kammiotakykardia

kellään?

Onko kenelläkään kammiotakykardiaa ollut ja minkälaisen oireen se aiheuttaa?

12

5318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oireita sulla?

      "Sydämen toiminta kiihtyy aineenvaihdunnan vilkastuess. Sen vuoksi esim. kuumeessa taikka kilpirauhasen liikatoiminnassa takykardia kuuluu asiaan. Myös pelästyessä takykardia on tavallista, ja esim. hyper-ventilaatio-oireistossa se tuottaa osaltaan epämiellyttäviä tuntemuksia."

      • hohhoijjakkaa

        Tuossa sinun viestissäsi nyt ei ole missään tapauksessa kyse KAMMIOtakykardiasta...


    • hengenvaarallinen

      Ensimmäinen oire voi valitettavasti olla myös viimeinen -> eli voi johtaa nopeasti kammiovärinään ja sitä käyttä äkkikuolemaan..

    • hoitsikka

      sitä ei saatu kiinni, mutta 90 % varmuudella oli kammiotaky. koska myöhemmin sairaalassa tuli lyhyt 3 lyönnin pyrähdys ja tunne oli samanlainen kun siinä isommassa kohtauksessa.

      Eli, kävelin ylämäkeä ja ensin tykytti tosi nopeasti, mutta aivan varmasti oli ihan sinustaky tai svt.. hengeä ahdisti. Hidastin vähän vauhtia, koska oon nii tottunut noihin tykytyksiin. Jatkoin siis vaan kävelemistä. Seuraavaksi se tykyts vaihtui kun sormianapsauttamalla tunteeksi, kuin olisi tullut monta kammioextraa peräkkäin. Se tunne ei ollut kuitenkaan selvä muljahtelu, mutta jotain aika lailla sinne päin. Jotain tykytystunteen ja muljahtelun väliltä voisin sanoo. Kai, en osaa kuvailla. Se ehti hetken jatkua, joku yli 5 sekuntia? ja sitten sumeni silmissä, puutui naama ja kädet ja jalat vapisi. en nähnyt enään mitään, viimeinen muistikuva jonka muistan oli: nyt täytyy mennä äkkiä kyykkyyn.
      Seuraavan kerrankun avasin silmät, makasin maassa. Tuo ihme muljahtelu/tykytys tuntemus oli ohi, ja tilalla oli taas sinustaky/svt noin 170-200. Seuraavaksi oksensin ja soitin ambulanssia siinä oksentaessa. Sitten se todella nopeasti rauhoittu se syke 130. Kun ambulanssi tuli hetkeä myöhemmin, olo oli jo hyvä, mutta hutera.
      Sairaalassa vaan näitä svt kohtauksia ja epäsäännöllistä sykettä. Yöllä kahden hitaan lyönnin jälkeen iski taas saman lainen tyky tuntemus kun ennen kaatumista ja kun vilkaisin monitoriin, siellä oli 3 kappaletta A:n muotoisia viivoja peräkkäin.
      Niistä puuttu p ja t allot ja qrs kompleksia ei ollut vaan ne tosiaan näyttivät ihan peräkkäisiltä A kirjasimilta, leveiltä semmosilta.
      Tunnistin tuon ja sehän oli selvä kammiotakypyrähdys, hyvin hyvin lyhyt, mutta kuitenkin.

      Eli varmaksi ei voi sanoa, mutta luultavasti sain pidempi kestoisen kammiotakyn, jonka takia menetin hetkeksi tajunnan.

      Se miksi sain, on epäselvää, mutta olenpa menossa onneksi huomenna kardiologille meikkuun. Huteria arvauksia on: sairastan mitä todennäköisemminWPW-syndroomaa.
      Yksi hoitaja sanoi kerran kun oli luultavasta WPW:stä johtuva SVT sykkeellä 200/min, että jos tuo kestää kauan, se voi mennä kammiotakyksi tai jopa värinäksi. Että se olisi ehkä yksi syy. Oikoradan aiheuttama kiertoaktivaatio kammioissa.

      Täytyy sanoa että säikähdin, vaikka ihan pieniä tykytyksiä (alle 200/min) ;) en säikähdäkkään. Nyt ehdin ajatella että herään kuolleena.

    • Valokeiju

      Hei, mulla menee sydän aina välillä vähän niinkuin lukkoon, siltä se tuntuu. Makuu- asennossa tuntuu että sydän yhtäkkiä arvaamatta ei hakkaa, vaan täräjää kummasti. Voisiko se olla tuota kammiotakykardiaa? Tunne on sama kuin sydämestä vetäisi suonta, kaikki liike ja hengittäminen on kohtauksen sattuessa MIELETTÖMÄN kivuliasta. Taju ei ole koskaan lähtenyt, ja jos pyörryttää, niin ihan vaan ehkä pelon takia. Ampulanssilla on viety kaksi kertaa. EKG aina normaali. 24 tunnin seurannassa on ilmennyt vähäinen määrä kammiosisälyöntejä ja eteissisälyöntejä. (Seurannan aikana minulla oli kuitenkin sydäntä rauhoittava lääke Bisoprolol Actavis 5mg.)

      Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia, tai voisiko joku poissulkea kohdallani tuon pelottavan kammiotakykardian?

      • toiveikas

        Minä kärsin aiemmin kammiotakykardioista. Rinnassa tuntui selvä tykytyksen tunne, mutta samalla tuntui myös ihan siltä, kuin sydän ei olisi lyönyt ollenkaan. Lisäksi aina kohtauksen yhteydessä pyörrytti, mutta koskaan en kuitenkaan pyörtynyt. Näitä tykytyskohtauksia oli monta kertaa päivässä, rekisteröityi holter-nauhoituksiin, sekä olin myös sairaalassa sydänosastolla tarkkailussa piuhoissa, joihin nämä kohtaukset tallentuivat. Vaikka kohtaukset tuntuivat pelottavilta, niin silti kardiologit eivät pitäneet niitä hengenvaarallisina, mitä kyllä ihmettelin, sillä minulla oli enimmillään 21 perättäistä lisälyöntiä. Ihmettelen ainakin itse, etten jo pyörtynyt tuon kohtauksen aikana... Kohtauksia oli ihan paikallaan ollessa, sekä myös liikkuessa. Lääkärit kielsivätkin silloin minulta kaiken raskaamman liikunnan. Vaiva lähes invalidisoi minut, noiden tykytyskohtauksien lisäksi kärsin myös yksittäisistä kammioperäisistä lisälyönneistä, lisälyönnit saattoivat kestää useamman tunnin peräkkäin, välillä oli tauko, jolloin sydän löi normaalisti, ja sitten taas alkoi lisälyönnit. Aivan kauheaa... Mitkään lääkkeet eivät auttaneet, jotkut vain pahensivat oireita. Vihdoin pääsin sitten rytmihäiriötutkimukseen, jonka yhteydessä tehtiin katetriablaatio. Toimenpide oli tosi rankka. Normaalistihan se kestää 2-3 tuntia, mutta minun tapauksessa se kesti lähes 8 tuntia. Rytmihäiriötutkimus kesti n. 6 tuntia, jonka aikana en saanut mitään kipu- tai auhoittavaa lääkettä, koska se olisi saattanut estää rytmihäiriöiden synnyn. Ablaation aikana, kesti siis n. 2 tuntia, sain jo lääkkeitä, mutta toimenpide oli niin kivulias, että ne eivät oikein auttaneet. Olin tosi voipunut ja melkein jo pyysin, että lopettaisivat koko toimenpiteen. Mutta onneksi sain tsempattua itseäni, jotta jaksoin loppuun asti. Rytmihäiriöpesäke oli niin hankalassa paikassa syvällä sydämessä, jotta lääkärin oli ensinnäkin hankala paikantaa sitä, ja sen jälkeen poltot eivät meinanneet ensin onnistua, koska ne täytyi tehdä niin syvälle. Mutta monien, monien tuskallisten polttojen jälkeen häiriöt vihdoin loppuivat ja sen jälkeen niitä ei ole enää ollut, ja toivottavasti niitä ei enää koskaan tulisikaan! Pieniä muljahteluja on ollut, mutta ne on todettu vaarattomiksi. Eli jokainen toimenpiteessä kärsitty sekunti oli kyllä sen arvoista, mikäli pääsin vaivasta lopullisesti eroon!


    • Valokeiju

      Kysyisin sinulta vielä "toiveikas" että oliko kohtaus kramppimainen. Alkoivatko oireesi yhtäkkiä arvaamatta tosi rajuna, vai pikkuhiljaa. Minulla oireet alkavat yhtäkkiä, harvemmin esim. urheillessa. Kyllä se on vaan kauhea tunne. Aina kun se tulee, niin väkisin miettii että nyt se on menoa. Vaikka niitä on ollut monet vuodet, niin niihin ei vaan totu. Itse olen oppinut että kohtaus menee itsestään ohi jos en liiku. Jos liikun, toipuminen saattaa kestää viikkoja.

      Tällä hetkellä syön lääkkeitä myös vatsahaavaan, koska vasemman kylkiluun alla polttaa pahasti juodessa. Tuntuu että näillä kahdella oireella olisi jotain yhteyttä keskenään.

      Mitään ei siis tutkimuksissa ole löydetty, joten sain lähetteen OMT-terapeutille ja psykogille. Psykologille on turha mennä valittamaan. Lähettivät sinne kun vastaanotolla aloin itkeä ja muutenkin olin kai aika lailla väsynyt. Psykologin mielipiteet tosin vaan pahensivat psyykkistä taakkaa, joten ne olen nyt lopettanut.

      • toiveikas

        Kohtaukset alkoivat äkkiä, mutta ei mitenkään kramppimaisina. Mitään kipuja ei siis ollut, pelkkä tykytyksen tunne, samalla vähän hengästynyt olo ja sellainen humahdus päässä. Ja näitä kohtauksia siis saattoi olla useita päivässä. Ja niitä tuli myös ihan sängyssä maatessa. Ja mistään paniikkikohtauksesta ei ollut kyse, sillä niiden aikana kyllä osasin olla ihan rauhallisesti, sillä panikoituminen pelkästään olisi pahentanut tilannetta.

        Sinun kyllä kannattaisi pyytää se holter-tutkimus, mikäli sinulle ei sitä ole vielä tehty. Ja sen aikana kannattaisi tahallaan provosoida sydäntä, harrastaa rankkaa liikuntaa tms. jotta sinulle tulisi niitä tuntemuksia. Jos nauhoituksessa ei nähdä mitään, niin sitten vaivat saattavat olla rintarankaperäisiä tms.


      • huolestunutfriidu

        Mikä on rintarankaperäinen oire ? Olen ihmetellyt pari vuotta omia kummallisia, ajoittaisia elämää rajaavia sydänoireitani. Lääkäriltä en ole vastauksia saanut.


    • M.f

      Minulla on ollut 2 kk että tuntu joskus huimaus , ei ole voima , kadet ilman voima, yhtäkia takykardia ja huimaus, se mene ohi itse, mutta niin pelottava , en voi tehdä mitä enna , olen niinku invalidi, heti kun likun vähän tule sydän nopeasti ja huimaus , vime vikko minulle kavi 2 kerta kohtaus , se alko sydän niin nopeasti, jalkeen voima lahte ja pyöry, sitten kadet , jalat ja suu menni tunne, en voi likku oli paralisis, luulin että oli aivoinfarti, kun ambulanssi tuli kaikki pahin oiret ei olu enna, sydän oli edelleen nopeasti yly 130, tosi pelottava, en ymmarta yhtä , kun Sairalla he tekivat ekg ja oli normaali , ja verikoe oli normaali , holter 48 tunti oli normaali , siellä oli muutama lisälyonteja kyllä mutta se kardiologi sanoo että kaikki ihmiselle kullu olla jonku, olen niin huolissa, en tiedä mikä on ja miksi , ja jos tule uudesta

    • kokenutoon

      Taju lähtee vain hyvin äkkiä kun verenkierto loppuu.Seurauksen on kuolema jos ei satu ketään elvyttäjää paikalle.Itselläni on onneksi iskevä tahdistin joka on hoitanut onnistuneesti jo usean kammiotakykardian.Se kun havaitsee sen jo ennen minua,ja huomaan maailman mustumisena sen kun hoitaa ylitahdistuksella,ja jos se ei pysähdy,antaa iskun,kaksi.Kerrankin kammiotakykardia oli lähtenyt aina vain uudestaan nouseen..näkee jälkeenpäin tahdistimen muistista ja pystyy lukemaan kanta.fi

    • nimimerkki

      mulla on ja kerran aamulla mua pyörrytti ihan hirveesti sit menin nukkuu. Ja se helpotti ja muuten en ollu syöny paljoo. Ja mä en saa juoda energia juomia. myös sydän tykyttää tiheämmin kun muilla henkilöillä. Rauhallisenakin sydän tykyttää tuhatta ja sataa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe