Hevospelko

pelkuri

Hei! Olen kohta 20-vuotias tyttö, ja kärsin hevospelosta. Olin lapsena suorastaan hevoshullu, kävin tallilla usein (en tosin ratsastamassa), ja maalla roikuin kavereitten hevosien kanssa. Sitten jossain vaiheessa kaikki muuttui, rupesin pelkäämään hevosia. Menin yhä katsomaan niitä tallille, mutta kiersin hevoset kaukaa, kuin peläten, että ne hyökkäävät päälle. Lopulta en oikein enää edes uskaltanut tallilla käydä, kun parikertaa olin joutunut hevosen ja seinän väliin loukkuun käytävällä.
Nyt en ole käynyt hevosia katsomassa enää moneen vuoteen.

Tämä kaikki kuitenkin harmittaa minua, pidän hevosista. En haluaisi pelätä niitä. En edes tiedä mistä pelko syntyi! En ole koskaan ratsastanut, mutta sitäkin tahtoisin joskus koittaa.
Tahtoisin joskus muuttaa maalle ja hankkia oman hevosen.

Onko täällä muita hevosia pelkääviä, jotka kuitenkin niistä pitävät? Miten tästä pelosta pääsisi eroon?

16

3710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joskus myös pelännyt

      Käy jossakin issikkatallilla...ne on ihan erilaisia kuin muut hevoset...niitten kautta minä voitin hevospelkoni;)Ne eivät pure eikä potki:)

      • pelkuri

        Issikat olivatkin ensimmäiset hevoset, joihin tutustuin. Pari kaveria asuu maalla, ja niillä oli siihen aikaa issikoita. :)

        Ehkä se on hevosen koko mikä pelottaa? Yhdellä tallilla oli shetlanninhevonen, jota en pelännyt.


      • Heppa rakas
        pelkuri kirjoitti:

        Issikat olivatkin ensimmäiset hevoset, joihin tutustuin. Pari kaveria asuu maalla, ja niillä oli siihen aikaa issikoita. :)

        Ehkä se on hevosen koko mikä pelottaa? Yhdellä tallilla oli shetlanninhevonen, jota en pelännyt.

        Etsin issikka tallia läheltä Järvenpäätä. Voisit kertoa minulle sillä jännitän hevosia. Olen kuullut kamalia juttuja hevosista ja tahtoisin päästä vain siitä pelosta pois astua uuteen kuvaan. Toivottavasti voit auttaa. Islannin hevoset ovat kuulemma todella kilttejä hevosia ja ne kuulemma eivät tee pahaa.


    • hepotytsyliini

      Voisit päästä heppapelosta yli jos tutustuisit hevosiin enemmän. En itsekkään ole ,kuin vuoden käynyt tallilla ,mutta hevoset kyllä valloittivat sydämeni heti eka kerralla. Hyvin koulutettu hevonen ei kyllä säntäile ihmisen päälle! On vielä suurempi mahdollisuus ,että hevoset jotain sinulle tekevät (joka on hyvin epätodennäköistä) ,jos säikyt ja kierrät ne kaukaa, hevoset kyllä aistivat epävarmuuden. VOisit vain päättää ,että jos näet hepan et kierrä sitä kaukaa ,vaan jäät vaikka vähäksi aikaan katselemaan ja miettimään mitä hepo mahtaa ajatella. Myöhemmässä vaiheessa voit ,vaikka koskettaa heppaa ,niin huomaat ja opit että se ei mitään teet. Olen varma ,että kun opit tuntemaan hevoset ja ponit paremmin ne sulattavat sinunkin sydämesi.

    • Heppatytsyliini

      Jos sinä pelkäät hevosen isoa kokoa ajattele ,että he vain ova "hevosia" samanlaisia kuin muutkin eläimet. Jos ohitat koiraa lenkittävän ihmisen et varmaankan ajattele ,että apua koira säntää päälle! Sama asia on hevosissa ne ovat yhtä kilttejä ,kuin muutkin eläimet ( yleensä jopa kiltimpiä) hevoset ovat vain syntyneet isompi kokoisemmiksi ,kuin useat muut lmmikit. Mietippä seuraavalla kerralaa ,kun näet heppoja ,jos tämä olisi esim.hiiri uskaltaisitko mennä sen luo. (ajattele jotain muuta eläintä hiiren tilallee jos sinulta köytyy hiirikammo ;)

    • hEvOnEnhEvoNen

      koita voittaa pelkosi hevosiin käymällä uudestaan tallilla. toivottavasti se auttaa ja voit myös ottaa jonkun hevosen vaikka hoidokiksesi. ei pelko pelkäämällä parane! ja tiesitkö, hevoset aistivat pelkosi joten ole pelkäämättä ja ole rento.
      asia on yksinkertainen, jos sinä pelkäät niin nekin pelkäävät. joten rohkeutta vaan!

      • mukaanvaan,

        Itsekin pelkäsin hevosia ja poneja kuolemakseni muutama vuosi sitten. Sitten sain kuulla, että tuttavallani oli hevosia ja hänen luonaan rapsutellen aloittelin tutustumaan hevosiin. Itseluottamus ja hevosten lukutaito on kasvanut. Osaan katsoa millä tuulella hevonen on ja käyttäydyn sen mukaan. Kuitenkin näytän, että minä olen johtaja.. Opetan pikkutytöille hevosenhoitoa tänä päivänä!


    • Hegeira

      Olen 17-vuotias ja ratsastusta olen harrastellut 9 vuotta. Vieläkin kärsin hevoskammosta. Mulla kuitenkin on jo sen verran tietoa, et osaan jo hallita pelkoni ym. Työtä se vaatii mut eipä auta omaa harrastusta pelätä. :D Kannattaa mennä jonnekkin tallille, ihan vaan kattomaan niitä hevosia vähän kauempaa. En suosittele missään nimessä mitään yleisiä talleja, siellä on niin kiireinen tunnelma ja hevosetkin ehkä vähän ärtyneempiä. Etsi joku rauhallinen yksityinen talli. Laita vaikka nettiin ilmoitus, jos et muuten sellaista paikkaa löydä.
      Eli kattelet vaan ja juttelet jollekkin tuntemuksistas. Toinen on siinä tukena. Sit vaan lähemmäks, kun tunnet olosi rauhalliseks. Käytä paljon aikaa totutteluun, mikäs kiire meillä valmiissa maailmassa. Meet aina vaan lähemmäks, kun tuntuu hyvältä. Sit vähitellen silittelemään ja semmosta pikkusta touhuilua.
      Kannattaa tosiaan etsiä sellanen kiltti ja rauhallinen hevonen tuohon totutteluoperaatioon. Ja aikaa! Kyl se siitä lähtee.

    • Nimetön

      Ehkä olet vaan ollut vääränlaisten hevosten kanssa, tai vääränlaisessa ilmapiirissä tai jotain...

      Mene jollekin tallille, jossa järjestetään hevosterapiatoimintaa, soitat ja kerrot tilanteesi ensin, varmasti myös tuohon saa sieltä apua. Valitse talli, jossa myös henkilökunta on mukavaa, jotta mielenperukoille jää mahdollisimman mukava kuva käynnistä. Ja alat vaikka käymään siellä ottamassa ratsastustunteja, terapiahevoset ovat käytökseltään melkoisen varmoja. Käytetään esim. vammaisratsastukseen tai lapsille. Mukaan vaan!

    • pelkääja

      Mäkin pelkään hevosia. Mä putosin hevosen selästä yli puol vuotta sitten ja mua pelottaa se vieläkin. Mä olin yhdellä mukavalla tallilla Lemussa, jossa mua talutettiin välillä ja mä sain ratsastaa ja hoitaa yhtä rauhallista heppaa.
      Ja sit mä en pelännyt enää! Mut nyt mun piti vaihtaa tallia, ja se pelko tuli takas. Mä en haluais lopettaa ratsastusta tän takia mut mitä muuta mä enää voin? Se uus talli ei oo kovin mukava, eikä siellä ymmärretä miks mä pelkään!

    • hullu pelkääjä!

      mä olin tallil ja sit yht äkkii kävi näin mä pyysin että saisin taluttaa yhtä shetlannin ponia ja kun talutin sitä niin se potkas mua naamaan:) se oli kauheata. nykyään mä pelkään heppoi taluttaessa,hoitaessa ja silloin kun pitää mennä peräpään lähelle:)en minä kyllä ratsastaessa pelkää paitsi kun pitää mennä selkään:D heti kun pääsen selkään niin tulee hyvä olo. mutta mitä teen hoitaessa?

      terkuin hullu pelkääjä!

      • oletiukka;)

        "hullu pelkääjä!" Minun oma hevoseni Maire on hoitaessa kauhean ärhäkkä joskus se yrittää purra joskus potkia. Kerran se näykkäisi minua ja karjaisin sille. sen jälkeen se katsoi minua niin viattomana kuin voi ja alistui. Muuta et voi tehdä kuin olla todella tiukka jos hevonen tekee jotain:) taluttaessa muistat kävelllä etujalan vieressä ja varoa niin hevonen ei voi astua jalkasi päälle. Kun sinun pitää mennä peräpään lähelle laita ensin käsi hevosen pään päälle ja liu´uta sitä koko matka peräpäähän., niin ei ärhäkkäimmänkään hevosen pitäisi potkaista :)


    • hevostyttö:)

      Hei! Uskon että pelkäät sitä että sinuun saattuu. Minulla oli se ongelma tässä tarinani :) Olen kohta 19 vuotias ja aloitin ratsastuksen 10 vuotiaana ensin kaikki meni hyvin mutta kun olin kokeneempi aloimme tehdä vaikeimpia harjoituksia. Yhdellä tunnilla melkein tipuin ja siitä lähtien aloin kammota hevosia yhtäkkiä kauheasti. En yhtään tiedä mistä se pelko tuli mutta en mennyt kahteen vuoteen lähellekkää hevosia. 13 vuotiaana päätin että minun oli ainenkin kerran vielä päästävä hevosen selkään, pyysin tallin kilteintä hevosta ja uskallauduin selkään. Menin koko tunnin käyntiä,mutta yhtäkkiä lopussa hevoseni säikähti ja lensin selästä. Oikeastaan tämän jälkeen en pelännyt hevosia enää yhtään! olin siis pellännyt että minua sattuu, ja kun se tapahtui nii se ei ollutkaan niin paha! Nyt olen ratsastanut 7-vuotta ja ambulanssi reissuja on tullut pari, mutta se mikä ei tapa se vahvistaa!:)

    • yksityinen ihminen

      minä olen 18 vuotias nuori aikuinen ja pelkään hevosia

    • HEPPAFANII

      Jos sukulaisesi omistaa hevosen, pyydä häntä viemään sinut hevosensa luokse.

    • Anonyymi

      Heippa! Olen 10 v ja pelkään eläimiä. Mä en uskalla lähteä eläinkauppaan missä on koiria ja kissoja. En ymmärrä koska olin 0kk-5v en pelkänyt mitään siinä iässä onko mitään apua mulle voitteko auttaa miten voittaa pelon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe