oil vielä kerran

roope

6.5td vanin palstalla oli nii fiksua porukkaa, et jos sais vielä tähän vastauksen. Auto chevyn farkku.vm85 305 kone ja 280tkm ajettu. ed omistaja ajanu pari vaihtoväliä synt öljyillä.siis n20000km.huhun mukaan synt öljyt ei sovi koneeseen.. siis mitä te käyttäsitte tässä tapauksessa? Nurkassa oottaa Bilteman puol synt kannu, 10W40. PS. Kone ei ole vielä romu.

8

2489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Handyman

      kayttaa jos vuotoja ei ole ilmennyt,joskus nimittain kay kun laittaa paljon ajettuun vanhempaan koneeseen synteettiset oljyt,tiivisteet alkaa vuotamaan.Synteettinen oljy puhdistaa koneen ja tiivisteet ovat kuivaneet vanhemmassa koneessa.Kun on jo kaytetty synteettisia,jos vuotoja ei ole ilmennyt,niin jatka vain synteettisilla.

    • Buick Electra -84

      Olen vähän kerettiläinen tällä palstalla kun ajelen Buickilla. Mutta silti. Autossahan on Oldsin 307 V8-kone, joka on perustaltaan varmaan samanlainen kuin Chevyn 305.
      Luin jostakin että GM testasi eri öljyjen viskositeettejä ja päätyi suosittelemaan 10W-30 ja 15W-40 mineraaliöljyjä näihin moottoreihin. Samaa sanoo autoni alkuperäinen käyttöohjekirja, ja myös täkäläiset USA-autojen mekaanikot, joihin olen huoltohommissa törmännyt.
      Yleinen idea tuntuu olevan, että synteettinen öljy voi olla liian liukasta tai ohutta, vai pitäisikö sanoa "liian modernia," vanhoihin koneisiin; moottori voi kuluttaa enemmän öljyä tai synteettisen öljyn antama suoja ei ole riittävä. Varsinkin jos koneella on ajettu vähän enemmän ja paikat ovat vähän löystyneet.
      Tiedä häntä mikä on sitten oikein.

      Mainitsemasi ex-omistajan 20.000 km öljynvaihtoväli tuntuu aika pitkältä. Kyllä V8-kone sen varmaan kestää, kun nämä STW:t kestävän muutenkin melkein mitä vaan.
      Sanoisin että jos laitat moottoriin hyvälaatuista 10W-30 mineraaliöljyä ja vaihdat sen jälkeen öljyt ja suodattimen 5000km välein, niin hyvin menee.
      Hyvälaatuinen öljy on se, joka pitää nämä myllyt käynnissä. Se tilavuuskaan ei ole järin suuri, nelisen litraa suodatin, joten kannattaa pitää öljyt mittatikun ylärajassa.
      Jos ajat läpi vuoden, niin laita talvella vielä lohkolla käyntiin.

      Uskallan suositella, kun itse olen ajanut näin kolmisen vuotta (myös talvet) ja hyvin pelaa. Pitkiäkin reissuja on tehty. Kone ei kuluta öljyä ja käy nätisti.
      Täytyy muutenkin ihmetellä miten vahvoja nämä rotiskot ovat. Ei niistä voi kun pitää.

      • V-6

        No toi öljyn vaihtoväli ei nyt ole mikää ihmeelinen, jotkut ajavat vaneillansa samoilla öljyillä jopa 60000 km ennenkuin edes ajattelevat öljynvaihtoa.


      • Vanilla
        V-6 kirjoitti:

        No toi öljyn vaihtoväli ei nyt ole mikää ihmeelinen, jotkut ajavat vaneillansa samoilla öljyillä jopa 60000 km ennenkuin edes ajattelevat öljynvaihtoa.

        ...ja näitä 60000 km samoilla öljyillä ajettuja laukee sitten alle 200 000 km ajettuna ja koko automallin maine kärsii näitten tahvojen vuoksi. Kyllä järkeä saa käyttää...


    • Riku

      itse käytän pelkästään synt.öljyjä ja myös näissä öljyissä on eroja, esim. Shell öljyä kului jonkinverran, Mobil1 öljyn viskositeetti muuttuu.. paksunee.. TM:sä oli testi missä kerrottiin tästä ominaisuudesta, ja todellakin näin se tekee. Tällä hetkellä koneessa on Teboilin Daimond, ja esim. hydrauli nostimet ei ole pitänyt kertaankaan ääntä tänä talvena, toisin kun noilla kahdella muulla... mistä sitten johtuukin??, moni karsastaa Teboilin öljyjä, firman omistuspohjasta johtuen, mutta minä en ole antanut sen vaikuttaa..tosiasiassa öljy on ihan OK.
      Vaihdan öljyt keväällä ja syksyllä, öljyntaso myös pysyy mittatikun ylälaidassa vaihdon välin, kone on Old's 307 88

      Olen yhden moottorin tuhonnut huonoilla öljyillä ja siksi en niin hirveesti ylistä noita mineraaliöljyjä mutta niin on monta mielipidettä kun on miestäkin. mineraaliöljy ei kestä korkeita lämpötiloja, muuttuu siksi paksuksi tökötiksi mikä sitten tukkii ajan kanssa öljykanavat.
      Jos käyttää min. öljyjä ne olis sitten kanssa syytä vaihtaa useimmin.

      • roope

        Ei näköjään oo yhtä oikeeta litkua,mut autto tääkin.nyt tallille. uudet öljyt koneeseen suod sit pyhien jälkeen lootaan dexton 2 öljyt ja suodatin kans. tulpat vaihtoon myös. sitte paanalle talvee maisteleen.


      • V-6
        roope kirjoitti:

        Ei näköjään oo yhtä oikeeta litkua,mut autto tääkin.nyt tallille. uudet öljyt koneeseen suod sit pyhien jälkeen lootaan dexton 2 öljyt ja suodatin kans. tulpat vaihtoon myös. sitte paanalle talvee maisteleen.

        No tota soitappa FINN-AMIIN niin kyllä ne sieltä kertovat mitä öljyä pitäisi koneeseen laittaa.


    • Anonyymi

      Ei teboil öljyjä johtuen maan murhaajista toisia valtioita kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe