kaasarin säätö moottorisahaan

tinde

Oisko kenelläkään yleisohjetta moottorisahan kaasarin säätämiseen. Merkki on Jonsered turbo 2041. Eli H L ja T ruuvien alkuasento? Sain jo summassa jotenkin säädettyä, mutta yläkierroksilla vaeltelua, onkohan siinä muutakin vikaa ku säädöt?

44

44445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konevelhoo

      L-suutin eli matalakierros-suutin
      H-yläkierros-suutin
      T-tyhjäkäyntisuutin
      ensin L JA H suutin, kierrät keveästi L ja H pohjaan myötäpäivään ja sitten avaat L ja H suuttimet kierros auki vastapäivään ,sitten saha käyntiin, pyörität L-suutinta että kone käy korkeimmilla tyhjäkäyntikierroksilla, sen jälkeen pienennät T-suuttimesta kierrokset niin etttä terä ei enää pyöri ja sen jälkeen paina kaasu pohjaan ja käytä hetken noin 10 sek ja säädä sitten H-suutin tarpeen mukaan niin että koneen ääni hieman nelistää täysillä kierroksilla.vaeltelu viittais johonkin ilmavuotoon, esim kaasarin ja sylinterin välissä ,tiivisteet rikki tai kurkku vuotaa(murtuma tai halkeama)

      • konevelhoo

        kone säädetään lämpimänä ja ilmansuodattimen tulee olla puhdas.ei muutako meisseli käteen ja ruuvaileen,
        kyllä sen säätämisen oppii kun aikansa ruuvailee!


      • niin, vaan

        niin, että L-säätöä ei jätetä korkeimmille kierroksille, vaan käännetään siitä kuudes - neljäsosa kierrosta aukipäin, että kone ei käy liian laihalla sahatessa.


    • A N M

      Se on niin monesti kun tuntuu että pitää alkaa säätämään niin vika on jossain edllytyksellä että on ensin tarkastanut että pensa letkun pääs oleva suodatin on auki kannatta uusia ei maksa kovin paljon ja että ilman suodatin on auki myös tulpan kannattaa uusia Mulla oli vika impulssikanavan tiivisteessä sen kun laitoin niin alko toimia.

    • pikavinkki

      Vilkaise myös kytkimen jouset jos on poikki niin ketju kiertää tyhjä käynillä.

      • kullijoosef

        mikä helvetin villitys on korvata nykyisin B kirjaime Peellä? vittu että on ärsyttävää saatana pillu!


    • Bensan pitää haista

      jees ja myöskin on merkitystä että käytätkö valmista 2t pienkonebensaa vai sekotatko itse. ainakin stihlit ja johnsered 2050 ei oikeen meinaa samoilla säädöillä pelittää. stihl vaatii mielumminkin 2.2% seoksen että toimii kun unelma ja saman oon huomannu meidän tossa vanhemmassa sahassa (2050)

      • rasvamestari

        2050 hyvä kone.Ostin pikkukoneen varakoneeksi.Oranssiväri ja aivan paska uudesta alkaen.Vittuako koneella tekee jos tikkahakkaa puunpoikki kun k.o moottorisaha.Meillä haisee paska kun oranssia käyttelee.


      • Partner460
        rasvamestari kirjoitti:

        2050 hyvä kone.Ostin pikkukoneen varakoneeksi.Oranssiväri ja aivan paska uudesta alkaen.Vittuako koneella tekee jos tikkahakkaa puunpoikki kun k.o moottorisaha.Meillä haisee paska kun oranssia käyttelee.

        Tuota kyseistä sahaa saa muuten Husqvarna 50 ja Partner 5000 merkkisenä.
        Vai onko sekin hyvä vain "oikean" merkkisillä kuorilla? Taitaa olla;)


      • outoako

        ihan eri vehkeitä. ei mitään yhteistä. paitsi emokonserni


      • Partner460

        Mitä nyt samoja moottorinosia käyttävät varaosaluettelon mukaan.
        Perusrakenne on sama.


      • lkdfjghlzkjdfsghlk

        No voi niissä samoja ruuveja olla tai suodattimia ja letkunpätkiä. Muuten kaikki eri sahoja. 2050 muovirunko 50 ja 5000 metalli.
        50 ja 5000 aikoihin vielä täysin eri sahomalleja . Synergia mallit tuli myöhemmin.
        hq 40 part 400 jonsered 2041 jne.


      • harrastesahailija

        http://www.ebay.com/itm/HUSQVARNA-40-45-49-JONSERED-2050-2045-2041-42MM-CYLINDER-KIT-503440802-NEW-/141071289548

        Näkyy samoja olevan Huskun ja Jonssin moottorit perusosiltaan, Partneria ei kylläkään mainittu?

        Hauskan kuuloinen tuo nelikymppinen husku, tulee mielikuva että nyt on sahassa tehoa kun ulahtaa niinkuin joku turbomoottori.
        Vidukkamainen purkaa ku on raakasti muoviin väännetyillä ruuveilla kasassa eikä pulteilla. Joutuu nopeasti turvautumaan liimoihin kun on parikertaa availtu. Muuten ei ole sahassa ollut moiteensijaa, mitä nyt lähinnä pientä polttopuuta on tuollaisella sahailtu.


    • sahuri2

      Olisi tarve Jonsered turbo 2050 malliseen käynnistinlaite koppaa. käy myös ehkä sama mallista 2041 tai 2045, Jos joku tietäis niin ystävällisesti kertois vaikka tämän kautta. Kiitos.

      • Anonyymi

        Moi.löytys 2041 turbo käyntikuntoinen .70 €


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi.löytys 2041 turbo käyntikuntoinen .70 €

        Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyllä käynnistin laitteen etsijä hyppii nyt riemusta kattoon kun seitsemän vuoden jälkeen löytyi varaosasaha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyllä käynnistin laitteen etsijä hyppii nyt riemusta kattoon kun seitsemän vuoden jälkeen löytyi varaosasaha.

        Et tainnut ihan ymmärtää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et tainnut ihan ymmärtää...

        Mitähän seuraavaksi.


    • mikkoimp

      ilmeisesti nuo jonköping sahat ovat niiden kopioita, tai kaveri ainakin muisteli että se olisi ollut juurikin 2045 mistä laittoi hajonneen tilalle käynnistimen.
      ainakin seinäjoella sopuraha myi käynnistimiä 15e hintaan

    • sthil on saha!!

      Mutta kuinkas nämä uudet jonsered-moottorisahat?? Itselläni uudehko moottorisaha jossa tämä pikakiristys ketjulle ilman työkaluja, se ensinnäkin on raskaammassa käytössä ihan peestä, ketju ei pysy "kireällä", pienten risujen sahaukseen soveltuu mutta ei esim halkosavottaan..no jaa...

      Lisäksi suuttimet tehty sellaisiksi että ei sinne normaali työkalut käy, suuttimien säätöön tarvittsisiin työkalu joka on sellainen hylsy mutta pitkällä ja ohuella varrella sekä hylsy täytyisi olla hyvin ohutseinämäinen että menee "upotetun" suuttimen päähän..heti kun mahdollista niin vaihdan jonsered-sahan sthil-sahaan.

      Uutena jo minulla pyörinyt roska suuttimessa aja välillä saha toimii ja välillä ei, ei saa bensaa kunnolla, sahaa kun ryypyn kans kaasuttelee voimakkaasti niin voi lähteä hetkeksi toimimaan kunnolla..ärsyttävä värkki.

      • Stihl on omituinen

        Taitaa ne sutimet olla sahassa kuin sahassa vähän erilaisia kuin ennen vanhaan. Ja kaikkihan sen tietää, ettei noita pikakiristyssahoja suositellakaan ammattikäyttöön.


      • WonderBoy79

        Ei se merkistä ole kiinni, kaikilta merkeiltä löytyy niitä perusmökkisahoja ja sitten löytyy niitä parempia malleja.

        Mitä erikoissäätötyökaluun tulee, niitä on jälleenmyyjillä ja nettikaupoissa n. 8 - 9 euron hintaan myynnissä ja netistä löytyy ohjeita itsetehtyihin vaihtoehtoihinkin.


      • Anonyymi

        Mikähän ruuvarikärki niihin säätöihin käy?


    • Poulain5

      Onko kellän ylimääräistä öljytankin korkkia Poulainiin pikku vihree saha. Puh:
      0500-717810

    • korkken

      Eiköhän kannattais hakee korkki huoltoliikkeestä,,,, maksanee muutaman euron?

    • jonsered on saha!!!

      Jonsered-moottorisahaan löytyi kaasarin suuttimien säätöavaimet, oli yllättäen paikallisen rautakaupan hyllyssä vaikka ko kauppa ei myy jonsered-saha merkkiä, kuulemma käy useaan saha-merkkiin, tavallaan samoja sahoja useat merkit, erivärisiä ja hieman erimallisia ulospäin.

      Nyt heräsi kysymys käykö suoraan jonsered-moottorisahan tuo suojakoppa tuohon sahaani jossa tuo ketjun pikakiristysmekanismi??.siis sellainen jossa kaksi mutteria ja erikseen ruuvi josta ketju kiristetään eli sellainen vanha ja hyvä malli johon esim sthil siirtyi takaisin..kätevä pienessä käytössä mutta hiukankin raskaampaa sahausta esim suurten puiden kaato niin ketju löystyy liian herkästi eikä tuollaisella muovisella härpäkkeellä sitä tarpeeksi kireälle saa. Äkkiä päältäpäin katsoen sellainen käy.

    • En minä tiedä

      Suomela-lehdessä oli Stihlin mainos. Sanottiin, että hakee elektroniikan avulla jokaiseen eri olosuhteeseen itse sopivat säädöt. Ruuvimeisselit voi unohtaa, siinä luki.
      Itsekin olen säädellyt sahoja vähän mutu-tuntumalla. Perussäätö ensin ja sitten hienosäätelyä. Sellaiset sahat on erikoisen mukavia säätää, joissa kampiakselin stefa vuotaa. Ne on sahoja, joilla ei sahata, niitä vaan säädetään.

    • sahuri

      Jaa että oikein tietokone-ohjattu saha, tähän on tultu, vielä kun olis sahassa laskin kuinka monta kuutioo on sahannu ja minkälaista puuta, radiokin siinä olis hyvä olla ja pyörät alla niin ei tartteis kantaa.

    • jebou1

      Itseasiassa niissä näkee kuinka monta tuntia on sahanu, millä kierroksilla, missä lämpötiloissa, montako käynnistystä, vikakoodeja vaatii kylläkin oman ohjelmansa.

      Helkatin nykyaika

      Ja raivaussahoissa pitää laittaa aina yks villasukka ilmanputsariin ko pakkanen nousee kymmenen astetta. :D

      Mutta kyllä stihli silti ainoa vaihtoehto on, jos sahaa on hankkimassa

    • J T

      VOI SIIN OLLA SE ON VÄHÄN SELLANEN MEILLÄ ON 2054 TURBO JA STIHL 025 JONCEREDIN TANKKIIN MENEE KAKSI STIHLIN TANKILLISTA. SIINÄ ON AIKA ISOTANKKI.

      • osta-valmista

        ja kunnon uutta bensaa


      • Anonyymi

        Konserni rules


    • Anonyymi

      Ja vanhojen aloitusten nosto myös!

      • Anonyymi

        Mikähän nousee seuraavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikähän nousee seuraavaksi.

        Veikkaisin tätä ketjua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veikkaisin tätä ketjua.

        Saako tähän mitään teholastua?


    • Anonyymi

      Yleisohje on yleensä jos haluu vääntävän niin 2 sivuille ei ylos ollenkaan, siis viilaa pako ukkoo.
      Kierroskoneen saa kun ottaa 2 ylös vaan.
      Sylinteri lasku silleen että tinalla mitattuna 0.5mm on 50cc hyvä vireeseen myllyyn.
      Kaikki squis area, blowdown it sekä virtaussuihkupatsaan muoto täytyy katsoa oikeeksi.
      Vakio kaasari mäkeenvain ja 2 pykälää isomman sahan karburi sinne, pakoputken modi.
      Näil eväil saa kunnon tehosahan.

      • Anonyymi

        Onko cdi tehtävä jotakin ja entäs tehoputki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko cdi tehtävä jotakin ja entäs tehoputki?

        Sytytys aikaselle, rajoittamaton cdunit ja sokerilisäys niin johan jerkkuaa. Lentopensalla vielä lisää


    • Anonyymi

      Mikähän jerkkuaa seuraavaksi?

    • Anonyymi

      Periaatteessa on ihan ja sama mitkä säädöt siellä on kun saa vaan kierrokset yläreserville katkonnassa, saha kun on vaan on Off kaasu kun niillä työt tehdään.
      Ja jos ei jerkundaalia niin pytyn viilaus, squis alueen ajastus 0,5mm ja 160 degrees ajoitus pakolle ja 123 imulle niin ok

    • Anonyymi

      Minulla Jonsered CS 2234 S, 38cm3 ,hinta n180€. Sahaa ei ole kukaan onnistunut säätämään niin että se toimisi. Kävi aikoinaan takuukorjauksissa/-huolloissa. Eka reissulta palasi, kävi tyhjäkäyntiä muttei kestänyt kierroksia. Toka reissu, kävi maahantuojalla, (kaasari muka vaihdettiin?). Kun palasi tyhjäkäynti säädetty L säädöstä, ketju pyöri lähes leikkausnopeudella, H säätö ok! Meni hyvin puuhun muttei voinut laskea käsistään olis lähtenyt omille teilleen. Kolmas reissu eivät saaneet edelleenkään toimimaan. Peruimme kaupan ja sain (hintahyvityksen?!) isompaan uuteen sahaan. Kun oli "ns. pieni halvahko mökkisaha" jättivät vielä CS 2234 kyllästyneenä minulle saatesanoin: "Pidä muistonasi, laita vaikka veneen ankkuriksi". Ilmeisesti saha ei koskaan käynytkään missään huolloissa vaan takahuoneessa rassasivat ja minua pompotettiin! Saha on muistonani edelleen,
      Ei ole löytynyt "ammattilaismetsuria" joka olisi kyennyt säätämään joutokäynnin käyntilämpöisenä (n.10 min käytön jälkeen🤔). Aina saa sahojen säädöt toimimaan ohjekirjan mukaan vaikkei metsuri olisikaan 😁. Myyjällä ei ollut tarkoituskaan korjata sahaa, tarkoituksena oli väsyttää asiakas poikkeavalla asiakaspalvelulla! Minulla useita toimivia sahoja niin sehän sopi. Vien sahan joskus moottorisahamuseoon saatesanoin "olen syntyjään 🐺".

      • Anonyymi

        Ei saa tuohon hintaan oikein kunnon sahaa länsimerkeiltä.


      • Anonyymi

        Viallinen saha. Siinäpä säätäjä joka säätämällä korjaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe