Estonian Business School

---

onko kellään kokemuksia kyseisestä koulusta? minkä tasonen paikka?

13

2672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kovin hyvä

      sillä Virossahan markkinataloutta on ollut vain 15 vuotta.

      • on HC-menoa

        Suomeen verrattuna... varmaan tuolla oppii säälimättömyyttä, heikkouksien hyväksikäyttöä, oman edun ajamista ja kaikkia muita bisnesmaailmassa tärkeitä taitoja.


      • noin
        on HC-menoa kirjoitti:

        Suomeen verrattuna... varmaan tuolla oppii säälimättömyyttä, heikkouksien hyväksikäyttöä, oman edun ajamista ja kaikkia muita bisnesmaailmassa tärkeitä taitoja.

        negatiivisia mielipiteitä?


      • sinne
        noin kirjoitti:

        negatiivisia mielipiteitä?

        menee ne luuserit, jotka eivät pääse suomessa lpr-kauppikseen (sinne on ilmeisesti pääsyvaatimuksena, että osaa kävellä ovesta sisään).


      • vieraillut
        sinne kirjoitti:

        menee ne luuserit, jotka eivät pääse suomessa lpr-kauppikseen (sinne on ilmeisesti pääsyvaatimuksena, että osaa kävellä ovesta sisään).

        Jos rahaa löytyy niin mahtaa sinne päästä. Pääsyvaatimuksista en osaa sanoa. Mutta hieman joutuu pulittamaan..


    • vieraillut

      Viime vuonna olin siellä viikon opiskelemassa yhdellä kurssilla. Voin sanoa, että taso vaikutti näin äkkiseltään ainakin korkealta.
      Vaihto-opiskelijoille opiskelu siellä on ilmaista (se puoli vuotta), mutta jos koko tutkinnon siellä suorittaa, se maksaa kymppitonnin. Mutta se kyllä näkyi opettajissakin. Tietoa ja taitoa löytyy.
      Kaksi luokkakaveria lähteekin sinne nyt syksyksi vaihtoon, että sen verran hyvä kuva siitä meille jäi.

    • _Tiina_

      Opiskelen Tallinnassa ja olen kuullut EBS:stä pelkkää positiivista. Kannattaa ottaa yhteyttä vaikka Viskoon (viron suomalaiset kauppatieteiden opiskelijat) jos kiinnostaa.

    • jerehh

      Rahalla katsos saa vaikka mitä virostakin ja hevosella pääsee... ;)Kyseisestä paikasta saa samat paperit kun kauppakorkeasta pienellä vaivalla, taitaa olla kateellisten panettelua nuo muutamat kommentit ylempänä. Viro on hieno maa ;) Latvia vielä hienompi ja niin kaikki muutkin itäblokin maat ;) Siinä on suomipoika ihmeissään!!!!

    • Opiskelija

      Huhhuijaa mitä kommentteja. Itse EBS:n opiskelijana voin sanoa että olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani. Yliopiston taso on hyvä ja Tallinna voittaa mielestäni Helsinginkin (saati sitten yllä mainitun Lappeenrannan) meiningin mennen tullen.

    • Yo-opiskelija

      Hmm. Kiitos pitkästä ja vuolaasta tekstistäsi, mutta saanen kysyä puhtaasta uteliaisuudesta, että ,itä vikaa on Lappeenrannan kauppakorkeakoulusssa?
      Ja tällä ei mittän merkitystä, mutta minusta on ihan hyvä, etteivät Suomessa kaikki pääse yliopistoon. - Mitä ihmiset siellä edes tekisivät? Edelleen on erinomaisen hyviä vaihtoehtoja toimia, tai kuten sanotaan tehdä uraa, vaikkei olisi käynyt yliopistoa päivääkään...
      Teksi melkeinpä mieleni väittää, että Suomessa koulutetaan yliopistoissa/ korkeakouluissa jopa liikaa porukkaa; tai ainakin niin, ettei tämä juurikaan näy ansiotulo kehityksessä. Toki opiskelu on kivaa ja mukavaa ja suorastaan erinomaista itsessäänkin, monestakin syystä. Mutta jos tai kun pakertaa, ,kuten useimmat opiskelijat pakertaa useamman vuoden jonkun tutkinnon eteen, jonka pitäisi olla merkkinä hankitusta (teoreettisesta) osaamisesta (/"kypsymisestä") niin kai silloin voisi odottaa oikeutetusti vähän parempaa palkkaa saavansa, kuin, jos olisi aloittanut hommat heti oppivelvollisuuden suoritettuaan. Mutta valitettavasti tällä hetkellä moni maisteri joutuu tyytymään paljon vaatimattomampaan paikkaan. - En nyt tarkoita, että kaikkien maistereiden tulisi heti valmistuttuaan asettua ns. johtopaikoille. Kömpelö esimerkki Opiskelet viisi ja puuoli vuotta yhteiskummalisia tieteitä, tai vaikka kauppatieteitä ja menet tämän jälkeen töihin kaupankassalle. Hieno juttu työnteko on kannatettavaa ja aktiivisuus erityisesti, mutta kuinka paljon etua sinulle on koitunut siitö, että olet opiskellut viisi ja puolivuotta? Olisiko kenties, vaikka vain lukiopohja riittänyt siihen, että pystysit hoitamaan jo mainitun työn hyvin?

    • Ebsikas

      Opiskelen itse EBS:ssä toista vuotta ja tällä hetkellä oppilaat joutuvat kärsimään koulun heikosta rahallisesta tilanteesta.

      Opintokonsultti on vaihtunut viimeisen vuoden sisään kolme kertaa ja jokaiselta saanut erilaista tietoa kurssien suorittamisesta ja hyväksiluku kelpoisuuksista. Study Department tuntuu olevan muutenkin pihalla kursseista, niitten sisällöstä ja suorittamisvaatimuksista sekä keksii milloin mitäkin perusteita lisämaksuille.

      Yhtä kurssia opetti puolet ajasta toinen luennoitsija ja puolet ajasta toinen. Voitte kuvitella kurssin sekavuuden, kun kyseiset henkilöt eivät pitäneet toisistaan eivätkä toistensa opetusmetodeista. Suurin osa opiskelijatovereistani suorittaakin nyt kurssin tästä syystä uudelleen (Kyse siis opiskelijoista joilla keskiarvo 3,5 ja 5 välillä). Kaiken huipuksi kurssilla tehtyjä kotitehtäviä ei hyväksilueta, kurssia ei voi tenttiä tai sopia muista järjestelyistä, koska kumpikaan luennoitsijoista ei opeta enää kyseistä kurssia. Kurssin opintopisteet joutuu maksamaan uudestaan ja koska tämän jälkeen opintosuunnitelma poikkeaa valmiiksi annetusta paketista joudut maksamaan extraa jokaisesta lukukauden kurssista. Toisella kurssilla luennoitsija päätti vaihtaa työpaikkaa (tai sai potkut, syytä ei kerrottu) kesken kurssin ja loput kurssin kestosta selviteltiinkin mitä edellinen luennoitsija kerkesi opettaa ennen lähtöään. Uskomantonta, että tällaisesta maksan vähintään 1960€ per lukukausi!

      Mikäli joku harkitsee kauppatieteiden opiskelua suosittelen valitsemaan kouluksi Tallinn University of Technologyn. Itsekkin vaihtaisin koulua, mutta olen kerennyt pulittamaan jo sievoisen summan kursseista joita ei TTU:lla pysty hyväksilukemaan.

      Mikäli kuitenkin jostain syystä haluaa pulittaa ylimääräistä huonommilla fasiliteeteilla ja resursseilla varustetun koulun käymisestä suosittelen kysymään neuvoa opintoihin liittyvistä asioista vanhemmilta opiskelijoilta tai luennoitsijoilta (mikäli he pysyvät palkkalistoilla tarpeeksi pitkään asioiden selvittämiseksi) Study Departmentin sijaan.

      Tsemppiä opiskeluihin ja opiskelupaikan valintaan!

      • Ebsikas

      • Lorents
        Ebsikas kirjoitti:

        Lisäksi suosittelen ottamaan uutisen esiintuoman tosiasian huomioon opiskelupaikkaa valittaessa

        http://yle.fi/uutiset/yksityisyliopiston_kanditutkinnolla_ei_valttamatta_asiaa_maisteriohjelmiin/5401658

        EBS:llä on ollut ihan mukava opiskella ja mielestäni koulu on ollut täysin maineensa veroinen, kansainvälisesti arvostettu kauppakorkeakoulu. En tiedä mihin viittaa Ebsikkaan viittaukset rahapulasta sekä study departmentin toimimattomuudesta. Omalla kohdallani yhteistyö opintotoimiston kanssa on ollut täysin moitteetonta ja heiltä saa henkilökohtaista neuvontaa helposti ja vaivattomasti. Muutaman tapauksen tosin tiedän missä sukset ovat menneet ristiin pahemman kerran, mutta näissä tapauksissa opiskelijankaan on turha mennä uhriutumaan.. itse sotkivat hyvin pitkälti omat kuvionsa ja sitä saa mitä tilaa.

        Mitä tulee tuohon Ebsikkaan jakamaan artikkeliin niin kyllä niillä Tallinnassa tehdyillä kandin tutkinnoilla on tähänkin saakka haettu suomessa maisteriohjelmiin. Kyse tässä artikkelissa on Helsingissä toimivasta EBS:n branchista, josta ei ole valmistunut vielä tähän mennessä ketään (eli ei ole empiiristä todistetta vielä olemassa).

        Kannattaa käydä tutustumassa kouluun ja opintotoimistoon nyt keväällä mikäli opiskelut Tallinnassa kiinnostaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe