Eläinoppia:apinat huoraavat

kuudesaisti

Täällä on silloin tällöin esitetty väite että muilla eläilajeilla kuin ihmisapinalla ei esiintyisi seksin harrastamista korvausta vastaan.
Väite ei pidä paikkaansa.
Esim.evolutiivisesti ihmisen lähin sukulainen bonobo eli kääpiösimpanssi huoraa.
Bonobo-yhteisö on matriarkaalinen yhteisö, jossa johtajana on yleensä vanhin naaras.Bonobo-yhteisössä ei esiinny lainkaan aggressiivisuutta.Aggressiivisuus on korvautunut seksillä/vastikeellisella seksillä.
Bonobot harrastavat(lisääntymisseksin lisäksi)seksiä korvausta vastaan. Bonobot ovat ihmisen sukupuolimoraalin mukaan "yliseksuaalisia" , "rivoja" ja "siveettömiä" ja harrastavat promiskuiteettista seksiä. Bonoboilla seksi ei kuulu privaatin ja intimiteetin piiriin niin kuin meillä homo sapiensilla eli bonobot toisin kuin me homo sapiensis eivät "häiriinny" jos joku katsoo ja näkee kun harrastamme seksiä.Bonoboilta puuttuu kokonaan ihmiselle tyypillinen seksiin liityvä häpeän tunne.

Hyvin suuri osa osa bonobojen seksikäyttäytymisestä on vastikkeellista seksiä.
Esim. saadakseen banaajeja toiselta lauman jäseneltä harrastetaan sukupuoliyhdyntää tämän kanssa tai hinkataan tämän sukupuolielintä kädellä tai suulla.Aikuiset urokset tekevät tätä naaraille, aikuiset naaraat tekevät tätä uroksille,aikuiset naaraat tekevät tätä aikuisillle naaraille, aikuiset urokset tekevät tätä aikuisille uroksille, ja myös poikaset tekevät tätä aikuisille uroksille ja naaraille ja toisille poikasille.

Bonobo-yhteisössä maksullista seksiä harrastetaan siis kaikissa variaatiossa iästä ja sukupuolesta riippumatta.Ihmisestä lähimmän apinajin keskuudessa "pukille "pääsee siis myös muutkin kuin lauman komeimmat ja vahvimmat urokset ja naaraat.

8

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luonnonystävä

      Olen myös perehtynyt eläinopin alkeisiin ja lukenut jotain ohimennen bonobo-simpansseista.
      Ymmärtääkseni simpanssit käyvät sotia, kuten ihmiset. Nimimerkki kuudesaisti: Tiedän, bonobot käyvät todistettavasti kauppaa seksillä. Mutta tarkennus, ovatko he oikeasti väkivallattomia, ts. pitääkö paikkansa tälläkin palstalla esitetty väite, että bonobot ratkaisevat riitansa naimalla, tai huoraamalla, käsitemäärittelystä riippuen.

      Jos näin on, ihmisten olisi syytä ottaa oppia bonoboista ja ryhtyä huoraamaan sotimisen asemesta. Ongelmaa voisi kyllä aiheuttaa raivokkaat huoraamisen vastustajat, jotka saattavat heittäytyä väkivaltaisiksi.

      Siis vielä kerran: Eivätkö bonobot sodi laisinkaan?

    • prostujen ja niiden

      välisessä seksissä ei ole mitään eroa apinoiden väliseen seksiin. Kummassakin tapauksessa puretaan vain uroksen valtava kiima! Ihmisyyteen kuuluvia tunteita siellä ei tarvita eikä käytetä, jos ei kiimaa lueta tunteeksi.
      YÖKÖTTÄVÄÄ!!!

      • Itse tuntea

        Muuta kuin yökötystä. Puhut siitä niin pirun paljon. Veikkaan, että apinan elämä on terveemmällä pohjalla kuin sellaisen nettikeskustelijan, joka toistelee sanoja prostu, apina, huora, yököttää, kiima!

        Minusta tuntuu, että tällainen kirjoittelija voi mielestään olla aika hyvä ihmiseksi, mutta helvetin huono apinaksi. Ei pärjäisi bonobo-yhteisössä pelkällä yökkimisellä. Jäisi banaanit saamatta!


    • ja heti

      Alkaa aikuisetkin viihtyä!

      • Riittäisikö

        sinne vain Bono?
        Viihtyisivät aikuiset ja teinitkin!


      • Yesh
        Riittäisikö kirjoitti:

        sinne vain Bono?
        Viihtyisivät aikuiset ja teinitkin!

        Pitkätukkainen määkivä apina huoraamassa Korkeasaaressa, yleisötungosta ei voi estää!!!


    • Anonyymi

      Tämähän ei ole siis hurraamista, vaan sosiaalisten suhteiden hoitamista/lujittamista.
      Onpa outoa käyttää sanaa huoraaminen bonobojen seksuaalikäyttäytymisestä.

    • Anonyymi

      Eihän tuo poikkea ihmisten käyttäytymisestä lainkaan. Ihminen polveutuu bonoboista, sekin on tutkittu juttu. Ehkä siksi ihmisten seksikäyttäytyminen on samanlaista kuin tällä apinalajilla. Ryhmäseksi, joukkopanot, kolmannet osapuolet seksissä, maksullinen seksi ja seksuaalisen nautinnon jakaminen, on siis normaalia ihmisen käyttäytymistä .Olemme eläimiä. Missä vaiheessa ihminen tajusi olevansa eläin? Sitä en tiedä, mutta toki eläimellisiä viettejä voi kontrolloida, rajata siten, että se sivistynyt ihminen ei sieltä katoa mihinkään. Manipulointi seksin avulla on helppoa, Sitten jos antaa vieteilleen täyden käskytysvallan, voi ongelmia tulla. Kaikki panevat kaikkia, eli promiskuiteetin harjoittaminen voi vaarantaa yhtä sun toista. Kannattaa vältellä provosoitumista, sille on parhaat mahdollisuudet juuri näillä sivustoilla. Se mistä ei tiedä, mitä ei näe eikä katso, se ei vaikuta. Jos hakemalla hakee jotain, niin taatusti sen myös löytää ja jää koukkuun, kuten parinvaihtoon. Koukkuun voi jäädä myös maksullisiin naisiin, ryhmäseksiin tai johonkin muuhun, kuten pornon katseluun, sekin viitaa bonoboitten tapaan katsella toistensa seksuaalitoimintoja. Tyydytys kestää hetken aikaa, kunnes taas haluaa lisää, siitä tunnistaa koukkuun jäämisen. Eli, seksi ei pidä tyytyväisenä pitkää aikaa, vaan sama tarve toistuu hetken kuluttua uudestaan. Helposti siinä menee koko päivä päivä esim. prostitoiduilla ottaessa vastaan asiakkaiden nylkytyksiä. Eivätkä koskaan saa tarpeekseen, lisää pitää saada jatkuvasti. Samoin miesten riippuvuus seksipalveluista kasvaa, joka päivä täytyy käydä maksullista seksiä saamassa. Tyydyttävät toistensa tarpeita.
      Eli, ei kannata lähteä sille tielle, että antaa seksin hallita elämäänsä, vaikka nautinto on mitä se on, se ei kauaa pidä tyytyväisenä, vaan tarve kasvaa ja kiihtyy., kunnes muuttuu hallitsemattomaksi. Se muuttuu riippuvuudeksi. Lopulta olet bonobo itse vemputtamassa jatkuvasti jotain tai työntämässä jotain johonkin, niin että päivätyö ja opiskelu kärsii. Koko elämä on yhtä paneskelua tai runkkua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe