanoisin vaikein.

      • lissu

        No johan meni metsään, HOH HOH!!! Jousimies EI ole epäoikeudenmukainen, kateellinen tai valehtelija! Taidat itse olla sellainen?!? Jousimies on erittäin oikeudenmukainen ja rehellinen. Hankalia saatamme joskus olla, sitä en kiellä. Se saattaa johtua siitä, ettemme anna helposti anteeksi tiettyjä asioita, keten esim. juuri valehtelua, epäoikeudenmukaisuutta ja selän takana puhumista. Tartumme usein pikkupikku yksityikohtiin, mikä saattaa ärsyttää muita ihmisiä. Vaadimme paljon - sekä itseltämme että muilta. Siltipä kuitenkin meissä on myös se toinen puoli; olemme reiluja, iloisia, emmekä nalkuta ja mäkätä turhista. Hieman ristiriitaisia olemme ja hyvin ehdottomia periaatteen ihmisiä, ja siksi varmasti vaikeita. Tää nyt on tietysti yleistystä, mutta omien kokemusteni mukaan tämä kuvaus pätee moneen jousimieheen. Itse olen jouskari-nainen ja tunnen aika monia jouskari-naisia ja -miehiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe