Kärpät - TPS 5-2

Ottelu oli odotettu, sillä ruotsalaisten jälkeen TPS oli Kärpille selvä mittari, missä joukkue menee tällä hetkellä. Ottelu ei ollut ihan parasta viihdettä ja Kärpät antoi melkoisesti tasoitusta Viuhkolan ollessa isyyslomalla. Silti ero Kärppien hyväksi oli selvä. Illan kuningas oli Michal Bros, joka Janne Pesosen ja Antti Aarnion säestäessä värkkäsi Kärppien 3 ensimmäistä maalia. Etenkin Pesonen oli liukkaalla pelituulella ja Tepsin puolustus ei saanut häntä kuriin millään.

Kummankaan joukkueen peli ei ollut kyllä kuosissaan. Harhasyöttöjä ja keskialueen kiekonmenetyksiä tuli kummallekin joukkueelle luvattoman paljon. Joukkueiden ero selittyy sillä, että Kärpillä oli yksi hyvin toimiva ketju, joka teki tarvittavat ratkaisut. Kärpissä oli myös muutamia yksilöitä, jotka tuntuivat levan liian vikkeliä Tepsille. Mika Pyörälä, Juhamatti Aaltonen ja jopa Jyri Junnila tuntuivat olevan pitelemättömiä. Tosin heiltäkin peli oli satunnaisia välähdyksiä yksilösuorituksina, eikä niinkään joukkuepelaamista.

Tepsistä erottui selkeästi Aki Berg. Hänestä voi huoletta sanoa, että on liigan parhaita pelaajia ja Marko Kiprusoffin kanssa muodostaa liigan ykköspakkiparin, sano hifkin kannattajat mitä tahansa. Näiden lisäksi mainita pitää Vladimir Sicak ja Ivan Huml, jotka molemmat esiintyivät edukseen.

Joukkueita vertaillessa TPS oli isokokoisempi ja vahvempi. Sen sijaan liike ei riittänyt Kärppiä vastaan ollenkaan. Taitoa Tepsissä on paljon, mutta joukkue tosiaankin kaipaa vielä lisää taitoa keskelle. Ylivoimass Berg-Kiprusoff pystyy pyörittämään näyttävästi peliä ja maalintekijöitäkin löytyy, mutta jos Rautee on kakkossentteri, niin se kyllä tietää ongelmia. Kumpikin maalivahti pelasi ihan kelpo ottelun.

Kärpistä lisäksi positiivista oli Teemu Normion, Jukka-pekka Laamasen ja puolustaja Tribuncovsin parantuneet otteet. Myös Antti Ylösestä on hyvää vauhtia kasvamassa liigapuolustaja. Sen sijaan Hannes Hyvönen oli Viuhkolan puuttuessa ihan yössä.

5

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laura1

      Tuolla veikkausarviossa olinkin laittanut, että Berg ja Kiprusoff ovat vahvistuksia joukkueelle aina. Tps on muutenkin korkeella loppupeleissä, jos ennen kaikkea Hurme on maalilla. Hän on mielestäni ykkösmokke ja liigan ehdottomasti parhaita. Mutta kuten kirjoitin jo aiemmin senkin,niin ei kakkosmokkekaan huono ole!

      Mikähän muuten on ton Atvars Tribuntsovsin/Tribuncovsin oikea kirjoitustapa? Molemmilla tavoin kyllä löytyy, että sikäli ei ole hakusessa.

      • nannaa81

        Nii elikkäs Kärppien omilla netti sivuilla oli luki Atvars Tribuncovs eli se taitaa olla oikea sitten..


      • Paidassa lukee Tribuncovs, joten siksi käytän itse sitä.

        Myös se on todettava, että Kärpät on heikentynyt viime kaudesta. Hyvönen on onnistunut hankinta Tenkin paikalle. Ei taidoiltaan, mutta pelityyliltään ja hänen myötä ykkönen tuntuu toimivan paremmin. Sen sijaan Haatajaa ja Saarenheimoa ei Normio korvaa, ei sitten millään. Näiden paikkaaminen jääkin Aaltosen ja Mustosen tehtäväksi ja jos lisävastuu näkyy kehityksenä kauden mittaan, niin silloin tältäkin osin menetykset kuittaantuu.

        Puolustus onkin heikentynyt eniten ja vaikka Laamanen oiva pelaaja onkin ja Tribuncovs näyttää myös ihan kelpo pelaajalta, niin lähteneet olivat sen verran kovatasoisia ettei heitä pystytä korvaamaan. Puolustus on siis viime kautista heikompi. Tässä on nuorille pelaajille mahdollisuus vastata haasteeseen ja ottaa vastuullinen rooli puolustuksessa. Jaakola alkaa olla kuta kuinkin valmis ja nyt pitäisi Korpikarin myös ottaa askel eteenpäin. Antti Ylönen on ollut positiivinen yllätys. Välillä hän tuo mieleen Reksa Ruotsalaisen. Tosin se tulee mieleen hänen kokonsa takia, mutta jotain samaa heissä on. Ei Ylösestä tosin Reksaa tule, mutta jos vähääkään sinne päin, niin melko hyvä pelimies sittenkin. Jämäminuutteja puolustuksessa tulee Tommi Leinoselle, ehkä Metsollekin. Enemmän jääaikaa jos tulee loukkaantumisia, mutta muuten näiden vuoro on kyllä tulevilla kausilla.

        Chiodo ei ole Bäckströmin veroinen torjuja. Sen näkee sijoittumisessa. Nikkehän oli eleetön ja varma torjuja, jonka vahvin ominaisuus oli sijoittuminen. Chiodolle tuntuu vaikeuksia tuovan sivuttaisliike, johon ei ole niin tottunut. Suurin kysymys onkin, että miten hän kauden mittaan saa totuteltua eurooppalaiseen tyyliin ja kuinka oppii liukumaan vastustajien harrastaessa poikki kentän syöttöjä.

        Tietysti joukkueenheikkeneminen huolettaa. Se ei kuitenkaan ole niin vakavaa, koska kaikki muutkin seurat ovat kokeneet menetyksiä. Kyse onkin pitkälti siitä, että millä joukkueella on kasvamassa lahjakkaita pelaajia menetettyjen tilalle. Tässä valossa näkisin Kärppien asioiden olevan hyvällä tolalla, paremmalla kuin muilla seuroilla (Kerhoa lukuunottamatta).


      • TosiKärppäFani
        nannaa81 kirjoitti:

        Nii elikkäs Kärppien omilla netti sivuilla oli luki Atvars Tribuncovs eli se taitaa olla oikea sitten..

        mulle oli vain yllätys se että Tps ei hävinnyt kuin 3:lla maalilla.


    • Mila-M

      Ensimmäiset 7 minuuttia meni Kärppien hallitessa mielin määrin. Sinä aikana myös johtomaali 1-0:aan. Sitten ensimmäinen veto tepsiltä kohti Kärppien maalia ja sisään - peli tasan. Tämän jälkeen peli tasoittui ja tilanteita oli kummassakin päässä vähän väliä. Ihmeen kuuma oli ottelu. Olen eri mieltä siitä, että Ivan Huml erottui edukseen - kolme tai neljä kakkosta ja kymppi päälle, ei voi erottua edukseen. Oikeastaan TPS:stä ei erottunut yhtään kukaan, ei edes Berg tyhmänä jäähynään.

      Kärppien ykköskenttä oli ihan yössä eikä Sahlstedt pystynyt ruokkimaan laitureitaan yhtään eikä rakentamaan peliä, tää kenttä kaipaa ihan selvästi Viuhkolaa. Sen sijaan Bros ja kumppanit oli liekeissä...varsinkin Bros ja Pesonen. Aarnio on näköjään lopettanut taklaamisen kokonaan.

      Kärppien pelissä oli silti paljon hyvää - kolme 'räkämaalia' eli viivalta heitto maalille kolme miestä survomaan laatta sisään, sitten kaksi kaunista kuviomaalia. Tepsiltä nämä räkämaalit tai edes niiden yritys puuttuivat kokonaan. Yrittivät aina rakentaa hyökkäyspäässä laadukasta vetopaikkaa kaarien kohdalle - kyllähän Kärppien tasoinen joukkue ne blokkaa. Silti näistä nähdyistä harjoituspeleistä paras...kiitos tepsin.

      Kolmannessa erässä TPS:n pelaajien nuppi ei jostain ihmeen syystä kestänyt ja siihen takaa-ajokin tyrehtyi. Kuten sanoin, ihmeen kuuma ottelu Kärppien ja TPS:n väliseksi ja vieläpä harjoituspeliksi.

      Rönn oli luokaton - pilli soi epäselvissä tilanteissa ja selvissä se oli jossain munaskuissa. Tästä kärsi ihan molemmat joukkueet. Selvästi näiden harkkamatsien heikointa tuomarityöskentelyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1740
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1349
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1288
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      187
      1239
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1061
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1053
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      902
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      886
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe