ADHD-stimulanttien

uusia uhreja

"New warning labels may be required on drugs for attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) following the deaths of 25 people who died after beginning treatment with the increasingly popular medicines."

"The FDA said it has tallied an additional 26 deaths between 1969 and 2003 in ADHD patients involving death by suicide, intentional overdose, drowning, heat stroke and from underlying disease."

http://www.taipeitimes.com/News/world/archives/2006/02/10/2003292368

8

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itiieitii

      kun olet noin näppärä niin suomenna toki. Moni ei osaa enklantia. Menee "hekumat" hukkaan.

      Etsisitkö myös puolestamme sen tiedon, että kuinka moni itsemurhan tehnyt olisi selviytynyt elämästään hengissä tai ilman huumeita jos olisi ollut diagnoosi ja lääkitys jo 30 vuotta sitten.

      Olen itse vasta 30vuotiaana saanut diagnoosin, mieheni avustuksella.
      Kaikki ne vaikeudet sun muut sälät nuorena olisi olleet jollain tapaa ymmärrettäviä tai loogisia. En ehkä olisi miettinyt itsemurhaa 13-vuotiaana kun kärsin univaikeuksista ja itsetunto oli murksana.

      Nyt on asiat paremmin ja kyllä se lääke vaan auttaa. Appivanhempani ovat syöneet jo reilu 20v kourallisen erilaisia verenpaine- sun muita lääkkeitä. Eihän niissä ole sivuvaikutuksia, eihän? Haloo ota joku toinen "herätysasia" asiaksesi. Ettet vain ole aspergeri, joka ei pysty irtautumaan aiheesta.

    • Provissimo

      Katsotaan, kuka antaa impulsiivisuudelleen vallan ja luulee tekevänsä päivän hyvän työn kääntämällä alkuviestin suomeksi.

      Kaikkien kukkien kukkimisen sallivassa nettikäytännössä "uusia uhreja"-kirjoittajan kaltaisilla viesteillä ja aloituksilla tehdään ilmaisunvapauden nimissä hallaa. Järin vaativaa aivotoimintaa ketjun aloitukseksi ei ole tarvittu ja siksi se täyttääkin forumterrorismin mittapuut. Voisi toivoa joulupukilta tekniikan ja kirjoittajarodunjalostuksen ääntä nopeampaa kehitystä. Leikkaa-liimaa kuvakkeiden klikkailu ei ole kirjoittamista. Paskaksi rattaille.

      Kun erotin nimimerkin itsenäiseksi osaksi, kirjoittajan aivan toista tarkoitusta palvelemaan luoma sanayhdistelmä paljastaa kirjoittajan uhriorientoituneeksi sudeksi lampaan nahoissa.

      Kirjoittaja ei ota taakakseen minkäänlaista vastuuta. Ei mikään ihme, että tämän lajin henkinen väkivalta on suosittua. Tätä voivat harrastaa myös hemofoobikot (verikammoiset) ilman oman tunnon vaivoja. Paikalta voi poistua jälkiä jättämättä todettuaan osuman, eikä siihen tarvittu itsemurhaa.

      Pitää muistaa, että huomattava joukko suomalaisia lääkäreitä ovat myös tämäntasoisen tiedon muovattavissa. Heikomman lääkäri-identiteetin omaavien kohdalla riippumattomuus ulkoisesta mielipiteen muokkauksesta on heidän itsensä rakentama illuusio, jota käytetään hoitotyössä potilaiden alistamiseen. FDA on puhunut (USW:n elintarvike- ja lääkelaitos.) Kiitos aasialaisten avoimen viestimisen tämäkin tieto on tömähtänyt meidän koneisiimme. Eikö USAsta ole suorempikin tie Eurooppaan?

      TEESIT:
      1. ADHD-stimulantteja ei ole olemassa. Psykostimulantteja käytetään monissa muissakin tapauksissa kuin vain tarkkaavaisuushäiriössä. Psykostimulantteja ei ole koskaan nimetty vain tarkkaavaisuushäriön lääkitykseksi.
      2. USAssa tarkkaavaisuuslääkkeiden suureen levinneisyyteen on syynä se, että yleislääkärit määräävät niistä hyvin suuren osan. Heidän ammattitaidossa on toivomisen varaa. Asian korjaaminen on erittäin vaikeaa, koska toisin kuin luullaan kaikilla laillistetuilla lääkäreillä on mahdollisuus määrätä kaikkia lääkkeitä. Siihen oikeuteen ei voida kajota ainakaan Suomesta käsin.
      3. Suomessa asia on siirretty aikuisten tarkkaavaisuushäiriöisten ja tarkkaavaisuushäiriöisten lasten omaisten kannettavaksi syyllistämällä heitä: "Tarkkaavaisuuslääkityksen määräämisen lisäämistä on hillittävä, ettei ongelma karkaa käsistä kuten USAssa."
      4. Tarkkaavaisuushäiriöisen henkilön on siis jäätävä Suomessa ilman adekvaattia lääkitystä, jottei tarkkaavaisuushäiriölääkityksen nauttiminen kasva räjähdysmäisesti.
      5. Täysi-ikäisen, ei-holhouksenalaisen ja asiallisen potilaan kykyä hoitaa tarkkaavaisuuslääkitystään epäillään periaatteellisesti siksi, että tarkkaavaisuushäiriön stimulanttilääkityksen (muitakin lääkkeitä on ja niitä käytetään)väärinkäyttö on yleistä USAssa.

      Tarkkaavaisuushäiriön mekanismi on käsittömättömän yksinkertainen, ehkä se on siksi niin mahdottoman vaikeaa lääkäreideen ymmärtää.

      Lääkärit eivät tiedä, että tarkkaavaisuus on yksi elämän perustoiminnoista, joka vaikuttaa sen häiriöstä kärsivien elämään perustavalla tavalla. Kyseessä ei ole jokin yksittäinen triviaali oire, joka putkahtelee silloin tällöin esille häviten jälleen jälkiä jättämättä. Järkeillään, ettei sen hoitaminen sikis ole tärkeää.

    • lopen kyllästynyt

      Kukaan ei ota noita juttuja vakavasti ja vuodatuksesi valuvat kuin vesi hanhen selästä. Usko nyt, ettet voi alistaa muuta maailmaa pakkomielteellesi. Teet itsestäsi narrin!

    • Hienosti suomennettu...

      25 sellaista henkilöä on kuollut joilla on ollut lääkitys ADHD:hen.

      Käsittääkseni ADHD -lääkitys ei tee kestään kuolematonta, vaan hekin voivat kuolla siinä missä muutkin ihmiset.

      Jos vuosien 1969 - 2003 on Amerikoissa ainoastaan 26 ADHD -lääkitystä käyttävää henkilöä kuollut itsemurhiin, sydänkohtauksiin tai yliannostukseen, on määrä varmasti pieni tai sama kuin normaaliväestölläkin.

      Uskon, että ilman lääkitystä paljon suurempi osa ADHD -henkilöistä olisi kuollut tuolla aikavälillä.

      • tapausten

        lisäksi, tietäisitte jos seuraisitte enemmän.

        Tilastot vaihtelevat, mutta vapaaehtoisen MedWatch-ohjelman mukaan vuosina 1990-1997 metyylifenidaattiin on kuollut 160 ja sairastunut sitäkin enemmän. Luku 26 on lisä (additional) näihin kuolemantapauksiin, ja itse asiassa tapauksia voi olla paljon enemmänkin, koska ilmoittaminen Amerikassa vapaaehtoista.

        Lainaus alkaa:

        The US Food & Drug Administration (FDA), MedWatch* program, a wholly
        voluntary system for the reporting of post-marketing complications of
        drugs, reported the following adverse reactions (AR) from methylphenidate
        (Ritalin and all generic and proprietary forms), from 1990-1997:

        160 deaths**

        569 hospitalizations--36 life-threatening.

        949 central or peripheral nervous system occurrences

        126 cardiovascular occurrences:

        6 cases of "cardiomyopathy"

        12 of "arrhythmia"

        7 of "bradycardia" (slow pulse)

        5 of "bundle branch block" (impairment of heart’s conduction apparatus)

        4 of "EKG abnormality"

        5 "extrasystole" (heart rhythm abnormalities)

        3 "heart arrest"

        2 heart failure, right"

        10 "hypotension," (low BP)

        1 "myocardial infarction"

        15 "tachycardia" (rapid pulse).



        *Figures from post-marketing, voluntary reporting systems, such as this,
        in which the physicians having had bad luck with a drug are the one's
        deciding whether to report or not, are estimated to report no more than 1
        to10 percent of actual adverse reactions. All of these are real, bona fide
        instances of abnormality/disease, while, by comparison, no psychiatric
        condition/diagnosis for which the drug treatment was undertaken, is.



        **Between 1997 and 2000 there have been an additional 26 deaths attributed
        to methylphenidate (all prescription forms of it) bringing the total
        reported to FDA, MedWatch for the decade, 1990-2000, to 186.

        - Lainaus päättyy. Lähde: http://www.kidshaverights.org/baughman.html


      • lääkkeistä

        jopa hyvinkin tavallisista - siis kaikenlaisiin sairauksiin - lääkkeistä liittyy useita haittavaikutuksia. Miltei aina.
        Ja aina kun aloitetaan/harkitaan lääkityksen aloitus, joutuu punnitsemaan lääkkeen hyödyt/haitat. Niin se vaan on ja tulee olemaan. Ei taida olla olemassa lääkettä, jolla ei olisi mitään haittavaikutusta. Aina on olemassa riski.
        Lukekaa vaikka Pharmaca Fennicaa...


      • 1999
        lääkkeistä kirjoitti:

        jopa hyvinkin tavallisista - siis kaikenlaisiin sairauksiin - lääkkeistä liittyy useita haittavaikutuksia. Miltei aina.
        Ja aina kun aloitetaan/harkitaan lääkityksen aloitus, joutuu punnitsemaan lääkkeen hyödyt/haitat. Niin se vaan on ja tulee olemaan. Ei taida olla olemassa lääkettä, jolla ei olisi mitään haittavaikutusta. Aina on olemassa riski.
        Lukekaa vaikka Pharmaca Fennicaa...

        jälkeen USA:ssa on kuollut 55 lasta Ritalinin aiheuttamiin komplikaatioihin, Britanniassa yhdeksän, kerrotaan Aftonbladetissa: http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,776992,00.html


      • tippuu
        1999 kirjoitti:

        jälkeen USA:ssa on kuollut 55 lasta Ritalinin aiheuttamiin komplikaatioihin, Britanniassa yhdeksän, kerrotaan Aftonbladetissa: http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,776992,00.html

        koko ajan. Hullun hommaa Amerikoissa tuo 1980-luvulla uudestaan alkanut Ritalin-lääkitys, kun alkoivat lapsille syöttää metyylifenidaattia. Vai onko kaikki nuo sivuvaikutukset ok, että menee vaikka henki ylivilkkautta hoidettaessa... Herätkää vanhemmat, herätkää:

        "At least 30 additional deaths have been recorded in connection to ADHD drugs, but involved cases outside the U.S. or ones that occurred after the review period."

        [Vähintään 30 kuolemaa lisää on rekisteröity yhteydessä ADHD-lääkkeisiin, mutta tapaukset USA:n ulkopuolella tai tapahtuneet tutkittavan ajanjakson jälkeen.]

        Lukekaa koko artikkeli:

        http://www.adrugrecall.com/news/adderall-death.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe