been there, done that

OzInMyHeart

Olen viettänyt vuoden Australiassa working-holiday-viisumilla v.02-03.Lähdin Australiaan briteistä, joten viisumin haku Suomesta käsin ei ole tuttua. UK:sta käsin, homma hoitui viisuminhakukaavakkeen täytöllä johon lisättiin shekki mukaan.
Vinkkejä ausseihin matkaville: Australia on hyvin backpacker-ystävällinen maa. Kuitenkin työ, jota siellä on tarjolla, painottuu pikkukaupungeissa sijaitseviin hedelmä- ja karjatiloihin. Työ on fyysisesti todella raskasta, mutta kokemuksen arvoinen!!Näillä tiloilla työntekijät ovatkin pääasiassa eri puolilta maailmaa tulevia reppureissaajia, joten tiedossa mukavia illanviettoja hostelleissa ja paljon uusia ystäviä!! Isommissa kaupungeissa työtarjonta painottuu lähinnä baarityöhön, ja siihenkin tarvitaan jonkinlainen lisenssi, jotta baarityötä saa tehdä, (tämä maksaa erikseen).(työtä VOI myös löytää hoitoalalta,IT-alalta if you're lucky) En voi sanoa, että siellä pääsisi tienaamaan..rahaa kuluu matkustamiseen paljon ja palkka on kuluihin nähden pieni. Joten kannattaa varautua muhkealla lompakolla, sillä pennittömänä päädyt raatamaan kieli vyön alla ja kaikki rahasi menevät elämiseen:ruoka,hostelli yms.. Mitään sen suurempia elämyksiä ei ole silloin tiedossa..Muista, että voit laillisesti työskennellä yhdessä ja samassa paikassa vain 3kk!Voidaksesi aloittaa työt maassa, sinun täytyy täyttää taxfilenumber-kaavake, jotta voit avata pankkitilin ja valtio voi verottaa tulojasi.Nämä asiat kannattaa hoitaa ihan ensiksi kuntoon!! Maksat koko ajan suurempaa veroa tuloistasi, kuin aussilaiset itse, nämä rahat saat kuitenkin poistuessasi maasta, mutta niitä pitää erikseen hakea!!Maksat myös super annuation-maksua, mikä lie on ja myös ne rahat saat myöhemmin poituttuasi maasta, mutta sitä rahaa täytyy myös erikseen hakea, ja itselläni se onnistui vain aussiystävieni avulla jotka täyttivät kaavakkeet puolestani lähdettyäni maasta!(muutaman kk:n päästä postilaatikkon ilmeisty yli $600AUD shekki!) Kuitenkin, jos laitat taxfilenumber kaavakkeeseen, että olet australian kansalainen, maksat pienempää veroa, jolloin käyttöösi jää enemmä rahha tienesteistäsi...tätä en kuitenkaan suosittele,sillä jos siitä jää kiinni..well, you're in trouble..(JOs jää kiinni.. :) )
Älä juutu Sydneyyn!!Ausseissa on monta monta ihanaa kaupunkia, mutta niin moni reppumatkaaja on juuttunut Sydneyyn, tuhlannut siellä kaikki rahansa ja lentänyt kotiin pennittömänä, näkemättä muuta. Se ON ihana kaupunki, joka sykkii elämää 7pv viikossa 24h vuorokaudessa!!Mutta se kannattaa jättää viimeiseksi. Myös koko itärannikko on seikkailu itsessään,mutta kannattaa myös irtautua massasta ja kokea länsirannikon ihmeet!!!
VAROITUS, maassa kaupataan kaiken maailman backpacker-kortteja joilla luvataa huimia alennuksiaja etuja sekä backpackers world-toimistot TAKAAVAT löytävänsä työtä sinulle HETI. Tästä palvelusta sinun täytyy kuitenkin maksaa ja MINÄ voin taata, että 99% heidän sinulle löytämästään työstä löytyy hedelmäfarmilta. Tästä ei tarvitse maksaa, sillä niitä töitä löydät ihan ilmaiseksi itsekin!!myös VIP-card, joka myös maksaa, ehkä juuri ja juuri maksaa itsensä takaisin, saahan sillä huimat yhden dollarin alennuksen hostelliyöstä. Reppumatkaajien hyväuskoisuudella rahastetaan!!!
Etsiessäsi majoitusta, kannattaa tsekata nettikahviloiden ilmoitustaulut, joissa etsitään kämppiksiä useamman huoneen asuntoihin. Nämä ovat hostelleja halvempia!!myös jos olet aikeissa vaihtaa maisemaa, kannatta samaisilta ilmoitustauluilta (myös hostellien) tsekata mahdolliset kimppakyyti tarjoukset. Monet reissaajat ostavat auton, jolloin jos tilaa on saatat saada halvemman kyydin, kun bensakustannukset jaetaan!!Hmm.Mitähän vielä...nyt en keksi tähän hätään muuta, mut kysykää jos tarviitte tarkennusta johonkin!

1

493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aussiejack

      backpacersilla tuntuu olevan oma kannykka verkko kun tulevat ohikulkiessaan minukin tervehtimaan, krokotiilikantriin.tervetuloa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe