Olen tyhmä ja työtön suomalainen

ex-äänestäjä

En saa töitä kun olen vanha, 41v. ja taustatiedoissani vanha luottotietomerkintä.
Saan kuukaudessa 380euroa työmarkkinatukea. Vuokrani on 640euroa. Olen pitkänlinjan asiakaspalvelija ammatiltani. Asuntoon saan vuokratukea 179euroa koska 55 neliöä on liikaa yhdelle ihmiselle. Uutta pienempää asuntoa olen hakenut mutta en saa koska olen työtön.

PERKELE EI SE IHME ETTÄ SUOMESSA IHMISET AJAUTUU ITSEMURHIIN KUN EDUSKUNNASSA SÄÄDELLÄÄN LAKEJA ETTEI TYÖTÖN PÄÄSE TÖIHIN EIKÄ SAA ASUNTOA! SE 200EUROA TULISI TARPEESEEN VÄHÄOSAISILLE!
NYT ODOTTELEN HÄÄTÖÄ KUN EN PYSTY VUOKRAANI MAKSAMAAN JA MIHINKÄHÄN SITTEN ASUMAAN! SOSIAALIVIRASTOSTA SANOTTIIN ETTÄ KAUPUNGIN ASUNTOLAAN, JOSSA YÖ MAKSAA KAUPUNGILLE YLI SATA EUROA!!!!!
HERÄTKÄÄ PELLET SIELLÄ MISSÄ PÄÄTETÄÄN ASIOISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15

1035

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koko Suomessa

      Olen muutaman vuoden nuorempi ilman luottomerkintöjä, mutta mitään tuloja ei ole työttömänä -myöskään työmarkkinatukea tai työttömyyden peruspäivärahaa, ansiosidonnaisesta puhumattakaan. Olemme saman byrokratian kohtalontovereita. Samoin olemme samaa mieltä eduskunnasta ja sosiaalivirastoista. Olen varma, että ainakin useimmilla työttömillä on miinusmerkkinen budjetti, joten aloitteesi oli kiitettävä. Vaikka olen siis nuorempi, olen kärsinyt myös ikärasismista liian vanhana, vaikka samanaikaisesti avoimia työpaikkoja vapautuu aloillani ja pian suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.

    • suuri vähemmistö

      Ne joilla on paikat, missä toimia, saavat eniten.
      Yhteiskunta kouluttaa ILMAISEKSI eri ammattialoille. Ja sitten vielä kinutaan jopa 1000 euroa kk-palkkaan lisää. Moititaan työoloja ja kuitenkin on pitkät lomat ja aktiivivapaat. Kun teet viikon putkeen, saa vapaata 3 päivää. Monet pienyrittäjät vääntävät 16 tuntia 6:na päivänä viikossa ympäri vuoden, lomaa on viikko jne. työllistäen pari ihmistä siinä sivussa ja sitten kun menee nurin, saa 214,70 e jostain vastenmielisestä sosiaaliluukusta. Kyllä olis kirveellä töitä.

    • Kokoomusmies

      Asiat ovat Suomessa kerrassaan hyvin ,muutamia
      väliinputoajia löytyy aina.

      • Herätys....

        Nukut pommiin.


    • oma etu ensi

      Hyvinvointisuomessa menee todella hyvin mutta vain poliittisilla pelleillä. Toinen toistaan tökerömpiä ihmisarvoa alentavia lakeja kyllä osataan laatia. Byrokratia sen kuin kasvaa, ja oikeat työt jäävät tekemättä.

    • Työn rationalisoija(japani)

      Jos sosiaalityöntekijöistä suurin osa laitettaisiin tekemään tuottavaa työtä, niin sillä saisi työttömyystukeakin nostettua. Esimerkiksi adoptiolautakunta on täysin hyödytön. Interpedia sekä Pelastakaa lapset ry tekee adoptiotyöt ja he oppivat adoptioprosessin aikana tuntemaan adoptiovanhemmiksi pyrkivät henkilöt. (adoptioprosessi kestää melko kauan) Sosiaalityöntekijät eivät opi samalla tavalla tuntemaan näitä vanhemmiksi pyrkiviä ja sitten heillä on kuitenkin päätösvalta adoptiosta. Lisäksi sosoaalitoimen on tarvinut lisätä niihin omiin hylkäyskriteereihinsä 45-vuoden #säädöksen" joka kieltää hyväksymästä vanhemmalle ja lapselle yli 45-vuoden ikäeroa sillä lapsi saattaa joutua muuten alle 40-vuotiaana orvoksi. Kuitenkin kun huostaanotetaan lapsia niin heitä kaitsetaan lastenkodissa ainoastaan 18-vuotiaaksi ja sen jälkeen suurimmasta osasta lapsista tulee työttömiä alkoholisteja. En tiedä mistä johtuu, mutta saman perheen huostaanotetut nuorimmat lapset joita sijoitettiin joskus uuteen lastenkotiin, niin kaikista tuli alkoholisteja ja heidän sisarensa jotka asuivat alkoholistivanhempien kanssa ovat kaikki perheellisiä ja käyvät töissä. isyys selvitys ja isyyden tunnustaminenkin sosiaalityöntekijälle laskee perheen ja lapsen arvoa, kun se isyyden selvitys saattaa olla vaimolle huoraamisepäilykuulustelu. Isyyden selvityksen voisi aivan hyvin tehdä äitiysneuvolassa synnytysvalmennuksen yhteydessä tai synnytysosastolla synnytyksen yhteydessä kätilölle, tällöin jos lapsen äiti menehtyisi esim synnytyksessä niin lapsella olisi isä joka olisi huoltaja omalle lapselleen, eikä sitä kiikutettaisi heti sosiaalityöntekijöiden toimesta jollekkin adoptoitavaksi. Näin tapahtuu avoparien lapsille jos äidille käy jotain. Tiedän yhden isyydentunnustamistapauksen jossa vankilomalla ollut vanki kävi tunnustamassa toisen miehen lapsen. Jos isyyden selvitys tehtäisiin sairaalassa tai synnytysvalmennuksessa niin tällaiset tapaukset eivät olisi mahdollisia. Miksi pistää sosiaalityöntekijää kaivamaan lusikalla ojaa kun sen voi tehdä ammattitaitoinen henkilö kaivinkoneella. Sosiaalitoimi on täynnä sellaista "tekotyötä", joka suurelta osin perustuu vielä "aiempaan käytäntöön". "Aikaisempi käytäntö" tarkoittaa sosiaalitoimen päätöksissä sellaista asiaa mikä on lain vastainen, mutta jota on tehty aiemminkin, mikä tekee sen heidänmukaansa lailliseksi. Sosiaaliset päätökset erialoilta jos otettaisiin esille, niin ne olisivat täynnä ristiriitoja ja toiset päätökset kumoisivat toisia. Tilanne johtuu ns. "Tekotyöstä", jonka hyödyttömyys täytyy piilotella joidenkin vähemmän laillisten käytäntöjen taakse. Työ jonka kaikki huomaa hyödyttömäksi lakkautetaan hyvin nopeasti ja tekotyön julkisivun hyödyllisyys rekvisiitan kannattelu on se varsinainen työ mitä moni sosiaalityöntekijä joutuu oikeasti tekemään. Jos kaikki turha työ karsittaisiin, niin saisi palkattua asiansa tuntevia ammattilaisia sosiaalitoimen palvelukseen ja kaikki olisivat paljon tyytyväisempiä.

      • Ottakaa selvää asioista.

        Muutama alkoholisti tietysti näkyy ja kuuluu.
        Pitäiskö näiden sitten olla töissä?

        Se on kuule niin, että se alkoholisti on todennäköisesti joutunut viinan takia työttömäksi
        eikä automaattisesti muutu alkoholistiksi jos on työtön, KUTEN TÄÄLLÄ ON JOILLAKIN SAMAA LEVYÄ TAPANA JANKATA!

        Totuus on tietysti se, että kun esim. 10 vuotta on pakkotyöttömänä, niin en ihmettele, jos joku alkaa
        ryypätä.


      • Rationalisoija
        Ottakaa selvää asioista. kirjoitti:

        Muutama alkoholisti tietysti näkyy ja kuuluu.
        Pitäiskö näiden sitten olla töissä?

        Se on kuule niin, että se alkoholisti on todennäköisesti joutunut viinan takia työttömäksi
        eikä automaattisesti muutu alkoholistiksi jos on työtön, KUTEN TÄÄLLÄ ON JOILLAKIN SAMAA LEVYÄ TAPANA JANKATA!

        Totuus on tietysti se, että kun esim. 10 vuotta on pakkotyöttömänä, niin en ihmettele, jos joku alkaa
        ryypätä.

        Kysymys on joukosta hyvässä ja hienossa lastenkodissa eläneistä lapsista joiden sisaret saivat jäädä alkoholistivanhempien luokse kotiin asumaan (ns. alkoholistivanhemmatkin olivat työssä käyvää porukkaa). Alkoholistikodista lähteneillä oli jokaisella perhe ja olivat valmistuneet ammatteihin sekä olivat saaneet työpaikan. Näiden sisarista yksikään ei ollut 18-vuotta täytettyään raitis, eivätkä ole saaneet mistään töitä. Heillä ei ole enää siteitä biologiseen perheeseen. Sisarukset ovat vieraantuneet toisistaan eikä biologisista vanhemmistakaan ole heille tueksi, kun ei siihen enää osaa mennä. Voi vaan arvioida millaisen vahingon sosiaalitoimi on tehnyt asuttaessaan lastenkodin tekotyötä tehdäkseen. Kenenkään perhe ei ollut väkivaltainen ja sosiaalityöntekijät puhuivat lasten vanhemmille kuinka heidän lapsillaan olisi parempi kasvaa raittiissa ympäristössä. Jotain arvokasta lapsilta ilmeisesti meni sen heitteille oton (lue huostaanotto) myötä.


    • H.A.P

      Älkää jättäkö äänestämättä sentähden ,että ei ole työtä tai rahaa. Sitähän se vastapuoli juuri odottaakin. Meitä huono-osaisia on niiin paljon, että sillä on suuri merkitys. Vaalien aikaan on ollut juuri se ongelma, että se kansanosa jolla huonoiten menee jättää äänestämättä. Näitten pääpuolueitten äänestäjäkunta on aktiivista. Kuitenkin nämä ovat juuri niitä puolueita jotka ovat olleet tekemässä näitä huonoja lakeja. Esim. tämä uusi työttömyyslaki joka tuli voimaan vuoden 2006 alusta. Se oli Hallituksen esitys 164/2005 jaa ääniä 147 ei ääniä 35 poissa 17 Puolueet, jotka eniten vastustivat tätä lakia olivat VAS.19 VIHR.8 KD.5 PS.3 Puolueet jotka kannattivat eniten tätä lakia olivat KESK, KOK,SDP ja RKP. Tätä lakia valmisteltiin helmikuusta 2005 lähtien Työministeri Tarja Filatov SDP oli yksi heistä. Aikaisemmin kun tehtiin huono laki työttömille oli työvoimaministeri Liisa Jaakonsaari SDP että tässä vähän työväenaatetta. Mutta ei ne muut sen parempia olleet olisivathan he voineet hylätä esityksen. Tehkää tästä yhteenveto, niin taas pystyy äänestämään. Eikä työttömät tyhmiä ole siinähän sitä viisautta tarvitaan, kun pitää tulla toimeen vaikka menot ovat suuremmat kuin tulot. Siihen ei pysty yksikään kansanedustaja tai hallitusmies.

    • EI SDP-kepu-kokkarit

      Etsi pienpuolueista joku jolla kunnon otetta! Suurpuolueet jo tyrineet tarpeeksi köyhien oloja.

    • ja saamaton

      luuseri perkele. Itse olin 43 vuotias mies, kun otin tavarat kasaan ja lapset kainaloon ja läksin työnperään Helsinkiin. Otin ensimmäisen asunnon minkä sain. Oli kallis, mutta nyt 7 vuotta myöhemmin asun kohtuu hinnalla, ja olen saanut lapset kasvatettua yksin, ja töitä tehden.

      Läksin kaakkois-suomesta josta en työtä saanut, mutta päätin , että en jää valittamaan kurjuuttani,luuseriksi en rupea vaan lähden onneni perään. Vaikka 2.n lapsen kanssa on ollut välillä raskasta, niin päivääkään en antaisi pois.

      Nyt on jo helpompaa. Tytär omineen oman ukkonsa kanssa ja pojan kanssa keskenään ollaan, ja pärjätään.

      Työhön pääsee jos haluaa yli 40.kin. Se on halusta kiinni. Yhden neuvon annan. Jos suomessa halutaan kaikille töitä, niin ei kannata enää koskaan äänestää demareita tai vasureita hallitukseen, koska he pitävät tietoisesti yllä työttömyyttä säilyttääkseen kannataja kuntaa itsellään, ja laittamalla työttömyyden syyn elinkeinoelämän ja yrittäjien syyksi.

      • demareista huonoja kokemuksia

        Samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja. Demareita ei pidä enää äänestää,koska niistä ei ole kuin haittaa tavalliselle ihmiselle.

        Uudistusmieliset ja tulevaisuuteen tähtäävät innovoijat ovat aivan jossain muualla kuin demariporukoissa. Siellä vaan turvataan saavutettuja etuja... Vaaleissa tavataan !


    • milloin mitäkin

      Lainaus potkut ja työttömyyspalstalta:

      "Tässäpä ote Orwellin kirjasta Vuonna 1984:

      Kapitalistit omistivat kaiken koko maailmassa, kaikki muut olivat heidän orjiaan. He omistivat kaiken maan, kaikki talot, kaikki tehtaat ja kaiken rahan. Jos jouku ei totellut heitä, he saattoivat heittää hänet vankilaan tai häneltä otettiin pois hänen työnsä ja hänen oli kuoltava nälkään. Jo joku tavallinen ihminen puhutteli kapitalistia, hänen oli madeltava ja kumarrettava hänen edessään."

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=121&conference=4500000000000021&posting=22000000018472910

      • Anonyymi

        Onneksi korona ei valitse, siinähän korisee vaikka olisi rosvonnut miten paljon tahansa


    • Anonyymi

      Uutistoimisto Reutersin laskelmien mukaan koronavirustartunnan on saanut maailmanlaajuisesti lähes 4,4 miljoonaa ihmistä. Kuolleita on jo vajaat 300 000.(Iltalehti tänään)

      Jos pitää paikkansa se väittämä, että todellisuudessa virallisesti ilmoitetut luvut ovat kymmenesosa todellisista sairastuneiden ja kuolliden määristä, ollaan pikku hiljaa jo nyt ylittämässä Espanjantaudissasairastuneiden määrän? Eli 44 miljoonaa sairastunutta, joista kuolleita noin 3 miljoonaa. Espanjantautiin ja muihin saman tasoisiin sairauksiin tosin kuoli ilmeisesti noin 50 miljoonaa ihmistä, joten ehkä emme ole aivan vielä pääsemässä irti tästäkään vitsauksesta.

      Civid od diukassa dämägi sairaus! Kolme eläkööt huutoa ..."hatshiih-19" hatsiih hatsiih."
      Kun joku puhuu hatshii-19, varo roiskeita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe