Venekatos

talveksi

Hei!

Löytyykö netistä ohjeita venekatoksen rakentamisesta 5 metriselle pulpettiveneelle talvisäilytystä varten?

Kiitokset vastauksista!

nimim. Joskus vasaran nähnyt

6

6379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta

      myyvät jotain rautakaupoissa metalliputkin tai sitten ostat semmoset valmiit 45 asteen kulmapalat rautakaupasta joista moisen kokoaa helposti lisäämällä puutavaran väliin. näitä mainostetaan liki jokaisessa k-raudan mainoksessa mitä tulee kotiin.

      no mutta jos aletaan rakentamaan, niin siinä on moninaisia vaihtoehtoja tai oletetaan että kate tulee pressusta tässätapauksessa. jos varmanpäälle haluat niin kakkosnelosesta pistät kantavat rakenteet. eli tee vaikka ensin 6 tolpalla sellainen tasakattoinen 'kehikko' veneen päälle ja siihen lisäät harja rakenteen. pystyt ja muut kattorakenteet vaikak kakkosnelosesta ja tavallisemmasta laudasta sitten reivat ja muut tukipuut jotka sitoo kokonaisuuden 'vaakatasossa'. pressun vaikka niittarilla laitat kireästi kiinni kattoon tai jos teet lepsun katon josta lumi ei tule alas, niin rakenteisiin kohdistuu enemmän rasitusta ja pressukin voi hajota.

      toinen vaihtoehto on laittaa esim kakkosnelosia 3 poikittain veneen laitojen yli ja niidenpäälle A rakennelma harjaksi. riippuu teetkö tallia 10v eteenpäin vain mikä on tavoite.

      (voit muuten käydä kurkkaamassa mallia veneranasta jossa on noita joskus verkkohäkeissä).

    • ..valmiita..

      ..pressuautotalleja, on monen kokoisia ja valmiita paketteja, kunhan kokoaa vain.

      • vikana

        Kaikissa rättirakenteissa on vikana, että eivät kestä lumikuormaa vaan veneellä pitää käydä aina lumisateen jälkeen lumitöissä. Katon pitäisi olla niin jyrkkä, että lumi ei pysyisi siellä.


    • Snicker

      Käytä A4:sen koolinkia. Kurkihirsi ja A-tuet päihin ja myös veneen sisälle tuet kurkea tukemaan. Veneen sisälle lankkujen alle pehmusteet, että ei lasikuitu naarmuunnu. Mahdollisimman jyrkkä harja, että ei jää lumi pressun päälle. Käytä myös harjakoolingin päissä pehmusteita, että ei pressu repeä ja hanki mahdollisimman paksu peite, eikä mitään kevytversioita. Näissäkään asioissa kun ei kannata säästää. Avotila täynnä lunta ja jäätä saattaa tulla kalliimmaksi, kuin satsaaminen kunnon talvipeittoon. Kerran kirpaisee, mutta kipu hellittää usemman talven aikana. Pressun helmat kunnolla kiinni, vaikkapa reunalenkeistä kanistereita joissa hiekkaa sisällä. Jos tekee leveän ja venettä reilusti isomman rakenteen, ainakin kaupungin vuokratelakoilla otetaan neliömaksu tämän rakenteen eikä veneen koon mukaan, joten kannattaa miettiä tarkkaan, minkäkokoinen on riittävä suoja veneelle. Noin pieni vene kyllä menee talveksi peiton alle tuollaisella yksinkertaisella rakennelmalla. Excel-putkia myydään Etolassa, joista saa tehtyä sellaisen kehikon kun haluaa. Tosin maksaa tietysti enemmän, kuin nuo muutamat koolingit ja lankut, mutta ei ole kertakäyttöinen. Toisaalta, jos ei käytä ratanauloja, tuollaisen koolinki-kehikonkin voi käyttää monena talvena. Mahdollisuuksia on. Kysele telakoilta ja venenaapureilta lisää.

      • Anonyymi

        Osta vilmi vaneeri leveä veneen päälle


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe